Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én a wallis, és ezáltal Bajnai felelõsségét abban, látom, hogy amkor már nyilvánvaló volt számukra, hogy csõdbe fognak menni, a gazdálkodóktól akkor is átvették a libákat. Tudták, hogy nem fogják kifizetni. Az hogy nem ítéltek el senkit, az nem azt jelenti, hogy minden tiszta volt.

Egy felvásárló cégvezetõ a beszállítókkal sokkal közvetlenebb kapcsolatban van mint a miniszterelnök az állampolgárral, de ien, valamilyen szinten Orbán is hibás, ha egy nyugdías szívenszúrja magát. De itt is mint máshol, az elõzõ korányok is felelõsek, hiszen valahogy ide kellett jutnunk.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

csige791
Na az biztos, hogy egyszerû vagyok.

A bírósági ítéletre meg várhatunk mind a ketten.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Nem rasszista, csak egyszerû ember, akit bármilyen szólammal meg lehet vezetni, és aki ezt a szólamot a kritikai érzék szikrája nélkül azonnal el is hiszi.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

csige791
Ok. Akkor fizessétek tovább, végülis nem én fizetem, max lesz min tovább röhögnöm.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Másképp megközelítve: én is be tudnék kopizni x+1 nyilatkozatot Keller Lászlótól, mely alapján a FIDESZ egy mafiaszervezet benyomását kelti. Ellenben egyetlen általa indított és jogerõsen megnyert eljárásról szóló hírt sem tudnék linkelni.

Ugye érted?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

csige791
Na az az a dolog amire Magyarországon várhatsz... 😄

Sosem lesz olyan mint nem is tudom talán a cseheknél (vagy valahol itt a környéken) elítélnek egy volt miniszter elnököt.

A lényeg, hogy ennek a magyar örül, aki meg tényleg elítélné az meg rasszista. (vagy mi)

Mellébeszélsz. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az állam felelõsségét összemosod az egyén felelõsségével az #57434-ben.

Én itt csak egy teljesen elfogult politikus nyilatkozatát látom, a bíróság jogerõs ítéletét nem. Volnál kedves?...

csige791
Nem igazán értem a hozzászólásodat.

Ha esetleg úgy érted, hogy nem kell lefékezni a bevándorlást akkor viszont nem értem a gondolkodásmódotokat.

Egyszer ugye azt mondjátok, hogy:
Ne adjunk kettõs állampolgárságot meg mindenféle hasonló kedvezményeket az elszakított területeken élõ Magyaroknak, mert az nincs ingyen meg mennyibe kerül az nekünk meg stb...

Majd azt mondjátok, hogy a bevándorlást nem kell fékezni, teljesen jó a mostani módszer, mindenki szemét rasszista aki szegény afrikaiakat ki akarja rekeszteni Magyarországról.

Esküszöm nem értem.

Feriék felvettek egy rakás hitelt, hogy a Bokros-csomag óta tartó lejtõn (igen, '98-ról beszélek) meg tudjunk állni. Enélkül már Feriéknél bóvlik lettünk volna.

Talán írjuk oda 11-es pontként az elõbbb említett Budai Gyulát, a két kormányszóvivõt, a miniszterelnök külön szóvivõjét és az EU-s tárgyalásokat levezetõ ún. "államminisztereket".

Megmondóbiztosta a kommunizmus óta nem volt szükség, ennyi feleslges ember a Parlamentben pedig nagyon erõs pazarlás. De nincs mit tenni, orbán mindent megígért a hatalomért, amelyet most elég sokan számonkérnek rajta.

csige791
Zavar vagy nem zavar, attól én még elfogom mondani a véleményem ha úgy tartja a kedvem.

Engem az jobban zavar amikor amcsi lapok írnak a magyar náci veszélyrõl, meg amcsi milliárdosok menekítik a romákat. Az, hogy Kanadában rabszolgákat tartottak a szegény menekültek, már nem írnak.

Felébresztették a hatvannégyes elítéltet is?

Ez így van, de mi másból akarsz, amikor az állami cégek haverok kezében vannak? Abból csak kifelé megy a pénz, befelé nem nagyon...

csige791
Milliárdos támogatás. Na és?

Mielõtt bárki antiszemitizmust kiáltana: nem az izraelita közösséggel van a baj, hanem a támogatás jogcímeivel. A történet nem újkeletû. Horn Gyula miniszterelnöksége idején, 1997-ben rögzítették egy kormányhatározatban a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány létrehozását. A szervezetet az 1947-es párizsi békeszerzõdésben foglalt kötelezettségvállalás, valamint az örökös nélkül elhalt zsidó személyek után az egész zsidó izraelita közösség kárpótlására hozták létre. A Horn-kormány közel 1,3 milliárd forint értékben ingatlant és értékes ingóságokat, valamint négymilliárd forint címértékû kárpótlási jegyet biztosított az alapítványnak induló vagyonként. A négymilliárd forintot akkori, s nem mai értékén kell számítani. A Horn-kormány rögzítette továbbá azt is, hogy az alapítvány folyamatos mûködése érdekében minden évben meghatározott állami támogatásban részesül, amelyet a központi költségvetésben rögzíteni kell. A szervezet azóta is élvezi a mindenkori magyar kormány anyagi juttatásait. Horn miniszterelnöksége óta újabb ingatlanokat is kapott az alapítvány, körülbelül egymilliárd forint értékben. Idén júniusban is gazdagodott az alapítvány egy épülettel az állami vagyonból, Budapesti XII. kerületében. Értéke ötszázmillió forint. A szerzõdést Kamarás Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. akkori vezérigazgatója írta alá, majd két napra múlva lemondott. Az MSZP-közeli szakembernek ez volt az utolsó lépése. Egyelõre nem hallani, hogy a Fidesz-kabinet számonkérte volna rajta igencsak különös döntéseit.

2007 (is), a zsidó kárpótlások éve

2007-ben újabb kormányhatározat alapján létrehozták a zsidó közösségi vagyoni igények feltárását és rendezését koordináló tárcaközi bizottságot. Ugyancsak 2007-ben a Gyurcsány-kormány döntött arról is, hogy biztosítja a még élõ, izraelita kétkezi munkások további anyagi támogatását, valamint a zsidó közösségek igényeit a felek, vagyis a magyar állam és az izraelita érintettek közötti kompromisszumos megoldással zárja le. A szerzõdésben foglaltak szerint ez 21 millió amerikai dollár állami támogatást jelent. Az összeg nagy részét a MAZSIHISZ kapja, kedvezményezettként pedig a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványt (MAZSÖK) jelöli meg a szerzõdés. A magyar állam már kifizetett 12,6 millió dollárt, a fennmaradó részt pedig 2011-ben és 2012-ben folyósítják majd.

A fõösszeg kifizetésének indoka a MAZSÖK mûködésének biztosítása. De több, említett támogatási formához még ennyi magyarázatot sem fûztek és fûznek a döntéshozók. A 2011-es költségvetés mindenesetre tartalmazza a közel egymilliárd forintos állami támogatás kifizetését.
Még mindig holokauszt
Vajon mire fordíthatják ezt a vagyont? A szervezet honlapja szerint a MAZSÖK célja, hogy „a részükre átruházandó javakból és azok hozadékaiból megteremtsék annak lehetõségét, hogy azok a személyek, illetve utódaik, továbbá e személyek közösségei, akik zsidó származásuk miatt fasiszta szellemû zaklató rendszabályok elszenvedõi voltak, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, erõsíthessék zsidó identitásukat, és a személyek szociális helyzetüket javíthassák”.

A jövõ évi költségvetés tervezetben szerepel további 190 millió forint is, melyet az állam a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékmû Közalapítványnak folyósít.

A szervezet az 1938 és ’45 közötti vallási, faji, nemzetiségi és más politikai okokból történt üldöztetés, a munkaszolgálat, a deportálások, a náci koncentrációs táborok mûködésének és áldozatainak elsõdlegesen magyar vonatkozású dokumentációját, tárgyi emlékeit, tudományos és ismeretterjesztõ irodalmát, és az e témakörhöz tartozó mûvészeti alkotások gyûjteményének õrzését és bõvítését végzi. Tevékenységük közé tartozik a hazai vészkorszak történetére irányuló tudományos kutatás, valamint az eredmények folyamatos publikálása, konferenciák és tanácskozások szervezése, ismeretterjesztés, a közoktatás és közmûvelõdés támogatása.
A 2011-es költségvetésben található továbbá Pénzbeli Kárpótlások és Rendkívüli Kormányzati Kiadások címén közel hárommilliárd forint, amelyet szintén a hazai izraeliták számára folyósít a kormány. És még valami. A 2011-es költségvetés tervezetében szerepel közel kétmilliárd forint „adomány” az 1947-es párizsi békeszerzõdés jogcímén. Ezt az államnak nem külföldi országok, tehát nem a gyõztesek számára kell kifizetnie, így fennáll a gyanúja annak, hogy ezt a pénzt is a hazai izraelita közösség kapja.

Megszokhattuk, hogy hazánk a furcsaságok országa, de több milliárd forintnyi „kárpótlás” évente mégiscsak túlzás. Demagóg és populista a párhuzam, de: ennyi pénzbõl vajon hány lélegeztetõgépet, mentõautót lehetne venni? Hány létminimum alatt élõ kisgyermek napi étkeztetését lehetne megoldani? Hány árvíz- és iszapkárosult családon lehetne segíteni? Itthon.

Izrael gazdag ország, kellõ politikai-gazdasági erõvel is rendelkezik. Ezt Simon Peresz, Izrael elnöke sem rejtette véka alá, amikor bizonyos kelet-európai államok, így például Magyarország felvásárlásáról beszélt a legszélesebb nyilvánosság elõtt.

Mint látható, Magyarország természetesen továbbra is fizeti a meghatározott összegeket saját izraelita közössége számára. Teszi ezt azzal együtt, vagy éppen annak ellenére is, hogy Hering József író szerint különös jelenségre hívta fel a figyelmet nemrég az interneten.

Idézett az egyik legolvasottabb izraeli napilap levezési rovatából. Ezek szerint ott a következõ megnyilvánulások láttak napvilágot a magyarországi iszapkatasztrófa idején.

„Égjen el egész Magyarország! Antiszemita nép. Kívánom, hogy az összes átok hulljon a fejetekre, magyarok, zsidógyûlölõk. Dölyfös magyarok, nevettetek a románokon, most fizessetek.” Egy másik komment: „Gyilkosok! Bûnözõk számára nincs irgalom. Sajnálom a megsérült országot, a természetet és az állatokat, ám a magyar ember számára nincs irgalom. És: „Ha hinnék Istenben, most azt mondanám, hogy minden tisztelet kijár neki, mert késõn ugyan, de a magyarok megkapták a magukét. A magyarok nagyon kegyetlenek voltak a zsidókkal a második világháború idején és elõtte is, s az antiszemitizmus ott manapság is virul… Tessék, most Isten megadta nekik a méltó választ.”

Hering Józsefet újságírót nehéz lenne antiszemitának nevezni, hisz nem lehet antiszemita az, aki katonaként harcolt a jóm kippuri háborúban, s nem az arab oldalon.

Tovább is van…
Az Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége félmillió forintot kap jövõ évben az államtól. Ugyancsak meghökkentõ az Emberi Jogok Magyar Központja Közalapítványnak tervezett 10 millió forintos támogatás. Az emberi jogokat védõ szervezet élén ugyanis az a Kondorosi Ferenc áll, aki a 2006-os véres október idején a Gyurcsány-kabinet igazságügyi és rendészeti államtitkára volt.

Elemzõk szerint a Fidesz-kormány külföldi nyomásra átvette az MSZP költségvetését. Ez megint annak a külföldön óhajtott „jogfolytonosságnak” a jele, amelynek kiköveteléséért az IMF küldöttsége is Magyarországon járt. Az is lehet, hogy a Fidesz szakértõi még csak arra sem vették a fáradságot, hogy átnézzék legalább, mi is szerepelt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok költségvetésében.
Magyar fájdalom

Érdemes felidézni a MÁV ellen indított chicagói pert, melynek kártérítésként követelt összege legalább 400 milliárd forint.

De utalni kell az úgynevezett hortobágyi kitelepítettekre is. Minden vagyonuktól megfosztotta a Rákosi-rendszer, pusztán jelképes nyugdíjkiegészítést kapnak. Igazi kárpótlásuk most, a rendszerváltás huszadik évében sem valósult meg. Ahogy soha, senki, semmilyen módon nem kárpótolta az 1944-45-ös délvidéki partizánvérengzés közel 40 000 magyar áldozatát sem. Õket azért ölték meg, mert magyarok voltak. Nemhogy kárpótlásuk nem jött szóba, de errõl a magyar holokausztról beszélni sem szabadott az elmúlt évekig. Nemcsak Szerbiában, de itthon, illetve az emberi jogokra és az emberi szenvedésre oly érzékeny ENSZ, illetve EU fórumain sem.

Sinkovics Szilvia

---------------------------------------------------------
Én már nem fizetem...

Danny1987
Budai Gyula a Fidesz mosónõje.

Õ a "mindenamáshibája" ember. Emlékeztek még, amikor MSZP-sek felnyomtak nála néhány Fideszes önkormányzati képviselõt nyilvánvaló sikkasztással? "Nem foglalkozhatom minden kis fûszállal"...

Ja, a lényeget meg kihagytam. 😊
Budai Gyula...mit is számoltatott el az elmúlt másfél évben? Ül már valaki börtönben Budai Gyula miatt? Illetve ha Budai Gyula olyan hûdekomolyan veszi a munkáját, akkor talán nem kéne elõször a saját házuk táján sepregetnie egy kicsit?
Budai Gyula is csak egy fideszes bohóc, nulla hozzáértéssel, viktor parancsára való cselekvéssel.
Menekültem én is el, és ismét tervezem.
Ami kiveri nálam - és gondolom másoknál is - a biztosítékot, hogy olyan emberek akarnak kõkeményen beledumálni a magyarországi dolgokba, akiknek évek óta semmi köze hozzá.

Nem személyeskedek, mert te még fiatal vagy, nem is rólad beszélek elsõsorban. De pl. Ausztráliában az '56-os menekültek ne tüntessenek, mert amikor utoljára itthon jártak, még lóvasút volt.
Én is befogom a pofám, ha külföldön élek, és hagyom, hogy azok vitassák meg a dolgokat, akik benne élnek. Szegény Hofi is dumált eleget az idegenbe szakadt megmondóemberekrõl...
csige791
Budai Gyula elmondta: vizsgálata alapján egyértelmûen megállapítható Bajnai Gordon és a Wallis akkori vezetõinek felelõssége a Hajdú-Bétügyben.

"Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a cél az volt, hogy a cég ingó és ingatlan vagyonát – a beszállítók helyett – Wallis közeli kezekbe játsszák át."

A kis ártatlan.

A magyarok nagyrészt azért tartanak ott ahol, mert ha egy probléma nem érinti õket akkor beleszarnak. amikor ilyet látok, megköszönöm istennek, hogy eltudtam onnan menekülni.

csige791
Akkor úgy látszik az én tapasztalataim hiányosak. Ismét tanultam valamit.

Szóval ha Bajnai felelõs néhány libatenyésztõ öngyilkossága miatt, akkor ezért ugyebár Orbán, legyen bármi a végkimenetel?

Az égadta világon semmi sem akadályozta, illetve akadályozza meg az államot abban, hogy jogszabályi szinten kimondja, miszerint az ilyen szolgáltatások igénybevételéért plusz díj (aka "tranzakciós díj") nem szedhetõ. Ehelyett inkább gründolnak maguknak saját szolgáltatót. Se a pénzhez, se a versenyjoghoz nem nagyon értenek a srácok...

csige791 szerint vagyunk felelõsök a holokausztért, neki tedd fel a kérdést. A magyar állam mondjuk a Jobbik által annyira sztárolt csendõri közremûködésért lehet felelõs ama párszázezer honfitársunk esetében, akiknek a származása nem volt szimpatikus akkoriban.

Narxis
Nálunk tanár válogatta. Volt akinél nem volt de volt aki nem tudott fegyelmezni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

immovable
De jártam abban az idõben.😊 Osztálytársam megütötte a tanárt. Volt belõle botrány, csak a Tv nem mutatta. De nyomassál még vmi személyeskedést mert hát egy buszsofõrtõl ez kevés. 😊
Narxis
Tök mindegy a törvény, sajnos gyakorlatilag kivitelezhetetlen, hogy a tanár hogyan nyúlhat hozzá a gyerekhez, fõleg ha az még nagyobb és erõsebb is nála. Egyetlen járható útnak azt látom ha szankcionálják az iskola részérõl az ilyen fegyelmi problémákat. Pl. ha valaki megüt egy tanárt az azonnali elbocsátás az iskolából, de ezen felül mást nem tehetnek, a szülõ feladata, hogy nevelje a gyereket amihez megint csak kérdéses, hogy milyen törvényt lehetne alkotni és azt, hogy tartatják be. Ha viszont a gyereket elküldik a suliból akkor azt a szülõ pénztárcája is "megérzi" majd.

Nem tudom hogy dolgoztál-e már együtt amerikaival, de szakmailag és a munkához való hozzáállásban vitathatatlanul ott vannak a toppon. White trash pedig mindenhol van: Bécsben hurkát zabál, itthon a rokkantnyugdíj cseppfolyósítóban támasztja a pultot, az angol helyzetet meg úgyis ismered.

Én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, de nálunk nem volt a tanárnak visszabeszélés.

csige791
Tehát ezzel azt suggalod, hogy a komcsi idõkben is volt gyerekek által elkövetett tanárverés, csak elhallgatták.

Júúújj de dúrva- 😄

Vagy nem jártál azokban az idõkben suliba vagy rossz a memoriád, vagy csak totál elvakult vagy.

immovable
Vagy nem tudtál róla. Mint ahogy munkanélküliség sem volt, meg bûnözés is alig.
set36dyrf
pedig jó, ugyan is egy idõ után a szülõkbe is visszajön az a tudat hogy a gyereket meg kell nevelni, és nem az van amit õ akar. az a baj hogy a jelenlegi rendszer kihat a szülõkre is és a nevelési módszer megválasztására is, ezért van ennyi korcs fiatal mint manapság, mert SEMMI nincs ami kontrolálni tudja õket, lassan a család fogalma is olyan mint ha nem is lenne, hatalmas a szétszórtság. nem mondom azt hogy nem kell eljárni szórakozóhelyekre, én is eljárok, mindenkinek kell a kikapcsolódás, de a 15-16 éves kis ribancokat nehogymár hót részegen kelljen összeszedni az utcán ennyi idõsen.... és itt igen, itt mutatkozik meg a nevelés hiánya, ami ha meglenne pár alja szórakozóhely (ahol pl. összetaposták a 3 lányt) be is zárhatná kapuit...

http://allamadossag.net78.net/

csige791
Tanárok elleni erõszak:
Napjainkban: naponta 1-2

komcsiknal:
évente: 0

pl

immovable
Mégpedig?
csige791
Hát ha a végeredményt nézzük, meg a számokat akkor szerintem az jobban megnevelt és megvédett.

csige791
Én sem értem, várom a magyarázatot.

csige791
Végre valaki kimondta. Teljesen egyetértek.

Minél hülyébb a nép annál könnyebb uralni. Lásd még usa címszó alatt. Bár nálunk még õk is jobban képben vannak, elég csak a bankár uralom elleni tüntetésekre gondolni ami nem rég volt.

immovable
Hát ja, ha otthon nem nevelték meg, semmit nem ér, hogy 4-ig bent van.

Látom még sokakban él ez a posztkomcsi érzés, hogy az állam majd megnevel, megvéd,...
Mire gondolsz? Csak nem arra, hogy a magyar állam hibás a holocaustért?

set36dyrf
végül is rámutattál pár dologra, ami miatt a gyakorlati alkalmazás félválról is kezelhetõ, de gondolod hogy nem lehet törvényt módosítani hozzá? pl ha a gyerek visszaszól a tanár ne húzza be fülét farkát hanem akkora frászt adjon hogy a gyerek átszalad pár tantermen? a másik gond pedig a szülõ és gyerek kapcsolata, régen még úgy volt hogy ha panaszkodtál otthon hogy a tanárbácsi bántott.... akkor még mutertól vagy a fatertól is kaptál egy ráadást, és érdekes hogy az összes 40+ ember az ilyenekre nem úgy emlékszik mint a rendszer rákfenéje, hanem kissé mosolyogva de helyeslik

Egy ilyen irreális vágyálmokat kergetõ országban ez már régen múltidõ, lásd a pályaválasztási szokásokat és a felvételi adatokat(komédia, turizmus, menedzsment, marketing, andragógia, szabad bölcsészet).

Az egyik esetben az állam a hibás, míg a másik esetben egy konkrét személy, aki direkt rá is kérdez, hogy õrá is gondolnak-e.

Most komolyan magyarázni kell a különbséget?

az este 8 utáni kijárási tilalom se teljes tilalom, szülõi felügyelettel a gyerek mehetne bárhova, az ilyen lépésekkel pl. elkerülhetõ hogy egy szórakozóhelyen pl. összetapossanak 3 tini lányt, csak mert a szervezõ egy állat.

Pont ez benne a baromság: a szülõ elviszi a buliba, haza is hozza onnan, de hogy agyontapossák, azt nem tudja megakadályozni. Erre pont nem jó,

polluxware
a faszért nyavajogtatok ti az elmúlt 40évben?

ott volt a tuti..

tökéj oktatás, fegyelem, cigányokat is "másként" kezelték amikor egy egy kocsmai balhé miatt kiküldték a teherautónyi kiskatonát

a fasznak kellett akkor azt szídni?

csige791
Utoljára valami négyessel kezdõdõ és milliárdal végzõdõ volt (4 vagy 40 milliárd) a holokauszt túlélõknek, kártérítés mert bûnösök vagyunk, mindannyian kollektíven.

"Talán az állam igen - és így közvetve talán én is"
Ha a talánokat kihagytad volna igazat írtál volna.

Narxis
Mert a szülõ meg tudta volna akadályozni, hogy agyontapossák azt a 3 lányt? Na ne viccelj már.

Mi van azzal akinek 2 vagy több gyereke van?

Felügyelet? Akkor ez arra való, hogy a gyerek mindegy, hogy hol van és mit csinál csak ne legyen az utcán?

Narxis
😄

Nem leszel ettõl kommunista, de tudtommal a tanár továbbra sem fegyelmezhet komolyabban. A gyereket otthon kell nevelni és nem a tanárnak délután 2-tõl 4-ig. Csak ezt, hogy akarják kikényszeríteni? Mert oké, hogy családi pótlék vagy egyéb segély akkor jár ha a gyerek iskolába jár, be is fogja küldeni a szülõ de ettõl még fegyelem nem lesz. Olyan dolgokat próbálunk meg szabályozni amit nagyon nehéz, sõt szinte lehetetlen.

A kínai gyerekeket egyébként teljesen más célból nevelik úgy ahogy nevelik.

polluxware
sííííkhülye fiatal nemzedékre van szükség, hogy a szíjgyártónak meg többi pubinak a kölke tudjon majd uralkodni

set36dyrf
az nem délután 4ig való oktatás, inkább hívjuk felügyeletnek, amit a tanárok végeznek. persze lehet kritériumokat hozni, hogy a szülõ kiváltja a gyerekét akár személyesen vagy üzenet által hogy otthon tanuljon, csináljon házit, ezek a kötelesség részei, utána lehet pihenni. ha pedig a gyerek külön felkészítõre jár, az megint lehet egy kritérium ami által a gyerek felmentést kaphat a napközi alól. az este 8 utáni kijárási tilalom se teljes tilalom, szülõi felügyelettel a gyerek mehetne bárhova, az ilyen lépésekkel pl. elkerülhetõ hogy egy szórakozóhelyen pl. összetapossanak 3 tini lányt, csak mert a szervezõ egy állat.

államosítás: nincsen szó állami mobilszolgáltatóról, spontán stratégiai dolgokról, pl. Mol
b., kérdezzük meg az oroszok hogy csinálják 😊

Pontosan ettõl félek én is: hogy a napközit önmagában az oktatás (egyik) bölcsek kövének hiszi mindenki, aztán a gyakorlati megvalósításra mindenki sz*rni fog, és semmi másról nem fog szólni, mint értelmes tartalom nélkül megtöltött idõelcseszésrõl.