Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Ja elég kemény, hogy egyetlen egy autóipari cég ennyie be tudja folyásolni egy országot.

"Az Audi Hungaria termeli meg Magyarország GDP-jének (bruttó hazai termékének) csaknem a 6 százalékát

...

Arról sem lehet elfeledkezni, hogy az Audi szolgáltatja a magyar export mintegy 7,5 százalékát a Figyelõ Top 200 2009 adatai szerint, tehát az a sajátos helyzet áll fönn, hogy egyetlen külföldi tulajdonú cég sorsa durván befolyásolja a magyar külkereskedelmi mérleg egyensúlyát. Az Audi hazai mûködésének tehát kemény makrogazdasági hatásai vannak."

Az a baj, hogy fájdalommentes megoldás ennek a függésnek megszüntetésére nincsen. Hajtogatja a Jobbik, hogy meg kell adóztatni, meg el kell kergetni a külföldi multikat itthonról, vegyük saját kezünkbe a gazdaságot stb... de ha ezt meglépnénk az úgy gajra tenne itthon mindent, hogy kb Bulgária szintjére esne le az átlag életszínvonal, ha nem lejjebb.

Szóval szép elgondolás, jó lenne, csak azt elfelejtik propagálni hogy "tíz évig k. szarul élnétek ha ezt meglépnénk, de majd az unokáitoknak jó lesz".

joebacsi
Miért támogatjuk 15 milliárddal az Audit?

Szörnyû ez a függés. Fõleg, hogy emiatt ennyi pénzt kell betolni a túlfújt autóiparba...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

a.carkey
Egy olyan országban, ahol szinte csak számozzák az utcákat, ez bõven belefér.

De máshol is van hasonló:

Ez meg 😄

A medve nem játék.

bertino
váó, ez zsír 😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

birdo
Ha egyszer kevés a hely ))) ötletes dolgokat alkottat velünk a helyhiány... de még mindig annyi hely van még.... irodaházaknak és bevásárlócentrumoknak.. / ilyet szeretnék itt nálunk is/ ... sõt kaszinóvárosnak...ha végre elkezdik....

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Nem annyira a zaj, hanem inkább maga az a környezet, hogy annyira zsúfolt minden, hogy az autópályának az épületen történõ átvezetése már nem is tûnik annyira extrém ötletnek.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

autoszimulator
enyhe zaj lehet... bár gondolom leszigetelték úgy, hogy észre sem veszik. érdekes mindenesetre, kíváncsi vagyok ennek egy "kilométere" azért került már annyiba, mint nálunk a sík terepre fektett autópálya kilométere?

.: mobilize.hu :.

Valahogy nem szeretnék nemhogy dolgozni, de élni sem olyan helyen, ahol az autópályák az 5. emelet magasságáben fúrják át az épületeket...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

desigo
az kemény <#szomoru1>
biztos hatalmas zsákmány volt egy tanyán
Danny1987

Live for nothing or die for something.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Ez is!<#vigyor2>

A medve nem játék.

a.carkey
Ez egész jó volt!<#eplus2>

A medve nem játék.

Pedig nagyobb elrettentõ ereje van, mint a gáûrdista egyenruhának.
Az egyenruhán van zseb, ami vonzza õket.

0Fritz0
Nem pont ilyen aspektusból közelítettem meg a dolgot, de ha ezt is hozzávesszük, akkor tényleg egy ultimate weapon az ásó.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Willenbrock
<#hehe><#eljen>

Máris megkedveltem. 😊

Az ásó jó, mert nyele van, és dolgozni kell vele. Félnek tõle, mint vámpír a keresztttõl.

0Fritz0
Ezért hülye az, aki nem ásóval indul elbeszélgetni a cigókkal.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Willenbrock
Egész világon ez volt,errõl szólt ez a gerjesztett válság.A legnagyobb befektetõk féligmeddig összeomlasztották az USA-ban a piacokat,az kihatott a világra,majd válság ürügyén elkezdtek spórolni az embereken.De a termelés meg a profit nem esett ám vissza-csak kerestek olyan országokat ahol még jobban nyúzhatóak az emberek."racionalizálták" a termelést.Pl. a Nokia.Bezárta a német gyárát állítólag azért mert ott csak kisszámban folyt minõségi gyártás itt meg mennyiségi-maszlag.Azért zárta be mert a német munkás színvonalát már eléri az itteni is és ha ott leépít ugyanazt a minõséget és mennyiséget az itteni munkásokkal-nagyobb nyúzás mellett is el tudja érni.Itt nem háborognak úgy mint N.O-ban,itt nincs komoly szakszervezet,itt örül a munkás ha hazavihet egy kis pénzt,ami töredéke a német munkásénak.Errõl van itt szó-ugyanez folyt/folyik csak világméretekben.Az amerikai központi banknak(FED) meg állítólag több száz milliárd dolláros haszna volt az egészen.Hogyan?Azt pontosan nem tudom,de a napilapunkban olvastam és egyáltalán nem kételkedem benne mert pontosan összevág az elképzeléseimmel.A válság tervezve volt-mesterséges ügy.

birdo
Az a baj, hogy a sörtõl elálmosodom .... muszáj egy kis + ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

joebacsi

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Igen, ezt már én is mondtam valahol régen, hogy újra 3,60 lesz a kenyér...3 euró 60 cent.

Mondjuk ezzel nem lenne gondom, hogy ha a fizum 5000 euró lenne 😊

lesz még a kenyér kilója 3,60....

....csak euróban

Willenbrock
Így van,Olaszországot pl. a Berlusconi maffia irányítja most.

joebacsi
Mutyi, korrupció megvan ott is, csak ügyesebben és nem ennyire szem elõtt csinálják, kb ennyi a különbség 😊

a.carkey
Itthon. Nixon lemondott, mert áthágta a szabályokat. Prodi lemondott, mert ághágta a szabályokat és elveszítette a bizalmi szavazást. Hasonló helyet a cseheknél, lengyeleknél. Valahogy igazi balhé után mégis le lehet mondani. De itthon? A faszért se. Sõt, amikor végre eltûnik az illetõ, még az sem az igazi, mert valahogy mégse, ugyanis hozza a havert, miközben õ meg a háttérbõl irányít. Szóval van rá példa. Öszõd után hõsünk posztján maradt. Ilyet is csak mi meg a most a britek bírtak összehozni. Sebaj, mindegyikért meg lesz a keperész, csak idõvel.

A medve nem játék.

egyetértek.nekem is van egy olyan ismerösöm aki ha politika a téma kifejti hogy miért mindenért Orbán a felelõs,jah menthetetlen.....

...mint minden esetbenezelõtt és ezután is.

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bandee1987
Jó, azért azt se felejtsük el, hogy közben az éppen kormányon lévõ fél nem gyengén hágja át a szabályokat...

Erre monsdtam a következõ sort.
A demokrácia intézménye szerint (meg valami alkotrmány nevû iromány szerint, ami persze Orbán szerint alkotmányellenes) a nép négyévenként választ. Ha az egyik félnek nem tetszik, akkor sem lehet korábban lefújni a meccset.
2010-ben újra megkérdezik a népet.

a.carkey
Anno beszéltem Kókamóka volt soförjének a nejével, pont mikor a móka bácsi átvette a gazdasági és közlekedési tárcát. Olyat talált mondani, hogy amikor jött a Kókamóka, üres kasszát talált, meg lelakott állapotokat. Mondom neki, hogy: de az elõd a Csillag Pityu volt, az SZDSZtõl, méghozzá két éven át, nem egy Fideszes. De, hogy akkor is így, meg úgy, meg a Fidesz tehet errõl, stb, stb. Na otthagytam, mert egyszerû és menthetetlen. Kb. ilyen vagy te is.

A medve nem játék.

a.carkey
Reform? Száz tyúklépés meg társai? BRUHAHAHAHAHAHAHAHA!

A legjobb példa: állami közigreform!

Többen dolgoznak az állami közigben most, mint korábban. A különbség, hogy az üzemeltetõi erõsen kékek és világoskékek lettek. Az OM kb. olyan, mintha egy helyre gyûjtötték volna az összes kisebbség és charteres diplomást.

A medve nem játék.

Bandee1987
" Talán figyelembe kellene venni, hogy 2006-ban mit mondott a nép, nem kifogásokat keresni. "

Talán azt is figyelembe kellene venni, hogy MOST mit mond a nép...

GregSB
Klaus aláírta.

Végre!

"A leglátványosabb változás az lesz, hogy az Európai Uniónak (pontosabban Tanácsának) lesz egy elnöke. Most a tagállamok között féléves rotáció alapján mindig másik ország vezetõje elnököl az Európai Tanácsban. A féléves forgás itt megmarad, de lesz egy ember, aki az egész uniót összefogja, a világ elõtt szimbolizálja. Elsõsorban nemzetközi kapcsolatépítésben lesz szerepe, de szimbolikusan is fontos, hogy nem csak intézmények, hanem egy személy is megjeleníti majd Európát. Az elnököt a tagállamok állam- illetve kormányfõi, vagyis a tanács választja majd."

Kíváncsi vagyok ki lesz az elsõ. Tuti német-francia-angol területrõl fog származni.

Bandee1987
A román példát inkább hagyjuk...mert az már erõsen átesik a ló túlsó oldalára, "lényeg, hogy visszafizessük a kölcsönt, hogy a gonosz kapitalista nyugat nehogy beavatkozzon, a nép meg dögöljön éhen" elv alapján.

Meg kell találni a helyes egyensúlyt. Az ország nem egy közgazdaságtan óra gyakorlati példája, itt emberek is élnek.
Nagy jólétrõl Viktor se beszélt, félreértés ne essék. Õ azt mondta, hogy megpróbálja a szarból visszahozni az országot. És mivel mostmár elég nagy a valószínüsége, hogy õ lesz a köv. miniszterelnök, így látni fogjuk hogy mégis hogy akarja ezt megvalósítani.

Ezt eddig is tudtam, de mégis õ döntött a saját sorsáról.
Az ország belpolitikája nem felcsúti foci, hogy menet közben át lehet írni a szabályait (a helyi önkormányzati szívazás legyen elõrehozott választás, az EP-szavazás népszavazás a kormány ellen, választás, a népszavazás is legyen elõrehozott választás - a les legyen gól, a sárga lap legyen piros az egész ellenfél-csapatnak, a kapott gólokat a bíró küldje vissza megfontolásra).

GregSB
<#eljen>

joebacsi
A nép hülye 😊

Nem tudtam, hogy vlala többen van, de az én apukám még így is keményebb!

joebacsi
Környezetembõl is sokszor hallottam már, hogy bezzeg akkor.
Valójában ezért tettem be ezt a cikket. Persze ettõl függetlenül a számoknak, de még az arányoknak sem kell hinni 😊

Az érdemi válasz rá pedig megszületett a #19276-ben.

Oké, akkor boxoljunk tovább, az ország meg le van sz.
"Mi" voltunk azok, akik megpróbáltak valamiféle reformot eszközölni... "Ti" ezt közfelháborodással, fel- és kivonulggatással és sztrájkhullámmal viszonoztátok, mert a miniduce hisztije fontosabb az ország érdekénél. Talán figyelembe kellene venni, hogy 2006-ban mit mondott a nép, nem kifogásokat keresni.

a.carkey
"Az ország nagy kovászban van, pont."
Kihagytad, hogy amit ti idéztetek elõ hét év "kemény" faszverése, izé "munkája" árán ...

De veletek mindig ez volt. Elqurjátok, aztán ha akarja a nép, ha nem, menedzselni is akarnátok az elqurást.

Sõt, ami a privatizációból megmaradt, azt szépen szétloptátok, elosztogattátok haveroknak - jó részük már börtönban -, és közben továbbqurtátok az ország jövõjét.

A medve nem játék.

Nálunk a román példát mindaddig nem lehetne követni, amíg az ország populistája adócsökkentésrõl, a felesleges vasútvonalak visszaállításáról és az elkövetkezendõ nagy jólétrõl beszél.

Az ország nagy kovászban van, pont.