Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Én gyógyszerért a Kakukkba szoktam járni, bár ez meg is látszik rajtam 😊

Alapból, ha egy megáll a zebránál, a mellette lévõnek kötelessége megállnia.
A közlekedésnek pedig igenis, van kultúrája.
"Az út az autósoké."
"Erõsek vagyunk, állj közénk. Ha mersz."
Tipikus ököljogi, felsõbbrendûségi hierarchia alakult ki. Aki gyalog közlekedik, legyen akárki (tanár, pap, orvos, temetkezési vállalkozó, vagy esetleg pék), csak gyalogos marad, akinek a járdán a helye, és majd én megmutatom neki, hogy ki (a k... anyja) elé lépjen le a zebrán.

Heffi
Pécsi Árkád, nem pesti 😊
Itt én nem látok semmilyen táblát, de nem is ez a lényeg, tábla nélkül is fékezhetnék kicsit magukat..

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

Sickness

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

predator1982
meg hát nem is beszélve arról hogy az adó meg a tb mekkora részét elviszi a fizetéseknek.pofátlanok az orvosok már nagyon!

pred

birdo
Okés.... minden reggel arra járok...... 60-as tábla vann kinn..... de tudom , hogy hol fog megfogni.... igy hát készülõk rá....viszont gyorsan váltanak az biztos....igy lehet, hogy néhányan a pirosban suhannak át.... i

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

kuci06
Ha még csak az lenne, hogy megpróbál elõtted átmenni...

Én egyik nap megyek hazafelé, lépek le zebrára.. jobbról új Merga kanyarodna, de látom, hogy lelassít nekem... gondoltam milyen jófej, manapság már az ilyenbõl is kevés van.

A kocsi mellé érek, egyszer csak annyit hallok, hogy nagy motorhang, a hülyéje meg majdnem átmegy rajtam... pár centin múlott, ha nem ugrok ki elõle, simán elkap...
Megfordulok, hogy megnézzem magamnak... erre megáll a zebrán a kocsival, majd kiröhög.

Magyarország. Én így szeretlek.

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Heffi
Amiröl én beszélek az az árkáddal szembeni zebra, ami elég hosszú és ott bizony sok autós megy át, csak nem mindegy hogy akkor mikor már nekik piros, vagy mikor még szabad.

Az életben háromféle ember létezik, aki tud számolni és aki nem. www.evanescence.com

autoszimulator
" este is lehet menni hozzá"

jó néhányuknak munkaköri kötelessége ez, mikor éppen ügyeletben vannak. ha jól tudom az önkormányzat szépen megfizeti mindet, miénk is elég sûrûn jár nyaralni. lesheti, hogy tõlem egy forintot is kap. 3x voltam nála gyógyszerért megfázás gyanúval, benn voltam két percet, mindháromszor ugyanazt a gyógyszert írta fel. ezért adjak bármit is? dehogy

.: mobilize.hu :.

birdo
Hmmm... egyszer sem volt lámpa ott, ahol megálltam a zebrán átmenni kívánó gyalogosnak..... én megálltam... a biciglis nem....

Heffi
De ezzel az a gond, hogy már az autósoknak valószínüleg piros volt, hiszen már 1 másodperc volt a visszaszámlálón a gyalogos lámpánál, szóval ilyenkor azért kétlem hogy annyira sietnie kéne, hogy esetleg elcsap valakit aki lelép a járdáról.

birdo
Hát nem is tudom.... de nem egyszer elõfordult, hogy megálltam a gyalogosoknak a zebra elõtt.... a biciglis meg próbált volna elsuhanni melettem...a gyalogosok közt átvágni....

birdo
Viszont nincs nagy sorbanállás, illetve sorban ülés nála..... este is lehet menni hozzá, ha gond van.... Az idõ pénz...és a legtöbbször úgyis csak gyógyszerért megyek, ha beteg vagyok.... aztán rohanás a melóba.

Heffi
Én nap mint nap azt tartom érdekesnek, mikor már 1 másodperc van vissza a pirosból a gyalogosoknak, de a nagy böhöm terepjárós persze még simán átvág a zebrán mikor már mennek át az emberek...

Totti5
Ebben az a vicces hogy ha a gyalogosk nem figyelnének akkor naponta 100akat csakpnának el. Valami horrorisztikus ami itt Budapesten megy, meg máshol is természtesen. Nem lehet átkelni a zebrán mert nem állnak meg a parasztok, lelépek lassan megyek és átmennek elõttem, mire a 4. megáll... hihetetlen, hogy mennyire nincs kultúrája a közlekedésnek MOn.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Az ilyet szépen fel kell pofozni, és otthagyni.
Szeméyl szerint csak egyféle nõt ismerek, aki elõre megmondja, mennyi a tarifa.

birdo
Ez van.... jah én választottam )))

Szerintem tízmilliárdnál is többet, mert láttam már 18000 Ft/nm telket is. Én nyertem, én mondtam a legnagyobbat.

Akkor miért hozzá jársz? A házidokidat te választod.

desigo
ha kérne a háziorvosom pénzt kábé kiröhögném...
birdo
Nekem, ha elmegyek a házidokinénihez, akkor elõre kell fízetni ..... megmondta a tarifáját..... és kéri is.... ez van..... a vizitdíj idején annyival volt érdekesebb, hogy egy ezressel többet adtam..... pfff

a.carkey

A medve nem játék.

Totti5
Nem a koplalás a megfelelõ fogyokúra, hanem mozogni, edzeni kell és úgy normálisan étkezni és formálni a testet, nem pedig nem enni és belehalni... idiótája, de hát a családja is az aki ezt hagyta.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey
Szép.

A medve nem játék.

a.carkey
Szerintem túl sok Népfaszát olvastál akkoriban. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Pedig de. 😊

A medve nem játék.

Nem, nem keverem.

a.carkey
Szerintem kevered a 94es SZDSZes kijelentéssel ...

A medve nem játék.

Nem, ezt az Ovis ígérte 98-ban, az egyik kampányában.

a.carkey
Ezt te max. a népfaszában olvastad. 😊

A medve nem játék.

Ja, és a kisgizdákkal sem lehet szó koalícióról...

a.carkey
Persze, nem lesz gázáremelés.<#idiota>

A medve nem játék.

a.carkey
Egyik ismerõs lányának a szülész kerek-perec megmondta, hogy 400000. És a csaj volt akkora barom, hogy nem hagyta ott az orvost. Szóval ha nem adnának, senki, talán akkor változna valami. Így, hogy kifizetnek ehhez hasonló összegeket a MÁSODIK!!! gyerek kapcsán is, nos, így szar sem fog változni soha.

Amikor jöt két banyatankos öreg néni, hogy a lottónyertes zsaruk hány húdehúde mit udom én hány éves fizujukat is nyerték meg ezzel, az egyik rendõr a sorban, egyenruhában megszólalt: fele ...

A medve nem játék.

trident
És odaadtátok (te, ismerõsöd) az ötezret?

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Nincs veszélyben az érettségi

Magyar Nemzet - Magyarország 0:1.

Danny1987
Nincs rá pénz, jövõre nem finanszírozzák az érettségit

Azt hittem nincs lejjebb de a szocik sosem okoznak csalódást.

Live for nothing or die for something.

Ezúttal nem, ez tapasztalat.
Ahogy írtad, a paraszolvencia is elég undorító téma, olyannyira, hogy néhány orvos természetesnek veszi, hogy ha rendelési idején kívül rá kell néznie egy beteg gyermekre, az ötezer, és ebben csak egy lázmérés és egy toroknézés van benne, max. egy gyógyszer felírása.
Nem vitaindítás, nem is piszkálás a célom, szerintem sokan nem tudják illetve tudták, hogy a befizetett összegek hova mennek.
Háziorvosoknál már trükkösebb volt a helyzet. Tudtommal ott semmi akadálya nem volt, hogy akár az egészet zsebre vágja...

trident

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
Mi alapján állítod?

"Megint jön a melléduma-hadjárat, az ellentámadás és a másik fél jellemzése a tények ütköztetése helyett."

trident
A paraszolvencia is egy undorító téma, de tényleg csak arra akartam rámutatni, az egész reformfolyamatban a vizitdíj is csak egy szelet, de az is sokrétû.

(elvileg, de tényleg csak elvileg, hiszen a vizitdíjból nem profitált a szakdolgozó: szóval a harmadát kaphatják meg, de ebben benne van az orvostól a takarítónõig mindenki, tehát ha ezt mint valamiféle teljesítmény mérõ és jutalamzó indikátornak számították míg így is nevetséges, másrészt szerintem nem csak én nem tartom etikusnak és szükségesnek.)

Az orsvosok persze, hogy támadják.
Õk inkább a hálapénzt szeretnék. 😊
Kíváncsi vagyok, az 1000 Ft-os vizitdíj helyett mennyit kellene adni hálapénzbõl.

trident

trident
Magyar trauma ortopédia kézsebészet plasztikai sebészet szaklapból, A Magyar traumatológus társaság vezetõségének beszámolója a 2003 december 6-tól 2007. december 1-ig végzett munkáról.

"Arra a kérdésre, hogy a vizitdíjból részesültek-e az osztály dolgozói, csaknem egyöntetû nem volt a válasz. Egyetlen kórházban egyetlen alkalommal a szakdolgozók kaptak csupán szerény összeget."

"Arra a kérdésre, hogy összességében pozitív vagy negatív hatása volt-e eddigi reformnak, egyetlen osztály, Sátoraljaújhely felelt igennel, míg számos negatív hatást jelzõ osztály mellett hatan maradtak semlegesek."

Nem vitaindítás, nem is piszkálás a célom, szerintem sokan nem tudják illetve tudták, hogy a befizetett összegek hova mennek. Kórházaknál nyilván a veszteség pótlására fordítódtak, de elvileg, -törvényileg- 30%-a kellett volna menjen a szakdolgozók részére.

Háziorvosoknál már trükkösebb volt a helyzet. Tudtommal ott semmi akadálya nem volt, hogy akár az egészet zsebre vágja...
Természetesen voltak olyanok akik anyag/mûszerbeszerzésre fordították vagy bérköltségre...

No meg ugye a vizitdíj mentességet is intézményenként máshogy értelmezték, így elõfordulhat, hogy adott betegséggel/sérüléssel az egyik intézményben fizettél, 15 kilométerrel arrébb már nem.
Esetleg volt olyan háziorvos is, akit mondjuk ha 18 órakor lázas gyerekhez hívták (vagy mentek be az ügyeletre), akkor 1000 ft-os vizitdíjat kért, mert nem ügyeleti idõben, indokolatlanul jöttek.

Önmagában a vizitdíj nem ördögtõl való. Mégis, összességében, a volumenkorlátot, a vizitdíjat, az egészségügyi biztosítás privatizálást én elutasítom maximálisan, mert kidolgozatlan, etikátlan, kaotikus katyvasz volt ami felesleges terheket rótt ki, miközben haveri cégeket szolgált ki és alkalmas lett volna a biztosítási pénzünk és egészségügyi adataink kiszolgálására. Másrészt meg évtizedekre szóló nemzetstratégiai kérdésben ne egy törpepárt döntsön kizárva a társadalmat, a szakmai szervezeteket.

Ugyanakkor a választásra kiadott pénz is rengeteg, nagyon jól jött volna az... teljesen igazad van, amikor azt fájlalod.

Ha gondolod, másolhatok még be az összefoglalóból, érinti a korfát, a kevés fiatalt, az ágyszámcsökkentést, pályaelhagyást, az ügyeleti rendszert, volumenkorlátot, mentõszolgálatot (betegszállító szolgálatot).

trident
Torgyán visszatérést fontolgat, a banán is lejárt, szerintem:

desigo
omg
ország szégyene :/
és persze boldogan mosolyog a képünkbe
Facepalm, de lendületbõl.

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!