Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örülnék neki, ha a saját nevedben beszélnél.
Én arról beszéltem, amikor a tizennégy éves gyerek pisztollyal viszi a bevételt a közértbõl, mert csak úgy telik neki cigire. Ez sajnálatos, nem "uncsizok és így szeretném".

Kedves Runstedt, ez nem Amerika! Az elmúlt évek német és magyar eseményei bebizonyították, hogy a európai szinten is kimagaslóan szigorú törvények nem elõzték meg ezeket az eseményeket.

Csehországban és Szlovákiában minden 21. életévét betöltött állampolgár megkaphatja fegyvertartási engedélyt. Biztos jártál ezen országok valamelyikében(Svájcot és Finnországot nem is említem, az eltérõ történelmi múlt miatt). Miért nem folyik már patakokban a vér?

Ronny és Vlala uncsiznak örülnének ha boldog boldogtalan fegyvert kapna,bizti izgi lenne már Magyarország is....Az iskolai erõszak is tuti visszaszorulna,ha nem tetszene vmi vmelyik diáknak másnap a fél osztályt legyilkolná,az aputól kölcsön vett fegyóval.aj de szép is lenne évente többször mint az önvédelem hazájában usaban

joebacsi
Igen, viszont a szigorú szabályozásnak köszönhetõen itthon "csak" szamurájkardokkal esnek egymásnak temperamentumosabb családok, amerikával ellentétben, ami szerintem azért annyira nem nagy baj.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

"Magyarországon mindenki viszonylag simán fegyverhez juthat. "

Errõl van szó! Ha én is egy hatásos eszközzel akarom megvédeni a családomat, akkor ma jogos önvédelem esetén is évekre bevarrnak.

arty
asszem elsõre minden kutyatulajdonos így érezne 😊 7 éve van meg a kutyám, ha ezt egy ilyen féreg lelõné ... nem biztos, hogy rendõrt hívnék.

Forza.

Mondok valami újat.
Magyarországon mindenki viszonylag simán fegyverhez juthat.
Engedély? Az egy másik kérdés.

Mi lenne ha mindenki simán fegyverhez juthatna?Ha a szûrés mellett is ilyen barmok kapnak engedélyt mint ez a férfi....

Túl osk vadászoknál az ilyen "baleset". Lehet, hogy gyakrabban kellene õket szondáztatni, mert St. Hubertus, a vaádszok védõszentje túl aktív mostanában.

SötétBarom
A mocskos rohadt tetvet ott helyben kibeleztem az kurvaélet. A lélépése meg minõsíthetetlen. Gondolom majd megbüntetik 20 rongyra, meg elveszik az engedélyét. Heh. Én várnék egy évet, aztán váratlanul megölném. >:[

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Idióta.

Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Meg ahogy nézem kevés volt a biztonság is. A színpad elõtt pogóztak az öregek a sajtósokkal, közben senki nem figyelt Horváth Csaba meséire (ingyen BKV meg ilyenek 😊)

GregSB
arty
mekkora egy grespik ez a slota 😄

Forza.

arty
egy magyar cég esetén az ár önmagában nem elég jó "mutató" ! lásd általam vázolt megtakarítások/bevételek a magyar buszok beszerzése esetén 😊

Forza.

bazza
Nem kellene összehasonlítani a Kravtex-et meg egy állami kínai céget. Olcsóbb, mert nem 50 buszt gyárt évente, olcsóbb munkaerõ stb. Viszont ha pár okos ember észrevenné, hogy "bmeg ezek a magyarok tudnak buszokat összerakni" akkor lehet hogy nagyobb hasznunk is lenne mint pár milla? Ráadásul a King-Long max az alfabusszal hasonlítható, ami meg ugye csak félig magyar, volvo alvázakkal. (a minõségrõl meg annyit h minden negyedik törött vázzal megy vissza javításra) Azért a Credo, meg az Ikarus új buszai más tészta. Kapjanak jó sok megrendelést, aztán olcsó lesz és jó. Meg magyar.

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Valami jó nagy kaliberrel.

Willenbrock
Kik is tagadnak meg alapvetõ nemzetiségi jogokat?Hol diszkriminálják a magyar nemzetiséget? Idióta ez az ember,remélem a legközelebbi választásokon elküldik a büdös francba.

desigo
iszonyat,hogy néz ki...

"A Gyurcsány, Lendvai és Bajnai hármas anyukáit ma többen is felköszöntötték."
Totti5
Mikor lesznek ott választások? jó lenne ha ez az idióta eltakarodna már...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Bandee1987

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

A King Long egy de-facto állami vállalat, 50%-ban Xiamen tartomány a tulajdonos. Jogtalan elõny ez egy európai céggel szemben.

Persze lehet azt is mondani, hogy "hö, Józsi ez 26 millával olcsóbb", de a dolgok általában bonyolultabbak annál, mint amilyennek elõször látszanak.

No ugye, hogy nem elégséges holmi patrióta szemlélet a magyar cégeknek való plusz lóvé kifizetéséhez? Ezt próbálom magyarázni, lásd #25693-ban a félvastagon kiemelt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Miért kellene levonnom? Minden cég az elõállított termékének az árait úgy állapítja meg, hogy a mûködésének, illetve termelésének költségei mellett hasznot is hajtson.

Azonos mûszaki tartalom és minõség estén igenis az ár, ne pedig a gyártás helye döntsön.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Lássuk buszonként +26 milla (a kínai meg olyan amilyen szóval lehet nem is lenne különbség ha abba belegondolsz hogy a 2000 Ft-os kínai sportcipõ a 3 héten szétesik a 3 km-es futásodnál) autópálya kilométereként +1000 milla. Tényleg semmi de semmi különbség.

Hagyjuk már ezt a romantikus kínaifikázást, jó? Azt hiszed, hogy csak 1500 Ft-os, széthulló, dadidas cipõket gyártanak, mi? Azért, mert valami kínai, nem jelenti automatikusan, hogy rossz. Ugyan, nézz már szét a környezetedben, hogy hány cuccra van ráírva, hogy "Made in China" vagy "Made in RPC", jó?
A buszhoz visszatérve: ahogy azt már korábban írtam, természetesen az árösszehasonlítás csak akkor áll, ha a felkínált mûszaki tartalmak közt érdemi különbség nincs a magyar és a kínai közt. Úgyhogy arra hivatkozni, hogy "olcsó, széthulló, kínai" VS "drága, tutijóminõség, magyar" értelmetlen. (Mellesleg arra semmi garancia, hogy a magyar tutijó, csak hát ezt senki sem meri kimondani.)

Danny1987
Az legalább nem a devianciát meg a gyerek potyogtatást támogatja.

Igen is itt már a szigorú törvények segítenek mert tetszik vagy nem a cigányok nagy része sosem fog integrálódni. Õket pedig nekünk kötelezõ eltartani ráadásul jobban szaporodnak mint azok akik dolgoznak.

Mert a jobbik megoldja a feszültséget mi? loál 😄
Danny1987
Csak az a gond hogy te pont arra szavaztál ami támogatja majd a további feszültséget a magyar és a cigány társadalom között.

Danny1987
"Mert õszintén megvallva számomra semmi különbség nincs a magyar cégnek pusztán holmi patriotizmusból kifizetett buszonkénti + 26 milliója és az autópályaépítés árát a többszintes alvállalkozói lánc igénybevétele miatt megnövelõ milliárdok közt."

Lássuk buszonként +26 milla (a kínai meg olyan amilyen szóval lehet nem is lenne különbség ha abba belegondolsz hogy a 2000 Ft-os kínai sportcipõ a 3 héten szétesik a 3 km-es futásodnál) autópálya kilométereként +1000 milla. Tényleg semmi de semmi különbség.

A két összeg közötti különbség 1 %-át átutalnád a számlámra mert látom neked nincsenek anyagi nehézségeid.

arty
buzsgyár - érdemi munkát végez
n. elvállalkozó - a X milliárdos, megnyert munkát továbbadja X-Y milliárdért

a 26 millióbol vond le:
- eredmény/nyereség után befizetett adót
- cég által a dolgozók után fizetett járulékokat
- cég által alkalmazott embereknek ki nem fizetett segélyek kltségeit

lehet hogy nem is létezik ám a 26 milla, csak nehezebb kimutatni, mint a kinai hulladéknál

Forza.

No igen, de azok is magyar cégek, õket nem kell támogatni? A buszosokat meg miért? Mert õszintén megvallva számomra semmi különbség nincs a magyar cégnek pusztán holmi patriotizmusból kifizetett buszonkénti + 26 milliója és az autópályaépítés árát a többszintes alvállalkozói lánc igénybevétele miatt megnövelõ milliárdok közt.

arty
buszok mindíg kelleni fognak! 😊

"Mert én itt csak magyar cégeket látok az alvállalkozói láncolatban."

és melyik végez KONKRÉT munkát a láncból? szerintem csak az al-al-al-al-alvállakozó, a többi pióca aki csak továbbadja a melót

Forza.

arty
az autópályaépítés kicsit más, ott mindenképpen magyarok végzik a munkát 😊 az alvállalkozósdi pedig rémes, 4-5 szintbõl 2-3 teljesen felesleges csak drágítja az egészet ill. a felelõsségrevonhatóság teljesen ködbe vész ...

Forza.

arty
az a gond, hogy a radikális pártok mindenben radikálisak (és irgalmatlanul álszentek a nagy magyarkodással, meg a katolikus baromságaikkal) ... én pedig sokmindent "liberálisan" látok, rühellem a zsidózást, cigányozást, buzizást (igen, sokan ezeket komolyan is gondolják)

ha így vesszük számomra nem volt választás, mert a favoritom (civilmozgalom) nem volt választható a kerületemben - a kényszer X pedig az LMP-re került

Forza.

Nálam nincs nagyobb híve a szabad versenynek, viszont a kínaiak nem játszanak tisztességesen, ezért tudnak mindenki alá ígérni. Az eddigi információk alapján a magyar buszok olcsóbbak a nyugati társaiknál.

A korrupció, és lenyúlás legbiztosabb alapja, ha egy gyártót preferálunk, mert akkor nincs kényszerítve a fejlesztésre,, illetõleg a versenyképes árazásra, elvégre a termékét így is, úgy is megveszik. Az ismételt pályáztatás pont ezt küszöböli ki.

Egy ország és egy vállalat életében nem egyszeri beruházásokról beszélünk. Ha ilyen rövidlátóak lettek volna elõdeink, akkor még mindig kõbaltával vadásznánk a mamutokra.

Ha egy közlekedési vállalat most vesz X milláért buszt egy magyar cégtõl, miben fogja õt érinteni, hogy esetleg a termelés felfutásával 1 év múlva ugyanaz a busz már 25%-kal kevesebbe kerül? Semennyiben. Õ még a magasabb áron vette.

Az autópályaépítés mitõl is más? Ebben az ügyben például hol is hemzsegnek ama bizonyos offshore cégek? Mert én itt csak magyar cégeket látok az alvállalkozói láncolatban.

a.carkey
Ha veszel tõlük x-darabot, és hosszútávon rájuk építkezel, akkor egy idõ után tuti lejjebb mehetnek az árakkal és talán még full szervizlehetõséget is ingyen adnak. Például. De nem látok bele a szerzõdésekbe ...

Viszont a BKVnál megvették a Volvokat, majd kb. hasonló áron szereltettek bele légkondit. Ráadásul hiába jók, nem feltétlenül a legmegfelelõbbek a magyar viszonyok közé.

Persze, értem mire gondolsz, de a hazainál itthon marad sokminden költség.

Az autópálya építés meg más tészta. Ne keverjük ide! Az egyik négyesmetrói magasságú pénznyelõ szutyok, több offshore céggel a háta mögött, mint ahány lakosa ennek az országnak van, a másik meg sima megrendelés egy adott magyar cégtõl, ahol csak jó szerzõdést kell kötni, nem kiskapukat hagyni.

A medve nem játék.

joebacsi
Vám, importáfa?

Másrészt az a 70 milla is "vélhetõen" 70 milla, illetve az is kérdés, hogy mennyiért kell ehhez külföldi gépsort beszerezni.
Kínaiaknál nem volt nokiásdoboz sztem, nekik az az "erõsségük", hogy szarrádolgoztatják a sajátjaikat 2 dolláros napi bérért, ha meg egy ferdeszemû morog, vagy kidõl, ott van a helyére 20 másik. Ezért tudnak árban alámenni mindenkinek.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Azért az elmúlt évek BKV-botrányai után játsszunk már el a gondolattal, hogy letakarjuk a gyártó országot és azt nézzük, hogy a BKV 70 milláért vett buszt, amikor ugyanezt 44-ért is megkapta volna. Szerintem a HörrTV és a Agyar Nemzet két percen belül nokiásdobozokról fantáziálna...

(Természetesen alapfeltételezés, hogy amúgy mûszaki tartalmat, illetve a minõséget tekintve a 44 és a 70 millás busz kvázi megegyezik.)

Ha vegyünk 70 milláért buszt, mert az magyar, akkor mit rinyálunk az autópályaépítéseknél elfolyó milliárdokon, mikor az az X lépcsõs alvállalkozói rendszeren keresztül ki tudja, hány magyar céget "táplál"?

Danny1987
Nem csak gazdaságpolitikai nézetekben hanem büntetés végrehajtásban is kicsit radikálisabb. (még a jobbiknál is)

Desiderata
NASA crash
Pedig úgy mennyivel egyszerûbb lenne a világ.
Aki nem jobbikos az csak büdöskommunista-ateista-zsidó lehet 😊
GregSB
Miért ne szavazhatott arra? Azért mert gazdaságpolitikailag ilyen nézetei vannak, attól még másban lehet liberálisabb, és lehet összességében az a párt állt hozzá a legközelebb.

Én is ilyen vagyok, van amiben konzervatív (jobb oldali) beállítottságú vagyok, van olyan témakör viszont amiben teljesen liberálisnak számítok. Tudod, nem csak fekete és fehér létezik!

Danny1987
Ilyen hozzászólásokat írsz és az lmp-re szavazol.
😞

a.carkey

A medve nem játék.