Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ott van benne leírva: igazságszolgáltatási kérdés. Ennyi.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987

Danny1987
Ha nem találsz választ abban amit leírtam az nem biztos hogy nekem probléma.

Danny1987
"Ezt úgy hívják, hogy jogos védelem, és már elég régóta Btk. része."

igen lásd kesznyéte

Danny1987
oké akkor ott a statisztikád a multikulti elõnyeírõl.

Pontosan. Na most képzeljük el azt, ha még ennyi szabály sem lenne, mint amennyi most van. Szép új világ.

Mindenkinek joga van az önvédelemhez, ha a helyzet úgy hozza, akkor fegyverrel.

Ezt úgy hívják, hogy jogos védelem, és már elég régóta Btk. része.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Szép meg jó amiket írsz, de hol vannak a válaszok a kérdésekre?

Ráadásul a multi modelled sem stimmel, mert egyrészt nem az 500 fõs auchan a tipikus multi cég idehaza, másrészt ha 500 helyett 1500 emberrel oldod meg ugyanazon termékek terítését, akkor szerinted az õ bérüket ki fogja megfizetni? Bizony, te a boltban. Magyarán sosem lesz versenyképes alternatíva.

Azt meg észrevehetnéd, hogy szarom le mi van az LMP-vel, meg az MSZP-vel. Senki nem beszélt róluk. Nem érdekel, hogy õk hogyan NEM tudják, engem az érdekel, hogy a FIDESZ meg a Jobbik hogyan TUDJA. Azt mondd el, ne másra terelj.
Hagyjuk már, egy-két élethelyzetrõl készült videófelvétel alapján akarsz megítélni egy etnikumot? Ha én találok erõszakosabb fehér-fehér meccset, akkor az bizonyíték bármire is? Nem.

Danny1987
Mindkettõrõl. De ne felejtsd el (bár én nem jártam az USA-ban) de fogadni mernék hogy ott nincs olyan hogy megtámadják a rendõrt és bebújnak a kocsiba.

Ott szerintem a rendõr fegyvere nem dísznek van.

Danny1987
1 a lényeg Európának változni kell különben a mad max jövõ. 😞

Most akkor az önvédelmi fegyverekrõl beszélünk vagy a rendõrség nyújtotta közbiztonságról?

Azt elszúrtam, dõlt betû akart lenni.

Banyek, el sem olvastad az LMP programját, csak holmi másfél soros hírecskék révén kialakult elképzelések meg ki tudja, honnan összeollózott félmondatok alapján és úgy vitatkozol? Nem gondolod, hogy merész dolog?

Olvasnivaló

Szerintem ha ez megvolt, akkor térjünk vissza a témára.

Crokin
Hát figyelj, ha szerinted tényleg nincs cigánykérdés, azaz semmiféle csak cigányokra jellemzõ dolog amivel foglalkozni kéne, bûnözési szokás, "megélhetési" bûnözés, kábel-szinesfém, terménylopás, nyugdíjas-rablás-ölés-erõszakolás, kapával kaszával rendõrre,(tudnám folytatni), hanem simán elhiszed az LMP dumát, hogy ez bizony szegénykérdés, akkor a továbbiakban nincs mirõl beszélnünk.

Repatarurgyán

Danny1987

Danny1987

"A konzervatív német hetilapban, a Die Weltben nemrég meghökkentõ interjú jelent meg a német fõváros közbiztonságáról Eberhard Schönberggel. A rendõrség szakszervezetének tartományi vezetõje szerint a súlyosan erõszakos bûncselekmények fiatalkorú elkövetõinél a bevándorlók aránya a bûntettek típusától függõen 50-80 százalék. Erõszakra való hajlandóságuk és brutalitásuk folyamatosan nõ. Schönberg szerint már tíz éve annak, hogy felismerték, a nem német lakosság körében sokkal nagyobb, és egyre nõ a hajlandóság az erõszakos cselekedetek iránt."

"Nagy-Britannia fõvárosát több mint negyven százalékban új betelepülõk lakják, akik fittyet hánynak a törvényekre, igaz, meg is tehetik, van már nekik sajátjuk. Tony Blair szerint a feketék kultúrájában gyökerezik a késelésekbe torkolló erõszakhullám. A volt kormányfõ már 2007 nyarán megfogalmazta, hogy a politikailag korrekt félrenézés nem segít, az igazságszolgáltatástól kell várni a probléma megoldását. A brit fõvárosban csak az év elsõ felében 36 késeléses gyilkosság történt. Az elkövetõ 35 esetben afrikai fekete, egy esetben török. A 2004-ben csoportosan elkövetett nemi erõszak elkövetõinek 49 százaléka karibi és afrikai fekete, további tizenhárom százaléka indiai és pakisztáni. Áldozataik 59 százaléka fehér nõ. A tendencia, amely szerint a bevándorlók és leszármazottaik az õshonos lakókra támadnak Anglia utcáin, folyamatosan emelkedik."

"A bûnelkövetési arányok az Egyesült Államokban is hasonlók. A legutóbbi, még 2007-ben készített vizsgálat szerint a 2005-ös évben 37 460 fehér nõ esett áldozatul a feketék által elkövetett nemi erõszaknak, míg 0 és 10 közé tehetõ azon fekete nõk száma, akiket fehér elkövetõ erõszakolt meg. Abban a 36 620 esetben viszont, amelyben a nemi erõszak áldozata néger volt, az elkövetõk száz százaléka volt fekete bõrû."

Az itthoni törvények elég szigorúak és látod, a két egyetmista mégis fegyverhez jutott. Mindenkinek joga van az önvédelemhez, ha a helyzet úgy hozza, akkor fegyverrel.

Danny1987
Nem mindkettõ bûn de szerinted melyik volt az agresszívebb?

Danny1987
Nem jó a linked

Ja, szóval a fehér verhet fehéret, az normális, bezzeg amikor fekete ver fehéret, az valami förtelmes bûn? Hmmm, kettõs mérce?

Danny1987
Hírtv-s riportban láttam faszi nyilatkozott az USA-ból jött haza kelet mo-ra és azt mondta hogy álmában sem gondolta volna hogy ilyen létezik.

Szóval a lövöldözõs USA-ban jobban védik az emberek biztonságát mint itt ebben a fene nagy "liberalizmusban".

Mármint te annak akarod látni.

Amúgy ez picsafüst a feketék agressziójához képest.

Ugyan mutass már egy statisztikát a fehérek és a feketék által elkövetett bûncselekményekrõl.

1. Te magad írtad:

"cigánykérdés helyett szegénykérdés van ma hazánkban"
helyesen:
"cigánykérdés és szegénykérdés is van ma hazánkban"

Vagyis szerinted a cigányságot - vagyoni helyzettõl függetlenül - külön kell kezelni.

2. Erre én megkérdezem, hogy mi van a gazdag cigányokkal, õvelük mi a probléma?

3. Erre válaszolsz a #23990-ban, azaz a gazdag cigányokkal kapcsolatos problémákról írsz.

4. Erre én megkérdezem a #23991-ben, hogy ezek miért is az etnikummal kapcsolatos problémák és miért nem közbiztonságiak.

Ennyi. Semmit nem tulajdonítok, egyszerûen csak a te masszívan át nem gondolt, finoman cigányellenes kiindulási alapod (lásd 1. pont) értelmét kérdõjelezem meg. Ne rajtam kérd számon, ha az irracionális elõítéleteid elvéreznek a racionális megközelítésen.

Mi mûködik, könyörgöm? Teljesen más történelmi, kulturális háttérrõl van szó. Ezen túlmenõen mind az USA-beli, mind az elmúlt évek finnországi lövöldözései azt mutatják, hogy mégsem olyan jó ötlet. Plusz egyelõre az USÁ-val kapcsolatban találtam csak statisztikákat, melyek azt mutatják, hogy jóval magasabb a lõfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma, mint más, hasonló politikai, kulturális helyzetû országban.

Danny1987
"Ne legyél már ennyire demagóg..."

Ember ezt te inkább ne mondogasd mivel az lmp-d mindenkinek házat meg pénzt akar adni ja és a szeretetükkel ráveszik a cigányokat hogy dolgozzanak meg nem lopjanak meg nyírják le a füvet a saját udvarukban meg légyszí ne lopjatok a parasztoktól. Ja és csak annyi gyereket csinálj amennyit el tudsz tartani de mivel mi támogatjuk a megélhetési gyerekgyártást csinálj annyit amennyi jólesik majd küld õket lopni hisz van megélhetési bûnözés.

Crokin
Hol mondtam én olyat, amibõl arra következtettél, hogy szerintem a hátrányos helyzet=cigányság?

"Magyarországon nem cigánykérdés, hanem szegénységkérdés van - mondta az LMP romaprogramját bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón Szombati Kristóf, a párt szakszóvivõje."

-erre mondom azt, hogy ha már romaprogram, akkor a program RÓLUK(gy.k.romák) szóljon, és ne MINDEN szegényrõl úgy általában. Mert ennek, hogy az iskolakezdés elõtti képességvizsgálatot eltörlik, semmi köze ahhoz hogy a romáknak jobb legyen... ez már eleve arra az állításra épít, hogy nincs cigánykérdés, csak szegénykérdés, ami mint mondottam volt csúnya mellébeszélés...

Repatarurgyán

Danny1987
Csak annyit hogy ehhez hozzá kell szoknod.
Amúgy ez picsafüst a feketék agressziójához képest.

És ez mit bizonyít? Ha berakok egy fehér-fehér meccset, akkor te meg ezt támogatod? Ez mennyivel jobb?

Ne legyél már ennyire demagóg...

Danny1987
Szlovákiában finnben USA-ban müködik.

Amúgy fegyver nélkül is megtámadnak a kis multikultik.

Amúgy megkérdezhetem az ország mely részén laksz?

Amúgy gondolj bele ezek miért kapnának fegyvert?
Nézz utána hogy az USA-ban pl milyen feltételekkel kaphatsz milyen feltételekkel tárolhatsz fegyvert.

Bemegyek a boltba, oszt veszek.

Columbine neve ismerõs?

Danny1987
Nem viszont az LMP-vel a színesekkel ilyen Magyarországot támogatsz.

Ez nem holmi romaprogram része kell, hogy legyen, hanem jogalkotási, illetve bûnüldözési kérdés. Mellesleg miben különbözik mindez a pártfinanszírozás kérdésétõl? Ja, hogy azt nem cigányok csinálják, azt szabad, az fel sem tûnik?

Szóval miért is kell etnikai kérdést csinálni bizonyos ügyekbõl?

Danny1987
LMP= lesz mindenhol putri

Amúgy gondolj bele ezek miért kapnának fegyvert?
Nézz utána hogy az USA-ban pl milyen feltételekkel kaphatsz milyen feltételekkel tárolhatsz fegyvert.

Amúgy érdekes hogy megint a színesek voltak a tettesek.

Crokin
Miért tenném? Egy szóval sem említtem, hogy tudnám rá a megoldást...

Már nem elõször tulajdonítasz nekem állításokat, szavakat amiket nem is mondtam... nem tudom milyen stílus ez, de nem valami szimpatikus az biztos.

Repatarurgyán

Na most képzeld el, milyen egyszerûen megoldódott volna a szitu, ha a támadóknál lõfegyver is van.

Szép új világ, a Zombik Magyarországért víziójában.

Danny1987
Lakatos Attilával pl.: 10 milliós adótartózása van. Kolompár Orbánról gondolom nem kell mesélni. Mohácsi is szépen megély a magyarok mocskolódásából.
Az ocö meg egy szép kis pénznyelõ ahol sok tag maga az uzsorás😊
A roma jogvédõk szervezete amik nem kis állami támogatást kapnak annak meg kimerül a munkája abban hogy mindig a többségi társadalom a hibás.

Ja és bocs, de ha tényleg elolvastad volna a programot, akkor abból kiderült volna számodra, hogy hátrányos helyzet =/= cigányság, csak úgy halkan megjegyzem.

Danny1987

Oké, és azt is meséld már el, hogy pl. az uzsora, illetve a lakásmaffia kezelése milyen speciális, kizárólag a cigányságot érintõ intézkedéseket igényel? Mert ez meg közbiztonsági kérdés, cigányságtól függetlenül.

Crokin
Elolvastam, a gazdag cigányokról meg akkor majd küldök neked pár videót meg képet otthonról, de nem kell messzire menni youtubeon biztos ott van még az a video "sok itt a köcsög, rossz a biztonság", az uzsoráról, meg lakásmaffiáról biztos nem hallottál... én a saját utcámban tudok ilyen esetrõl, akié a lakás volt most a csicskájuk.... ennyit errõl.

Repatarurgyán

El kéne olvasni a LMP programjának a vonatkozó részét ahelyett, hogy másfél sornyi hírbõl, illetve némi cigányellenességbõl próbálod megítélni az LMP programját.

Nem, semmi irónia nincs a kérdésemben. Szerinted a cigánysággal kapcsolatos problémákat (nincstelenség, munkanélküliség, bûnözés, stb.) nem az anyagi helyzete okozza, ergo megkülönbözteted a cigánykérdést a szegénykérdéstõl.

A te megjegyzésed azt mutatja, hogy van a szegénykérdés, mely a vagyoni helyzethez kapcsolódik, és van a cigánykérdés, mely az etnikumhoz, vagyoni helyzettõl függetlenül. Innentõl kezdve azt hiszem, teljesen helytálló a kérdésem, hogy mi a gond a gazdag cigányokkal?

Crokin
Egy szóval nem említettem a gazdag cigányokat, de remélem Te is kiérzed az iróniát a saját kérdésedbõl 😄D

Amúgy tök mást értesz szinte minden szavam alatt, nem tudom direkt-e, vagy csak egyszerûen nem érted...

Repatarurgyán

Miért, a gazdag cigányokkal mi a probléma?

Crokin
"cigánykérdés helyett szegénykérdés van ma hazánkban"
helyesen:
"cigánykérdés és szegénykérdés is van ma hazánkban"

Ez csúnya összemosás amúgy, ha romaprogram felelõs akkor kezdjen valamit velük, nem lehet egy kalap alá venni minden szegényt plussz a romákat is...

Repatarurgyán

Danny1987
"-földtörvény módosítás - ok legyen, de más pártok sem mondták, hogy ne hosszabbítanák meg a moratóriumot... szóval ez csak kampányduma megint."

a föld törvény meg a moratórium két különbözõ dolog. Az mszp jelenleg meg akarja hosszabbítani a föld moratóriumot 2013-ig ami az eu-tól függ. A föld törvény viszont 50+1%-os törvény és 8 évük volt rá. Beismerheted melyik az amelyik csak kampányszagú. A jobbik a földtörvényt módosítani ahogy megtették az osztrákok franciák dánok stb.

"-multik adóztatás - great. Következményekrõl ki és mikor fog elgondokodni? Majd amikor még 50 ezerrel nõt a munkanélküliek száma?"

Itt már nehezebb meggyõzni téged mert nincsenek számok arról hogy mennyi munkahelyet tettek tönkre a multik.

Ha csak abba belegondolunk, hogy pl. az Auchan Liget mindössze 500 emberrel kaszál le mekkora forgalmat, akkor szerintem könnyen beláthatjuk, hogy ugyanakkora forgalmat a hagyományos üzletmodellben (hentes,zöldésges,vegyi áru bolt...stb.) kiszolgálni lényegesen több embernek adna munkát, akik szerintem nem keresnének 1 forinttal sem kevesebbet hagyományos eladóként, mint most pénztár hostessként. A haszon meg a szintén magyar boltosé maradna.

Egy tanmásévvel is szolgálnék azért ide. Egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy coca cola nevû multi aki egy napon egy Ukrajna nevû országba ment. Ukrajna adott nekik limitált idejû adókedvezményt (ez 5 év).Miután lejárt az öt év a coca cola nevû üzem új néven akart újabb 5 éves adókedvezményt amire Ukrajna azt mondta hogy NEM.
A kérdéseim:
Szerinted Ukrajnában van Coca cola üzem????
Szerinted Ukrajnában lehet kapni coca colat?

"-közbiztonság megerõsítése (rendõrségnek több jogot) - nyilván jó lenne. Két kérdésre keressük a választ: a.) Hogy zongorázzák le az euval, hogy ez az uniós jogok és normáknak ellentmond, b.) honnan teremtik elõ a pénzt arra, hogy mindenhova jusson rendõr? Még több trafit vesznek? És a bónusz kérdés: Mi lesz majd amikor a szélsõjobbos huligánokat verik pofán a több jogukkal? Akkor ki és kihez fog sírni?"

Olaszország szlovákia szarik az eu-s emberi jogokra ha a sajátjairól van szó. Azt hogy pesten kik gyújtogattak szélsõ jobbosok vagy kiábrándult mszp szavazók vagy csak sima foci huligánok azt kérdezf meg a tõlük. Szerintem ilyenkor nem fogják nézni azt hogy az illetõ bal vagy jobboldali.

"-segély munkához kötése - teljesen rendben van. Talán csak annyi lehet vele a gond, hogy ki ad munkát nekik, mit, és ki felügyeli, szervezi az egészet a többszázezer munkanélküli (pl cigány) számára. És akkor el is jutottunk oda, hogy mibõl."

Egy kapa egy ásó nem drága. Nyilván csak ott ahol lesz munka. De ha megnézed a roma putrikat bõven lesz nekik dolga.

"-rokkant nyugdíjak ellenõrzése. Ez úgy hangzik, mintha eddig legalábbis nem lett volna ellenõrizve. Minden orvos mellé rendõrt állítanak? Vagy minden orvost két másik fog ellenõrizni? Vagy milyen szerv végzi majd az ellenõrzést, és megintcsak: mibõl?"

Pl a hamis rokkant nyugdíjasok szociális hálóból való kiemelésével???

"-jogod legyen az önvédelemhez. Ok legyen. És hol húzzák meg a határt? Szemet szemért, fogat fogért? Ki fogja kezelni utána a rengeteg önbíráskodást, a kiválóan gyors bírósági rendszerünk?"

Lásd finnország szlovákia de mehetünk az USA felé is.

"-külföldi élelmiszerek behozatalának nehezítése. Ok, kiváló ötlet. 1. Hogyan? 2. Cserébe majd az EU meg megnehezíti az uniós támogatásokhoz jutásunkat, vagy oroszország a gázhoz jutásunkat, és és és, lehetne folytatni a végtelenségig."

1,Lásd Ausztria Franciaország Anglia
2, Nem nehezíti meg miért tenni az imént felsorolt országokban megnehezíti?

"-megszüntetné a háztáju gazdaságok mûködésének tiltását. Teljesen jó. 1. Miért volt tiltva eddig, belegondolt valaki? 2. Mit kaptunk cserébe azért az EU-tól vajon, hogy tiltottuk? Nem, a semmit nem jó válasz. Ennél tessék mélyebbre ásni."

Azért volt tiltva mert el kellett adni a német paraszt termékét mi pedig tökéletes felvevõ piac vagyunk egy seggnyaló kormánnyal amit mindent aláír.

"-szakmunkásképzés beindítása, visszaállítása. <...> Ez is egy teljesen jó indítvány, csakhogy ezek nem azért szûntek meg, mert a gonosz állambácsi megszûntette õket. Hanem azért, mert olyan mértékben lecsökkent a lakossági érdeklõdés ezek iránt, hogy nem volt gazdaságos fenntartani tovább. Ehhez elõször a fejekben kéne rendet tenni, vagyis hogy nem mindenkinek kell mindenáron egyetemre küldenie a csemetéjét. Na ezt hogyan magyarázod el a kedves szülõknek? Hogy az õ porontyára bizony a lakatos szakmában van szükség, ahol ugyan vért fog hugyozni éhbérért, de ez kell a nagy magyar felemelkedéshez most?"

Pl ösztöndíjakkal amit már az mszp is elkezdett. Ezután pedig ahogy mondtad a fejekben kell rendet tenni. Másrészt csodálkoznál mennyit keres egy szakmunkás. CNC ismerõsõm 160 bruttót kap a tescos árú feltöltõ ember meg mennyit 90 brutto??

"Bele kell gondolni, hogy bizony bármennyire is jól hangzik egy-egy kampány ígéret, az éremnek mindig minimum 2 oldala van. Ezért nem program ez (se), csak ígérethalmaz."

Az a szomorú hogy az lmp-s programmal nincsenek ilyen kérdéseid pedig a mindenkinek házat pénzt sokkal rosszabb.

Crokin
Nem azért nem éri el a szintet, mert szegény, ennek semmi köze hozzá (olvasás meg ilyenek nincsenek is a felmérésben amúgy), hanem azért mert cigány és nem tud viselkedni, mert generációk óta azt látja otthon, amit. Tisztelet a kis kivételnek.

Repatarurgyán