Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Errõl beszétem.
Mennyi tanulás kell egy tanári állsához? 8 általános, 4 az érettségiig, további 4 egy taári diplomáig, az eddig 16.
Tudom, nem kellene öszehasonlítamom ezt egy buszsofõr vagy villamosvezetõ, továbbmegyek, egy karbantartó iskolázottságával, de egy tanár 10 éves munkával a háta mögött sem ér még a 250 ezernek a közelébe sem.
Ezért tartom az elejétõl abszurdnak a követeléseket.

Pluskast
Az adókalkulátor az mehet a.....
Közeli rokonom dolgozik ennyiért és nem kap többet hidd el.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Több marad abból. Itt a 2010-es adókalkulátor:

http://www.pm.gov.hu/php/adokalkulator1.php

Pontosan tudom milyen két gyereket tanári fizetésbõl eltartani. Ahhoz képest a 350 egy álom.

Pluskast
Ja ha 28-32 éves vagy egyedülálló, és nincs mondjuk 2 gyereked akit el kell tartani akkor jól kijössz belõle. Egyébként ha kiszámolod a nettóját az úgy 170 valamennyi.

Pluskast
Ja ebben igazad van. Magyarországon ez minden féle szempontból annak számít.

Te pedig utópiáról beszélsz.

akkor át lehet pártolni a versenyszférához. Az a 350 egy nagyon korrekt összeg.

Pluskast
Szerintem meg az lenne az ideális, ha mindenkit a képzetsége és a képességei alapján béreznének. Amit meg mondasz az egy picit idejét múlt - úgy 40 évet - demagóg duma.

Szmogriadó lehet a fõvárosban

Hétvégére, a megnövekedett autóforgalom miatt szmogriadót rendelhetnek el. Tehát nemcsak buszközlekedés, de autóforgalom sem igen lesz.

Akkor menjen egy gyárba napi nyolcban.

Pluskast
Mondjuk akinek felsõfokú diplomája van és 30 évet lehúzott melóval és van mondjuk 55 éves az nem hiszem, hogy elégedett vele.

Van, aki kevesli a bruttó 350 ezret? Cseréljünk.

Pluskast
Sorry!!

És ki mondta, hogy olyan jól keresnek????
Banyek, ne kelljen már újra leírnom, amit a #21401-ben már leírtam:

Az állami szféra ne akarjon fizetésben versenyezni a magánszférával, cserébe az állami szféra kiszámítható életpályát nyújt. A magánszférában pl. hol van olyan, hogy a munkában töltött idõ alapján, az inflációtól függetlenül automatikusan emelkedik a fizetésed? Sehol. Ott a fizetésemelést ki kell érdemelni.

Valamit valamiért. Na.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

joebacsi
a biztonságnak ára van

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Pluskast
Aha és tudod mit érsz vele? Hogy 30 éves munkaviszony után keresel bruttó 350 ezret. Marahára nagy fizetés 30 év után. Tudod egy hatalma urban legend, hogy a köztisztviselõk olyan hû de jól keresnek.

joebacsi
pedig igyekeztem 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

GregSB
Õõõ ezt pont hogy nem az 😄

Ha ironizáltál akkor az nagyon nem jött át 😛

joebacsi
A pörgõ holnap reggeli fuvarszervezésre 😊

autoszimulator
mire gondolsz?

.: mobilize.hu :.

joebacsi

Bandee1987
Egyébként is furának találom a vezetés indokát, hogy nem képesek ugyanazt biztosítani, ami eddig is volt. A válságra ne hivatkozzanak, az már tavaly is volt, nem tegnap kezdõdött. Ha ugyanazt a szezõdést aláírták volna, ami eddig is volt, akkor most semmiféle sztrájkról nem lenne szó, és perpill nem vitatkoznánk róla, hanem éppen Maria Geronazzo legújabb sz*pásának történetét linkelhetnénk ide.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
Járatritkítás azért nem érne szart se, mert a bkv vezetés könnyedén átcsoportosítana járatokat innnen-onnan, és az utasok max azt éreznék, hogy nem 10 percenként jár a busz, hanem 15. A vezetés meg röhögne a markába, mert szart sem értek el a munkavállalók.
Ez a mindenki egyszerre leáll egy kicsit erõs. Ott a hév, ott a metró, ott vannak bizonyos villamosok. Azért a metróvonalak szvsz elég jól összekötik a város fõbb pontjait, és bizonyos külkerületeket a hévek is jól összekötnek.
Az meg hogy kártyáznak és csocsóznak csak egy hergelésre okot adó szöveg, ugyanis sztrájk alatt nem tök mind, hogy egy fotelben ülnek a vezetõk vagy a kártyaasztalnál? A sztrájk az sztrájk, nincs elõírva, hogy ölbetett kézzel kell ülniük egy széken.
Nem a munka a büdös. Hanem a körülmények, és a juttatáselvonás.

Gaskót meg egyébként én se értem mi a fasznak sztrájkol. Ha valakinek, hát neki semmi oka sincs.

Olaj a tûzre. Gaskó ki nem hagyna egy ilyen bulit.
#21436 vége.

autoszimulator
Na de akkor most hogy itt már lassan lezajlik a BKV sztrájk balhé, kérdezném én, mi az hogy a máv "szolidaritásból" sztrájkol? az milyen dolog?

GregSB
Ez is egy hír: itt tilos más oldalak reklámozása, készülj fel pár büntetõpontra vagy bannolásra <#hehe>

Lenne. Forgalomlassítás, járatritkítás.

De az, hogy mindenki egyszerre leáll, és kártyáznak meg csocsóznak, az a "menejnek a melegebb éghajlatra, ha büdös a munka" kategória.

Bandee1987
Persze, hogy nem szerencsés, de nincs más megoldás, kénytelenek ehhez folyamodni. Ha a szakszervezetek most engednek, azzal azt sugallják a vezetésnek, hogy az akkor megtehet velük bármit és pár hónap múlva megint "közösségi áldozatvállalás" címén megvonnak tõlük még ezt vagy azt, esetleg lecsökkentik a bérüket, stb. Persze a vezetés a saját bérét nem csökkenti majd le, sõt.

Bandee1987
Az idézett szöveg kicsit úgy állítja be a dolgot, mitha õk ezekt a juttatásokat eddig nem kapták volna meg és most akarják. Az igazság viszont az, hogy õk csak azt akarják, ami eddig is volt a kollektív szerzõdésben. Se többet se kevesebbet.

joebacsi
Garfield bemásolta, hogy mibõl is áll ez a bérvédés kissé eltorzítva 😊

Drága barátom, a fórumozó kolléga csak azt kívánta megfogalmazni a maga pórias módján, hogy errefelé a weblapok reklámozása nem járja.

Biztos, hogy a bér megvédésének legszerencsésebb megoldását választotta azzal, hogy a dolgozó egy kétmilliós város ömegközlekedését leállítja, ezzel minimum hatszámjegyû embertömeg napját babázza el?

A #21411-ben Garfield bemásolta, hogy mibõl is áll ez a "bérvédés".

bertino
<#nyes><#nyes>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Tudod milyen?
autoszimulator
hogy szorulna a fejed szalainé csöcsei közé

bertino
kussolj már.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Bandee1987
2) Akar dolgozni, ha nem azzal kéne törõdnie, hogy hogyan védje meg a bérét.
3) Elõfordul 😊

joebacsi

/2: Nem, de döntse el, hogy akar-e dolgozni vagy sem.
/3: Mea culpa, én is médiát akartam írni, csak "elgépeltem". 😊

Bandee1987
1. Ezt lezártuk 😊
2. Ja értem, dolgozzon a büdös parasztja, a juttatásait csökkentsék le, de a fõnök nyugodtan lophat tovább, a Demszky meg rákenheti a vállalat összes pénzügyi gondját a sztrájkolókra 10 évre visszamenõleg...
3. Semmilyen kormányról nem volt szó, én a médiáról beszéltem.

Aha, értem. Aki Demszkyre szavazott (értsd: idióta, csõcsele és még huligán is), az magának kereste a bajt, menjen gyalog, majd legközelebb jobban meggondolja, hová teszi az ikszet?
Azt hiszem, ugyanarról beszélünk. Ez a "ömeges alkotmányos joggyakorlás" is politikai megrendelésre készült.

1. Még jó, poénnak elég rossz.
2. De lenne, például dolgozni.
3. Ez az, kenjük a kormányra, szegény zsaroló munkakerülõket már megint bánCSák.

A Hír a következõ!

Elindult Magyarország elsõ, kisközösségi pletykaoldala a Mendemonda.hu! Nézzétek és írjatok!
birdo

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

a.carkey
Mai Demszky:

Süveges: 2002-ben nullára konszolidálták a BKV-t, azóta 90 milliárd forint adósság halmozódott fel. Mi ennek az oka?
Demszky: Ez többek között a sztrájkfenyegetések következménye ...
Süveges: Na ne vicceljen!

😄

A medve nem játék.

a.carkey
A nép saját magát szivatta meg, hogy 5x Demszkyre szavazott. Folytathatnám a gondolatmenetet, de: PEACE!<#love12>

A medve nem játék.

Bandee1987
Egyrészt nem poénból sztrájkolnak, másodrészt nincs más lehetõségük, harmadrészt nagy szerepe van a médiának abban, hogy hogyan tájékoztatják az embereket az egészrõl.

A népet maguk a sztrájkolók hergelik, azzal, hogy a munkaadóvalszembeni követelésük fejében a népet szívatják meg.

joebacsi
A cikk alapján minimum értelmi fogyatékos meg autista az összes bkv dolgozó 😊

Ja meg csõcselék is.

De mivel médiamanipuláció nem létezik, ami le van írva és be van mutatva az úgy is van!

Bandee1987
ez a cikk gyönyörûen érzékelteti, hogy hogyan kell felhergelni a népet a sztrájkolók ellen.