61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Garfield #58743 Nem tudom, de baloldali politikusok mondogatták régebben, hogy a politikai viták a parlamentbe valók nem az utcára, 2006-ban pedig valami olyasmit mondtak, hogy "minek mentek oda"... Nem tudom be volt-e jelentve előre, meg gondolom a rendőrök felszólították őket távozásra, és nem engedelmeskedtek. Olcsón megúszták, mert nem volt testüreg vizsgálat, levetkőztetés, és hasonlók...
Nos, ez mind szép és jó, csak épp megkerülted az alapproblémát, miszerint ellenzéki képviselőket valótlan indokokkal bevisz a rendőrség. Ahonnan ez kiindult az az, hogy szerinted csúsztatásgyanús az ellenzékiek elviteléről szóló tudósítás. Ebből a szempontból irreleváns, hogy:
- a vita a parlamentbe való vagy az utcára
- minek mennek oda
- felszólították őket a távozásra vagy sem
mivel az alapkérdés arról szól, hogy mennyire volt valós a rendőrség eljárása, és mennyire valószínű, hogy politikai utasításra cselekedtek?
A saját közleményük szerint:
Klikk
Idézet a hírekből:
“Ez a demokrácia súlyos sérelme” - mondta Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető, majd átlépett Ertsey Katalinon és bement az épületbe.
Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta.
Szóval érdekes módon mégiscsak be lehetett menni a fránya tüntetők mellett, de a rendőrség szerint korlátozták a személyek szabad mozgását. Vagy esetleg már ott tartunk, hogy a személyi szabadság korlátozását jelenti, ha egy képviselő nem mehet autóval oda, ahova akar? Én ilyesmire sem az Alkotmányban, sem az összetákolt alaptörvényban nem emlékszem. Szóval a kérdés már csak az, hogy akkor milyen alapon oszlatott fel a rendőrség egy előre bejelentett demonstrációt, az általa felhozott indokok ugyanis röhejesen valótlanok, és elég egyértelműen cáfolhatók. -
#58742 1990, becsült adat: 600-800 ezer
575-1millió
22éve. Azóta 1 cugénynak lett 4 gyerek, a 4 gyereknek 16 gyereke, és ez így fog folytatódni. Míg a magyarnak 1.5 gyerek. Lassan beelőznek minket, de téged nem érdekel, mert addigra mér nem fogsz élni.
Boldog karit. -
#58741 Amúgy ha már nem Magyar Köztársaság van, csak Magyarország, akkor miért van szükség Köztársasági elnökre?! -
#58740 Mikor utoljára mentem haza autóval, és mentünk át valami falun, láttam olyan iskolás osztályt menni ami 100%-ban volt cigány. Baranya megye.
Nagyon nagy hibát követtek el ami végzetes lesz. Ez egyszerű butaság, ezért megérdemli a magyar. -
ManoNegra #58739 És Boldog Karácsonyt kívánok, minden velem egyetértő, és egyetnemértő fórumozónak! Áldás, Békesség! :-) -
ManoNegra #58738 Ha csúsztatásgyanús a magyar, akkor magyarázd meg, hogy miért volt szükség a bevitelükre, milyen bűncselekményt követtek el a magukat sorompóhoz láncolt LMP-sek?
Nem tudom, de baloldali politikusok mondogatták régebben, hogy a politikai viták a parlamentbe valók nem az utcára, 2006-ban pedig valami olyasmit mondtak, hogy "minek mentek oda"... Nem tudom be volt-e jelentve előre, meg gondolom a rendőrök felszólították őket távozásra, és nem engedelmeskedtek. Olcsón megúszták, mert nem volt testüreg vizsgálat, levetkőztetés, és hasonlók...
Normármist a (fehér)orosz ellenzéki letartóztatásokkal pont az a gond, hogy az érintettek politikai hovatartozása miatt történtek meg
Oroszországban vittek be egy ellenzéki bloggert, aki tüntetést szervezett Putyinék ellen, ő két hétig volt előzetesben, nem két órát. Na az inkább diktatúra mint ez.
Amúgy pedig a miheztartás végett
Jópofa... -
ManoNegra #58737 Van erről pontos kimutatás? -
#58736 Magyarországon 10 millióan vannak és romák nincsenek 1 millióan. Fél millióan se... -
Micsu #58735 azt azért ne felejtsd el hogy itt 9 millióan élnek abból 1 millió cigány, nah így már nagy gebasznak kell lennie ahhoz hogy ennyi ember össze kovácsolódjon -
Garfield #58734 De a tv-ben ugyanúgy mutat, mint bármelyik véresszájú diktatúra. Csak én tudom, hogy csúsztatásgyanús...
Ha csúsztatásgyanús a magyar, akkor magyarázd meg, hogy miért volt szükség a bevitelükre, milyen bűncselekményt követtek el a magukat sorompóhoz láncolt LMP-sek? Ami indokot - személyi szabadság megsértése - felhoztak, az kb. annyira valós, mintha nukleáris létesítmény üzemeltetésével való visszaélés (Bkt. 264/A. §) miatt vitték volna be őket. Normármist a (fehér)orosz ellenzéki letartóztatásokkal pont az a gond, hogy az érintettek politikai hovatartozása miatt történtek meg, nem pedig tényleges bűncselekmények miatt. Naszóval? (Érdekes módon most valahogy nem emlegeti a jobboldal a rendőrség kézivezérlését: hogy is van ez?)
Amúgy pedig a miheztartás végett -
#58733 hála istennek 5milliárdot még tudunk a focira szánni...
'hogy rohadjon le a lába a buzi focistáknak -
Tsol #58732 Erre a kérdésre a fideszesek válasza az egykulcsos szja és az alacsony hiány.
Azt elfelejtik mondani hogy előbbi a gazdagoknak kedvez és a gazdaságot szemmel láthatóan nem élénkíti, utóbbi pedig strukturálisan bőven 6-7% fölött van.
Na de hagyjuk most ezeket! :)
Boldog karácsonyt! :) -
Vlala #58731 Ez 2010 áprilisáig volt, ha esetleg nem vetted volna észre.
Durván unalmas már, hogy ezen csámcsogunk, miközben több, mint másdél éve fidióta diktatúra van... éss mostanában nem szabad arról beszélni, hogy pl. miért érte meg nekünk visszavásárolni a MOL-részvényeket, aztán 430 forint fölé húzni a gázolajat.
orbán országmentő ötleteinek és példátlan zsenialitásának köszönhetően a jövőnket elcseréltük egy bóvli országra, amelyben az átnevezgetések és az Unió átverése a legfontosabb feladat.
Frissítsd fel az emlékezetemet, mit is tettek orsósék a gazdaság fellendítése és az ország csődjének elkerülése érdekében?
-
#58730 Nem őket mosom össze.
Ugye sokan azért rinyálnak mert keletkezik pár százmilliós kár egy-egy ilyen borogatás után.
Tehát:
első lépés:
csinálunk pár száz milliós kárt. Ezzel elzavarjuk a rablókat az ország éléről.
már a második lépésben:
nyertünk akár több száz milliárdot, amit nem tudtak ellopni, haveri kézre játszani. Lásd az mszp utolsó(!) cselekedetét ami mindent elárul róluk. Valamelyik aláírt még egy papír fecnit, amivel oda ajándékozott tököm tudja már kiknek egy félmilliárdos állami ingatlant, majd másnap lemondott. LoL
Ha csak ezt a fenti történetet megakadályoztuk volna az elzavarásukkal, már pluszban van az egyenleg, és akkor még oda lehetne számolni a bkv történetet és a többit.
A magyar nem képes felfogni, hogy akik ott ülnek nem hülyék, orbán, gyurcsány meg a többi nem hülye, azért milliárdos mindegyik mert kijátsza a buta népét, az ilyen odaláncolom magam a kerítéshez, meg békésen beszédet mondok történet eredményre még nem vezetett és soha nem is fog, ezek bele vannak számolva a történetbe, míg ti fagyoskodtok a hidegben táblákat szorongatva vikiék otthon tévéznek békésen és nézik a fábry showt. 2006-ban nem hiszem, hogy ferkó ezt tette. Csak kicsit kellet volna több ember és sok milliárd menekült volna meg a kezeik közül.
Más kérdés, hogy azt most viki lopja el, de a magyar nem tanult, megint békésen tüntet mint a birka aki várja a sorát a nyírásra, vikiék lopják a vagyont teszik tönkre a jövőt ti meg békések vagytok, mert azt hiszitek ettől lesztek értelmiségiek.
Pl az a fent említett mszp-s rabló miért van még szabadlábon? Ellopott a zemberktől minimum félmilliárdot. Amíg ez így megy és vannak az elszámoltatás ellen háborgó birkák addig ne várjatok jót abban az országban. -
#58729 http://index.hu/
Kellemes húsvétot? -
Tsol #58728 -
#58727 mindkettőben ütik a parasztot -
#58726 Basszus, te hogy tudtad a tapló kukaborigató tüntetőket összemosni a sakkal? :D -
#58725 Persze és kiss pista lakatos, meg géza kőműves szavazna a fiskális politikáról, és kis elemér gárdatag meg a tanárok életpálya modelljéről, kulturális irányokról mi? Ne viccelj. Itt sincsenek sokan tisztában pl. gazdasági alapokkal. Lásd nyomtassunk 30% pénzt, az még nem dobja meg az inflációt és hasonló "elmés" dolgok. -
#58724 Nem a csatorna a lényeg, csak ott adott interjút. -
Lateralus #58723 Kétmillió? Jól számolom?
Na igen, az már ér valamit! -
commissioner #58722 Ezek nem letartóztatások, hanem előállítások voltak. A kettő között elég nagy jogi különbség van.
Ha a rendőr úgy látja, h rosszalkodtál és bevisz a fogdába, akkor az csak előállítás. Az előzetes letartóztatáshoz már bírósági határozat kell. -
#58721 -
#58720 Sokszor olvastam azt az érvet a 2006-os tüntetők ellen, hogy több száz milliós károkat okoztak.
Aki ezzel az érvel egyetért, messziről kerülje el a SAKK nevű egyébként nagyon jó játékot, ott ugyanis nem elegendő a maximum egy lépéssel előre gondolkodás. -
#58719 teljesen egyetértek.
ez csak ingyen cirkusz volt láncra vert majmokkal. -
#58718 Egy hatásos tüntetés valahogy így néz ki...
Nem pár tucat képviselő bohóccal
-
Vlala #58717 Hihi :) -
Tsol #58715 Eltolcsy jótanácsai karácsonyra
"Napi húsz perc fizikai gyakorlás, napi hét-nyolc óra alvás, nem kevesebb, de nem is több, sok egészséges étel - minél sötétebb piros, zöld, lila zöldség és gyümölcs, kevés cukor, telített zsír, só - megőrzi egészségünket." -
Tsol #58714 Ezt a videót akartam beszúrni. Rejtély miért lett belőle Rebecca Black. -
ManoNegra #58713 Nekem, miután láttam a tv-ben a letartóztatásokat, az oroszországi elnökválasztáskor letartóztatott emberek jutottak eszembe. Én egyszerű emberként azt gondolom (kisrészben annak a felvételnek hatására), hogy az diktatúra a javából, és megborzongom. Ha ezt az lmp-s letartóztatást látom, akkor azt mondom, hogy ez ahhoz képest, (a jelenlegi tudásom alapján) viccparádé. De a tv-ben ugyanúgy mutat, mint bármelyik véresszájú diktatúra. Csak én tudom, hogy csúsztatásgyanús... -
#58712 hát ennyi. -
Tsol #58711 Ugye nem láttatok semmit? -
Garfield #58710 Szuper Géza az ügyvéd neve, szóval jogos. :-D -
Vlala #58709 Nyugatahibás, gyurcsányahibás, orbáncsakjótakart. Idáig jutottunk el 2011 decemberére, két év fideszes teljhatalom után.
(igen, jól gondolod: most jön az, hogy "Hajrá, agyhalottak!") -
Garfield #58708 Miért kellene rettegni a külvilágnak? Ők csak érdeklődve és kissé értetlenül nézik, hogy nyakig a szarban miért jó nekünk újra meg újra lemerülni bele. Meg aztán Orbán f*szságának a levét elsősorban úgyis mi, határon belüli magyarok isszuk meg. -
Garfield #58707 Ugye nem zavarnak olyan apróságok, hogy:
a) ezt a bűnözőt még nem sikerült megvádolni, pedig a kormány jól láthatóan mindent megtesz ennek érdekében;
b) ezt a bűnözőt nem azért tartóztatták le, ami a te bosszúért lihegő, vérgőzös fantáziádban felmerülhetett.
Szóval a saját vágyálmaidat ne próbáld objektív tényként beállítani, mert nem azok, a külföldi lapok pedig semmi mást nem csináltak, mint leírták a tényekeg:
- letartóztattak egy volt miniszterelnököt,
- ugyanezen a napon a parlament egy csomó, vitatott tartalmú törvényt fogadott el.
Tetszik vagy sem, főleg az első része az, amit a jobboldali kommunikáció előszeretettel szokott alkalmazni, de most csúnyán visszaütött: egy teljesen objektív tényállást - jelen esetben: miniszterelnök letartóztatása - a saját szája íze szerint lehet feltölteni tartalommal - jelen esetben akár: politikai ellenfél letartóztatása egy kormányellenes tüntetésen. Lehet, hogy a fél jobboldal erre recskázik ma este, viszont a kívülálló részéről elvárás, hogy kiderüljön, miért is kellett a politikai ellenfelet letartóztatni: talán ennyire fél tőle a kormány és így akar megszabadulni tőle? A külföldi lapok erre mutattak rá, csak ezt nem látod a felbőszült gyurcsányozás közepette, te mindenképp börtönben és/vagy lámpavason akarod látni. -
Vlala #58706 Az demokratikus eljárás lenne, itthon az nem menő. A Rezsim nem tűri. -
#58705 most nem tudom linkelni, mert biztos hogy nem találnám meg, de pár hónapja láttam valamelyik hírcsatornának egy adását, ahol a vendég egy olyan ötlettel állt elő, hogy gyakorlatilag minden fontos kérdést népszavazásra kéne bocsájtani, és eköré kéne kiépíteni egyfajta infrastruktúrát. szerintem ez egy nagyon hatásos rendszer lehetne, és talán kiteljesítené a demokráciát is magyarországon, az téves amit ma a tűntetők skandáltak, hogy ma megszűnt a demokrácia... miért, eddig volt? -
Vlala #58704 Rajtuk ez már nem segít. Így vagy úgy, de mennnek. -
Mauro39 #58703 momentán egyik parlamentben ülő párt sem lenne szerintem megoldás, túl sok épkézláb dolgot nem tudtak felmutatni, bár úgy ugye nehéz, hogy a szavuk semmit sem számít, hisz meg sem hallgatják, persze ez sem jelenti azt, hogy amit mondanának az jó...itt talán egy "civilekből" szerveződő "pártnak" lehetne hinni, bár az után amit mondjuk a jobbik produkál ez sem olyan biztos, szeretném azt hinni, hogy a szolidaritásból egy épkézláb formáció lesz 2 éven belül...