Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
beleolvastál? lapozz kicsit vissza is, év eleji bejegyzésekig!
szvsz remény sincs integrációra - ahoz jóléti állam kellene, az meg itt, a tolvajok országában sose lesz 😞
Forza.
Tökéletesen el tudom képzelni a rasszista barmot is és természetesen elõttem van, ahogyan a többiek elintézik a fickót egy életre... okosan. Ez utóbbi, ami meglep! Hogy nem lekéselik, hanem élnek a média és a pozitív diszkrimináció eszközével.
Forza.
Le kell tépni a lábát aztán hagyni elvérezni , idióta dagadt picsa a nagy jólétben unatkozik a szerencsétlenje.
Live for nothing or die for something.
Forza.
Más: Mai körlevél az egyik jó ismerõsömtõl. Nevek, település kitörölve.
Adjon az Isten!
A napok óta tartó ítélet idõ eredménye sajnos elérte **** is.Évek óta nem volt példa arra, hogy a Torna-patak kiöntött volna, de most ez a veszély fenyegette városunkat.Mivel a patak a város alsó felén folyik keresztül, csak néhány utcát fenyegetett az árvíz.A városban több helyszínen maroknyi lelkes csapatok verõdtek össze és építették a gátat.Én este kaptam egy telefont, hogy baj van és menni kéne segíteni.**** negyed órán belül ott voltunk, majd utánunk érkezett ****** öccsével Robival.Minden helyszínen talán 25-30 ember dolgozott, az irányítást a közszolgáltató kht. néhány vezetõje és dolgozója végezte, na meg két önkormányzati képviselõ (nekik nem jutott lapát😊 ).A munka során megjelent a polgármester is, aki aztán elég hamar távozott.Nekem kicsit furcsa érzés volt, hogy legtöbb ember aki dolgozott, még csak nem is a környéken lakik, hanem a város túlsó felén.Volt olyan az utcában lakó ember, aki még az orrát sem dugta ki, vagy csak azt kérdezte meg, hogy hogy állunk, és hazament.de volt olyan is ,aki kávéval és üdítõvel kínált minket.Viszont, ami számomra ugyan nem meglepõ, a munkában részt vett néhány cigány fiatalember, akiket régóta ismerek.A dologhoz hozzá tartozik, hogy az õ házukat nem fenyegette az áradás.Õk ma éjjel jelesre vizsgáztak emberségbõl!!!
Minden esetre én köszönöm mindenkinek aki ott volt, és áldjon meg az Isten mindenkit, aki csak egy kicsit is segített.
Szebb jövõt és jó éjt mindenkinek!!!
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
6-8 bejegyzést olvasson el mindenki. aztán egyszer, majd nagyon sokára sajnálhatjuk magunkat is. meg dumálhatunk beilleszkedésrõl, meg satöbbi. kemény... az tuti, hogy én nem ezen a világon élek/éltem és FOGALMAM SINCS mi a pála - nem is lesz. akkor se, ha mellémköltözik 25 roma család!
Forza.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Tagnapi nap: Délután picit csillapodott a szél, ezért a szomszédokkal nekiálltunk az egyik utcabeli idõs néni házának. Eléggé megrongálta a tetõt a vihar. A fent említett agrárbolt tulaja adott fóliákat. Megcsináltuk, már nem ázik a ház, majd a tetõ végleges rendbetételekor is ott leszek.
Végzettségem szerint, villanyszerelõ és felvonó szerelõ vagyok. És Gárdista. De nem ezen kell vitázni, hogy a Gárda ott van e a gátakon, vagy sem, meg miért pont Gárdistaként van ott, s nem sima civilként. Arról kell vitázni, TI MIÉRT NEM VAGYTOK OTT??? Egész nap a számítógép elõtt ülve segget növesztve, a Gárdát szidva egyszerûbb dolog mi? Ezek vagytok ti! Egy szánalmas kötekedõ bagázs!
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
s ezek akkor csak a száraz tények. Mert más mozgalom még nem mozdult.
S tudom lehet egyénileg és csoportosan is elmenni a helyszínre és segíteni, de koordináltan könnyebb.
S akkor szerintem zárjuk is le a "Gárda on dö Gát" témát 😊))
labdával,hogy fejbe dobja :/
bazz szerencsétlen pici <#szomoru1>#szomoru1>
Mert nem fér a kicsi hülye fejembe, hogy miért kell ekkora reklámot csinálni annak, hogy egy magyar ember segít a másikon. Miért kell ehhez turulnak öltözni, és felesküdni a piros-fehér sávos zászló alá, és miért kell hülynéek nézni az embereket azzal, hogy ez egy jótékonységi szervezet.
"Embereket bocsi gárdistákat" - ez így elég röhejes szerintem, ebben a megfogalmazás módban.
S sajnos (!!) ezek a tények, közelebb nem volt elég segítõ kéz. Vannak segítõ kezek, de nem elég.
S hogy Honvédséget védjem, a hivatásos és szerzõdéses katonákat nem ezért képzik jelenleg is folyamatban (Durván megfogalmazva az van hogy ez nem számottevõ katasztrófa ahhoz,h a Honvédség lépjen, ráadásul mivel gépük, eszközük az a rossz h nekik sincs). Sajnos de ez a helyzet.
S ha teszik, ha nem, nincs ma olyan szervezet vagy mozgalom Magyarországon amely ilyen árvíz esetén a sújtott területen kívül élõ segíteni szándékozó embereket - értesíteni, - hatékonyan toborozni - segítõ kézt a helyszínre szállíttatni tudna. Ettõl persze társaságok maguktól, indulhatnak, megkeresik a helyi katasztrófa védelmet és színre lépnek ahol kell, ez is normális, és ilyen is van amúgy, de így koordinálatlanul nehezebb.
Elismerem, hogy emiatt nem is kell dicshimnuszokat zengeni a Magyar Gárdáról, mert mint írtam, megalakulásokkor az ilyen szituációkban való színre lépés is meg volt jelölve. Ennyi.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Olvass vissza, miket kaptam a fejemre ezért.
Most, egy olyannal, akinek elsõ dolga a saját fizetését megemelni kétszázezer forinttal (miután négy évig arról papolt, hogy sokat keres a kormány), inkább nem mûködök együtt, remélem, megérted.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A Tv2 szerint nem lehet olyan kibeszélõshow-t készíteni, ami megfelelõ nézettséget hoz, de nem sérti a médiatörvényt."
Loller 😄 Ez mondjuk valahol nagyon szánalmas. Az értelmes beszélgetõs mûsorokra nincs igény, csak amiben püfölik egymást?
Amúgy meg nincs ezzel semmi baj, segítsenek, legalább tényleg van most valami hasznuk...
Azért utaztattak 50-150 km-rõl embereket, bocsánat, Gárdistákat, hogy segítsenek. Közelebb nem volt segítõ ember, a honvédség is éppen most rendezi meg a I. Zsákbanfutó Maratont hagyományteremtõ szándékkal, ezért nemhoigy õk nem tudnak elmenni, de a zsákok is maradnak. A helyiekre sszintén nem lehet számítani, mert mindegyik otthon ül a számítógép elõtt, és tejeskávét iszik szõlõlével.
Még jó, hogy itt van nekünk a Gárda, a tettrekész, bátor csapat, akire mindig lehet számítani. Nem számít a távolság, 150 km-ekrõl is elsõ szóra ugranak, és félelmet, fáradságot nem ismerve sietnek a katasztrófa helyszínére...
Értem.
Nem, nem fogok. De ezt tõlük tanultam.
A másik pék, aki lehet hogy gárdista, mert a gárdistának is van foglalkozása, õ pedig akár a lakhelyétõl jóval messzebbre tudott eljutni segíteni, mivel van egy olyan szervezet amely segíteni tud a segítõ kéz helyszínre juttatásában.
Nem mondta senki hogy szeretni kell a gárdát, de most õk szervezetten vonulnak fel, segíteni az árvíz idején.
S egyrõl beszélünk. De el kell ismerni sok ember (gárdisták) a Gárda nélkül nem tudtak volna eljutni oda h segítsenek. Persze ettõl függetlenül a helyiek, komák, sógorok, s kis létszámú katasztrófa védelem, a még sekélyebb létszámú tûzoltósággal jelen van.
Problémám azzal van, hogy ha "negatív" jelzõvel lehet illetni a Gárdát akkor fõ hír. Míg amit Te írsz hogy minden a Gárda jóságáról zeng túlzó szerintem. Csak egy hírt lehet idevenni: a Mandineren eddig. Persze lehet hogy vannak még máshol is, de a Mandiner se számít "jelentõs" média forrásnak.
Azért te sem fogsz össze azzal, aki nem a te nótádat fújja.
Na ennyit az eszmékrõl.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
a kuruc.info és a többi oldal megírta, kész. most megint miért fáj, hogy õk kinnt vannak és segítenek? nem lehetne most az egyszer békén hagyni õket? még ilyenkor sem tudunk összefogni? mindenki úgy segít ahogy tud, õk így tudnak segíteni.
Ráadásul ezek az emberek akkor is kint lennének, ha nem lenne Gárda. Ott is voltak a '99-es árvíznél is (amikor Orbán atyánk helikopterérõl szemlét tartott, és megállípította, hogy ez a második magyar tenger...), és dolgoztak az otthonukért.
Most mégis csk arról hallani híreket, hogy Gárdisták vannak a gátakon. Nem emberek, nem miskolciak, nem pékek, villanyszerelõk... sok Gárdista, és csak Gárdisták, mert a Gárdista szép, a Gárdista jó, a Gárdistát szeretni kell.
Ne már, erre a részre vártam nyolc évig. Épp
Orbán mondta, hogy a polgári engedetlenség, a szélsõségek és az ellenállás nagyon fontos Magyarországon. POersze ezt még akkor mondta, amikor az õ érdekeit szolgálták...
Nem azzal van bajom, hogy a Gárda díszegyenruhában ugrál a gátak tetején. Az csak szimplán nevetséges, én sem öltönyben szoktam kertet ásni.
Hanem azzal, amit Garfield is írt: ne nyomjuk már orrba-szájba azt, hogy "a gárda kint van a gátakon", mert rajtuk kívül van még pék, villnyszerelõ, kamionsofõr, tûzoltó, sõt, továbbmegyek, zsidó és cigány is.
Ne tessék már a "hõstetteket" kisajátítani azért, mert három gárdista véletlenül csinált is valamit. Sõt. Attól, hogy a szomszédnak segítek kertet ásni, még nem vagyok feljogosítva arra, hogy aztán beköltözzek a nappalijába, és megmondom, hogyan éljen.
De ebbõl a szempontból egy fontos civil szervezõdés szerepét töltheti be a Gárda. Legyen más, legyen jobb, legyeken többen ... de nincsenek sajna.
Értem én, hogy "I kispirosszív Magyar Gárda", de azért ne túlozzunk már ennyire. Igenis van honvédség, az árvízeknél igencsak segítenek a gáterõsítésben, és amúgy a katasztrófavédelem szervezi a munkát. Ne misztifikáljuk már túl a Magyar Gárdát, a végén még ott tartunk, hogy csak õk erõsítették a gátakat?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Amúgy pont az ilyenek miatt is jött létre a szervezet, mert ha pl természeti csapás van, nincs egy mozgalom, amely egyszerre, szervezetten fel tudna lépni a károk enyhítésére, megelõzésére. Honvédség már nincs, ami van az meg smafu, a rendõrök meg jó ha a gátrongálók ellen fel tudnak lépni ilyenkor. Az úgy nevezett állam meg sehol...