61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#58100 Fúú konteós topikban lett volna a helye! -
#58099 Engem ne általánosíts, én most és akkor is teljesen más véleményen voltam.
"Pedig volt ám itt egy Bokros- és egy Bajnai-csomag is, amely majdnem célba ért... csak épp mindkettőt Orbán-kormány követte."
Ugye azért abban egyetértünk hogy, ezek a csomagok nem a Fidesz baklövéseit volt hivatott megoldani. A Borosnál egyértelmű, Bajnainál pedig 6 éve ők voltak hatalmon.
Azt hogy az országot bóvli lett, 2008 óta csak idő kérdése volt, ez elég sok közgazdász egybehangzó véleménye. Ha a Bajnai tervet (ami szintén hitelre épül, nem is kicsire) tovább viszi a Fidesz akkor a leminősítést kitolhattuk volna még egy-másfél évig. -
Lantee #58098 Dopeman és a mélymagyar esete
"Ha ő az igaz magyar, akkor én nem akarok az lenni de szerencsére nem tudom elhinni, hogy a magyarság egyenlő a sötétséggel. Sőt, merem állítani, az ilyenek a magyarok legnagyobb ellenségei." - ezt osztom! -
#58097 http://index.hu/kulfold/2011/12/18/a_csehek_nem_adnak_penzt_az_imf-nek/
Nem a csehek miatt van válság, azt talán direkt csinálták a bankok, vélte Václav Klaus. -
Vlala #58096 Ez abból a szempontból érdekes, hogy egy-két éve itt minden csatornán ment a "mindencsakagyurcsányhibája" agylágyítás.
Most, hogy orbán a kiskirály, már húsz éves távlatokról beszélünk, megértőek és tájékozottak vagyunk.
Éljen!
Pedig volt ám itt egy Bokros- és egy Bajnai-csomag is, amely majdnem célba ért... csak épp mindkettőt orbán-kormány követte.
Akkor visszaestünk, most gyakorlatilag a csőd szélén egyensúlyozunk.
Nevezzük néven a gyereket: Az ország eddig nem volt bóvli. Most az. Nyugdíjeinstanddal, 400 Ft-os benzinnel és 320 Ft-os euróval.
Ergo ez a kormány elmúlt húsz év legrosszabb gazdaságpolitikáját produkálja, kétharmados többséggel, gyakorlatilag ellenzéki (és népi) akadály nélkül is. Akkor miről is beszélünk? -
#58095 a segélyezésről írtak vagy 2 bejegyzést, a munkáról 1-2 mondatot... -
#58094 Az utolsó amerikai katona is elhagyta Irakot
"A katonák ujjongtak, összeütötték öklüket, ölelgették egymást az örömtől és a megkönnyebbüléstől."
"Barack Obama elmondta, hogy a kivonuló amerikai erők egy szuverén, stabil és önálló államot hagynak maguk mögött." -
#58093 Mr. Roma: Kanadába jöttem 3.
"De ha minden jól megy, ebben a hónapban már birtokba vesszük jól megérdemelt – kétszobás, nappalis, kertes - családi házunkat havi 1168 dollárért, és barátaink is visszatérnek a megszokott kerékvágásba."
Na a kanadaiaknak sem kell sok és ők is rasszisták lesznek. -
#58092 Erre a gazdasági mentőcsomagra (ami szerintem is elhibázott döntések sorozata) nem az elmúlt 1,5 év(és nem is a nyóóc év) miatt volt szükség. Ez nem az ok, ez az okozat, ahogy az MSZP-s IMF megállapodás is az volt.
De mivel ez a kormány sem képes megfelelő időben, megfelelő döntéseket hozni, így telesen helyénvaló az a megállapítás az hogy "Ez eddig is így volt"
Még 3 év és választhatunk új "királyt", kérdés hogy akkor létezni fog még olyan hogy Magyarország! -
#58091 Meghalt Václav Havel -
Vlala #58090 Ne másra mutogassunk már.
Mondj egy kormányt, amelynek "gazdasági mentőcsomagja miatt" bóvli lett az országunkból! -
#58089 "...egész jó Gyurcsány lett belőle." -és őt szeretted?
Mert a ha nem, akkor teljesen helyes a megállapítás. Mondj egy kormányt amelyik nem "változásokról" papolt! -
Vlala #58088 Mindenre ez a válasz? "Ez eddig is így volt?"
Ahhoz képest, hogy Orbán váááltozááásról papolt állandóan, egész jó Gyurcsány lett belőle.
Sőt, jócskán túlnőtte a mesterét. A nyugdíjat és a vörösiszapkárosultaknak adományozott pénzt ellopni, valamint az országot bóvlivá süllyeszteni úgy, hogy az IMF sem áll velünk szóba, a Nagy LQρ ügynöknek sem sikerült. -
Vlala #58087 Az eredeti hét fő bűnben sem volt benne Lucifer. -
Pares #58086 Mi csak a különkiadásba fértünk bele. :) -
Pares #58085 "Szabad országban, szabad emberek azt nézik, amit szabad."
Ez eddig is így volt, a Zsidesz ezzel semmi újat nem talált föl, átvette a szocik szokását (meg az ő jogelődjeikét...). -
ManoNegra #58084 Ha csak ennyi bűnük lenne, ezek lennének az Isteni gondviselés országai. De az elkövetett bűnökért egyszer meg kell fizetni, csak az a baj, hogy minket is magukkal akarnak rántani. -
#58083 Nekem most éppen ez tetszik:
Európa Hét Főbűne.
Hogy a fenébe tudtunk mi lemaradni erről a listáról? :) -
Vlala #58082 Újabb Híradó-manipuláció
Szabad országban, szabad emberek azt nézik, amit szabad.
A fagyi visszanyal - Orbán alkotmányát fordítják a kormány ellen
"senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására"
Kivéve a gyevi bírót és a felcsúti f...fejet.
Majd átírják gyorsba'-okosba', végülis azért írták ceruzával.
Magyar Kármentő (és Adósságrendező) Alap
A grafikonon jól fog mutatni a nyugdíjunk mellett, orbán elvtárs. Ettől függetlenül az ország még bóvli, és az IMF nem is tárgyal velünk...
Hogy is tetszett miondani a kampányban? Keressük meg a felelősöket, és vonjuk őket felelősségre?
Jó lenne, ha Budai Gyula nem apró fűszálakkal foglalkozna, hanem a közeledő államcsőd felelőseit venné elő. Ha az nem lenne a saját főnöke.
-
Ronny #58081 Ők is tudják, hogy a politikai karrierjüknek annál a pontnál lesz vége, amikor hozzányúlnak a szociális kiadásokhoz(most kivételesen soroljuk ide a közszféra ballaszt részét is). Nem véletlen, hogy ilyen helyzetben az Orbánnál sokkal nagyobb játékosok is inkább lemondanak(Berlusconi, Papandreu).
Szerintem - és ez szigorúan magánvélemény - Orbán ehhez túl hataloméhes és nárcisztikus személyiség. Ha lesz lehetősége, akkor elviszi az országot a falig.
-
#58080 Nos especiel én ezért ábrándultam ki a Fideszből (meg azért, mert politikai érdekből Torgyánnal szövetkeztek...). Ugyanis a Bokros csomag után az államháztartási mérleg éppen kezdett volna szép eredményeket mutatni, de ezt szépen elszórták mindenféle marhaságokra, ahelyett, hogy éltek volna a lehetőséggel, hogy egyenesbe hozzák gazdaságilag az országot. Elszalasztották, mert könnyebb volt elverni a pénzt, mint az ország valódi érdekeit szem előtt tartani.
Az "elmúlt nyolc" év retorikájával pont az a bajom, hogy nem 8, hanem 11 évet jelent, és ott bizony a Fidesz kezdte a felelőtlen gazdaságpolitkát, ami csak a Bajnai-kormány idején kezdett el a jó irányba mozdulni. Persze nyilván a megszorításokkal nehéz politikai tőkét kovácsolni... -
Ronny #58079 *elengedni:) -
Ronny #58078 Miért akarták volna átengedni? Az állam végig megőrizte a fizetőképességét.
Akiknek tényleg elengedték: a lengyelek 1982-ben megtagadták a hitelek törlesztését. Szépen végig éhezték/nyomorogták a 80-as éveket(ebből itthon kabarétáma lett) miközben Gomulka szemüvegét bámulták a TV-ben. -
#58077 Elnézést, a képletes fogalmazás úgy tűnik itt nem működik. :)
Akkor ha ennyire fontos a számok pontos meghatározása, akkor 11 év bőség (1998-2009) után most hosszú szűk esztendők következnek. Örülhetünk, ha csak 11 év... -
#58076 Sokszor hallottam már ezt hogy anno felajánlották az országnak hogy elengedik a szocializmus alatt felhalmozódott államadósságot de a Antall kormány vállalta a törlesztést. -
#58075 A magyar emberek jelentős része az ingatlanát vesztette/veszti el mert a számításból mesterségesen felerősített svájci frank miatt hiteleiket alig tudják törleszteni.Pusztán véletlenül a hitelezők jártak jól ezzel is.Utána meg elintézik annyival hogy nem volt muszáj senkinek felvenni.Ilyen esetekben mint a frank-história persze nincsenek jogi és etikai aggályaik.Tisztességtelen üzletelés esetén nem minősítgetik lefele magukat és nem sír az Európai Bizottság sem.Ilyen esetekben nincsenek felelősök. -
#58074 MSZP-s nem a bővítésre -
#58073 Mi legyen a francia bevándorlók szavazati jogával? -
ManoNegra #58072 Én azt nem értem, eddig miért nem fogtak hozzá? Hornék is meglépték Bokrossal egy kemény megszorító csomagot, mégsem tűntek el a sülyesztőben. Sokkal nagyobb esély van arra, hogy egy ellébecolt nyolc év után tűnjenek el. -
Ronny #58071 A másik, hogy egy megállapodás az IMF-el sok olyan dolgot tartalmazhat, ami amolyan apróbetűs, a plebsz orrára nem kötendő kitétel
Nézd, az a háztartás amelyik évről évre többet költ, mint amennyi a bevétele az előbb-utóbb csődbe megy.
Szóval nincs mese, csökkenteni kell az államháztartás strukturális hiányát(jelenleg a GDP 5 százaléka). Ezt az IMF és a befektetők egymástól függetlenül is ki fogják erőszakolni. A harmadik út pedig nincs. Saját erőből egy kiadósat sz*rni sem tudunk.
Vikiék 1-2 évig még eljátszogathatnak a bankrendszerrel, eltüntethetik a hazai megtakarításokat, de ennek a vége egy immáron ténylegesen albán életszínvonalat nyújtó banánköztársaság lesz.
-
ManoNegra #58070 Kik lettek volna hajlandók elengedni? :-) -
#58069 Mikor a rendszerváltáskor hajlandók lettek volna elengedni az államadósságot,az is hitelekből keletkezett,akkor hogyhogy nem féltették a pénzüket a hitelezők? -
ManoNegra #58068 Én nem izgulok, gondolom, hogy nincs ott se kolbászból a kerítés. Itt sincs, csak mi ahelyett, hogy megfeleztük volna az adósságot, inkább megdupláztuk. Ez pedig elég szar ügy... -
#58067 kurva nagy csoroság van ott, ne izgulj :) -
Ronny #58066 Először is aláírtunk egy szerződést, ami többek között tartalmazta a fiskális és monetáris politika szétválasztásának elvét. Másrészt a devizatartalékok többségéhez az államnak pont annyi köze van, mint a Raiffeisen tulajdonosainak az ott elhelyezett betétekhez. -
ManoNegra #58065 De akkor miért azokra mutogatsz, akik nem szavaztak? -
ManoNegra #58064 Úgy látom, hogy az államháztartás hiánya nagyjából lefedi a kamatszolgálat összegét. Ez egy kényelmes állapot a kölcsönt adónak, mert rá vagyunk szorulva. Nem értem, ezen miért akarna változtatni. A másik, hogy egy megállapodás az IMF-el sok olyan dolgot tartalmazhat, ami amolyan apróbetűs, a plebsz orrára nem kötendő kitétel. Így, hogy nem tudjuk pontosan mik a feltételek, nehéz tisztán látni, mit miért csinál a mindenkori kormány, és mik a következmények.
Az almát a körtével pedig azért nem szerencsés összehasonlítani, mert nem egyformák... A rendszerváltáskor, egy nyerő pozícióból dolgoztuk le magunkat a sereghajtó nem éppen dicsőséges helyzetre. Miért pont most változna gyökeresen? A jelek nem erre utalnak. -
Ironman2 #58063 Én meg a Fideszre szavaztam most 2010-ben 3 millió honfitársammal együtt.Lehet köpködni.Még most is megbízok bennük,mert egyszerüen nincs más. -
Ronny #58062 Mivel az országunk ipara szinte teljes mértékig külföldi kézben van, épphogy a kamatokat tudjuk nyögni.
Többször is cáfoltam már.A kamatkiadás a GDP 4 és a költségvetés ~8 százalékát teszi ki.
Ha Bulgáriában élnék, valószínüleg jobban tudnám, hogy ott mi újság, így csak ezt a grafikont látom, ami szép ugyan, de nem tudom mi van mögötte...
Az állításod szempontjából teljesen mindegy, hogy mi állt mögötte. Az alapfelvetés az volt, hogy az államadósságot nem lehet visszafizetni. De vissza lehet és wunderwaffe sem kell hozzá, csak vissza kell találni a VALÓSÁG talajára.
Állítom, hogy a magyar emberek 90% teljesen elvesztette a valósággal való kapcsolatát, ezt már a választások után is leírtam és továbbra is ezt tartom a problémák fő okának. -
ManoNegra #58061 Ingyen semmi nincs. Már a napfényt leszámítva. Tehát, ha akkor "relatíve jól éltünk is" a számlát ki kell fizetni. Mi van még amit el lehet venni?