Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem fog elterjedni.
Live for nothing or die for something.
"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város
"Az uniós külügyi fõképviselõ közleményében kitért a "digitális diplomácia" mint új külpolitikai koncepció jelentõségére, amelyet véleménye szerint az arab tavasz formálódásában is központi szerepet játszó közösségi média használatán keresztül lehetne folytatni. Mint írta, így lehetõvé válna az, hogy az emberi jogi aktivisták közvetlen kapcsolatba kerüljenek a politikai döntéshozókkal."
"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város
A konteós részét a véleményednek elsõre se értettem és most se értem. Mindig próbálom nem arra kihegyezni az álláspontomat, hogy szerintem valaki a háttérbõl eztmegazt ígymegúgy. Ettõl teljesen függetlenül szerettem volna megtudni, hogy ki milyen biztosítékot lát arra, hogy a "szakértõi kormány" figyelembe fogja venni azok érdekeit, akikkel kapcsolatban a döntéseket meghozzák. Mert ha nem lát, akkor meg az érdekelne, hogy mirõl is beszélünk mi valójában? Arról, hogy most az a legújabb, hogy a szakértõi kormányban hiszünk?
Arról meg, hogy min vagyunk képesek változtatni és min nem, azt gondolom, hogy nem azért jövök elõ bizonyos dolgokkal itt, hogy megváltoztassuk azokat, hanem szimplán azért, hogy tudjunk róluk. Pl. hogy tudjuk, hogy mit várunk el a szakértõktõl, és hogy tudjuk mégis hogy lehet azt biztosítani, hogy amit elvárunk, azt megkapjuk. De hiába is találnánk ki, hogy mit lehetne tenni, nyilvánvaló hogy attól még ugyanúgy senki se venné figyelembe azt hogy mit gondolunk. De nem is ezért kell tudnunk, hogy mi hogyan lenne a jó, hanem szimplán a tudatosság kedvéért. Sose beszéltem sehol semmiféle lázadásról, soha nem akartam egyik sokat kritizált szereplõ ellen sem fellépni. De attól még tudnom kell, hogy mi zajlik a világban. Tudnom kell, mert akkor legalább saját magam számára meg tudom határozni hogy mi a legjobb amit tehetek. Nem akarok mást. Nem mást akarok befolyásolni. Veletek is csak azért beszélgetek, mert sokat megtudhatok tõletek a hazai viszonyokról, azaz hogy hogyan gondolkodnak az otthoni ~fiatalok. De ezt már leírtam egyszer.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Te masszívan kevered a jogi és politika szempontokat.
Egy kormány tevékenysége lehet teljesen jogszerû attól, hogy népszerûtlen intézkedéseket hoz, azaz nem szempont a népszerûség, az elszámoltathatóság pedig megtörténik majd a szavazófülkékben. A népszerûtlenség nem jelent automatikusan jogszerûtlenséget is, ahogy a népszerûség sem jelent automatikusan jogszerûséget, lásd a jelenlegi kormány nem egy jogszabályát.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ha nem ez, akkor szerinted mi a valódi vágyuk az embereknek?
Na ez nekem új. Pedig már épp le akartam zárni a beszélgetést.
Ez engem jogok felfüggesztésére emlékeztet: "A jelenlegi válsághelyzetben viszont igencsak szükség lenne a zavaró politikai szempontok - pl. újraválasztási esélyek - kikapcsolására".
Ha egy kormány nem kell azzal törõdjön, hogy milyen következményei vannak a hosszútávon a döntéseinek, akkor ez a másik oldalról nézve pontosan azt jelenti, hogy nem számoltathatod el a vezetõket a döntéseikért.
De nekem ezzel semmi bajom, ne aggódj! Csak épp ne csodálkozz már azon, hogy azt kapod reakcióként, amit kapsz!
Szakértõi kormány =/= diktatúra, nem kellene összemosni a kettõt. A szakértõi kormánnyal nem jár együtt a jogrendszer részben vagy egészben történõ felfüggesztése.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Frászt. Te azt írtad, hogy szerinted az emberek többségének egyetlen célja, hogy tele legyen a pénztárcája. Amit én írtam, az ennél jóval bõvebb, messze nem csak anyagiakról szól.
Mindenkinek mást jelent a jó, de a tömegeket azzal lehet megfogni ha több pénz marad a zsebükben. Egyáltalán nem látom azt, hogy a szakértõi kormány egy szlogen lenne most. Sokkal de sokkal erõsebb jelenleg a nacionalizmus, ami nem ördögtõl való, de ez lett az új "divat". El lehet adni a turul madaras pólót, be lehet szólni Brüsszelnek, Pozsonynak meg mindenkik akiket hibáztatunk jelenlegi helyzetünkért. 2 párt verseng azért, hogy ki a magyarabb, a 3. kómában van a 4. pedig egyelõre életképtelen. Külföldön elég komoly EU ellenes hangulat van, nem szakértõi kormányt követelnek hanem azt, hogy ne az õ pénzükbõl segítsenek egy másik országon.
Amíg újra meg újra értelmezõszótarasat/szódefinícósat játszol, addig nem.
De voltak más vélemények is, így hadd ne higgyem már azt, hogy tiétek az utolsó szó a kérdésben. Mindenkinek meg lehet a saját véleménye, vagy nem?
Az én hozzászólásomra reagálva írtál arról, hogy szerinted mi lehet a szakértõség, márpedig tõlem kaptál egy definíciót, úgyhogy abba lehet hagyni hisztit.
Tudom. Olvastam azon elemzéseket, melyek világosan rámutattak arra, hogy a történelem folyamán a krízisek eredményeként felfüggesztették az emberek addigi jogait. Ennél többet is írhatnék, de nem írok, utáltok ti engem e nélkül is.
(Szóbûvészkedésrõl nem lehetne leszállni? Ha kell minden egyes reakciótokra beírom válaszul hogy "szóbûvészkedés", hátha abból leesik valami.)
az emberek többsége egyszerûen jogbiztonságot és stabilitást szeretne, tervezhetõséget évekre, évtizedekre elõre
Ezt én is leírtam, hogy ez a vágyuk, nem kell megismételned. Azzal kiegészítve írtam le mindezt, hogy álláspontom és tapasztalatom szerint az emberek csak hiszik, hogy ez a valódi vágyuk. De majd megtanulják, pár tíz vagy száz év, de megtanulják. Azért vagyunk itt a Földön.
Én viszont örülök annak, hogy van egy kisebbség, aki nem úgy határozza meg élete értelmét, ahogy te megtetted helyettük.
Hogy pedig mi a szakértõségkritériuma, azt elég egyértelmûen leírtam én is, de utánam Ronny is.
Igen. És az értelmezõ szótár is. De voltak más vélemények is, így hadd ne higgyem már azt, hogy tiétek az utolsó szó a kérdésben. Mindenkinek meg lehet a saját véleménye, vagy nem?
Jól vezette alatt értem azt, hogy pénzügyileg "egyenesbe" hozta és szakmailag se történtek pl. sorozatos hibák. Mûhibák, betegcserék stb.
Én nem hiszem, hogy pl. az általad felemlegetett "jól vezetni" az kizárólag jogi és gazdasági szempontoknak való megfelelést jelent. És pontosan ez itt a lényeg.
Ezt a szóbûvészkedést el lehet játszani normál körülmények közt, de normál körülmények közt az emberek nem követelnek szakértõi kormányt. A jelenlegi válsághelyzetben viszont igencsak szükség lenne a zavaró politikai szempontok - pl. újraválasztási esélyek - kikapcsolására, mivel ahogy a jelenlegi helyzet mutatja, azok csak egyértelmûen ártanak és ténylegesen a szakmai szempontokra koncentrálni.
Az emberek azt se tudják, mit jelent az, hogy jó nekik. Ma egyetlen szempontot ismernek: tele a pénztárcám? igen? akkor jó nekem. Na aki így gondolja, annak a szakértõi kormány LEHET hogy megoldja a problémáit, de még annak is csak LEHET.
Lehet, hogy te így gondolkodsz, de az emberek többsége egyszerûen jogbiztonságot és stabilitást szeretne, tervezhetõséget évekre, évtizedekre elõre. Szeretne boldogulni, hogy ha rendesen végzi a munkáját, akkor azt elismerjék mind anyagilag, mind szakmailag és elõbbre juthasson mindkét téren, azaz felmutathasson valamit.
Hogy pedig mi a szakértõségkritériuma, azt elég egyértelmûen leírtam én is, de utánam Ronny is.
Mert bármikor mondhatod a tömegnek, hogy te szakértõ vagy és te majd jól megszakértesz mindent: ezzel ugyanott vagyunk mint eddig. Csak most nem azt kell mondani a semmit fel nem fogó tömegnek, hogy mittudomén, hanem azt, hogy mi szakértõk vagyunk. Azért, mert - még mindig a tömegrõl beszélek - most ennek a szlogennek van itt az ideje, most ezzel lehet kibekkelni még pár évet anélkül, hogy a tömegnek leessen valami abból, ami zajlik.
2,Sajnos az elmúlt 60-70 év agymosása miszerint egy néger meg egy fehér között csak a bõrszín a különbség és az sem számít nos az gyakorlatilag egy tök jó kis népirtás lett.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Ez puszta hazafias retorika, ami arra jó, hogy az eszerint való hivatkozással diszkretidálni lehessen az ellenvéleményeket a szakmai szempontok teljes figyelmen kívül hagyásával: mert ugye mennyivel egyszerûbb azt mondani, hogy ez vagy az úgymond nem érdeke a nemzetnek, mint tényleges jogi vagy közgazdasági szempontokkal megindokolni.
Szerintem ez a definíció visszalépés ahhoz képest, amit Láma írt:
"szakértõ az, aki letett már valamit az asztalra, ért ahhoz amit csinál, a munkájának több haszna van mint negatívuma"
Mert az õ definíciójában legalább az benne van, hogy a "szakértõi" tevékenységet az ország érdekében kell kifejtenie és bizonyíthatónak kell lennie, hogy azt eddig is az ország érdekében fejtette ki.
Ami mondjuk egy politikus kapcsán is érvényes definíció... Igen, arra utalok, hogy a probléma egy szakértõ esetén ugyanaz, mint egy politikus esetén.
Errõl van szó. Kedves politikusaink képesek voltak 12 év megtakarításait fél év alatt folyó kiadásokra elverni, mindezt azzal a céllal, hogy legalább még ~1 évig ne zúduljon rájuk a népharag.
Józan paraszti ésszel meg tudom fogalmazni de az édeskevés, de ha nagyon muszáj akkor mondok egy példát.
Egészségügy. Ne csak az legyen a feltétel, hogy legyen egy orvos hanem lehetõleg egy olyan kórház igazgatója(jelenlegi vagy volt tök mindegy) amelyiket jól vezette. Jól vezette alatt értem azt, hogy pénzügyileg "egyenesbe" hozta és szakmailag se történtek pl. sorozatos hibák. Mûhibák, betegcserék stb.
Az a baj, hogy nagyon sok tárcát összevontak, pl. a Belügyminiszter hatáskörébe elég sok minden tartozik. Egyébként ha jól tudom most pl. Olaszországban szakértõi kormány alakul vagy alakult, érdemes azt megnézni csak nem találok róla bõvebb elemzést amit linkelhetnék.
Költözz Afrikába! Ott tárt karokkal várnának...vacsorára."
Azaz elismered, hogy az afrikai emberek, olyan szinten vannak, hogy felfalnának ha odamennének. Ha én azt mondom ,hogy nem jó ha ideengedjük õket, akkor viszont rasszista vagyok.
Ha jól értem akkor rád a vak, vagy hülye vagy kérdés nem jó, mert amint írtad is vak nem vagy hisz tisztában vagy a problémával. Így viszont marad a második lehetõség.
(nem állt szándékomban személyeskedni, egyszerûen csak levontam egy egyszerû következtetést)
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Az EU+USA+közvetlen szövetségeseik rendelkeznek a világ erõforrásainak nagy része felett és biztos lehetsz benne, hogy ezek a "tradicionálisan sikeres" nemzetek nem fogják ölbe tett kézzel várni a kaszást.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''