Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Meghalt Kim Dzsongil

Fia az utód:

immovable
Lassan lejár a ban a fõregedrõl bronx. 😊

Elõször a számba adsz olyat, amit sehol nem írtam, aztán naivnak nevezel.
Nem kellene.

"a fidesz kihúzza a kátyúból az országot": vitya mondta.
Gyorsnaszádnak is õ nevezte az országot.
A "magyarok kétharmada" lazán hitt nekik - légy szíves a naiv jelzõt nekik címezni. Én még hozzátenném a birkát is, mert akkor nem tûrték a hazugságot, "kizárólag önerõbõl és saját akaratukból" a Kossuth térre jártak hugyozni.
Most a féktelen ámokfutást és szabad rablást is elviselik.

"gyurcsány idejében volt már olyan szarban az ország, hogy csak pár méterre volt a bóvli kategória"
Állj. Tény: Gyurcsány idejében NEM minõsítették bóvlivá az országot. Majdnemre, pár méterre nem adunk, egy lebóvlizás vagy megvan, vagy nincs.

Gyurcsány, bármennyire is összehozott egy kisebb gazdasági világválságot(orbán szerint), és még arra is volt pofája, hogy aug. 20-án vihart csináljon (szintén), nem volt annyira marha, hogy beleharap a kenyéradó kézbe. Nem képzelte magátz és ezt a 93000 km2-t az Unio fölé, nem zavarta haza az IMF-et, és nem hozott olyan törvényeket gyorsba'-okosba', amelyek aláaknázzák Valutaalappal történõ együttmûködést (tudom, értünk tette, az IMF a hibás. mert nem ad pénzt a két szép szeméért...). Mert gondolkodott, és voltak fontosabb céljai, mint a saját seggének nyalatása állami pénzbõl.

Kétélû fegyver? F@szt. 2002-2010-ig csak a fújgyurcsány ment. 2010-tõl szintén.

set36dyrf
értem. tehát roppant megvoltál gyõzõdve arról, hogy majd a fidesz kihúzza a kátyúból az országot, úgy hogy a gyorsnaszád még leküzdi a világválság által generált cunamit is, azaz képletesen eljátsza dugovics titusz szerepét, hõsként magyar zászlóval leugorva az adóság tornyáról, magával húzva a tornyot is... ejnye! ne legyél ennyire naív pls 😊 gyurcsány idejében volt már olyan szarban az ország, hogy csak pár méterre volt a bóvli kategória, az hogy most õk kihúzták a videszig imfel nem jelenti azt hogy náluk nem következett volna be ha ezt nem teszik meg. az meg a másik hogy az akkor felvett hiteleket is ki kell fizetni... kétélû fegyver gyúrcsányozni vagy orbánozni, pontosan olyan mint amikor a pártok egymásra mutogatnak ha baj van, ugyanez érvényesül a hívõk körében is... :/

http://allamadossag.net78.net/

Példa:
Természetesen Te. Mert azért nem kapaszkodtam, és hagytam, hogy lelökjenek, mert azt mondtad, hogy minden oké, elkapsz, és nem esek le, jó buli lesz.

A példa annyiban nem áll, hogy Te már egyszer fenn is álltál, és segítettél lelökni... aztán, amikor lelöktek, ott álltál, és hangosan kiabáltál, hogy "nehogy lelökjedd má! Rúgjad lábbal!"

set36dyrf
hááát... ahogy látom helikopterek csak ezen a fórumon vannak, itt más világrend érvényesül <#nevetes1>

Ez a menõ jeeah 😄

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

set36dyrf
te mondcsak... <#fejvakaras> ha valaki lelök a lejtõn, majd félúton én még alád rúgok ki lesz a hibás azért mert az alján bevered a fejed? nem biztos hogy helyénvaló példa, de remélem lényegre törtem vele

Danny1987
Hát a cigányokat nem csak a jobbikosok kritizálják.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Ha pár éve ilyet mondasz akkor idiótának néznek ma meg már a politikusok is ezt a konteos szart nyomják.

Hazudni sem szép dolog, azzal nem csak magának árt, hanem annak a tízmilliós országnak, aminek a vezetésére esküdött fel.

Danny1987
Jó hát mondhatta volna azt is hogy rasszista de dopeman okosnak akart látszani és ezért egy hosszabb mondatot írt le.

"demagóóóóóg!"

Ez már lejárt, mondd azt, hogy konteó, most ez a trendy.

2006-ban elég sok ilyet láttunk a kosin. Nem tudja, mi a baja, de keménykledési kényszere van.
És rengeteg ilyen van, pártot is mûködtetnek.
Segítek: Nem az LMP az.

Danny1987
Bakker lezárja egy demagóg válasszal.

Mondjuk az igaz hogy a cigányok jelentõs része csak a jogaikkal él a kötelezettségeiket pedig leszarják.

Az illetõ facebook profilja nem elérhetõ, aki írt neki. Lehet hogy írt, lehet hogy nem, csak üti a vasat amíg meleg. Bár elképzelhetõ hogy valaki ezt írta, de ebben az a szomorú, hogy ezzel a gyûlölködéssel legjobban magának, a saját egészségének árt.

Egész Magyarországról beszéltem, de ha gondolod, a jövõben "egész magyarország mínusz Te" lesz az általános alany.

Igen, volt egy Bokros-és egy Bajnai csomag is, mindkettõ kivitt volna a kátyúból, de véletlenül épp most lettünk gagyik, ez ugye mindenki más hibája, egyedül orbáné és a fideszé nem.

"Csak idõ kérdése..."
Vicces. Ez a kampányban miért nem hangzott el?
Felejtettünk tavaly óta? Az Unió mutatott be nekünk, hogy ne kezeljük túl lazán az éves költségvetési hiányt, mert rábaccunk. Akkor jött a nyugdíjeinstand, ez a pénz - mivel ahelyett, hogy értelmes dologra költötték volna, lazán eltapsolták - kb. mostanáig (sem) tartott.

Hogy is volt? Csakafidesz, Válltozás, megmencsük az országot, felendíccsük a gazdaságott, eggymillijó új munkahej, adócsökentéss, az adóbevalás elfér egy sörralátétten, smitpalit köztáersasági elnöknek, aztán eltüntetni az ország nevébõl a köztársaság szót.
Mindenki fõzhet smitpálinkát!

Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy ez a helyes irány. Ez inkább populista magamutogatásnak tûnik, minfen észérv félrtesöpreésével, megmutatva, hogy itt a Fidesz a király, és az lesz, amit õk mondanak.

"mindenki ezt csinálja... eddig is így volt... csak idõ kérdése..." ritka rossz kifogások. Baromira nem ezt ígérték, ha nem tudják beváltani, akkor húzzanak a véresbe.

Hajrá turbómagyarok, sugárzik az értelem!
Turulszárnyakon Elõre!

Willenbrock
Fúú konteós topikban lett volna a helye!<#levele>

Black Ghost
Engem ne általánosíts, én most és akkor is teljesen más véleményen voltam.

"Pedig volt ám itt egy Bokros- és egy Bajnai-csomag is, amely majdnem célba ért... csak épp mindkettõt Orbán-kormány követte."

Ugye azért abban egyetértünk hogy, ezek a csomagok nem a Fidesz baklövéseit volt hivatott megoldani. A Borosnál egyértelmû, Bajnainál pedig 6 éve õk voltak hatalmon.

Azt hogy az országot bóvli lett, 2008 óta csak idõ kérdése volt, ez elég sok közgazdász egybehangzó véleménye. Ha a Bajnai tervet (ami szintén hitelre épül, nem is kicsire) tovább viszi a Fidesz akkor a leminõsítést kitolhattuk volna még egy-másfél évig.
Dopeman és a mélymagyar esete

"Ha õ az igaz magyar, akkor én nem akarok az lenni de szerencsére nem tudom elhinni, hogy a magyarság egyenlõ a sötétséggel. Sõt, merem állítani, az ilyenek a magyarok legnagyobb ellenségei." - ezt osztom!
set36dyrf
http://index.hu/kulfold/2011/12/18/a_csehek_nem_adnak_penzt_az_imf-nek/

Nem a csehek miatt van válság, azt talán direkt csinálták a bankok, vélte Václav Klaus.

Ez abból a szempontból érdekes, hogy egy-két éve itt minden csatornán ment a "mindencsakagyurcsányhibája" agylágyítás.

Most, hogy orbán a kiskirály, már húsz éves távlatokról beszélünk, megértõek és tájékozottak vagyunk.
Éljen!

Pedig volt ám itt egy Bokros- és egy Bajnai-csomag is, amely majdnem célba ért... csak épp mindkettõt orbán-kormány követte.

Akkor visszaestünk, most gyakorlatilag a csõd szélén egyensúlyozunk.

Nevezzük néven a gyereket: Az ország eddig nem volt bóvli. Most az. Nyugdíjeinstanddal, 400 Ft-os benzinnel és 320 Ft-os euróval.

Ergo ez a kormány elmúlt húsz év legrosszabb gazdaságpolitikáját produkálja, kétharmados többséggel, gyakorlatilag ellenzéki (és népi) akadály nélkül is. Akkor mirõl is beszélünk?

Hegi90
a segélyezésrõl írtak vagy 2 bejegyzést, a munkáról 1-2 mondatot...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Danny1987
Az utolsó amerikai katona is elhagyta Irakot

"A katonák ujjongtak, összeütötték öklüket, ölelgették egymást az örömtõl és a megkönnyebbüléstõl."

"Barack Obama elmondta, hogy a kivonuló amerikai erõk egy szuverén, stabil és önálló államot hagynak maguk mögött."

Danny1987
Mr. Roma: Kanadába jöttem 3.

"De ha minden jól megy, ebben a hónapban már birtokba vesszük jól megérdemelt – kétszobás, nappalis, kertes - családi házunkat havi 1168 dollárért, és barátaink is visszatérnek a megszokott kerékvágásba."

Na a kanadaiaknak sem kell sok és õk is rasszisták lesznek.

Black Ghost
Erre a gazdasági mentõcsomagra (ami szerintem is elhibázott döntések sorozata) nem az elmúlt 1,5 év(és nem is a nyóóc év) miatt volt szükség. Ez nem az ok, ez az okozat, ahogy az MSZP-s IMF megállapodás is az volt.
De mivel ez a kormány sem képes megfelelõ idõben, megfelelõ döntéseket hozni, így telesen helyénvaló az a megállapítás az hogy "Ez eddig is így volt"
Még 3 év és választhatunk új "királyt", kérdés hogy akkor létezni fog még olyan hogy Magyarország!
desigo
Ne másra mutogassunk már.
Mondj egy kormányt, amelynek "gazdasági mentõcsomagja miatt" bóvli lett az országunkból!

Black Ghost
"...egész jó Gyurcsány lett belõle." -és õt szeretted?

Mert a ha nem, akkor teljesen helyes a megállapítás. Mondj egy kormányt amelyik nem "változásokról" papolt!
Mindenre ez a válasz? "Ez eddig is így volt?"

Ahhoz képest, hogy Orbán váááltozááásról papolt állandóan, egész jó Gyurcsány lett belõle.

Sõt, jócskán túlnõtte a mesterét. A nyugdíjat és a vörösiszapkárosultaknak adományozott pénzt ellopni, valamint az országot bóvlivá süllyeszteni úgy, hogy az IMF sem áll velünk szóba, a Nagy LQρ ügynöknek sem sikerült.

Az eredeti hét fõ bûnben sem volt benne Lucifer.

Mi csak a különkiadásba fértünk bele. 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"Szabad országban, szabad emberek azt nézik, amit szabad."

Ez eddig is így volt, a Zsidesz ezzel semmi újat nem talált föl, átvette a szocik szokását (meg az õ jogelõdjeikét...).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ha csak ennyi bûnük lenne, ezek lennének az Isteni gondviselés országai. De az elkövetett bûnökért egyszer meg kell fizetni, csak az a baj, hogy minket is magukkal akarnak rántani.

[NST]Cifu
Nekem most éppen ez tetszik:
Európa Hét Fõbûne.

Hogy a fenébe tudtunk mi lemaradni errõl a listáról? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Újabb Híradó-manipuláció
Szabad országban, szabad emberek azt nézik, amit szabad.

A fagyi visszanyal - Orbán alkotmányát fordítják a kormány ellen
"senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erõszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetõleg kizárólagos birtoklására"
Kivéve a gyevi bírót és a felcsúti f...fejet.
Majd átírják gyorsba'-okosba', végülis azért írták ceruzával.

Magyar Kármentõ (és Adósságrendezõ) Alap
A grafikonon jól fog mutatni a nyugdíjunk mellett, orbán elvtárs. Ettõl függetlenül az ország még bóvli, és az IMF nem is tárgyal velünk...

Hogy is tetszett miondani a kampányban? Keressük meg a felelõsöket, és vonjuk õket felelõsségre?
Jó lenne, ha Budai Gyula nem apró fûszálakkal foglalkozna, hanem a közeledõ államcsõd felelõseit venné elõ. Ha az nem lenne a saját fõnöke.

Õk is tudják, hogy a politikai karrierjüknek annál a pontnál lesz vége, amikor hozzányúlnak a szociális kiadásokhoz(most kivételesen soroljuk ide a közszféra ballaszt részét is). Nem véletlen, hogy ilyen helyzetben az Orbánnál sokkal nagyobb játékosok is inkább lemondanak(Berlusconi, Papandreu).

Szerintem - és ez szigorúan magánvélemény - Orbán ehhez túl hataloméhes és nárcisztikus személyiség. Ha lesz lehetõsége, akkor elviszi az országot a falig.

[NST]Cifu
Nos especiel én ezért ábrándultam ki a Fideszbõl (meg azért, mert politikai érdekbõl Torgyánnal szövetkeztek...). Ugyanis a Bokros csomag után az államháztartási mérleg éppen kezdett volna szép eredményeket mutatni, de ezt szépen elszórták mindenféle marhaságokra, ahelyett, hogy éltek volna a lehetõséggel, hogy egyenesbe hozzák gazdaságilag az országot. Elszalasztották, mert könnyebb volt elverni a pénzt, mint az ország valódi érdekeit szem elõtt tartani.

Az "elmúlt nyolc" év retorikájával pont az a bajom, hogy nem 8, hanem 11 évet jelent, és ott bizony a Fidesz kezdte a felelõtlen gazdaságpolitkát, ami csak a Bajnai-kormány idején kezdett el a jó irányba mozdulni. Persze nyilván a megszorításokkal nehéz politikai tõkét kovácsolni...

*elengedni😊

Miért akarták volna átengedni? Az állam végig megõrizte a fizetõképességét.

Akiknek tényleg elengedték: a lengyelek 1982-ben megtagadták a hitelek törlesztését. Szépen végig éhezték/nyomorogták a 80-as éveket(ebbõl itthon kabarétáma lett) miközben Gomulka szemüvegét bámulták a TV-ben.

[NST]Cifu
Elnézést, a képletes fogalmazás úgy tûnik itt nem mûködik. 😊

Akkor ha ennyire fontos a számok pontos meghatározása, akkor 11 év bõség (1998-2009) után most hosszú szûk esztendõk következnek. Örülhetünk, ha csak 11 év...

Willenbrock
Sokszor hallottam már ezt hogy anno felajánlották az országnak hogy elengedik a szocializmus alatt felhalmozódott államadósságot de a Antall kormány vállalta a törlesztést.

Willenbrock
A magyar emberek jelentõs része az ingatlanát vesztette/veszti el mert a számításból mesterségesen felerõsített svájci frank miatt hiteleiket alig tudják törleszteni.Pusztán véletlenül a hitelezõk jártak jól ezzel is.Utána meg elintézik annyival hogy nem volt muszáj senkinek felvenni.Ilyen esetekben mint a frank-história persze nincsenek jogi és etikai aggályaik.Tisztességtelen üzletelés esetén nem minõsítgetik lefele magukat és nem sír az Európai Bizottság sem.Ilyen esetekben nincsenek felelõsök.

Danny1987

Danny1987

Én azt nem értem, eddig miért nem fogtak hozzá? Hornék is meglépték Bokrossal egy kemény megszorító csomagot, mégsem tûntek el a sülyesztõben. Sokkal nagyobb esély van arra, hogy egy ellébecolt nyolc év után tûnjenek el.

A másik, hogy egy megállapodás az IMF-el sok olyan dolgot tartalmazhat, ami amolyan apróbetûs, a plebsz orrára nem kötendõ kitétel

Nézd, az a háztartás amelyik évrõl évre többet költ, mint amennyi a bevétele az elõbb-utóbb csõdbe megy.

Szóval nincs mese, csökkenteni kell az államháztartás strukturális hiányát(jelenleg a GDP 5 százaléka). Ezt az IMF és a befektetõk egymástól függetlenül is ki fogják erõszakolni. A harmadik út pedig nincs. Saját erõbõl egy kiadósat sz*rni sem tudunk.

Vikiék 1-2 évig még eljátszogathatnak a bankrendszerrel, eltüntethetik a hazai megtakarításokat, de ennek a vége egy immáron ténylegesen albán életszínvonalat nyújtó banánköztársaság lesz.