Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Most az a baj hogy nem mondja hogy minden szép és jó? eddig is errõl volt szó, hogy szarban vagyunk.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ebben egyetértünk. Abból, hogy a kettõs állampolgársággal felkavarjuk az indulatokat, mennyire látszik, hogy tanultunk az eseményekbõl?

Ezt sugalltam én is.

Az égvilágon semmit, ezért most elõveszik a jól bevált álcázó módszert, "a "vesszen Trianon" szöveg mögé bújtatott lila ködöt.
Vesszen Trianon, vesszen az IMF, vesszen a válság, mert a magyarok azt mondják. Hehe. Vicces.

Majd ha nagyon bedurvul a helyzet, és az ország a csõd szélére kerül, megkapjuk a Gyurcsányénál is brutálisabb megszorításokat, "a nép érdekében", "a jó vadász odaadja a fél medvét a törzsfõnöknek" jeligére.

Zerénd
Belegondoltál mit is jelent trianon akkor és most? Nem csak a terület és népességvesztésre gondolj. Nézz után légy oly kedves a neten, hogy gazdaságilag mit vesztett Magyarország trianon miatt!

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

valóban olyan igazságtalan volt vagy csak ezt hiszed?

Értem véleményed.
De a mai nap csak egy megemlékezés, ennyi, nem több. S ezt is értem, h nem kell leragadni 1920-ban, mintahogy 1944-45-ben sem kell leragadni. Tanulni kell belõlük, s változtatni ami szükséges.

Totti5
Arra leszek kiváncsi hogy egyátalán mi lesz a gazdasággal most, hogy ennyi árvíz, esõ volt ( és még lehet hogy lesz ). Mekkora a kár, mekkora lesz majd a termés, milyen minõségû stb stb...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

immovable
<#eljen>
immovable
Ezek nem tanulnak semmibõl?
Nagyszerû példája ez a hozzászólás annak az erkölcsi válságnak, ami az utolsó pár évitzed itthoni gondolkodását jellemzi.

Láma!
hát igen, pontosan igy gondolom én is, de miért van az hogy ezt ennyire kevesen látják?

Esetleg a FIDESZ az ilyen idióta kommunikáció helyett pl. végre kiállhatna, és végre elmondhatná, hogy mit akar kezdeni a jelenlegi gazdasági helyzettel.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

OK, írok nekik egy levelet, hogy legközelebb kérdezzenek meg Téged, hogy hol húzzák meg a határokat.

A történelmet a gyõztesek írják.

Megemlékezni egy dolog, visszakövetelni egy másik.
Ha leragadunk 1920-ban, felõröl minket a jövõ.
Most ebbõl a 93000 km2-bõl kellene kihoznunk valamit, mert ezzel rendelkezünk.
Szép dolog az emlékezés, a határon túli magyarok szívünkbe fogadása, és ezen nemes gesztusokkal tökéletesen el lehet takarni, hogy fingunk nincs a jövõrõl, a válsághelyzet megoldásáról.

arty
szalacsi ++

Legyen már valami szívmelengetõ hír is 😉

Forza.

Ez egy ilyen szépívû stratégia középsõ része.

1. A lehetõ leginkább tartózkodunk attól, hogy bármiféle konkrétumot mondjunk a kormányzati terveinkrõl, amit ugyebár számon lehetne kérni késõbb.

2. Nem erõltetjük meg magunkat a kampányban, elvégre már vagy 2 éve kormányváltó hangulat van a belpolitikában, így nem az a kérdés, hogy nyerünk, hanem hogy meglesz-e a kétharmad? A hangulat miatt gyakorlatilag biankó csekket írnak alá a FIDESZ-re szavazó választók.

3. Persze azért a valós helyzettel nem lehet kampányolni, mert azzal elveszítenénk az elõnyünket, úgyhogy poroljuk le az ellenzékben - értsd: felelõtlenül - is már hajtogatott adó- és járulékcsökkentést, így az emberek tényleg azt fogják hinni, hogy itt a Kánaán.

4. Csakhogy azért teljesen hülyék mi sem vagyunk, Varga volt a költségvetési bizottság elnöke, x+1 szakmai tanulmány, elemzés született a magyar gazdaság helyzetérõl az elmúlt években, ezért tudjuk jól, hogy az adó- és járulékcsökkentés nem nagyon fog menni már csak gazdasági okok miatt sem, és akkor még ottvan az EU és az IMF is. Viszont akkor hogyan evickéljünk ki abból az ellentmondásból, hogy a Zemberek várják a csökkentéseket, amiket rövidtávon biztosan nem tudunk megadni nekik? Mondjuk azt, hogy sorra találjuk a csontvázakat, amelyek teljesen váratlanul esnek ki a szekrénybõl, és ezért kell elnapolni az adócsökkentést.

5. Már csak az a pont hiányzik, amikor nyilvánosan bejelentik, hogy hát nagyon sajnálják, az összes adó- és járulékcsökkentési ötletüket hivatalosan el kell halasztani hosszú-hosszú évekre.

Véletlenül pont akkor jön elõ egy gazdasági kérdésekben teljesen inkompetens politikus ezzel a dumával, amikor Brüsszelben egyértelmûsítik, hogy a FIDESZ elfelejtheti a hiány további növelését holmi rövidtávú adócsökkentéssel. Azt érzik, hogy az EU-ra mutogatással kiröhögtetné magát a kormány, ezért más megoldást kell keresni: jöjjenek a csontvázak! Csakhogy az egy nappal azelõtt kiadott MNB-jelentés csúnyán beleköpött a levesükbe + reménykednek, hogy a költségvetési tanács tavasszal kiadott jelentésére már senki sem emlékszik. Ennyi.

A csontvázazás nem más, mint a FIDESZ õszödi beszéde. De hát õk sosem hazudtak az embereknek, ugye? Hajrá FIDESZ, hajrá akárki, Magyarország meg csináljon, amit akar.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

L Viper
A probléma csupán ott van, hogy a határokat ott kellett volna meghúzni, ahol, ameddig a magyarság él, nem ott, ahol pár gõgös ránk irígy tábornok, politikus eljátszott a térképen, falvakat is kettévágva stb.
Ezt hívják igazságtalanságnak és ebbõl mindig probléma lesz, ha a homokba akarod dugni a fejed, akkor is.
De la Nistru pân' la Tisa, ungurii sã-ºi ia valiza

--->>> © Lantee

Te teljesen hülye vagy!
Ki követel vissza mit? Trianonról kapcsolatos megemlékezés nem jelent revíziós vágyakat! Ne forgasd ki Trianont a saját szubjektív meglátásod alapján.

De ahogy a holokausztról minden harmadik nap meg lehet emlékezni, úgy Trianon évfordulóján is meglehet emlékezni a magyarság szétszakításáról.
(Közben azért megegyezném hogy ha tudsz beszélgess szatmári magyar zsidókkal Trianonról, mert õk is megsínylették ezt)

Mert az egy eset hogy románok, szlovákok, szerbek hogy jártak, de többségi magyar területek kerültek idegen hatalmak kezébe.

Konkrétan mi lenne most a jó? Nemzeti önrendelkezést a magyaroknak a Kárpát-medencében! Ennyi semmi több, vagy autonómia, vagy hogy például magyar nyelven lehessen a magyaroknak misét tartani. Én csak betettem, egy OSSIAN számot Trianonról, jhetedikj pedig "egy magyar születtem" c. czámot. Ebbe belekötsz??? Te mit gyûlölsz?! Sem én, sem pedig az utánam szólt, nem uszítottunk, nem revizionáltunk. SZÓVAL A GYÛLÖLETKELTÕ TE VAGY ITT!

S senki se szól meg ha te nem tûzül ki magyar zászlót, vagy ilyesmi, vagy sehogy nem emlékezel meg, de MIÉRT KELL AZOKAT TÁMADNOD ALJAS MÓDON AKIK MEG SZERETNÉNEK TISZTESSÉGESEN MÁSOKAT NEM BÁNTVA (egy fórumon is 1-1 hsz-sal EMLÉKEZNI TRIANONRÓL?

Törölt felhasználó
<#eljen>
bazza
Nem kellene összemosni a két megemlékezést ilyen szempontból. Mindkettõ fájdalmas emlék, de mindkettõnek helye van. Aki egyiket, másikat leszólja az tehet egy szívességet. Viszont aki túlzásba viszi = az egész elveszti értelmét.

Ami pedig a mai napot illeti: Hiába történt 90 éve és visszafordíthatatlan, szörnyen igazságtalan döntés született. A világnak pedig erre minden évben fel kell hívnunk a figyelmét. (még ha a kutyát sem érdekli akkor is)

Nem az elcsatolt területek a fájók, hanem az elcsatolt honfitársaink. Mintegy 3,3 millió magyar rekedt kívül az új magyar állam határain.

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

immovable
<#eljen>
Amikor ezt mondtam, elõször elmebeteg, aztán magyarellenes, késõbb egyszerûen anyámpicsája voltam.

De igazad van.
Trianon súlyos dolog volt, de valljuk be, beszálltunk abba a világháborúba, és vesztettünk, tehát tetszik vagy nem, valamilyen szinten jogos volt.
Szerintem hagyjuk a rómaiakat, egyszerûen arról beszéljünk, hogy az õsmagyarok kinek a helyére települtek ide úgy ezer éve...

Mi, magyarok ezzel a 93000 km2-tel sem tudunk mit kezdeni, mit csinlánánk a nagy Magyarország területén, ahol délen románul, szláv nyelven, északon pedig szlovákul beszélnek?

A II. Világháború alatt meggyilkolt zsidók-cigányok-nyomorékok-szellemi sérültek és természetesen KATONÁK sorsa borzasztó, de sajnos ilyen az ember. Háborúk mindig is voltak, mindig is lesznek. Ha valakit megnyugtat a tudat, ugyanúgy ellenzem az állandó Holokauszt megemlékezéseket, mert a zsidókon - illetve a hozzátartozókon - kívül már senkit sem érdekel. Ami történt, megtörtént, kár siránkozni.

DE, azért ne tegyünk egyenlõségjelet Trianon és a Holokauszt közé, nem egy csoportba tartozik egy ország területeinek elcsatolása, és több millió ártatlan ember módszeres lemészárlása. Tarthatunk bármilyen emléknapot (Kommunizmus áldozataiért, '56-os forradalomért, stb.) attól még a múlt nem változik. Inkább a jövõbe kéne tekinteni, azon dolgozni KEMÉNYEN, hogy az jobb legyen.

Ronny-nak abban igaza van, hogy az egyik indokom (a sok közül) Magyarország elhagyására pontosan ez volt, hogy sokan úgy érzik, hogy az a picinyke kis ország, ami épphogy fent vant a térképen, sokkal több nemzetközi elismerést érdemel, pedig az elmúlt 40-50-60 évben az ég világon semmit sem tettek/tettünk érte. Gyûlöljük egymást, irigyek vagyunk egymásra, képtelenek vagyunk osszefogni. Igen, lehet utálni, de nem szeretem a "nagy magyarkodókat", mert nincs mögötte tartalom. Itt angliában mindenki a Foci VB-re készül, és rengeteg autón feszít az Angol zászló, mégsem szól le senki azért, mert az én kocsimon nincsen. Se kommunista, se zsidó, se parazita hazaáruló nem vagyok Angol zászló nélkül. Amig Magyarország hollétérõl csak Európában (ott sem mindenhol) tudnak, és maximum csak annyit, hogy Gulyás, Puskás, Balaton, addig nem érzem olyan nagy hibának a "nagy magyarkodás" elutasítását. Amint tengerentúlra kerülsz, fogalmuk sincs, hol van az ország, és ez nem az õk, hanem a MI hibánk. Alkossunk jó dolgokat, terjesszük a Magyar kedvességet, munkakedvet, észt, és akkor majd felkerülünk a világtérképre. De addig, szépen húzzuk meg magunkat, és dolgozzunk egy szebb-jobb jövõért.

Arty - Igen, úgyis lehet értelmezni, hogy most "Valóban ez a legnagyobb gondunk?!" - Látszatintézkedések kellenek, mert Orbán Király mégsem hozza el a kánaánt, de még kellenek az emberek az õszi önkormányzati szavazáshoz, szóval valahogy meg kell tartani a szavazótábort.

Na, nem osztom tovább az észt, nem az én reszortom. Ha valakit megbántottam volna a véleményemmel, elnézést, nem volt szándékomban. Csak tudjátok az ember kívülrõl kicsit másképp (is) látja a dolgokat.
L Viper
Azért egy nemzetnek kell az összetartozás. Ha már egy országban élünk, valamilyen szinten kihatnak a dolgok egymásra.
Most az árvíz pl. Sokan mentek messzirõl is segíteni. Jó, hogy nem mindenki gondolkodik ennyire szûk környezetben.
Ha mások is így gondolkodnának, akkor nem léteznének közösségek. Nem is beszélve arról, hogy aki nem képes tanulni a múlt hibáiból, az nagy valószínûséggel megismétli azokat.

stationx
ami nem velem, vagy a közvetlen környezetemmel történik, az nem érdekel, fõleg ha a múltról van szó
L Viper
Az is hidegen hagy ?
stationx
igen
stationx
<#eljen>

egyetértek, annyi különbséggel, hogy engem hidegen hagy a dolog, nem érint, mi volt 90 éve.
L Viper
Akkor legyen ugyanez a holo megemlékezésekkel is?
arty
Egy apró különbség azért akad a kettõ közt: viszonylag kevés trianontagadó van 😉

Lantee vszeg úgy értette: "komolyan ez a legnagyobb gondunk?" ... ilyen szempontból hajlamos vagyok egyetérteni vele. Ha mi most errõl megemlékezünk, az semmin nem változtat, sajnos. Még csak annyit sem ér, hogy "ilyen akkor többet nem fog elõfordulni".

Forza.

Az utolsó mondattal teljes mértékben egyetértek, viszont ha Magyarországon(!) fáj a "magyarkodás", akkor jól döntöttél a kivándorlással.

Magyarok milliói maradtak a mesterségesen rajzolt határok túloldalán, és nekünk kötelességünk képviselni az érdekeiket.

Gondolom a Holokauszt emléknap sem zavar, pedig már lassan 70 éve történt.

L Viper
Szerintem ha átnézel az Ipoly másik oldalára, ugyanolyan magyar embereket látsz. Nem õk tehetnek róla, hogy ilyen idiótán húzták meg a határokat, semmibe véve, hogy meddig él a magyarság egy tömbben, vagy nagyobb %-ban.
Nézhetsz Délre, Keletre, Nyugatra, mi vagyunk az egyetlen Európai ország, akit az anyapország nemzetisége vesz körül.
Ez az évforduló nekik szól.
Amikor a törökök elfoglaltálk az ország 2/3-át 150 évre, a Habsburgok 300 évre az országot? A 90 év még a közelmúlt a történelmi idõskálán.
Soha nem felejthetünk !
Mor3llo
"Magyar az, akinek fáj Trianon." - Illyés Gyula

Õ is "nagy magyarkodott"(milyen szó ez?).
Csak sajnálni és szánni tudlak, hogy nem érzed át az igazságtalanság súlyosságát.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

berlinboy6329
Holokauszt is milyen ég volt már!!Minek emlékezünk meg róla?65éve!!!!Hol éltünk még akkor?Mit érdekel az minket?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ettõl áll fel a szõr a hátamon, ettõl a rohadt nagy magyarkodástól! 1920.június 4. - 90 éve volt!!!! Még a nagyszüleitek sem éltek akkor, de ti még mindig arról álmodoztok, hogy bezzega akkor milyen jó volt!?! Eszem megáll! Holnap meg majd Olaszország fogja visszakövetelni a Római Birodalom területeit?! Vagy Németország a Harmadik Birodalmat?!

Attól, hogy nagyobb volt az ország, a pénzért/elismerésért/jó létért ugyanúgy DOLGOZNI kellett, nem követelõzni!

Arghh...
jhetedikj
<#felkialtas><#levele><#felkialtas>

Dolgozz velünk az ingyen jegyekért!
Ha szívesen tombolnál a Heted7 Vigasság koncertjein, de üres a zsebed, dolgozz meg a jegyedért!
8 óra munkát nálunk 24 óra szórakozás követ! A bulizás mellett arról is gondoskodunk, hogy a sátradat a legjobb helyekre üthesd le!
Ha szakmai gyakorlatra van szükséged, akkor is itt a helyed!
Regisztráld magad mihamarabb, hogy ne csússz le a koncertekrõl!
Rövid bemutatkozó anyagodat az [email protected] címre várjuk!
Részletes infó: http://www.heted7vigassag.hu
arty
Nem akar menni melobol 😞 (Otthon meg mostanában nincs idõ ...)

Forza.

Nemrég Tolnába utaztam Budapestrõl, s csak egyetlen egy településen mondták be a hangosbemondón, hogy mindenki fokozattan ügyeljen az értékeire. S ez csak Ercsi volt az egész út alatt.

S igen, így kezdõdik az úgynevezett urbanizációs "gettósodási folyamat".

Sadist
Tapasztalatom nekem is van, meg a közvetlen környezetemnek is.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

berlinboy6329
Jövõ hét péntektõl már új világ köszönt ránk a nagy Orbán Viktor király megmondta,Pintér hadvezérrel az oldalán...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Danny1987
Szerintem tapasztalatokra.
Mellesleg pont a fizika, kémia , matematika hiányára figyelmeztetett. Attól , hogy õ irodalomtörténész még láthatja azt , hogy komoly gondok vannak reál tárgyakon is.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Ez a jövõ.
Ez lesz mindenhol.

Live for nothing or die for something.

Sadist
Mondom, linket, fõleg arról, hogy ezt a véleményét milyen adatokra alapozza. Egy irodalomtörténész lehet, hogy azt mondja, hogy ma kevesebbet tanulnak/tanítanak az általános és középiskolában, és itt gondolom fõleg az irodalomra, történelemre gondol. Más területen viszont biztosan nem tanult ennyi mindent az elõzõ generáció.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Talán mert senki se olvas ma már nyomtatott sajtót? De csak tippelem.
desigo
Ma voltam Ercsiben.Nagyon durva ami ott megy...
A rendõrök folyamatosan köröznek a településen.Teljesen kihalt minden csak pár tucat bandába verõdött cigó sétálgatott.
Az iskolába pár éve 900 gyerek járt ma a fele se.A magyar szülõk inkább elviszik más településekre a gyerekeiket.
A ballagáson 10 cigány lányból 6 terhes volt.Ami mozdítható azt ellopják,iskolában radiátorokat leszaggatják.