Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Black Ghost
A különbség az hogy Romániának (Ukrajnával együtt),rohadt nagy szüksége van arra hogy lehívhassa a legközelebb esedékes részletét a húsz milliárd eurós IMF-kölcsönének. Mi egyenlõre itt még nem tartunk, köszönhetõen az exportunknak, ami részben szoci érdem.

Egyébként nem akarok itt a fidesz védõangyalaként tündökölni, ki nem állatom a politizálási stílusukat, viszont ez a gazdasági irány szerintem jó. A megszorító intézkedések megvoltak, lesz bankadó, de kell még valami amit ismerve a fidesz stílusát októbernél elõbb nem tudunk meg, viszont biztos vagyok benne hogy az nem egy újabb megszorítás, hiszen akkor fuccs az önkormányzati választásoknak.

A Lex Járai, a nyilatkozatkifüggesztéssel együtt pedig egy orbitális baromság volt, ezektõl agyvérzést tudnék kapni.
Hát ez az, pontosan eddig csak fikázást kapott a Bajnai-kormány, és ezért is érdekes a nyilatkozat.

De visszakérdeznék: az elmúlt 3 hónapban milyen, jelentõs kiadáscsökkentéssel járó intézkedés történtek? Konkrétan semmi olyan, ami érdemleges eredménnyel járna. Ez egyértelmûen a választások elõtti idõszakról szól. Csak épp Orbán és pártja más kommunikál belföldön, és mást kommunikál a külföld felé: jelen helyzetben a külföld azt akarja hallani, hogy Orbán elkötelezett a hiánycsökkentés mellett, csakhogy az elmúlt 3 hónap nem volt elég arra, hogy megfelelõen jelentõs intézkedéseket hozzon, ezért szerepel a nyilatkozatban "Magyarország", nem pedig a "kormány".

u.i.: Néznivaló (10:30-tól kezdõdik)

"Ha önök megnézik, hogy mi történt az elmúlt egy esztendõben Magyarországon a pénzügyi stabilitás helyreállítása érdekében, akkor valószínûleg ez túlzás nélkül világrekord."

Azt hiszem, egyértelmû, mely idõszakról beszél.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Sadist
Forgolódtak már eddig is, mint a szélkakas. Holnap megint azt fogja mondani, hogy a komenyisták széjjellopták az országot, ha pedig megint jópofizni kell, vagy az érdek úgy kívánja, akkor megint kicsit nyalint Bajnaiéknak 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
"A középszintû eredményeket látva, különösen matematikából, nem lesz könnyû annak a kormányzati elképzelésnek a megvalósítása, hogy a felsõoktatásba kerüléshez legalább egy emelt szintû vizsgát tegyenek le a diákok. Ez ugyanis alaposan megrostálja majd a jelentkezõket, s visszavetheti a számukat is. Márpedig a felsõoktatási intézményeknek létérdekük minél több diák felvétele, hiszen ennek alapján jutnak az állami támogatáshoz."

Na ezen kéne minél gyorsabban változtatni. A felsõoktatás egy hatalmas pénznyelõ monstrum lett, ahol ész nélkül költik a pénzt olyanokra, akiknek se tehetségük, se szorgalmuk nincs a tanuláshoz.
Nekünk kalkulus tanárunk mesélte, hogy a mûszaki(!) pályán tanuló hallgatóknál a matek érettségi átlag 3,5 körül van. És nekik kelle megtanulni differenciál egyenletet megoldani, vagy Fourier-sorfejteni, akik még egy nevetséges matek érettségin sem érnek el legalább 4,5-ös átlagot.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

jhetedikj
Ezt szerintem elégé félreértelmezed, majd pont a Gyurcsány-Bajnai-t fogja dicsérni a miniszterelnök úr. Több mint valószínû, hogy az utóbbi 3 hónapra értette.

anno 1987

Itt most nem az a lényeg, hogy lesz-e megszorítás - szerintem biztosan lesz az önkormányzati választások után, kezdve egy jó kis leépítéssel a közigazgatásban -, hanem az, hogy fideszes politikus nyilvánosan elismerte az elmúlt idõszak gazdasági fejlõdését, ami egyértelmûen a Bajnai-kormányhoz köthetõ, ezzel pedig látványosan szembemegy a fideszes és holdudvari kommunikációval.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Black Ghost
Majd ha lesznek fidesz-es megszorító intézkedések, visszatérhetünk erre a kérésre addig felesleges.
Mondjuk én ezt a "maffiás lopást" nem az MSZP nyakába varrnám, hisz ezt az IMF szorgalmazta, illetve követelte.
Véleményem szerint az EKB-tõl errõl az októberi tárgyalások után többet hallani sem foguk, hiszen ahogy írtad ez nem tétel, de az EKB-nek se az. Még a jogi kérdések sem fogják õket érdekelni, ez csak propaganda.

Én ebben azért nem lennék olyan biztos.

Hogy ki fog meghátrálni? Nézzük csak, az EU által kifogásolt egyik pontot, a Lex Járait már megszüntették. Ezek után mi a valószínûbb? Az, hogy az EKB vonul vissza, vagy pedig az, hogy egy jól láthatóan dacból született ügyben a végsõkig köti az ebet a karóhoz a magyar kormány?

berlinboy6329
Enyém 42% lett xDDD

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Black Ghost
Félre értettél, Simor fizetését csökkenteni fogják, még ha ennek jogi következménye is lesznek.
Véleményem szerint az EKB-tõl errõl az októberi tárgyalások után többet hallani sem foguk, hiszen ahogy írtad ez nem tétel, de az EKB-nek se az. Még a jogi kérdések sem fogják õket érdekelni, ez csak propaganda.
Õk az IMF-l együtt teljesen mástól félnek. Ugyanis a tét óriási. Magyarország példát is adhat, ami a veszélyt mérhetetlenül fokozza, félnek a dominóhatástól, mivel Európában eddig az oroszokon kívül egyetlen ország sem szállt szembe az IMF-fel.
Egy Orbán nevû politikus is ezt állítja.

Magyarország azzal amit az elmúlt idõszakban csinált, „lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben”

u.i.: Nem hinném, hogy a CDU belsõ hatalmi taktikázásai mérvadók lennének a kérdés kapcsán.

Black Ghost
Ezt az a CDU-s Merkel mondta akinek gazdaság- ill. oktatáspolitikáját a saját emberei is kritizálják, aki mellõl Ole von Beust személyében már a hatodik tartományi minisztere mondott le, ahol az ellenzék (szociáldemokraták és az FDP is) elõrehozott választásokat követel?
Mert ha igen, akkor ez a pofon még csak taslinak sem nevezhetõ.
Tikal
ja, vicces, világbajnok teljesítmény.... gondolom a saját két hónapjára értette 😄D

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Újabb pofon Orbánnak

"Merkel hozzátette, Magyarorország az elmúlt években "nagyon erélyes lépéseket" tett a deficit lefaragása terén."

Ez volt Orbán szerint "az ország maffiamódszerekkel történõ szétlopása"... majd meglátjuk, mit csinál másképp. A maffia már megvan.

Csak most is legyen annyi vér az emberek pucájában, hogy a megszorításokra kivonulással reagálnak. Akkor Orbánka nem sokáig marad a bársonyszékben... ezt erõsen elkúrta.

Rövid távú memória rulez.

H-O-R-N-G-Y-U-L-A.

Rémlik?

U.i.: De még milyen ciki lesz az a csodálatos kétharmad, amikor pont ezért nem lehet majd rátolni senkire a kormány baromságait. Kétharmad: amikor mindent egyedül lehet csinálni - az elkúrást is.

Diktatúrának hívják.

Haí a Fideszen belül létez(het)ne kétféle vélemény, akkor lenne kormánytöbbség.

a.carkey
Plusz úgy hívják a jelenlegi helyzetet, hogy 2/3-os kormánytöbbség. Érdemes ismerkedni vele, mert ilyen tiszta helyzet itthon még nem volt! 😊

A medve nem játék.

Sickness
Az ilyen köcsöggel ugyan ezt kéne csinálni.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Nem errõl beszélek, hanem arról, hogy akinek nem volt parancsba adva a kussolás, egytõl egyig felszólalt ellene.

Kár, hog ez kevés a boldogsághoz, amit a Fidesz kitalál, azt a Fidesz megvalósítja, elvégre ez egy demokrácia...

a.carkey

A medve nem játék.

Többször is nyakon szúrnék egy érdi istállótulajdonost...

Két hónapja ugyanezért még õk támadták Bajnait.

berlinboy6329
Jaja,láttam,érdekes lesz.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Atomreaktor
hát ez tényleg a legrosszabb módszer. gyõrben is csináltak ilyet, az a baj, hogy elég egyetlen egy család egy lakóházba és ott máris megkeserítik az ottlakók életét. az ingatlan értéke meg meredek zuhanásba kezd, aztán mikor már eléggé lezüllesztették, akkor odaköltöztetnek még egy-két családot, aztán pár év múlva már azt a telepet akarják felszámolni, ami azelõtt egy jó környék volt.

Danny1987
Úgy tûnik a fidesz is a lehetõ legrosszabb romapolitikát folytatja.

Live for nothing or die for something.

berlinboy6329
Én nem akarok szolidális lenni,h a rászorulók kapjanak többet..Ha TÉNYLEG rászorulnak,azok kaphatnak..De büdöscigányok nehogy...Inkább emgyek feketén dolgozni minthogy azoknak adót fizessek...

Sadist
Minimálbér megadóztatása (tudom, ördögtõl való, meg én is egy geci vagyok), hogy ne érje meg minimálbérre bejelenteni a dolgozót, a fölé esõ összeget pedig zsebbe kifizetni.
Szociális juttatások átszervezése, mert jelenleg nagyon sokan kapnak, aránylag keveset. Helyette tényleg a rászorulóknak kellene magasabb összeget. Meg valahogy azt megszûntetni, hogy pl. rendõrök elmehessenek 40 évesen nyugdíjba, utána pedig feketén még simán munkát vállalnak mellette.
Persze ezekhez mind kellene a társadalom együttmûködése és szolidaritása is. Pl. nekünk anno gólyatáborban a HÖKösök mondták, hogy gondoljuk meg mire igényelünk szoctámot, laktámot, akármit, mert az a pár ezer forint nekünk lehet, hogy plusz két kör a kari buliban, másnak viszont a havi kajája.
Ennek ellenére volt olyan, hogy apuci az egyetemen tanít, saccra keres 300 nettót, fiacskája autóval jár suliba, és beadja a laktám igénylést, mert hogy neki az jár. És meg is kapja, mert az igénylés alapján annyi pontja van, hogy jár neki a laktám.
Ezeken kellene változtatni, csak az a baj, hogy a kormány ezeken nem tud, még ha a kormányfõ maga Orbán Viktor is.

Sadist

bertino
😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Danny1987
A németek buknak😊

"A szakszervezeti vezetõ visszautasította, hogy javaslata egyet jelentene azzal, hogy a német rendõrség kapitulálna, vagy bevallaná tehetetlenségét. "

Na ezen röhögtem egyet.

Danny1987
Õk is zsidóztak😊

desigo
emelkedett a parkolási bírság Pesten...

polluxware
itt nem a fizetése a lényeg... hanem hogy nem fidesz madzag által rángatható személy

ilyen spártaian egyszerû

ott vannak a szakszervezeti emberek fizetései... amikor kellettek mahinálni a fesztivált (sztrájkok) ,addig a kutya nem kérdezte tõlük mennyit keresnek

mekkorát változott a világ😊)

vitya, baszik erre az országra.. a népre.. uralkodni akar, meg villogni, és kiélvezni a tutit amíg lehet
ezen a forint ciriburin is jól megszedik magukat a bankár haverjaikkal (csányi és társai)

tisztelek mindenkit aki hisz benne.. csak féltem õket hogy nagyot koppannak majd.. velünk együtt természetesen

desigo
"1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában."
"1989 szeptemberétõl a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Penbroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta"
Nem kell semmilyen alternatíva, te magad leírtad a megoldást: egyszerûen nem ilyen durcás kismalac stílusban kéne az ügyeket intézni, és minden oké lenne. Csak ott van a baj, amíg a FIDESZ azt hiszi, hogy kétharmada a határon túlra is kiterjed.

Kivárásos taktika? Simor mandátuma 2013-ban jár le. A FIDESZ-nek pedig minden egyes hónap maga a kínszenvedés, amit Simor a tisztségében tölt el. A FIDESZ nagyon is tisztában van azzal, hogy a jegybank körüli jogszabálymódosításoknak mi a menete: a támadás dühe, és a jogi elõírásokra való fittyet hányás mutatja, hogy ez valami egész másról szól. Gondolj bele: vajon miért nem felel meg a FIDESZ-nek az, hogy a fizetés csak a következõ jegybankelnökre vonatkozzon? Igen, lehet, hogy kilógna fizetésileg a sorból még majd' 3 évig, de hát õrá extra szabályok vonatkoznak, és nem ez a tétel vinné államcsõdbe az országot. Itt nem a jegybankelnök fizetését támadják, hanem Simor fizetését.
Simor egyfajta szimbólum: amíg a többi államigazgatási felsõvezetõt csendben vagy épp még szintén kevésbé hangos, szinte már kommandós módszerekkel távolították el, addig Simor körül feltûnõ a ricsaj. Szerintem õt az elõzõ kormányzat utolsó védbástyájaként próbálják láttatni, amelyet aztán a lehetõ leggyorsabban és a legdrasztikusabban le kell bontani. Háát, rossz célpontot választottak, mert Simor eltávolítása egyelõre erõsen szopóág, ahol elõbb-utóbb meg fog hátrálni a kormány, nem hiszem, hogy a Bíróságig elvinné.

Tikal
OFF: Orbán beszél valamilyen nyelvet, valaki hallotta már pl angolul beszélni?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Black Ghost
Folyamatosan olvasom a topikot, a politikai csatározások nem különösebben érdekelnek, viszont a gazdasági kérdések annál inkább.
Igazából nem értem mi bajotok a bankadó, ill. a MNB-s fizetések csökkentésével. Pontosabban ezt tudom, hisz oldalak keresztül errõl írtok, viszont ti milyen alternatívát tartotok megfelelõnek?
Nem kötözködés komolyan érdekel.

Simor fizetéséhez pedig csak egy pár gondolat:
Saját gazdasági helyzetünket szemelõt tartva, a tervezett intézkedés nem sérti a jegybank függetlenségét, az ugyanis nem speciálisan az MNB-re, hanem a közszféra egészére vonatkozik, így ezek összhangban vannak az Európai Unión belül hatályos garanciális jogszabályokkal. Persze ez így kevés, hisz az uniós jog szerint a kérdésben ki kell kérni az EKB véleményét (kormány ezt megtette, szándékosan az utolsó pillanatban), valamint ezt csak a vezetés mandátumának lejárta utáni idõszakra lehet elfogadtatni.
Szóval szerintem ez csak idõhúzás, nem hiszem hogy a kormány ezt ne tudná, hisz mit tehet az EKB? Októberben újratárgyalunk, az IMF-nek nem ez a központi kérdése, ha az EKB nem ért egyet figyelmeztet, majd bepanaszol az Európai Bizottságnál aki szintén figyelmeztet, majd az Európai Bírósághoz fordulhat. Nos ez rohadt sok idõ, kétlem hogy idáig jutnánk, addigra kb. lejár Simor mandátuma.
arty
egy zsidózónak? soha

Forza.

Sadist
Jobbikos? Hogy mondhatsz ilyet az ötös számú párttagkönyv tulajára???

MSZP-s - maga az ördög
Fideszes - Isten
LMP-s: liberális, bu... hopp, majdnem leírtam.

0Fritz0
Micsoda (fekete-fehér világnézetet nélkülözõ ofkorsz) univerzális igazság, na és akkor vajon milyen az átlagos MSZP-s, Fideszes, LMP-s ember? 😊

Ezek a rasszista elõítéletek és skatulyák... 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

jhetedikj
pedig igaza van

anno 1987

Akkor Szalacsi is Jobbikos, a stílus ott is ugyanaz.

Bayer egyébként Jobbikos?
Mert a stílus nagyon hasonló... igazságokkal átszõtt félremagyarázások, amire persze egybõl bólogat az egyszerû gondolkodású, fekete-fehér világképû ember.
arty
3. bekezdés, 3. soránál felsikoltottam, hogy ez a bayer, alulra lapoztam, õ volt. bezártam az oldalt 😊 érthetetlen, hogy a magyar hírlap hogy jutott ennyire mélyre...

Forza.