Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
ötöt (másodszorra)

Forza.

Tikal
Ámen 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

0Fritz0
http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/88668/halalos-gazrobbanas-egy-nyiregyhazi-tarsashazban.html

Sosem értettem azt, hogyha valaki annyira megakar halni, akkor miért kell egy egész házat veszélyeztetnie?
A túlgyógyszerezés esetleg nem elég látványos?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0Fritz0
Jó lenne, ha nálunk is mûködne.
Mondjuk idehaza még az sem biztos, hogy az állami beruházásban résztvevõ vállalkozókat kifizetik.
Lassan mi leszünk a Balkán Balkánja. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0Fritz0
1. Rákényszerít, mert már megvetted a termékét és a szolgáltatásait, így pénzt veszítesz, ha az utólagos módosításba nem mész bele.
2. Nem egyenlõre, hanem egyelõre.

Bár fasznak írok, csak ismétlem magam olyan egyértelmû dolgokban, amit csak makacs és akaratlagos értetlenséggel nem lehet felfogni.

Danny1987
http://www.demokrata.hu/heti-hir/%E2%80%9Eelobb-utobb-haboru-lesz%E2%80%9D

"– Rendben, kövessenek – feleli –, de felhívom a figyelmüket, hogy a biztonsági övet mindenképp kapcsolják be, ugyanis ezen a településen nem a lopott fákkal dugig rakott utánfutókat, lovas kocsikat vagy a cigánytelepeket ellenõrzik, hanem azt, hogy a dolgozó magyarnak be van-e kapcsolva a biztonsági öve, és kanyarodáskor indexel-e."

Live for nothing or die for something.

desigo
sokszorosa bejön az államnak a gyógyszerek adójából...
Tikal
Nem kényszerít rá senki, egyenlõre tübb elõnyét látom mint hátrányát 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ez annyira szép. Önként és dalolva feladjuk a szabadságunkat, csupán azért, hogy a legújabb kütyü legyen a zsebünkben.

Lengyelek után élen járunk a dohányzásban is...

én mondjuk úgy alakítanám a cigaretta árát, hogy az abból befolyt adó fedezze a dohányzásnak köszönhetõ betegségek miatti állami kiadásokat.

Valszeg akkor kb 3000-3500 Ft lenne egy doboz cigi szofi minimum

Tikal
Látod, én a sajátom egész pontosan megtudom mondani hol van, mert van benne GPS... áá de inkább nem használom mert az Apple vagy akárki más is megláthat, jaj ki is kapcsolom, mert már jönnek is a kéretlen reklámok, hisz tudják hazaértem 😊

Sadist
1. Sehol nem írtam, hogy nem szabad mobilt, netet, Google-t használni, mert megtudhatják, hogy hol vagy. Szolgáltatót választhatok tetszõlegesen, nincs megszabva, hogy egy adott készülékkel csak és kizárólag egy szolgáltatóval szerzõdhetek, a telefonomra úgy másolok zenéket, ahogy akarok, úgy telepítek rá zenelejátszót, ahogy akarok, úgy fejlesztek rá saját szoftvert, ahogy akarok.
2. Igen, a GSM négyféle cellaméretet használ, nyugodtan utánanézhetsz. A legnagyobb 35 km, a legkisebb, amiket beltérben, irodaházakban, plázákban, árnyékolt épületekben használnak, néhány 10 méter. A városokat nem ilyenekkel fedik le, hanem kiraknak párat a legmagasabb épületekre. Elég pontosan meg tudják mondani hol vagyok? Több száz méter mennyire pontos? 😄 Szerencsés esetben le lehet csökkenteni 100 méterre is. Szerinted a rendõrség miért nem találja meg a lopott mobiltelefonokat? Elvégre szerinted csak rá kéne nyomni a szörcs gombra, és kidobná pontosan, hogy hol van éppen.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tikal
A mobilod helyzetét szerinted 10km-es pontosságal állítják meg? Városban elég pontosan megtudják mondani hol vagy. De mindegy is, továbbra se vegyél telefont, GPS-est meg pláne ne, mert a google megtalál.

Tikal

Sadist
Na és melyik a meredekebb, ha 10 km-es, vagy 10 méteres pontossággal tudják megmondani hol vagy? 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tikal
Az itunes nem küld semmit sehová mert nincs GPS a macbookban, imacben azt meg ott használod 😊 És jól mondtad "HA" ...

Tikal
te kis naiv, azt hiszed nem tudják hol vagy, ha van mobilod? a nettõl nem félsz? gondolom google-t se használsz....

Sadist
Nem vágod még mindig? Ha Apple azt írja a szerzõdésbe, hogy az iTunes-t mostantól csak akkor használhatod, ha folyamatosan küldi a GPS koordinátákat, akkor beszoptad. Vagy abszolút nem használsz iTunes-t, vagy hagyod, hogy szondát dugjanak a seggedbe.

Sadist
És te ezt el is hiszed? 😊 Kis naiv.

Sadist
"kimagasló Magyarországon a szív és érrendszeri betegségek, pl infarktus, valamint a rákos megbetegedések is."

Na szerinted miért?
Tedd mellé a dohányzási statisztikákat, mindjárt világos lesz.

ez nyilvánvaló ...ami csak tovább növeli a tényt, hogy a "magyar beteg nemzet"

Tikal
De mit?😊 Már írtam, ha nem akarod hogy egy app gps adatokat használjon akkor nem engeded meg.

0Fritz0
Magyarázd meg.

Tikal
Egyébként az eredeti LA Times cikket sem találni, amire hivatkozik a cikkíró 😊

Tikal
Olyan app-okat se kötelezõ letöltened amikben reklámok vannak. Én nem szoktam. Inkább fizetek érte egy eurot, de ne legyen reklám.

Tikal
Látom nem érted.

Atomreaktor
jogos amúgy. mindenki tudja meddig akar elmenni, nekem is gmail-om van. de a célzott reklám elég szánalmas szerintem, én figyelmen kívül hagyom, de hihetetlen, hogy ennyi pénz van benne.

0Fritz0
Eddig így volt, de idézem:
"Letiltással bünteti azon felhasználóit az Apple, akik nem fogadják el az új szabályzatot."
"Aki pedig nem fogadja el a feltételeket, nem használhatja a cég online boltjait, és azok szolgáltatásait sem. Nincs több zene, film, és természetesen a telefont sem használhatják, hiszen elutasították az azzal járó feltételeket. Még akkor sem, ha fél éve megtehettük ugyanezt ezen adatok kiadása nélkül."

Ez elég egyértelmû.
Látom nem olvastad el a cikket. 😊

Tikal
Inkább ne menjünk el ebbe az irányba, ennek van topikja...

Persze, a messzi Kaliforniában...majd jön a Patriotic act 2 és kötelezõ lesz beszolgáltatniuk az adatokat.

Tikal
meg ilyen alapon a mobil szolgáltatód tud rólad mindent...bemegy a rendszergazda reggel, átnézi az sms-eid, rögzít egy két hívást, a poziciodat akár egész nap nyomonkövetheti stb.. ehhez képest az apple lófasz ott kaliforniában 😊

Tikal
ok, de ebbe már ne menjünk bele... ilyen alapon kapcsold is ki a géped, mert látnak mindent...

Atomreaktor
vagy csak nem tudsz róla 😉 gmail leveleidet is csak te látod. de ha nagyon akarnák, valamilyen oknál fogva, akkor simán meg tudják nézni.

Tikal
pl a facebook is szeretné látni hol vagyok, de nem engedem neki, attól még a facebook progi müködik. Vagy a lépésszámlálóm is szeretné látni hol vagyok, nem engedélyeztem, de attól még a program használja a GPS-t látom hol vagyok, de a progi nem küld senkinek semmit sehová!

Tikal
Nem érted. Elinditod az alkalmazást, megkérdi, engedélyezem e hogy lássa hol vagyok, rányomok hogy nem, és használom tovább a programot, legyen az térkép progi, vagy pl chat progi, attól még müködik hogy nem engedélyezem... látom nem használtál még iPhone-t...

0Fritz0
Azért ez ennyire nem egyszerû.
Megvettél egy eszközt, amiben van GPS.
Elõfizetsz a szolgáltatásokra.
Ezek után elõhoznak egy olyan szabályt, hogy csak akkor veheted többet igénybe, ha folyamatosan megfigyelhetik a mozgásodat és az adatokat továbbíthatják más cégeknek is.
Szóval vagy folyamatosan monitoroznak, vagy vehetsz másik készüléket, miközben te nem erre szerzõdtél anno.

Már évek óta mondom mindenkinek, hogy kerülje el a Nagy Alma kütyüit, de az embereket nehéz eltántorítani a trendiségtõl. 😊

Danny1987
"véletlenül"
😊

Danny1987
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Tikal
Így van, pancsolhasson otthon mindenki házi löttyöt...

<#szomoru1> Ez még annyira hiányzott ennek az országnak, hogy el sem hiszem... pálinka, sör... már látom is magam elõtt a mûanyag hordoban érlelt szarokat.. az egymillió alkoholista országában persze mindenki ért a pálinkafõzéshez, de ha találnak nálad egy csomag fûvet, talán még két évet is kaphatsz, nevetséges...

Mindent ki lehet kerülni, a kínai internet-cenzúrát is. Ettõl még nem lesz helyes az irányvonal. Sajnos lépésenként haladunk az orwelli világ felé.

Tikal
Azóta véletlenül többször is belefutottam ilyen témájú cikkekbe.. hát érdekes...

Látom még mindig nagy a szerelem😊

Tikal
És mi van ha nem használsz olyan programokat amik tudni akarják a helyzeted? ... én ezt mindig kikapcsolom, ennyi, ha akarod használod, ha akarod nem.

Igen, és Magyarországot gyakorlatilag lehúzhatjuk a vécén.

Danny1987
"Gondolom, akik a "segílyek" megvonásáról papolnak, azok számára a szigorítási igény erre a területre már nem terjed ki..."
Jobbik program

"Ja, és majd elfelejtettem: magyarbûnözés."

Ezen annyira elmosolyodtam , mint amikor a multikultit reklámoztad és kérted a linket, hogy a feketék hol követnek el több bûncselekményt😊

Danny1987
Ezután nem fog semmit sem visszadobni a ke😊

0Fritz0
Szép új világ és az emberek még fizetnek is érte.
Megveszed, elõfizetsz a szolgáltatásaikra és még személyes információkat is adsz nekik.
Apple, én így szeretlek. 😊

Tikal
Nem is tudom mit mondjak, szégyelni fogom, ha ezt az embert választják meg, undorító.... <#szomoru1>

joebacsi
Van egy idevágó idézet, stilszerûen Hagyó oldaláról 😄

"A demokrácia a világ legrosszabb társadalmi formációja, kivéve az összes többit." (Winston Churchill)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"