Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oks.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

A jogállamiságnak pedig része, hogy holmi rövidtávú, és amúgy teljesen irreális populista célok érdekében nem sz*rom telibe az eddigi fennálló viszonyokat.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Õõõ, de: 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról

Tegyük fel, hogy gyõz a Jobbik egy olyan programmal, hogy az összes cigányt kitelepíti egy lakatlan szigetre az Atlanti-óceán közepére.

A többség megszavazta, és mivel a programjuk része, ergo demokratikus.

Vagy mégsem.

Holott pl az SZJA fizetésére még csak törvény sem létezik.
Ha megkérdezzük az embereket, hogy akarnak-e adót fizetni, a többségük azt mondaná, hogy nem. Mivel viszont rá vannak kényszerítve, így íme a bizonyíték, hogy diktatúrában élünk.

0Fritz0
Az alapvetõ jogokat a jogállamiság garantálja, nem a demokrácia.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Tikal
A demokrácia az mikor két farkas és egy bárány szavaz arról hogy mi legyen a vacsora...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

jhetedikj
én is támogatom

anno 1987

autoszimulator
+1

.: mobilize.hu :.

Bandee1987
Természetesen, a kampányidõszak végéig mindent megígérek<#hehe>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Fabio Capello
<#eljen>

joebacsi
+1
(persze csak ha ezentúl lesz ingyen sör, kolbászból lesz a kerítés, és minden topiklakónak kiutalsz hetente 2 malájk*rvát 😄)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

banok
támogatva

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Bandee1987
Sajna kimaradtam az õ korszakából, én a Schumi-Hakkinen korszakon nõttem fel.

Bandee1987
Akkor egy gyors kérdésem/kérésem lenne mindenkitõl. Anno azzal a célzattal nyitottam ezt a topikot, hogy a nagyvilág eseményeirõl szóló híreket itt megvitathassuk kulturált formában. Ez az évek alatt több/kevesebb sikerrel mûködött is. Viszont vannak esetek, amikor néha jó lenne, ha egy flémelést/reklámozást/anyázást egy-egy gyors hozzászólás törléssel gyorsan meg lehetne oldani. Lásd a pár napja történt lockerzes reklámozást, amikor ugyan páran gyorsan ki tudtuk ûzni a reklámozó egyént innen, de sokkal jobb lett volna, ha ki tudjuk törölni a hozzászólását 1-2 kattintással.
Nos, arra szeretnék kilyukadni, hogy szívesen lennék itt házigazda ebben a topikban, hogy ha ilyen eset(ek) elõfordul(nak), akkor azokat el lehetne intézni hamar. Támogatnátok -e, ha házigazda lennék itt a hír topikban?

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Észak-Koreát azért nehéz innen megítélni.
Kíváncsi vagyok, hogy a nyugat hogy oldaná meg olaj nélkül a mezõgazdaságát, gazdaságát...nem biztos, hogy jobban, mint ÉK.

Efreet
A cikkek tartalma nem a fórum.
23209-re (3-4 éve regeltek): meglepõdnél, ha azt mondanám: a reklám vagy spam miatt kitiltott fórumozók között rengeteg olyan van, amelyik akár 4-5 éve regisztrált, és sok olyan is volt, amelyik többszáz hozzászólással rendelkezett (a többségnek persze 4-5 van, de azok is minimum 2-3 éves regisztrációk - naponta átlag 70-100 új regisztráció van a fórumra). Nem lehet ilyen alapon elkülöníteni a felhasználókat, mert egy frissen regisztrált tag is írhat nagyon értékes hozzászólásokat, ugyanígy egy akár 8 éve regisztrált is nekiállhat reklámozni a saját oldalát, stb.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Bandee1987
Na, örülök, hogy sikerült egy kompromisszumos megoldásnak születnie 😊

Efreet
Ahogy írtam, most csúszott fel a top10-be (megvannak azok a témák, amik ott szoktak üldögélni az általánosból, és a hírtopik nincs köztük - vagyis ha odakerül, akkor lehet, hogy valami zûr van (pl. flame)), és akkor az elsõ oldalt átolvasva kicsit sok volt a jóból. Azóta visszanéztem, és nagyjából úgy van, ahogy írtad - a topic rendbentartja magát (ahogy pl. a szavazós is).
Zárni nem fogom, de megkérek minden állandó, aktív tagot, hogy vigyázzon arra, hogy továbbra se csússzatok át a ló túloldalára, és ha valaki elkezd trollkodni-anyázni arra ne reagáljatok, inkább szóljatok nekünk, és intézkedünk.

Bandee1987
Egyébként tényleg jó megoldásnak tartanék egy olyat, hogy ezt a topikot csak bizonyos emberek látogathassák, bizonyos emberek írhassanak csak bele. Esetleg olyanok, akik már legalább 3-4 éve regelve vannak az sg-n. Jó ötletnek tartanám, ha olyan szinten szét lenne választva, mint a gumiszoba vagy a saját fórumok.

89
pedig te milyen élharcosa vagy itt sg-n a "virágzó demokráciában élõ" Észak-Koreának <#wow3>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

5c0rp330n
banok
ezzel is egyetértek. Egy ilyen topikot hagyni kéne vagy itt vagy a gumiban mert nagy igény van itt rá - pláne ilyen eseménydús idõkben.

Bandee1987
A topik bezárásával meg pont az lenne a baj, hogy ha bezárnánk, akkor mondjuk minden nagyobb (nempolitikai) hírnek kéne külön topik. Pont arra lenne jó ez a hely, hogy az ilyenek egy gyüjtõhelyre kerüljenek, és ne nyissanak 500-an meghaltxyvilághírû sztár topikot.

banok
egyetértek nehogy már egy párt mondja meg, hogy mit nézzenek az emberek, hogy mi a jó és mi a rossz. Egyébként ezt törvényesen meg se lehetne csinálni. Kõ kemény cenzúra lenne.

Bandee1987
Komolyan nem értem, hogy mi a baj, hogy itt megy a politizálás a topikban. Panasz eddig nem nagyon hiszem, hogy érkezett volna felétek. Ha nagyobb galiba lett volna, akkor valamelyikünk úgyis szólt volna a moditopikba. Igen, voltak viták, sõt 1-2 személyeskedés is elõfordult, de ezek az esetek 99,9%ában megoldódtak maguktól, és a vitázók abbahagyták. Nem is emlékszem, hogy szükség lett volna itt az utóbbi években törlésre vagy bannolásra (az 1-2 idiótán és reklámozón kívül). Meg tényleg furának tartom, hogy azért itt mindig elõfordultak a politikai hírek is az utóbbi hónapokban, és ezt csak most vettétek észre és pont most szóltok miatta?
Ha jó az emlékezetem itt nem láttam még Heilhitlerezést, büdöszsidózást vagy éljensztálinozást se, pedig mindennap benézek. Sõt, igazából bizonyos társaságon kívül ide még alig írnak mások.

Bandee1987
Szerintem ez a topik a politizálással együtt is sokkal kulturáltabb, mint némelyik játékos topik...

jhetedikj
Hát akkor nem most lesz itt változás.

Gondolom azért sok munkája van egy moderátornak sajnos azt én sem tudom garantálni egymagam, hogy a trollok nem bukkannak majd fel. De még azért néhányan így is megtalálják a fórumot ezek így is, úgy is összegyûjtik a büntetõpontjaikat. Ezen talán csak olyan módon lehetne segíteni, hogy mindenkivel aki az internet elé ül kitöltetnénk egy tesztet mielõtt elkezdené osztani az észt, hogy azt az értelmi színvonalat eléri-e, hogy ide a fórumra beengedjük.

Akkor ha más már nem szól közbe én ezzel le is zárom ezt a vitát.😊

anno 1987

Efreet
2006-ban is a választások elõtt merült fel a kérdés, mert már akkor is sok volt a jóból, és felmerült, hogy elkülönítve kell-e ilyesmi az SG-nek újra. A döntés az volt, hogy még úgy sem kell. Túl sok gond van azokkal, akik nem tudják kordában tartani az érzelmeiket, és/vagy itt élik ki a feszültségeiket (plusz kampányolnak, stb.)
Nincs szüksége az SG-nek ilyesmire, van elég nyûg a reklámozók miatt, nem kell a politikai hülyéskedés is a moderátorok nyakába.

Azt írod: "ha van egy olyan társaság aki képes higgadtan megvitatni a nézeteit." - ez mûkdödik, ha csak az a társaság járhat oda, és csak õk beszélnek - keresd meg azokat a fórumról, akiket ilyesmire megfelelõnek tartasz, és hívd meg õket privát üzenetben egy olyan fórumra / topicba, amit nem dob fel a keresõ az SG neve alatt. Az SG egy regisztrációhoz kötött, nyitott fórum, úgyhogy a trollokat másképp nem tudod elkerülni. És nem hiányzik senkinek egy esetleges újabb rendõrségi feljelentés sem.

jhetedikj
Én azt mondom 2006 már 4 éve volt és azt a döntést újra felül lehetne vizsgálni ennyi idõ elteltével. Sõt azt mondom, hogy szükség lenne egy politika topicra, ha van egy olyan társaság aki képes higgadtan megvitatni a nézeteit.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy egy ideje már megy itt a politika burkoltan, ha sikerül ezen a szinten maradni akkor szerintem abból baj nem lesz.
Elismerem azonban a 2006-os választásoknál én nem voltam még az sg közösség tagja, nekem az volt az elsõ választásom is egyébként.

Amennyiben az a döntés, hogy továbbra se legyen politika azt természetesen minden fenntartás nélkül elfogadom.

Amúgy meg éppen a választások után kéne zárni egy ilyen topicot és nem elõtte.

anno 1987

Fabio Capello
hja, nlcafen én is néztem, ilyen témák mint 2010 januári babák, meg hasonlók zártak bakker... Mi abban olyan nagy titok? 😄

cSuwwi
viszont ott is (nlc) van politika témakör 😄

shit happens

cSuwwi
a nagyobb fórumokon zárt témákat nem nagyon fogsz találni, kivéve az nlcafe-n, de ott meg pont ez a baj, mert minden pörgõsebb topik zárt lett (bár látszanak, és lehet meghívást kérni), de mivel nem tudják a keresõ oldalak indexelni, a hasznos infók elsikkadnak, ami árt a sitenak.

shit happens

Efreet
<#nemtudom> - ezzel sajnos a moderátorok se tudnak mit kezdeni, ezer dolog lenne, amivel lehetne fejleszteni az SG-t... (gondolom olvastad a mi kellene az sg-nek topicot, és hogy mikor, mit szólt hozzá St)

Fabio Capello
nem véletlen könyörög a közösség már jó ideje zárt, csak meghívásos témák létrehozásáért, ahova csak az ismert, nem flémelõ, nem bunkó arcok mehetnek, ha meghívja õket a házigizda 😊

Efreet
St 2003-ban (egy rendõrségi feljelentés után) bezárta a Politika fõtémát. 2006-ban felmerült az újramegnyitása, akkor a szavazás után a következõ eredmény lett:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1141376825&no=605
St: "Nos, hétfõre ígértem eredményhirdetést.

A szavazás eredménye, moderátorok többségi véleménye és az itt megjelenõ eredmények alapján úgy döntöttünk, hogy jobb ha ettõl a fórumtól továbbra is távol marad a politika.

Sajnos az intelligens, politika fórumot támogató emberek mellett közöttünk van jónéhány olyan tuskó, aki csak flamelésre használná a politika fórumot, és ezzel csak a moderátoroknak csinálna többlet munkát. Ez volt 2003-ban is a dolog egyik halála és nyilvánvalóvá vált most ebben a topicban is.

Ez nem zárja ki, hogy a jövõben politikát valamilyen szinten érintõ, de nem közvetlenül politizáló fórumok nyíljanak (pl. rosszabbul photoshopolunk, stb.), ezek nem lesznek tiltva.

Ennyi egyelõre."

Nem arról szól, hogy én menekülök a politika elõl, vagy hogy én mit gondolok. Arról szól, hogy az SG politikamentes fórum, és a szerkesztõk szándéka szerint az is marad - a moderátorok pedig ezt betartatják. Nincs annyi moderátor, és nem hiszem, hogy bármelyikünknek kedve van hozzá, hogy minden egyes hozzászólást itt figyeljünk, és büntessük+töröljük a hozzászólásokat. Csak az lenne belõle (volt már ilyen, tapasztalatból beszélek), hogy a töröltek azért anyáznának (kitiltásig), hogy részrehajlóak vagyunk - mert csak azt látják, amit épp tõlük törlünk ki. Plusz a legtöbb fórumozóban ott van az, hogy "még én utoljára megmondom a magamét, és ezzel le van zárva" - ez pedig szintén addig megy, amíg szét nem csap köztük egy moderátor. A többség sajnos - ahogy ezen a topicon is látszik - a halk kissebbség, mert egy-egy érdekes hírhez jön 2-3 hozzászólás, ami elenyészõ a politikai pengeváltás mellett.

Lehet róla beszélni, beszélgetni - de nem az SG-n, legalábbis nem a köz számára is látható (és a keresõk által indexelt) területen.

a.carkey
Sadist
Hehe, el vagy tévedve a demokrácia definícióját illetõen 😊 Mit szólnál, ha holnap az összes vagyonodat szét kell osztani a többi 9.9 millió állampolgár között, mert a többség így akarja? Demokráciában nem csak az van, amit a többség akar, hanem vannak alapvetõ jogok is, ilyen pl. a szabad média.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

autoszimulator
hát akkor esetleg a komcsizókat, anyázókat kellene jutalmazni, nem bezárni az egészet, hisz a többség azért normálisan megbeszéli, még akkor is, ha valakik tök ellentétes dolgot állítanak, akkor sem kezdenek anyázni. + plusz sok politika mentes téma is van itt...

Miért kell ennyire szemellenzõt felhelyezni mindenhol az emberekre, ha politikáról van szó, mindenki próbál menekülni elõle, holott aztán a saját jövõtök is múlik rajta, s ha már beleszólni nem tudsz a látszatválasztásokon kívül, legalább beszélni lehessen róla...

.: mobilize.hu :.

Efreet
az így megnyitott topicokat (és a megnyitóikat, hozzászólókat) elég szigorúan fogjuk elbírálni, ne aggódj.

van egy szint, amit ebben a topicban máskor is láttam, de az nem anyázás/nácizás/komcsizás volt. ez most az, ezt pedig nem tûröm.

Sadist
Idióták. Cenzúrát akarnak, de úgy, hogy õk mondják meg, mi az amit cenzúrázni kell. Az ilyeneknek nem hogy a parlamentben, de annak az 1000 km-es körzetében sincs helye.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Efreet
akkor nem csak pár hétre lesz bezárva a topic.
(én nem így tudtam, de ha te, mint törzstag ezt mondod, akkor neked elhiszem)

Fabio Capello
Amíg csak ide korlátozódik, és nem szabadul ki az egész fórumra, addig (fõleg választások idején), talán még tolerálható... 😊

Két hét és úgyis sorra nyílnak majd a szavazz erre, szavazz arra, választások 2010, stb topikok...

0Fritz0
Ide rendszerint ugyanazok az arcok írnak és már évek óta van belpolitika.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Efreet
Most bukkant ki a top10-be, azért néztem ide... így viszont, ha ez megy be fogom zárni az elkövetkezõ pár hétre a topicot.

Estig még figyelek, utána eldöntöm.

bertino
miért kéne látniuk, ha már pár hete folyamatos a politika itt ? ehh.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Efreet
nem tudom látjátok-e a fejléc második, nagybetûs, piros sorát...
a harmadikról nem is beszélve.