Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Köszönhetõen Ron Werber kollégádnak, aki megalapozta ezt.

A medve nem játék.

a.carkey
Egyet mondj!

A medve nem játék.

Nem, nem kell örülni annak, hogy - a hülye kampánylózungokkal ellentétben - mégiscsak erõsödik a forintocskák.

Megértem, hogy Ti ennek nem örültök, hiszen veszélybe került a 3/3-os többségetek. 😊

a.carkey
Te megint egyszerû vagy, pontosabban mint mindig ...

A medve nem játék.

Totti5
Boruljunk térdre? hála istennek már nem csinálnak semmi pusztító dolgot a szocik, csak úsznak az árral a választásokig és addig sem rombolnak.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

265 Ft alatt az euro.
Elbaltázott gazdaságpolitika, rombolás, átgázolás a nép érdekein, stb. stb.

Tikal
Igen, tegnap este ezen huztam fel magam, nem hiszem el hogy minden állami ünnepségen pártbeszédeket kell hallgatnom, undorító az összes párt ebbõl a szempontból, ja nem, más szempontból is...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Megérdemelte. Újabb hõsmagyar, akinek elõször csak a pofája nagy, de ha beszólnak neki, sírva rohan az óvónénihez "megmondani".
Ezeket 2006-ban fertõzték meg agyhalállal a Kossuth téren, a legtöbbjük már kigyógyult belõle. Ez a pár hülye meg - itt a követendõ példa - elõbb-utóbb rájön, hogy "ne szólj szám, nem fáj fejem".

Magyarországon vagy. Itt nem valakire szavazol, hanem a másik ellen. A kampányok is erre épülnek, én személy szerint pártállástól, kortól, nemtõl függetlenül mindenkit szájba vizeltem volna, aki a nemzeti ünnepünket bemocskolja az aktuálpolitikával. Köze nincs hozzá.

Elõre félek a húsvéttól.

Tikal
pofánbasztak egy nácit...

mennyi buta ember van, hihetetlen... legjobb rész mikor a náci kezdi el skandálni hogy ez magyarország... wtf? mondjátok hogy nem õk az ország nagyobbik fele, mert a butaságnál nincs veszélyesebb...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ezeknek a szerencsétleneknek szavazati jogot se adnék, és akkor kb felköthetnék magukat, mert az egyetlen örömüket is elvennék tõlük. Átlag 60-as iq megvan...

Egyébként az összes pártba megtalálhatóak ezek a szerencsétlenek, nem csak a jobbikba.

Tikal
OK, nincs programja a fidesznek, nem szereted õket stb... mégis mi a programja az MSZP-nek, mégis miért tekinted normálisnak hogy ezután a 8 év után bízzanak bennük az emberek? ( Mondom ezt én, aki egy undoritó alaknak tartja orbánt, de az mszp-t is az összes tagjával együtt 😊 )

Tikal
ez van, az ország el lett adva...
mondjuk egy ilyen videot majd négy év múlva is megnéznék 😊

Teljes mértékben egyetértek, de sajnos a Fradi-Ute ellentét színvonalához sohasem fog fölérni a magyar politika. Egy UTE-s soha nem fogja felgyújtani a magyar zászlót azért, mert zöld és fehér is van benne.

Egy nemzeti ünnepet nem tud együtt ünnepelni az ország, ráadásul az 1848-as forradalom megemlékezését teljesen megfertõzte a politika. Nincs párt, amely ne csinált volna kampányt belõle, és nagyon kevés párt van, amely a saját érdemeirõl beszélt mások mocskolása helyett .

Ha Viktorka ezt a "szent háborút" sem nyeri meg, ugye követi a Mesterét, és fejbelövi magát?

a.carkey
"FIDESZ: Ha holnap - ne adj Isten - halálra gázolná Viktort egy autó, mi lenne a párttal?"
Nem kell ahhoz halálra gázolnia. Elég, ha nem nyer.

A medve nem játék.

a.carkey
Ja, ki mondta, hogy nem lehetne kommentelni a barikádot vagy a kurucot? Ja, akkor elõbújna a 22887?

A medve nem játék.

a.carkey
Az, hogy csoportosan végigtrollkodják a fórumokat még nem ezt jelenti. Mert pl. saját blogjuk, gondolataik nagyjából hiányoznak (jobbikos blogger?), az egy szem kurucon és barikádon kívül, bár lehet, le vagyok maradva. Pofázni meg mindenki tud. Ls. 22887!

A medve nem játék.

GregSB
Sajnos teljesen igazad van, a Fradi vs UTE tökéletes hasonlat. Ez a politizálás ma és az elmúlt 10 évben Mo.-on. És ebben a politikusok keze könyékig benne van.

Srácok, most komolyan! Kell ezt csinálni? Tényleg kell?! Ez a magyarországi politizálás totálisan lesüllyedt a "Fradi vs. UTE" szinvonalra. "A miénk a jobb, a másik egy fos!" "Mocskos vörösök! Még mocskosabb narancssárgák!" stb.
Én csak azokat az embereket sajnálom, akik - önhibájukból, vagy azon kívül - nem kaptak olyan szintû oktatást, ami fejleszti az egyéni gondolkodás képességét. Tényleg azt látom abban a szegény országban, hogy a két/három "amitmondokazúgyvan" pártvezér bármit büfög fel magából, a szimpatizánsok azonnal készpénznek veszik, és védik mindenáron. Hol marad a tények önálló gondolatokkal való kiegészítése? Hol marad a gondolkodás? Lehet utálni bizonyos embereket, csoportokat, pártokat, mert mondjuk nem szimpatikus, amit csinálnak. Ez belefér. DE! Higyjétek el nekem, hogy minden politikus - igen, talán még Obama is - nagyon messze van a messiástól. Egyszerû hatalomvágy, sima "na majd én megmutatom, hogyan is kell ezt csinálni", és a pénz a mozgatórugója minden egyes politikusi ambíciónak.
FIDESZ: Ha holnap - ne adj Isten - halálra gázolná Viktort egy autó, mi lenne a párttal? Ki lenne az a vezetõ, akire az emberek úgyanúgy tekintenek, mint rá? Sanszos, hogy Viktor nélkül a fidesz nagyon hamar eltûnne a közéletbõl.
MSZP: Mindenki tudja, hogy az mszmp leszármazottja, tele van régi komcsikkal. DE! Az embereknek 1990-ben nem mondta meg senki, hogy a kapitalizmus mivel jár, és sokan - fõleg az öregek - visszasírják azokat a "békés, boldog idõket". Teljesen érthetõ, hogy ki kell halnia egy generációnak, hogy az a fajta gondolkodás még csírájában se legyen jelen a magyarországi közéletben.
JOBBIK: Megtalálta az ország gyenge pontját - cigánybûnözés - és sikeresen épít rá. Könnyû, mert a cigánysággal való problémák nem újkeletûek, de a megoldás annyira nem egyszerû, hogy az elmúlt 20 évben egyik párt sem mert hozzányúlni. A Jobbik hozzányúlna, de nem tartom szerencsésnek, hogy egy nyíltan EU és MULTI ellenes párttal a kormányon, sikeres lehet Magyarország. 2010-et írunk, minden-mindennel és mindenkivel összefügg, nem lehet egyik napról a másikra bezárkózni.

Arról a nem kis apróságról senki se feledkezzen meg, hogy teljesen mindegy melyik széken ülnek az "urak/hölgyek" a Parlamentben, teljesen mindegy hogy tücsköt-bogarat egymásra hordanak a TV-ben, újságban, Interneten, a színfalak mögött nagyon szépen össze tudnak dolgozni a közös cél érdekében. A közös cél pedig nem más, mint MINÉL TÖBB PÉNZ ÖSSZEHARÁCSOLNI, AMÍG MÉG LEHET!

Nekünk, állampolgároknak kell a gondolkodásunkat megváltoztatnuk. Nem a politikusoktól kell várni a megoldást, nem is szabad! Anglia, Hollandia, Svájc és egyéb sikeres országokban erre már régen rájöttek az emberek, és magasról leszarják a politikát. Ha valami nagy blama van, a rendõrség - mivel õk sem pártszervezet - szépen lecsuk minden érintettet. Az ügyészség kivizsgál minden gyanús ügyet, mert õk sem a pártkasszából kapják a fizut. stb. stb. stb.

Tudnék még órákig írni, de aki ennyibõl nem szûri le a lényeget, annak már mindegy is. 😊

PEACE és ne hagyjuk magunkat a politika által befolyásolni!
Bandee1987
Hát igen, ebbõl a szempontból nézve még a Fidesz is bõven tanulhat a Jobbiktól, ha csak a net alapján vennénk figyelembe a választásokat, akkor egyértelmûen azt mondanám, hogy a Jobbik a legerõsebb párt.
Bár ennek az is az oka, hogy mivel a Jobbik alig van jelen a tvben, rádióban, és még az újságok szintjén sem állnak a legjobban, ezért a netet használják ki hatékonyan.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Én itt most nem is a házibarkács plakátokra gondoltam, hanem kifejezetten az óriásplakátokra.

Persze, a Jobbik tényleg költséghatékonyabban csinálja a kampányt, elég csak az internetes megjelenésre gondolni: amíg mindenki az MSZP-s kampánybögréken rötyög, addig nagyszerûen sikerül elterelni a figyelmet arról, hogy az elmúlt cirka félévben a fórumokat, blogokat elárasztották az önkéntes(?) jobbikos aktivisták.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Iigen, sokkal jobb? És mi lett volna az? A szemét szocik leírták, hogy igen, mi válságba akarjuk vinni az országot, ezért még egy világméretû összeomlást is kiváltunk, mire a FIDESZ meg azt írta, hogy õk ilyet nem akarnak?

Ja, egyébként valamire rosszul emlékszel. Hála a jó istennek, hogy nem sikerült megvalósítani.

és biztos vagyok benne hogy sokkal jobban csinálják majd mint ahogy a szocik tették az elmúlt 8 évben. Nekem több nem kell, csak ezek takarodjanak és egyetlen alternatíva van a fidesz, ami nem rossz alternatíva, hanem a kilábalás és a felzárkózás alternatívája,

Tetszik, ahogy próbálod racionális köntösbe bújtatni az egészet, de sajnos kilóg a lóláb. Szó nincs arról, hogy a FIDESZ maga lenne a megváltó, hanem egyszerûen az MSZP-nél szarabbul már nehéz lenne csinálni, így bárki más jön, csak jobban csinálhatja. Csak épp azt kellene megérteni, hogy a valami más akarása nem egyenértékû azzal, hogy az automatikusan szebb, jobb is lesz. Nem fogsz egyik napról a másikra többet keresni, nem lesz több munkahely, nem lesz kisebb az államadósság, de ráadásul mindezt nem egyszerre, csak épp más lesz a kormányon, akinek többmindent el fogsz nézni, mert tudod, ha benne is csalódsz, akkor már nincs más komoly alternatíva.

én nem írnám ki így, fõleg nem úgy hogy lássa mindenki...

Úgy tûnik, hogy az elmúlt években mégsem követted figyelemmel annyira a belpolitikát, mint amennyire láttatni szeretnéd ezt magadról. Ha ugyanis ez lenne, akkor tudnád, hogy ez nem a te felszínes és némileg elõítéletes szemléleted által nekem tulajdonított politikai nézetem arrogáns megnyilvánulása, hanem az elmúlt évekbõl a két nagy párt vezetõjének egy-egy nevezetes megnyilvánulásának összegyúrása, melyben mindketten szépen kimutatták a foguk fehérjét.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bandee1987
"A szelektív látásoddal nem tudok mit tenni, mert az utcákat járva nemcsak MSZP-s, hanem FIDESZ-es, de még több Jobbikos plakátot is látok, melyekre ki tudja, honnan van pénz"

Azért lásd be, hogy egy fél perces kampányfilm költségeibõl (ugyebár x millió ft a tv-knek, plusz az elõállítási költség) sok-sok ezer plakátot ki lehet ragasztani. Amíg a maszop a tv-ben és a rádiókban reklámoz, addig a jobbik sztem sokkal költséghatékonyabb módon oldja meg, csinál vmelyik emberük photoshopban egy plakátot, és azt kinyomtatják pár ft/darab áron, majd az önkénteseik (akikbõl gondolom azért van bõven) azt szanaszét ragasztják a városban.

Na persze, a nagy plakátok története már más, az már komolyabb pénzbe kerül. Dehát mindegyik párt mögött áll sok támogató szervezet és ebbõl fakadóan tõke is.

Egyébként a kampányolás a tv-ben lassan ki fog menni a divatból itthon is, és egyre inkább az internet kerül célpontba. Lásd Obama példáját.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

bertino
nagyon metál az összeállítás, ment is a 10 pont <#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Totti5
"a felelõs racionális mérlegelést, esetleg a vitát a FIDESZ programjáról"

Én annyit tudok hogy 4 éve is sokkal jobb porgramja lett volna a fidesznek, sokkal jobban kezelte volna a válságot ( eleve nem juttatja csõdbe az országot ) és biztos vagyok benne hogy sokkal jobban csinálják majd mint ahogy a szocik tették az elmúlt 8 évben. Nekem több nem kell, csak ezek takarodjanak és egyetlen alternatíva van a fidesz, ami nem rossz alternatíva, hanem a kilábalás és a felzárkózás alternatívája, mert innen mélyebre igen nehéz munka árán lehet, amit csak a szocik és az atomjaira hullott szdszesek meg a már szinte nem létezõ mdf tudna véghezvinni.

"Elkúrtuk, oszt' jónapot!"

én nem írnám ki így, fõleg nem úgy hogy lássa mindenki... vállat vonsz oszt jóvan, de mondom ha neked nem számít akkor nagyon jó helyzetben lévõ ember vagy! csak a nagy többség sajnos szopja a brét nap mint nap a kialakult helyzet miatt amit a szocik csináltak 8 év kemény munkával...

Hánynék.

Baszki, ti nem olvassátok el, vagy nem vagytok képesek felfogni azt a néhány egyszerû mondatot? <#shakehead><#szomoru1>

Senki sem vonja kétségbe a tényeket, viszont ez is ugyanolyan agymosás: egyszerû üzenet, amit szépen lehet egymásnak küldözgetni, fórumokon terjeszteni, nagyszerûen megakadályozva a gondolkodást, a felelõs racionális mérlegelést, esetleg a vitát a FIDESZ programjáról, hogy konkrétan mit is szeretne csinálni az elkövetkezendõ években és így tovább. Nesze, itt a gumicsont, lehet rajta rágódni, és addig sem gondolkodik a kedves szavazó, de legfõképp nem tesz fel esetlegesen kellemetlen kérdéseket, neadjisten nem emlékszik a múltra (98-02), aki meg esetleg ki szeretne látni a narancs színû ködbõl, azt gyorsan le maszopszavazózzák, mert hát az olyan egyszerû, gondolkodást nem igénylõ megoldás.

GregSB
jhetedikj
Mi a probléma vele?

Annyi vele a probléma, hogy marha nagy tévedésben élsz. Azt nem értem, hogyan tudod egy Gyõzikéhez hasonlítani ezt a kis tényfeltáró filmet ugyanis ebben olyan igazságok vannak leírva amik a tényeken alapulnak. Ez ellen tenni nem tudsz. Lehet, hogy pont ez bánt téged?

Jah annyit tudsz tenni, hogy lefikázod látom ez megy is neked...

anno 1987

Akkor eléggé le vagy maradva.
A szelektív látásoddal nem tudok mit tenni, mert az utcákat járva nemcsak MSZP-s, hanem FIDESZ-es, de még több Jobbikos plakátot is látok, melyekre ki tudja, honnan van pénz. (A tévéreklámokról nem tudok nyilatkozni, nincs kábeltévém.)

U.i.: Szar lehet az életed, ha nálad a siker fokmérõje a politikai értékrendhez kapcsolódik; vagy csak kellõen pártközeli vagy, akinek az élete jobbrafordulása ennyire kötõdik szeretett pártja kormányra kerüléséhez? (Pl. Hagyó-féle stílusban...)

89
lehet, hogy ez a fidesz kampánya is...csakhogy attól még a számok magukért beszélnek

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Mi a probléma vele? Manapság divat szidni a kereskedelmi tévéket, hogy mindenféle bárgyú mûsorral tömik az emberek fejét, pedig ott csak arról van szó, hogy szórakoztatnak, itt pedig egyszerû, jól kommunikálható, de leginkább jól betanítható agitprop szövegrõl van szó. El kell ismerni, hogy ebben bizony verhetetlen a FIDESZ.
Alapvetõen semmi szégyelnivaló nincs, ha az ember ilyesmikkel is él, csak ne tessék akkor a kereskedelmi tévék agymosásáról sem eszméket futtatni.

Látom, a szövegértés nem az erõsséged, de mindegy. Legyél büszke arra, hogy ilyesmikbõl okosodsz, járj emelt fõvel a világban és narancs homokba dugva a fejed légy büszke magadra, hogy te bizony ellenállsz mindenféle agymosásnak. <#eljen>

Hát nem.

89
jahátja...az elég csúnya dolog volt...de én a kommented elsõ felére utaltam 😄

Csürhe.

Sajnos igen. Van, aki nem bír magával, én viszont nem azért megyek túrázni, hogy ezzel a szeméttel találkozzam ott is. <#gun>

89
<#wow1><#help> ezmostkomoly?

jhetedikj
a.carkey
Messze még a választás napja!

A medve nem játék.

Totti5
Akár kampány akár nem ezek tények. Szar lehet nem látni és nem érezni ezek hatásait 8 év után... báár, örülök hogy ilyen szerencsés ember vagy, akinek mindegy. Ikszelj az mszpre majd, mert megérdemled.

Totti5
Színvonal megvan...

a.carkey

A medve nem játék.

5c0rp330n
tenyleg. en most talalkoztam vele eloszor.
ellenben mszp-s plakatbol annyi van mint a szemet (haromnegyeduk mondjuk korrekt modon spray-el javitva), tv-t kb 2hetente kapcsolok be fel orara, megis mar legalabb 3szor lattam azt az undorito agymoso voros reklamot benne. forumba linkelgetni meg ingyen van, az pedig a te penzedbe is kerul amit a vorosok csinalnak. ha inkabb azellen tiltakoznal a jozan esz helyett, talan sikeresebb ember lennel.
mellesleg egyreszt a fidesz nevenek tudtommal koze nincs hozza, masreszt onnantol kezdve hogy tenyeken es szamokon alapul (amibol az maszop reklamokban soha nincs egy darab sem), tolem csinalhatta volna a munkaspart is, a mondanivalojan, jelentossegen az sem valtoztatna, akkor is ugyanilyen velemennyel lennek rola.

Paranoiám része tényleg? Szóval azt mondod, hogy nem ezzel tapétázzák ki a fórumokat? Ideje kijönni a barlangból, csak ebben a topikban legalább másodszorra szerepel...
Te pedig hiába hajtogatod a videóban szereplõ adatokat, attól még fideszes kampánycucc marad, akármennyire is nem annak akarod láttatni.

5c0rp330n
amikor a rossz dolgok (allamadossag, munkanelkuliseg, stb) 2-3-szorosara nottek, a jok pedig felere-harmadara csokkentek, mindez 8 ev alatt, ez a fajta prezentacio meg visszafogott is ahhoz kepest amilyen sulya van annak amirol beszel. ennek semmi koze nincs a fideszhez, igy az is es a korleveles bullshited is csak a sajat paranoiad resze.

Az agymosás nem zárja ki, hogy valós tényeken alapuljon valami, hanem a lényeg, hogy milyen módon prezentálják mindezt. Ez szimpla fideszes kampányanyag, hogy legyen mit a szimpatizánsoknak véget nem érõ körlevelekben egymásnak küldözgetni, illetve a fórumokat teleszórni vele.

5c0rp330n
hat igen, ahol egy olyan videot geciunalmasnak, agymosasnak illetve gyozikevel egy szinvonalunak talal valaki, ami szintisztan tenyekre es szamokra epul, ott azt hiszem nyugodtan kijelenthetjuk, hogy a sok-sok agymosas nem volt hiabavalo es valamit elertek. sikerult olyan birkakat kitenyeszteni, aki mar a tenyekre es szamokra is szarik, ezek tobbet nem is ervek.

Mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy készült ez a térkép, merthogy Budapesttõl DDNy-ra érdekes módon négyszer ismétlõdik a domborzat (Clone tool rulez?), Budapest Gyöngyös környékére került, a Balaton (medre) és a környezõ domborzat saccra megvan, csak a köcsög horvátok elvontatták a kõzetlemezt, a keleti határon pedig valószínûleg megcsúszott a PS-mágus keze valamilyen ecsetes eszközzel, elnézve Szatmárnémeti magasságában azt a majdnem K-Ny irányú maszatfoltot.