Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
<#shakehead>

Nem. De nem baj.

Te azt írod, hely és szituáció függõ. tehát kinek, mikor mi.

Pont a mikor felesleges szerintem. Attól igényes valaki, hogy mindig a saját maximumát nyújtja. Ha már mikor van benne, akkor már csak "színészkedik".

De ez már OFF. Részemrõl fine.
Danny1987
Figyelj jár hozzá adókedvezmény amivel kb 10e euróba kerül.

És azt is bele kell kalulálni hogy ezek a nagy tároloképességû aksik viszonylag újak és folyamatosan fejlesztik õket.

A jövõ valószinû a hibrideké esetleg a gázos autóké de az elektromos autókat sem szabad leírni.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
A becsõdölt romapolitika irányváltásra szorul

"hvg.hu: Ön tehát bírálja az „egyenlõ bánásmód” jogvédõ politikáját. Számol a következményekkel?

P.B.: Nézze meg, milyen eredményekkel járt ez a politika az elmúlt húsz élvben. Vagy azóta, hogy az Egyenlõ Bánásmód Hivatala létrejött, 2003-ban. Ez az egész felhajtás csak arra volt jó, hogy elbizonytalanítsa a rendõrséget, a bûnüldözést. Nemcsak nálunk, Miskolcon, hanem Szófiában is, öt évvel ezelõtt. Cigány csoportok garázdálkodtak heteken át a bolgár fõváros egyik városrészében, és a rendõrség nem mert keményen fellépni ellenük, attól tartva, hogy emiatt rasszizmussal vádolják õket. És hogy közelebbi példát is említsek: ott van Kassa, a Lunyik 9 lakótelep, ahol már vagy tíz éve kizárólag cigányok laknak. Ezalatt katasztrofálisan alakultak a köztisztasági és a bûnügyi viszonyok, és a hatóságok tehetetlenek. Nyilvánvaló, hogy a cigányság jelentõs részének változtatnia kell életmódján, morálján, világszemléletén. Az egyenlõ bánásmód problémája azonban elfedi az egész problémakört, lehetetlenné teszi a kezelését.

hvg.hu: Az egyenlõ bánásmód politika az emberi jogok bázisára épül. Ezt kétségbe vonja?

P.B.: A törvény elõtti egyenlõség a felvilágosodás nagy vívmánya, a jogrendszer alapja, amit nem lehet feladni. Régebben a jogászok, Arisztotelész nyomán, ezt az igazságossági elvet érvényesítették: „Egyenlõt az egyenlõnek, a különbözõknek a különbözõség mértéke szerint.” Különbséget kell tehát tenni az egyenlõség és a mesterséges, a tényektõl eltekintõ egyenlõsítés között."

Live for nothing or die for something.

Dzsini
Arról beszéltem, hogy a maximum hely és szituációfüggõ - tehát kinek, mikor mi.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Nem. De nem baj.
Dzsini
errõl beszéltem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Az igényesség mércéje az öltöny, francia/angol étkészlet, stb? Ki szerint?

Kinek mi a maximum.
Dzsini
Tehát te mindig a maximumot hozod ki magadból? Minden pillanatban úgy beszélsz és viselkedsz, mintha mondjuk egyetemi szigorlaton lennél, állandóan öltönyben és/vagy zakóban-nadrágban vagy, és minden étkezéshez a teljes francia/angol étkészletet használod?

immovable
Szerintem nem.
Dzsini
Az igényesség azt jelenti szerintem, hogy tudatában vagy annak, hogy milyen szituációban milyen viselkedés (ebbe beletartozik az öltözködés, a szóhasználat, és egyéb ilyesmik) az elvárt és elfogadott, és ehhez tartod magad.

Minden környezethez mást jelent: otthon nem fogsz hétköznap öltönynadrágban és ingben az asztalhoz ülni, egy normális étterembe pedig nem mész be rövidnadrágban és hawaiimintás pólóban.

immovable
Az ember akkor öltözik, eszik, ír, beszél, etc. rendesen ha igényes. Ha csak akkor mikor "kell" akkor csak az igénytelenségét palástolja.
Persze palika lehet, hogy csak ennyit tud.
Hajrá, hajrá!

Dzsini
szerintem nagyon egyszerû a megoldás: az ember akkor vesz fel öltönyt meg normális ruhát, ha azt szeretné, hogy komolyan vegyék - például interjúra vagy vizsgázni megy. Otthon és baráti körben jó a farmer+póló.
Az ember akkor eszik "illedelmesen", ha azt szeretné, hogy komolyan vegyék - például fogadáson vagy étteremben. Otthon és baráti körben ahogy sikerül.
AZ ember akkor beszél és ír helyesen...

"A véleménynyilvánítás szabadságjoga viszont a felnõttekkel hasonlatosan illetik a gyerekeket."

Legjobb az eleje: "A köznyelv olyan könnyen ráragasztja bármire a történelmi jelzõt, hogy szinte már alig tudunk megrendülni a valóban nagy eseményektõl"

Biztos, hogy a köznyelv...?

2006. szept. 19. O. V. szerint TÖRTÉNELMI pillanat jött el, Magyarország népe végre hangot emelt.
2006. okt. 23 is történelmi volt, aztán 2007. márc. 15-e, aztán a háromigenes népszavazásnak becézett néphülyítõ közvélemény-kutatás eredménye történelmi jelentõséget tulajdonított:
- Akarsz adózni?
- Nee-ee-eeem.
- Oké. A NÉP KIMONDTA! (vajon mostanában miért nem hallja meg, amit a nép mond? Megsüketült szegény? Hajajj, akkor segélyre is jogosult!)

Végül minden történelmi pillanatok legtörténelmibb történelmi pilanata, amikor a birkái Magyarország trónjára ültették az eggyigazembert.
(Forradalom a szavazófülkékben, éljen soká a F.A.SZ.!)

Ilyn történelmi idõket élünk most, emellett egy Nobel-díjas magyar, vagy egy-két, eddig gyógyíthatatlan betegség hatásos gyógymódjának kifejlesztése tényleg kismiska lenne.

a gurcccsánymijatt vna ez is, merazanyóccév.

A hívek benelik, de nekem kezd tele lenni velük a tököm. Akkor én választhatok magamnak új kormányt, és rohangálhatok "illegitim orbán"-os pólóban?

immovable
Tuti valami rebellis bal-libsi agitátor volt a bûnös, a nemzeti "együttkapkodás" rendszerébe beférkõzve próbálta bomlasztani a rendszert, de hõs keresztes lovagok felfedték kilétét így már semmi sem veszélyezteti a kedves vezetõ eszméit.<#idiota>
Jaj, hát eztet tecciktudni nem õ írta, csakhát annyi mindenetkell nekije aláírnia, hogy azt sem tudja elolvasni, amit aáír. A névtelen szerzõt mosttanra elbocsátották a hejjesírás véccségei mijatt, és Smitt Páll írt egy levelet az országnak, amiben megígérte, hogy nem lessz töb ijen.

Btw. miért is kell egy helyesírásunk értékeinek megõrzésére szorgalmazó levélben szélsõjobboldalt, szent egyházat emlegetni?
Akármerrõl nézzük, egy hülye vívóbajnokból akkor sem lesz normális köztársasági elnök, ha "az ország kétharmada akarta".

immovable
Nem baj. A hívek ezt is benyelik majd.
arty
Jah, nyilván csak kicsinyes bosszu olyan költségvetést kritizálni, ahol az egyik oldalon a bevételek csökkenése TÉNYSZERÛEN kimutatható (szja bevételek csökkenése), míg a másik oldalon csak optimista jóslatok és reménykedés állnak.

Forza.

Dzsini
könnyû a pesszimistának - ha bejön a rossz, akkor "én megmondtam elõre", ha nem, akkor legalább kellemesen csalódik. win-win szituáció.

Többi Orbános, Schmittes (sittes), Szíjjártós, FIZESS Magyar Polgári Pártos hír:

Gyerekek, én ezt megmondtam elõre!

Véletlenül épp Esztergomban, és CSAK Esztergomban.

Bandee1987
Törölve

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

joebacsi
Ez még mindig sok, tekintve, hogy kb 4-5 év múlva dobhatod ki az akkumulátort, ami az értékének legalább a felét teszi ki.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Belelátsz a könyveikbe? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

arty
szvsz a vesztesek továbbra is a 18->65 évig dolgozó férfiak, hiszen õk 47évet huznak le 😞

magyarán 25 éves korom elõtt felesleges volt elkezdenem melozni, nem lesz hamarabb vége 😞

Forza.

Dzsini
majd meg kell nézni a konkrét törvény(tervezete)t, de valahogy így van:
"Nagy Anna kormányszóvivõ ma jelentette be, hogy a nõk nyugdíjba vonulhatnak már 40 év szolgálati idõ után is, függetlenül attól, hogy a nyugdíjkorhatárt leérték-e vagy sem - írja a portfolio.hu. A 40 évbe képzési idõ - sem szakiskolai, sem felsõfokú - nem számít bele."
Tehát a képzési idõ csak a nõknek ebbe a 40 évébe nem számít bele, egyéb esetben továbbra is a 62 betöltött életév (és ennek szakaszos növelése 65 évre folyamatban van) az érvényes, és a teljes nyugdíjhoz a 20 év munkaviszony.
Mivel te gondolom 1957 után születtél, rád a 65 év vonatkozik. (meg persze van csomó módosító tényezõ rengeteg év szolgálati idõre, veszélyes munkahely meg egyebek miatt járó kedvezményre)

arty
Az olajmaffia alibi-autója. Lám, van alternativa az olajra, vegyétek vigyétek! (4.5milla, ajóédes---)

Forza.

Danny1987
Willenbrock
Akkor lehet nem jól értettem,családtagok folyamatosan dumáltak a híradó alatt :/

arty
Ezek tükrében Sólyom egy "mátyáskirály" volt.

Forza.

Dzsini
én úgy értettem, hogy a nõknek nem számít bele a 40 évbe - és a fõiskolás/egyetemi évekrõl van szó (gondolom ha van munkaviszonya mellette, akkor igen)

Willenbrock
Most hallottam a híradóban hogy a szakmunkás és a felsõfokú iskolai évek többé nem számítanak be a munkaviszony idejébe.Ezzel nekem kapásból 7 évvel csökkent a munkaidõ-viszonyom.Talán 70 évesen nyugdíjba mehetek.

Dzsini
meglepetésbõl + fegyverrel - ha mondjuk lendületbõl átvágja a térdízületet, akkor ott az "erõs felnõtt" már eléggé passzív szemlélõ lesz...

Willenbrock
Nekem ez új volt.Afrikai gyerekkatonákról már hallottam de ez azért más,hogy emberi torkokat vagdosson el szaros kölyök az mégiscsak sok.Nem is értem hogy tudnak erõs felnõttekkel így elbánni ezek a porbafingók.

Dzsini
ebben szerintem semmi új nincs, pszichopatának nevelt kölykök mindig voltak (vagy akármi hasonló), csak most az internetnek hála mindenki hamar tud róla, mondjuk 20 évvel ezelõtt a tévében egy magazinmûsorban volt havonta egy ilyen hír, 50 éve az újság utolsó oldalán a kisszínes hírek közt, 150 éve meg a ponyvanyomtatványokban jelent meg a "Szerecseny Gyilkos Gyermek Rémisztõ Története".

Atomreaktor
Atomreaktor
szép-új világ 😞

Sadist
Bólogató Palkó, a Fidesz pincsikutyája.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Willenbrock
Mexikói vadállat-gyerekek ez igaz lehet?

polluxware
hupsz.. ezt benéztem

kérem törölni a posztot<#kuss>

Dzsini
A 1749 a Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szám, nincs köze egyik kormányhoz vagy párthoz sem.