Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én arról beszéltem, amikor a tizennégy éves gyerek pisztollyal viszi a bevételt a közértbõl, mert csak úgy telik neki cigire. Ez sajnálatos, nem "uncsizok és így szeretném".
Csehországban és Szlovákiában minden 21. életévét betöltött állampolgár megkaphatja fegyvertartási engedélyt. Biztos jártál ezen országok valamelyikében(Svájcot és Finnországot nem is említem, az eltérõ történelmi múlt miatt). Miért nem folyik már patakokban a vér?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Errõl van szó! Ha én is egy hatásos eszközzel akarom megvédeni a családomat, akkor ma jogos önvédelem esetén is évekre bevarrnak.
Forza.
Magyarországon mindenki viszonylag simán fegyverhez juthat.
Engedély? Az egy másik kérdés.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Forza.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
"A Gyurcsány, Lendvai és Bajnai hármas anyukáit ma többen is felköszöntötték."
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Live for nothing or die for something.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Persze lehet azt is mondani, hogy "hö, Józsi ez 26 millával olcsóbb", de a dolgok általában bonyolultabbak annál, mint amilyennek elõször látszanak.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Azonos mûszaki tartalom és minõség estén igenis az ár, ne pedig a gyártás helye döntsön.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Hagyjuk már ezt a romantikus kínaifikázást, jó? Azt hiszed, hogy csak 1500 Ft-os, széthulló, dadidas cipõket gyártanak, mi? Azért, mert valami kínai, nem jelenti automatikusan, hogy rossz. Ugyan, nézz már szét a környezetedben, hogy hány cuccra van ráírva, hogy "Made in China" vagy "Made in RPC", jó?
A buszhoz visszatérve: ahogy azt már korábban írtam, természetesen az árösszehasonlítás csak akkor áll, ha a felkínált mûszaki tartalmak közt érdemi különbség nincs a magyar és a kínai közt. Úgyhogy arra hivatkozni, hogy "olcsó, széthulló, kínai" VS "drága, tutijóminõség, magyar" értelmetlen. (Mellesleg arra semmi garancia, hogy a magyar tutijó, csak hát ezt senki sem meri kimondani.)
Igen is itt már a szigorú törvények segítenek mert tetszik vagy nem a cigányok nagy része sosem fog integrálódni. Õket pedig nekünk kötelezõ eltartani ráadásul jobban szaporodnak mint azok akik dolgoznak.
Lássuk buszonként +26 milla (a kínai meg olyan amilyen szóval lehet nem is lenne különbség ha abba belegondolsz hogy a 2000 Ft-os kínai sportcipõ a 3 héten szétesik a 3 km-es futásodnál) autópálya kilométereként +1000 milla. Tényleg semmi de semmi különbség.
A két összeg közötti különbség 1 %-át átutalnád a számlámra mert látom neked nincsenek anyagi nehézségeid.
n. elvállalkozó - a X milliárdos, megnyert munkát továbbadja X-Y milliárdért
a 26 millióbol vond le:
- eredmény/nyereség után befizetett adót
- cég által a dolgozók után fizetett járulékokat
- cég által alkalmazott embereknek ki nem fizetett segélyek kltségeit
lehet hogy nem is létezik ám a 26 milla, csak nehezebb kimutatni, mint a kinai hulladéknál
Forza.
"Mert én itt csak magyar cégeket látok az alvállalkozói láncolatban."
és melyik végez KONKRÉT munkát a láncból? szerintem csak az al-al-al-al-alvállakozó, a többi pióca aki csak továbbadja a melót
Forza.
Forza.
ha így vesszük számomra nem volt választás, mert a favoritom (civilmozgalom) nem volt választható a kerületemben - a kényszer X pedig az LMP-re került
Forza.
Az autópályaépítés mitõl is más? Ebben az ügyben például hol is hemzsegnek ama bizonyos offshore cégek? Mert én itt csak magyar cégeket látok az alvállalkozói láncolatban.
Viszont a BKVnál megvették a Volvokat, majd kb. hasonló áron szereltettek bele légkondit. Ráadásul hiába jók, nem feltétlenül a legmegfelelõbbek a magyar viszonyok közé.
Persze, értem mire gondolsz, de a hazainál itthon marad sokminden költség.
Az autópálya építés meg más tészta. Ne keverjük ide! Az egyik négyesmetrói magasságú pénznyelõ szutyok, több offshore céggel a háta mögött, mint ahány lakosa ennek az országnak van, a másik meg sima megrendelés egy adott magyar cégtõl, ahol csak jó szerzõdést kell kötni, nem kiskapukat hagyni.
A medve nem játék.
Másrészt az a 70 milla is "vélhetõen" 70 milla, illetve az is kérdés, hogy mennyiért kell ehhez külföldi gépsort beszerezni.
Kínaiaknál nem volt nokiásdoboz sztem, nekik az az "erõsségük", hogy szarrádolgoztatják a sajátjaikat 2 dolláros napi bérért, ha meg egy ferdeszemû morog, vagy kidõl, ott van a helyére 20 másik. Ezért tudnak árban alámenni mindenkinek.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
(Természetesen alapfeltételezés, hogy amúgy mûszaki tartalmat, illetve a minõséget tekintve a 44 és a 70 millás busz kvázi megegyezik.)
Ha vegyünk 70 milláért buszt, mert az magyar, akkor mit rinyálunk az autópályaépítéseknél elfolyó milliárdokon, mikor az az X lépcsõs alvállalkozói rendszeren keresztül ki tudja, hány magyar céget "táplál"?
Aki nem jobbikos az csak büdöskommunista-ateista-zsidó lehet 😊
Én is ilyen vagyok, van amiben konzervatív (jobb oldali) beállítottságú vagyok, van olyan témakör viszont amiben teljesen liberálisnak számítok. Tudod, nem csak fekete és fehér létezik!