Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hozzászólás:
"Igen menjenek el EGY ÚJ HAZÁBA is, de minél elõbb, mert ami ebben az országban az szégyen.Ezek mindent megkapnak mert nekik jár!!!!!!!!!!!!!!! Felháboritó minden cigányt egy helyre ugy mind spanyolországba ott van Granadán cigány telep."
Live for nothing or die for something.
"Õk azt tervezik, hogy kiéheztetik a népünket. Mert idáig még csak elmentek a testvéreink, munka híján… oszt letéptek egy, két szem uborkát a kertek alján, és tudtak a gyermekeink rágcsálni valamit lefekvés elõtt. De most oda akarnak tenni egy rendõrt a telep közepébe. Aki majd jól megfélemlít. "
Értelmiségi cigány.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Persze különbség van a sangria és az absinthe között de ha rászoksz a piára akkor ugyan mindegy melyikre szoksz rá, nem?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Forza.
- alkoholos befolyásoltság mellett balesetet okoz/szenved -> elveszik a jogsit, pénzbüntit kap, az élet megy tovább - és ez igy rendben van "szerintük" (bármelyik bigott, álszent, laikus baromra értem, aki folyamatosan a "keresztény" értékrend mellett jártatja a pofáját "ott")
- ha a vérében viszont kimutatják, hogy 2 hete füvet is szívott, mehet a sittre 😄
arányos, nemdebár? piáltál, balesetet okoztál : piti bünti. de ha a véredben van thc nyom, akkor véged - holott azzal a világon senkinek nem ártottál...
Forza.
Egyáltalán kinek van joga megmondani hogy mi számít szar zenének és szar mûsornak?
csak a drogosokat zárnád el, ha bántanak valakit? mert egyébként a bántásért kollektive jelenleg mindenkit elzárnak (elvileg)
csak sajnos a "drogost" ma a puszta léte miatt is elzárják, pedig semmivel nem rosszabb ember, mint az alkoholista, a nikotin, kávé, internet, szerencsejáték függõ társa... ez igazságos?
mért kellene egyébként leszoktatni? mért nem rendelkezhet valaki szabadon a SAJÁT életével? alkohollal és a többi említettel szabadon kinyírhatom, tönkretehetem magam, droggal miért nem?
sarkítsuk még jobban: miért hallgathatok szar zenét, nézhetek szar mûsort a tévében?
Forza.
Forza.
Amúgy a bulvár média szerint vérében nem THC volt, de drog, s stohl ebben is visszaesõ. Kíváncsi vagyok összejön e neki az össz 3-4év letöltendõ.
Valamint a kocsijának a csomagtartójában a vadászpuskához való "éjjellátó távcsõ" olyan szerkezetû, ami jogilag hadászati eszköz, tehát ezt sem birtokolhatna civil.
És igényeim vannak....+nem vagyok cigány.....Hány nem cigány ember költözhet uj házba,mint cigány?Arányokat tekintve?Mindenhol azt látod,h a parasztra szarnak de szginycigányt meg tutujgassuk,aggyunk neki házat...
#26198:1. mondat...Én a drogosokat elzárnám a retekbe,ha mást bántanak..Amig magukkal teszik leszarom,még adnék is neki hogy dögöljön meg...Akit nem lehet leszoktatni,nem akar leszokni,annak már ugyis minegy..Tuladagolás!!4Hadd legyen vége neki...
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Oké akkor a fûrõl van szó mi van ha függõ lesz és megy tovább valamilyen keményebb drogokra? Mi van ha a pénzt tõlem szerzi meg? Mi van ha a fû miatt olyan állapotba kerül hogy bántalmazza a családját?"
ez médiabullshit! aki hajlamos "függeni" az nem lesz bármi egyéb, legális "függõje" ? hányszor raboltak ki, mert kellett piára, cigire a pénz? mi van az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett erõszakkal? (fûtõl erõszakossá még senkit nem láttam egyébként válni)
milyen alapon tiltott az egyik és a másik nem?
" "másrészt: kávécigipia-t is tiltsák be, ugye? meg a szerencsejátékot! meg a nõk takarják el az arcukat ... izé, nem ott a határ, hogy "amig másnak nem ártok vele" ???"
Azért a kávét ne hasonlísd a fûhõz. (Bár tõlem a cigit betilthatják vagy emelhetik az árát) Szerencsejáték. Talán ez az egy ami veszélyes lehet de még így is picsafasza a drogokhoz képest."
Nem ismersz kávéfüggõket? Nem ketten vannak körülöttem, akinek nem megy az élet az elsõ kávé elõtt... Cigi miért legális? A benne levõ nikotin bizonyitottan föggõséget okoz. És nem mondanám picsafaszának a thc-hez képest, mert jóval durvább anyag. (hamarabb alakít ki függõséget, nagyobb mennyiségben halálos méreg) Csak nem a "szokásjog"-ra támaszkodsz, azaz évek óta legál, tehát nem para??
" "mondd már ki, hogy kire gondolsz akkor, amikor deviánst mondasz, mert ahogy az egyébként elég megbizható wiki is leirja (de olvasd el ott a jelentést, ahol akarod... nincs kényszer wikire 😉 ) a deviáns a normáltól eltérõt (nincs pozitiv vagy negativ elõjel!) jelent, nem pedig cigányt (erre célozgatsz folyamatosan?)"
Mire gondolok arra a viselkedési formára amit te is deviánsnak minõsítettél. Abba most ne menjünk bele ha nem muszáj hogy fõleg kik képviselik ezt."
Gyakran rántanak faszt emberekre az utcán?
És az szdsz kiállt a fasztrántók mellett?
Konkrétumot pls!!!
" "a továbbtanulás elsõsorban pénzkérdés! (hagyjuk a demagógiát az ingyenes oktatásról, 'key? 😉 ) ha apu segédmelosként keveset keres, akkor a kölök nem fogja középsuliban eltölteni a tinédzserkorát 😊 ezen némi CSP akár segíthet is, vagy az ingyentankönyv. de az ugye a segédmunkás gyerekének nemjár, mert nincs végzettsége... kit is büntetsz végül?"
Az érettségit biztos hogy le tudja tenni ha apa melozik és nem 5 gyereket kell eltartani hanem 1-et kettõt akkor a csp +ingyen étkezésekkel végig tudja csinálni a 4 évet."
Nem tudja letenni, mert el fog menni apuval melozni. Alkalmi munkát fog vállalni, hogy könnyebben megéljenek... vagy lelép, hátha ki tud törni a nyomorból. Nem azt mondom hogy a tizenpár ezres megmenti õket, de apró esélyt jelenthet(ne). Sajna te viszont apu végzettsége miatt ellehetetlenítenéd õket... 😞
" "elnézést, ha tul "liberális" vagyok 😉"
Ne haragudj nem sértés de olvastam olyan hozzászólást tõled amit még a jobbik és radikálisnak talált volna."
igen, a bûnüldözésben nem ismernék kegyelmet, mert ha valakit lopáson kapnak, az egy exakt helyzet. de általánosítva emberektõl utolsó szalmaszálat elszedni, csak hogy a tipizált romacsaládnak SE jusson, az nem oké! 😊
Forza.
Na nem mintha akkora gáz lenne a fû, meg kb nyílt titok hogy a mûvészek túlnyomó többsége használ könnyû brogokat, de itthon a köztudatban még mindig fû = drog = egyenes út a heroniig.
angolok golfoznak (pontosan megtervezik hogy hány ütéssel viszik be a labdát a lyukba)
a jenkyk rögbiznek (a legnagyobb, legerõsebb a támadó, megkeresik a leggyengébb pontot és ott átütnek, ez ma fõként a légi erejük)
az oroszok meg sakkoznak, ha kell az összes parasztot feláldozzák a királyért és a királynõért.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A cigányok ingyen házat kapnak, csak azért, mert cigánynak vallják magukat? Nem hiszem...
Hány helyen olvasam én már,h szeginyromákok széjjellakták szegény putriukat és nehogy megfázzon a szaros seggük télen,mert lyukas az egész ház már,el se férnek 100000 gyerekkel,az ablakon meg fólia van,költöztessük már el õket egy jobb helyre..Éééés kapnak uj házat..Miskolcon is volt,v a retek tudja már hol,hogy kaptak a romákok uj házat,aztán pár hét alatt kiloptak mindent és leléptek.....
A másik péld:
-Gázsikám,nézzed mán ázt ott-e?
-Mi áz Kárcsi?
-Há égy ház?Bekõtözünk?
-Gyáááá,szomoroggyá meg,milyen dzsukel ház,kijé áz?
-Hát á Sányi báé,tudod,akit mindég megverünk a pízié'
-Jááá,tudom mán a rák á beledbe..Gyerünk há' hozom a purdékát..
-Karcsi ti mi a retkes picsát kerestek itt?Takarodjatok hazafele
-Mivá,te párászt?Csák ázé mer cigaaany vágyok?
A "rendõrök" meg szarnak bele...Legfeljebb emgverik õket is a cigaaanyok..
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
van akit érdekli hogy hova szül és miért és van akit egyáltalán nem.
van akit érdekel ha 14 éves szül a lánya és van akit nem.
van aki tudja ki az apja a gyerekének és fontos, van akinek nem.
S ez így van Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, bárhol Európában.
Mert ha csak a száraz gazdasági helyzetet nézzük, akkor az ne csináljon 10 gyereket aki még magát se képes fenntartani, akkor azért gondoskodjon a dolgozó többség a 10 gyerek eltartásáról hogy ne bûnözzenek?
"Ezt kõ csinányi."
Belõlünk nagyon hiányzik az összefogás. Mikor láttál olyat, hogy egy romát egyedül hagynak egy verekedésben?
Mi pedig gyûjtjük a "hõs vezetõnk által kijárt, ingyenes" diplomákat, aztán csodálkozunk, hogy már megint a gödör fenekén vagyunk...
Az önkormányzat fizeti a jogsit, ha a vizsgázó cigány? Ilyenrõl se nagyon hallottam még.
A felvin utánanézve a többletjogcímeknek én sehol nem találtam olyat, hogy cigány származásért többletpont járna. Van hátrányos helyzetért, és halmozottan hátrányos helyzetért járó többletpont (max 50, ami kb. arra elegendõ, hogy ha rezeg a léc, akkor még éppen felvételt nyerjen).
Az a baj, hogy úgy próbálod megszabni a szociális juttatásokat, hogy pont a cigányok NE kapjanak, csak az a gond, hogy ezzel másokat is megszívatnál. Gombhoz a kabátot esete.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem, most azért kap családi pótlékot, mert gyereke van, és a törvény szerint jár. Pont. Az iskoláztatásnak ehhez semmi köze. Azt egy másik törvény írja elõ, 18 éves korig. Pont.
"Ez megint olyan dolog hogy és akkor mi van."
Egy általános vagy középiskolai tanáron múlhasson, hogy melyik gyerek családja mennyi családi pótlékot kapjon? Ne keverjük már megint a szociális ellátást az oktatással. A tanár dolga, hogy tanítson, nem az, hogy eldöntse ki mennyi szociális juttatást kaphasson.
"Általánosban szerintem ezek a fõbb tárgyak és az érettségi is kb ezekbõl áll."
Plusz ott van még az idegen nyelv és egy választott tárgy, de még ezekkel együtt is kigyensúlyozatlan az oktatás. Pár kivételtõl eltekintve mindegyik Nobel-díjasunk természettudományos munkájáért kapta az elismerést, ezzel szemben a közoktatásban a természettudományos tárgyak oktatásának mennyiségét és színvonalát sikerült a bányászbéka segge alá nyomni.
Na meg mint lentebb is írták, lehet nem kellene egy 10 éves gyereket ezzel terhelni, hogy rajta múlik a családi pótlék. Legyen külön ösztöndíj rendszer, ami a gyerekre tényleg ösztönzõleg hat. Például ha jól tanul, legyen ingyenes a sport vagy egyéb neki tetszõ hobbi oktatása. Nem fog jobban tanulni, ha az jár a fejében, hogy anyunak, apunak kell a magasabb családi pótlék. Ha viszont a kiemelkedõ tanulmányi eredménye miatt járhat a haverokkal foci edzésre, az tényleg ösztönözni fogja a tanulásra.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
8 gyereket akartak?
Tartsák el.
Nekem az önkormányzat nem fizette ki a jogsimat.
Nem kapok plusz pontot azért mert fehér vagyok stb stb
közben azért el füvezgetnek,vagy pöcsüket nagyobbítgatják,isznak rendesen,és persze többségüknek még 30 túl sincs tartós kapcsolata nem hogy gyereke.
De azért meg tudják mondani hogy nekünk és másoknak hogy kellene élni....van bõr a képükön.
2, ha megvan a 10 gyerek és csp. nehogy azt hidd hogy "jajj akkor rohanjuk vegyünk meg az új füzetet a boltban mert most akciós" jelenet következik.
Oké akkor a fûrõl van szó mi van ha függõ lesz és megy tovább valamilyen keményebb drogokra? Mi van ha a pénzt tõlem szerzi meg? Mi van ha a fû miatt olyan állapotba kerül hogy bántalmazza a családját?
"másrészt: kávécigipia-t is tiltsák be, ugye? meg a szerencsejátékot! meg a nõk takarják el az arcukat ... izé, nem ott a határ, hogy "amig másnak nem ártok vele" ???"
Azért a kávét ne hasonlísd a fûhõz. (Bár tõlem a cigit betilthatják vagy emelhetik az árát) Szerencsejáték. Talán ez az egy ami veszélyes lehet de még így is picsafasza a drogokhoz képest.
"mondd már ki, hogy kire gondolsz akkor, amikor deviánst mondasz, mert ahogy az egyébként elég megbizható wiki is leirja (de olvasd el ott a jelentést, ahol akarod... nincs kényszer wikire 😉 ) a deviáns a normáltól eltérõt (nincs pozitiv vagy negativ elõjel!) jelent, nem pedig cigányt (erre célozgatsz folyamatosan?)"
Mire gondolok arra a viselkedési formára amit te is deviánsnak minõsítettél. Abba most ne menjünk bele ha nem muszáj hogy fõleg kik képviselik ezt.
"
a továbbtanulás elsõsorban pénzkérdés! (hagyjuk a demagógiát az ingyenes oktatásról, 'key? 😉 ) ha apu segédmelosként keveset keres, akkor a kölök nem fogja középsuliban eltölteni a tinédzserkorát 😊 ezen némi CSP akár segíthet is, vagy az ingyentankönyv. de az ugye a segédmunkás gyerekének nemjár, mert nincs végzettsége... kit is büntetsz végül?"
Az érettségit biztos hogy le tudja tenni ha apa melozik és nem 5 gyereket kell eltartani hanem 1-et kettõt akkor a csp +ingyen étkezésekkel végig tudja csinálni a 4 évet.
"nem egy és nem két sztori volt médiában az elvárások miatt szorongó, magukat felakasztó gyerekekrõl. el tudod képzelni, milyen terhet jelentene ez egy 10 évesnek? hogy az egyébként esetleg nehéz anyagi helyzetben levõ szülõvel ossza meg a felelõsséget egy GYERMEK?! neeee. középsuliban, felsõoktatásban az "ösztöndij" abszlolut rendben van, de korábban szerintem nagyon nem jó ötlet! anno anyagi fügõség nélkül is éppen elég volt hazavinnem 1-1 gyengébb jegyet, bizonyitványt...
"
Végülis kiegyezhetünk abban hogy akkor általánosban nincs ilyen verseny.
"
elnézést, ha tul "liberális" vagyok 😉"
Ne haragudj nem sértés de olvastam olyan hozzászólást tõled amit még a jobbik és radikálisnak talált volna.
Ezt valahogy sose értettem. Kuruc-fanok szerint állat nagy biznisz cigánynak lenni, mert csak úgy dõl a lé mindenféle csatornákon, és tiszta habzsidõzsi a putriélet 10 gyerekkel. Csak akkor azt nem értem, hogy ezek az emberek miért nem csinálják ugyanezt?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ja, és légyszi forintosítsd már, hogy mennyit kellene egy gyerekre szánni, vagyis mennyibõl eltartható. Tudod, érdekes módon a >2 gyerekes emberektõl valahogy azt hallom, hogy náluk már messze nem annyira fontos a pénz, nincs az a méricskélés, mint a kevesebb gyereknél.
Egyébként ajánlom figyelmedbe a linkelt Gondolás cikket:
Emellett a nagycsaládban felnövõ gyerekek számára az a természetes, hogy nem elsõsorban az anyagiakra koncentrálnak. Arra szocializálódnak, hogy az embernek teljesítenie kell, mert nem engedhetjük meg magunknak a korrepetitort, a fizetõs nyelvtanfolyamot, a tandíjas egyetemet és a munkanélküliséget. Tapasztalataink szerint nem a mi gyerekeink, sokkal inkább az egykék szoktak munkanélküliek lenni vagy bukdácsolni az iskolában. A szegényebb területeken azonban szinte gettókba sûrûsödnek az U-görbe iskolázatlanokra esõ szárához tartozók. Itt csak a szegények számát képesek gyarapítani - akár nagycsaládban élnek a gyerekek, akár nem."
Az a lényeg hogy ne kelljen eltartani a cigányokat. Nekik szocializmus nekem kapitalizmus a legnagyobb adóterhekkel és magas árakkal?
Csak talán észre kéne venni, hogy ebben az országban nem cigányok is vállalnak gyereket, és a gyerekkel együtt kiöntöd a fürdõvizet, azaz a cigányokkal szembeni gyûlöleted megéléséhez a nem cigány gyerekvállalók egy jó részével is kiszúrsz. Mi lenne, ha nem a cigányokból indulnál ki?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Csak az a különbség hogy a cigány akkor is bevállalja ha abból a kis nyomorult kis segélybõl koldus szegényen tudnak majd megélni,de TE még ezt a kis semmi pénzt is sajnálod õket....bazzd meg ha olyan nagy üzlet a gyerekcsinálás miért nem álsz neki kölyköt gyártani,gazdag leszel.és ne gyere azzal a szar dumával hogy mert a cigány többet kap.MERT NEM!
Ez most is így van csak most valaki azért kap csp-t mert nem is jár iskolába
"2. A tanáron múlna, hogy egy-egy család mennyivel kap több családi pótlékot. Ha akarja kibaszik a gyerekkel, ha akarja nyomja neki a hátszelet."
Ez megint olyan dolog hogy és akkor mi van. Most valaki azért kap plusz pontot mert másik rasszhoz tartozik ez bezzeg az igaszságoság mintája.
" Miért 3 humán és csak 1 reál tárgyat vennél figyelembe? Egy magolós bölcsészpalánta miért kaphasson többet, mint egy ifjú Neumann."
Általánosban szerintem ezek a fõbb tárgyak és az érettségi is kb ezekbõl áll.
miért? elõtte azt irtad, otthon mindenki azt csinál, amit akar.
másrészt: kávécigipia-t is tiltsák be, ugye? meg a szerencsejátékot! meg a nõk takarják el az arcukat ... izé, nem ott a határ, hogy "amig másnak nem ártok vele" ???
" "mszpszdsz ezt pártolta?" Sajnos pártolta hogy nem tett semmit ellene mert ez megélhetési bûnözés ez gyerekcsíny meg különben is fogadjuk el a másik kultúrát. Ja és még anyagiakkal is támogatta ezen emberek szaporulatát."
mondd már ki, hogy kire gondolsz akkor, amikor deviánst mondasz, mert ahogy az egyébként elég megbizható wiki is leirja (de olvasd el ott a jelentést, ahol akarod... nincs kényszer wikire 😉 ) a deviáns a normáltól eltérõt (nincs pozitiv vagy negativ elõjel!) jelent, nem pedig cigányt (erre célozgatsz folyamatosan?)
" "akik anno nálunk meloztak a kõmûves melletti segédmunkások, volt köztük teljesen normális, nem piálós értelmes ember. õt és a gyermekét bünteted, kényszeríted kasztrendszerbe, mert talán az anyagiak miatt neki sem lesz lehetõsége tanulni, így a köv gen is marad ahol az elõzõ volt :/"
Na ezt én nem értem magyarázd el hogy mivel hátráltatnám vagy kizárnám?"
a továbbtanulás elsõsorban pénzkérdés! (hagyjuk a demagógiát az ingyenes oktatásról, 'key? 😉 ) ha apu segédmelosként keveset keres, akkor a kölök nem fogja középsuliban eltölteni a tinédzserkorát 😊 ezen némi CSP akár segíthet is, vagy az ingyentankönyv. de az ugye a segédmunkás gyerekének nemjár, mert nincs végzettsége... kit is büntetsz végül?
"ha a netto 450e és 3 gyerk van a családban és 2 szûlõ akkor a 450e Ft-ot elosztjuk 5 fõvel vagyis 90e Ft netto /Fõ jön ki ami nogyobb mint a 60e Ft netto / fõ"
azaz = "családi adózás" szerûen... pártolom! 😊
" "4-es átlag felett +4e 4,5 felett 7e."
arty errõl vélemény?"
nem egy és nem két sztori volt médiában az elvárások miatt szorongó, magukat felakasztó gyerekekrõl. el tudod képzelni, milyen terhet jelentene ez egy 10 évesnek? hogy az egyébként esetleg nehéz anyagi helyzetben levõ szülõvel ossza meg a felelõsséget egy GYERMEK?! neeee. középsuliban, felsõoktatásban az "ösztöndij" abszlolut rendben van, de korábban szerintem nagyon nem jó ötlet! anno anyagi fügõség nélkül is éppen elég volt hazavinnem 1-1 gyengébb jegyet, bizonyitványt...
elnézést, ha tul "liberális" vagyok 😉
Forza.
Klikk 1
Klikk 2
ha nem dolgoznak akkor 3e/gyerek amint van munkájuk 12e/gyerek
Akkor másképp teszem fel a kérdést: miért kell büntetni azokat, akiknek önhibájukon kívül nincs munkájuk?
A gazdagoknak mi a f.sznak edni?
62e nettó már gazdagnak számít? Hol? Nem vagy te kicsit elvarázsolva?
így is ki jön a 170-en de minimalbéres valószínû csak 2 gyereket fog vállalni.
Az persze teljesen elképzelhetetlen, hogy a szülõket kirúgják, és utána csak jóval alacsonyabb, mondjuk minimálbéres melót találnak?
Próbálj már leszakadni errõl a statikus gondolkodásról, és próbáld a való életbe illeszteni a szabályaidat és rájössz, hogy talán nem a cigányokkal szembeni gyûlöletedbõl kellene kiindulni egy olyan pótlék kapcsán, amelyet nem cigány is kap.
"Mármint a "b*sszunk ki a cigányokkal" célon kívül?"
Az a lényeg hogy ne kelljen eltartani a cigányokat. Nekik szocializmus nekem kapitalizmus a legnagyobb adóterhekkel és magas árakkal?
1. Nem tudod garantálni, hogy egy városi, és egy kis faluban tanuló diák is egyenlõ elbánásban részesül. Tök más az oktatási színvonal, és az osztályozás.
2. A tanáron múlna, hogy egy-egy család mennyivel kap több családi pótlékot. Ha akarja kibaszik a gyerekkel, ha akarja nyomja neki a hátszelet.
3. Miért 3 humán és csak 1 reál tárgyat vennél figyelembe? Egy magolós bölcsészpalánta miért kaphasson többet, mint egy ifjú Neumann.
Miért is probléma, hogy egy hézaspár 3-nál több gyereket vállalna? Mármint a "b*sszunk ki a cigányokkal" célon kívül?
Bár, ha jobban belegondolok, az ilyen elképesztõ deviancát - példa1, példa2 - tényleg csírájában kell elfojtani, hát még ha szervezõdnek is a kis mocskok.
És mondd, szerinted havi 3000 Ft / gyerek mire elegendõ?"
+ingyen ebéd + füzetek +írószer +könyvek
"Tudom, hogy abszurd és liberális ama kötözködés, de mi van azokkal, akiknek önhibájukon kívül nincs munkájuk, pl. mert nincs munka?
Ne bassz, 3 gyerek után 36 ezer Ft? Mi ez a dorbézolás, kéremszépen...
"
ha nem dolgoznak akkor 3e/gyerek amint van munkájuk 12e/gyerek
"Elõbb még az volt, hogy gyerekenkét 3 rugó, ha dolgozik a szülõ, 12. Akkor most?..."
A gazdagoknak mi a f.sznak edni?
"Tekintve, hogy 73500 a minimálbér, kapásból rossz a 60 rugó, mint minimálösszeg. De kerekítsünk fel.
Apu-anyu 1000-1000 Ft-tal kap többet a minimálbérnél, így buknak 36 rugónyi családi pótlékot, így 5 ember éljen meg kb. 125 rugóból havonta. Míg ez most jelenleg úgy néz ki, hogy 3 gyerekét együtt nevelõ szülõ együttes jövedelme ~170 rugó.
"
így is ki jön a 170-en de minimalbéres valószínû csak 2 gyereket fog vállalni.
Miért is?...
-ahhoz hogy a szülõk jogosultak legyenek a csp-re legalább 3 év munkaviszonyt kell teljesíteniük( kettõnek együtt)
Azaz egyedülálló szülõ legalább 21 éves koráig, együttélõ szülõk pedig minimum 20,5 éves korukig nem kaphatnak (lásd ugyebár érettségi/szakma...).
Egyébként ez most kirõl is szól? A gyerekrõl vagy a szülõrõl?...
-a csp ingyen ebédet takar ingyen tk füzetek írószer
Ez még valahogy csak-csak, bár érdekesnek találom, hogy a szülõknek kell bizonyos feltételeket teljesíteni, aztán a juttatás meg csak a gyerekre fordítható.
-gyerekenként 3000Ft
És mondd, szerinted havi 3000 Ft / gyerek mire elegendõ?
-ha a szülõ dolgozik akkor ez 3 gyerekig fejenként 12000Ft-ra emelkedik.
Tudom, hogy abszurd és liberális ama kötözködés, de mi van azokkal, akiknek önhibájukon kívül nincs munkájuk, pl. mert nincs munka?
Ne bassz, 3 gyerek után 36 ezer Ft? Mi ez a dorbézolás, kéremszépen...
-annak nem jár jár csp akinek a jõvedelme meghaladja a 60E ft netto/fõt
Elõbb még az volt, hogy gyerekenkét 3 rugó, ha dolgozik a szülõ, 12. Akkor most?...
Tekintve, hogy 73500 a minimálbér, kapásból rossz a 60 rugó, mint minimálösszeg. De kerekítsünk fel.
Apu-anyu 1000-1000 Ft-tal kap többet a minimálbérnél, így buknak 36 rugónyi családi pótlékot, így 5 ember éljen meg kb. 125 rugóból havonta. Míg ez most jelenleg úgy néz ki, hogy 3 gyerekét együtt nevelõ szülõ együttes jövedelme ~170 rugó.
Értem én, hogy b*sszunk ki a cigányokkal, de azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy ma Magyarországon azért vannak jópáran, akik alig keresnek többet a minimálbérnél.