Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Szerintem nincs elég ismereted a dologról, és a számodra "tetszõ" hírek alapján általánosítasz - hír jön egy (vagy tíz, vagy száz) olyan papról, aki visszaélt a hívek bizalmával, és ez alapján te az egész egyházat elítéled. Nem jön hír arról a tízezer, százezer, millió papról, aki a hívei számára a legjobbat teszi, nekik lelki és spirituális támaszt nyújt, és segíti a közösség jobb mûködését, fennmaradását. Egyoldalú tájékoztatásnál nehéz másképp ítélkezni - én voltam olyan istentiszteleteken, ahol a lelkészt megismerve egy végtelenül rendes, jó embert volt szerencsém megismerni. És láttam nem hívõ, vagy egyházi embert is, aki elrabolta mások pénzét, és / vagy becsületét. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz, hogy milyen hitet látszik vallani.

Mindezek mellett a katolikus egyház az egyik leghosszabb ideje (2000 év), gyakorlatilag töretlenül mûködõ (voltak kiszakadások, de semmi, ami alapjaiban roppantotta volna meg), világszintû államok felett álló államszervezet, amely a legjobban megközelíti a Platón-féle ideális államszervezetet, amelyrõl õ úgy gondolta, hogy az egyetlen, ami kiállja az idõ próbáját. Úgy néz ki, tényleg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
A széleskörû tájékoztatással is egyetértek, jelenleg ezzel is gond van - de lehet az is elfogadható gondolkodás, hogy: Nálunk ellenjavallott az abortusz (bár Harrach Péter (KDNP) hétfõn a parlamentben azt mondta, hogy a védelem alkotmányba illesztése nem jelenti majd az abortusz tilalmát (forrás: index)), úgyhogy így és így kell felkészülnöd arra, hogy egy gyermeket befogadj - és állami oldalról, ha már az állami gondoskodás és felelõsségvállalás ennyire központi gondolat mostanában támogatják minden téren a gyermekvállalást és annak felnevelését - támogatással, vagy esetleges örökbe fogadási vagy átadási lehetõségekkel, stb. (ma is van erre példa, sok kórháznál el vannak helyezve az anonim inkubátorok). Ha jól ki van ez alakítva (például az örökbe fogadás intézményét nem teszik olyan hihetetlen körülményessé és szigorúvá, mint most), akkor még talán jobban elfogadható a nagyobb közönség részére, mint az abortusz egyszerûbbé tétele, és a népesedési politikába is beilleszthetõ.

Rengeteg a "ha" benne.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Az egyház egy profitorientált hatalmi szervezet. Mindig is az volt s az is marad.
polluxware
mekkora röhej már amikor aktuálisz politikusok, meg vagyonukat féltõ keresztény papok a 10parancsolatról szólamoznak a bal2-ben..

az egész arra megy ki ,hogy amíg õk lopnak, megrontanak, addig te a padlót lesd mély áhitatban

komolyan emberek.. ezek az egész jobban pusztít mint bármi más

amíg a pap politikáról prédikál, meg a úgy védik meg az ember vagyonát hogy ellopják a (nem kötelezõ) hozzászólása nélkül...

ne jöjjön már nekem semmi féle értékrend megteremtésérõl

Hegi90
Nem ugyanezt mondtam én is?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

polluxware
nézd itt sztem úgy vitatkozunk, hogy él benned egy kép vmilyen filmrõl amit e témában alapkõnek tartassz..

én azt mondom természetesen értem az érveidet, vannak esetek amikor igazat is adok

de azt gondlom hogy amikor odakerül a szitu, akkor a terhes nõ (akármelyik szakasz) az orvosával közösen döntsön mindent mérlegelve, és ne mutogatással induljon a "Nenyi-re" ,hogy öreg ez van

én inkább a tájékoztatás lehetõséget növelném, a direkt hideg és nem minden esetben alkalmazható törvények ellen

a kereszténység meg foglalkozzon magával.. (van mit tisztára mosni bõõõven)

Dzsini
Az, hogy meg lettél keresztelve, még nem jelent semmit - ez így van, én is meg lettem keresztelve (nagyszülõi nyomásra), de nem vagyok aktív vallásos, hitemet gyakorló ember.
De ez nem jelenti azt, hogy elutasítok mindent, amit a keresztény értékrend és szellemiség (lásd: Tízparancsolat - ebbõl is többféle van) sugároz, mert igenis vannak benne jó, alapvetõ gondolatok. Én ezt a szellemiséget ismertem meg magam körül, és nem tartom alapvetõen gonosznak és elvetendõnek azt az embert, aki hite alapján ezt az értékrendet követi. Aki nem, és ezt álcaként használja, pedig ugyanúgy elítélendõ, mint aki az iszlámot/agnoszticizmust/ateizmust/sámánhitet használja fel saját, aljas céljaira.

Gyakorlatilag minden orvos, aki Magyarországon tanul leteszi a Hippokratészi esküt (lásd lejjebb), az így kezdõdik: "Esküszöm Apollónra, az orvosra és Aszklépioszra és Hügieiára és Panakeiára és az összes istenekre és istennõkre" - ettõl még nagyon sok orvos például hívõ keresztény / muszlim / agnosztikus / ateista, nem lesz belõlük az ókori görög vallás híve, de az értékrend és a szellemiség áthatja õket.

polluxware
jó kérdés... arányok maradtak gondolom

persze hívõ/ és méééééééééély hívõ között is van különbség

Dzsini
Szó sincs róla, lent írtam is, hogy olyan esetben, ahol nincs mögötte alapvetõ erkölcsi gondolat - pl. katonai eskü - ott teljesen elfogadott, és érthetõ az egyetértés abban, hogy csak az esküdjön valamilyen istenre, aki úgy érzi. Egy ilyen esetben, mint pl. az abortuszkérdés, viszont egy emberi életrõl lehet szó, ha valakinek a világnézete úgy tartja (vallástól teljesen függetlenül, nem kötelezõ kereszténynek lenni, hogy élõlénynek, akár valamilyen szinten tudatos lénynek, embernek tarts egy megtermékenyített embriót - szíved joga).

A törvényhozó többség pedig jelenleg úgy gondolja, hogy az ember fogantatása pillanatától emberi lény. Van aki szerint ez nem így van, erkölcsileg mindenkinek a saját gondolataira van bízva (ízlés szerint), de a törvényeket természetesen a törvényhozók erkölcsisége hatja át - ez mindig így is volt, és így is lesz, függetlenül attól, hogy ki van épp hatalmon.

Hegi90
Sajnos több 😞

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Ugye te is tudod, hogy attól ha megkeresztelnek valakit csecsemõ korában még egyáltalán nem biztos, hogy gyakorolja a vallását. Én is meg lettem keresztelve, a családomban pedig senki nem vallásos... Csak egy hagyomány, mint a húsvét. Ezt hívják keresztény kultúrájú társadalomnak...

immovable
Csak a válaszadók többségének fingja nincs a különbségrõl vallásos és hívõ között. Vallásos ember jó ha egy-két ezerben mérhetõ ma Magyarországon. Szerintem.
immovable
<#eljen>
Dzsini
Magyarország lakosságának vallási összetétele a 2001-es népszámlálás alapján, 12 évvel a rendszerváltás után.
Felekezetek --- Népesség --- % arány
kereszténység --- 7 584 115 --- 74,4
zsidó vallás --- 12 871 --- 0,1
egyéb vallások --- 13 567 --- 0,1
nem vallásos --- 1 483 369 --- 14,5
nem válaszolt --- 1 034 767 --- 10,1
ismeretlen --- 69 566 --- 0,7
összesen --- 10 198 315 --- 100,00
Jövõre lesz újabb népszámlálás, úgyhogy ezek 9 éves adatok. Szerinted mennyit változott azóta?

polluxware
isten ments😉 bocsánat.. az indulat nem feléd irányul kifejezetten

csak abból van elegem ,hogy néhányan megint megpróbálják visszahozni az ájtatos korszakot

sztem ez nagyobb sunnyogó gond, mint ez az állandó zsidó hisztéria

polluxware
"Olyan igazságtalan, hogy egy rakat ultraliberális akárkicsoda olyasmirõl enged dönteni valakit, ami egy emberi életet kiolt."

ultraliberális... fúúú de okosz

megint elõjön hogy mi az ami a lényeg

továbbra is azt mondom -> a szûlõ döntése! nem a tiéd, nem az enyém

senkit nem lehet keltetõnek használni ha nem akarja!! és mégx1 mondom nem arról van szó hogy 5-6 hónapos terhességrõl hogyan döntenek

fogalmazzunk inkább úgy hogy az orvos kötelessége az ádgondolt ésszerû/mérlegelõ tájékoztatás! tehát ha már igen és erdemes megszülni (olyan fejlõdési szakasz) akkor adoptáció fellegyen vetve mint megoldás (rengeteg gyermek nélküli pár van)

de! akkor is kedves nõ döntsön az adott szakaszokban... nem a hittérítõ szarládák, meg a többi majom

Dzsini
Mielõtt megégetsz vagy felakasztasz - hol írtam, hogy én hívõ vagyok, vagy hogy szerintem kötelezõ bármilyen vallást követni? Vagy hol írtam, hogy aki nem hívõ, az multikultis mittudoménmi? 😊 Rossz felé csörgeted a gondolataid láncait 😊

polluxware
bocsi de ne gyere már a keresztény értékrenddel... lopást és tejhatalmat akarnak alaptörvényben lefektetni maguknak...

másrsézrõl rengeteg ateista van! és ez nem azt jelenti hogy mind multikultis libsibibsi meg mittomén mi... csak egyszerûen azt hogy 21században nekem ne tegye már senki kötelezõnek a behajulást, ezeknek az évszados gazembereknek........

amíg istennel meg az õ hülyeségeikkel jönnek, addig te meg a hívõ társaidat bármire rá lehet venni... ez magyarország szégyene, hogy pusztán vallási meggyõzõdésbõl bármit ellehet veletek fogadtatni, még szabad rablást is

undorom van az egész nyájtól

Dzsini
Önmagában (jelenleg) életképtelen mbrió, amelybõl(akibõl?) egy önmagában életképes ember fog kialakulni - nem egy rosszindulatú tumor, amelyik elszívja a táplálékot a hordozó szervezetétõl. Azt pedig, hogy tudatos-e ebben a korában, azt végképp nem lehet meghatározni, hiszen nem lehet megkérdeni róla - de reagál a környezetére, él, létezik.

A 12. hét, az 3 hónap. 4-5 hónapos magzatot már orvosok (lent említettem, és ez például Magyarországi eredmény) képesek voltak méhen kívül életben tartani, egészségesre nevelni. Tíz éve a 6-7 hónapos magzatoknál se nagyon láttak esélyt, pár év múlva már lehet, hogy a 3 hónapost is meg tudják tartani. Akkor visszábbállítják, hogy innentõl magzat, onnantól embrió?
Láma! azt írja: " teljesen életképtelen lény, ami az anya szervezetének része." - Születése után is hosszú idõn át életképtelen lény, az anya (vagy más külsõ forrás) segítségére van szüksége, hogy életben maradjon. Ha idõ elõtt születik, akkor is (a tudomány jelenlegi szintje alapján) kb. 4-5 hónapos korától már életképes. Mi alapján határozható meg, hogy mikortól életképes vagy életképtelen? Nem önellátó még 1 évesen sem, de életben tartható 5 hónapos korától.

---
Az egész onnantól állandó vita tárgya, hogy elvont fogalmaknak más-más emberek más jelentést tulajdonítanak, és ezt egyetlen igazságként próbálják kivetíteni.
Ilyen problémás kifejezés például a házasság is - vannak, akik számára egy jogi procedúra, amely bizonyos anyagi és jogi elõnyök megszerzéséhez szükséges. Vannak, akik számára egy magunk, és egymás számára elmondott eskü, amely során elkötelezik magukat egymás iránt. Vannak, akik számára pedig egy isten elõtt tett eskü vagy szentség, amely során elhatározzák, hogy a szentség által elvárt módon fognak cselekedni. Melyiknek van igaza? Mindegyiknek aszerint, ahogy õ értelmezi.
A törvény jelenleg azt mondja, hogy csak a jogi procedúra számít, az egyházi esküvõt nem fogadják el törvényesnek, míg van olyan európai ország, ahol az is elfogadott, és ugyanolyan következményei vannak.

Ilyen problémás kifejezés a nemzet - van, aki számára egy politikai határokkal elhatárolt terület, amelynek tagja mindenki, aki ott lakik. Van, aki számára egy kulturális csoporthoz való tartozás, lakhelytõl és etnikumtól függetlenül. Van, aki számára egy etnikai csoporthoz való tartozás, lakhelytõl függetlenül. Van, aki számára egy politikai konstrukció, amely az "állampolgárság" nevû politikai konstrukción keresztül határozza meg egy nemzet tagjait. Melyiknek van igaza? Mindegyiknek aszerint, ahogy õ értelmezi.
A törvény jelenleg azt mondja, hogy aki születésekor állampolgár, az a nemzet tagja, és aki most nem az, de állampolgár szeretne lenni, annak bizonyítania kell a származását, ami után ugyanúgy teljes értékû állampolgár lesz - a mostani törvénytervezet alapján még szavazati jogot is kap, lakóhelytõl függetlenül. Más államok másképp határozzák meg ezt.

Atomreaktor
nem tudom, nálam épp az ellenkezõjét támasztja alá...

89
de az lenne...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Láma!
ez csak alátámasztja amit irtam. ebben a formában még teljesen életképtelen lény, ami az anya szervezetének része.

Atomreaktor
immovable
Hát te tudod. 😊
Láma!
"Hasonló indokok ellentétes esetben (szabad döntés) is elõjöhetnek: Olyan igazságtalan, hogy egy rakat ultraliberális akárkicsoda olyasmirõl enged dönteni valakit, ami egy emberi életet kiolt. Ez még csak nem is eutanázia, hiszen egy egészséges emberi lény életének elvételében asszisztál az orvos (akinek az esküjében is szerepel a tiltás)."

a terhesség 12. hetéig lehet végezni viszonylag biztonságosan abortuszt. Orvosileg ez még embrió, ezután magzat. Itt még egy fejletlen, életképtelen lényrõl beszélünk. Tehát messze nem egy egészséges emberi lényrõl. Ez egy orvosi beavatkozás, tehát tudomány. Semmi köze ennek a hithez, vagy a kultúrához. Ennyi erõvel szablyák meg a kereszténydemokraták azt is hogy az orvos egy mütét során mit távolithat el a szervezetbõl és mit nem, mert elvégre azt isten adta az embernek, akámilyen szar is...

Dzsini
Akkor írom le az ellentétes indokokat, ha úgy érzem, érdemes szélesíteni a látókört egy témában (jelen esetben pl. arról, hogy mikortól számít embernek egy magzat), fõleg olyan esetben, ahol minden megoldást ugyanolyan elfogadhatónak tartok, amennyire saját ismereteim alapján látom. "Küldetés" annyiban, hogy nem tartom értelmes, okos viselkedésnek azt, ha valaki anélkül ítélkezik, hogy legalább elgondolkodott volna azon, hogy akinek ellentmond, annak is lehet valami a mondanivalójában.

Egyébként ugyanez a vita az abortusszal és egyebekkel pár évente felmerül, és már többször is nagyon komoly, hozzáértõ orvosok mondták el a véleményüket pró és kontra, és õk is meg tudtak egyezni abban, hogy ez szinte kizárólag kultúra kérdése.
A jelenlegi kormány pedig, (legalábbis nevében) részben KDNP-s, de a Fidesz is önmagát a keresztény erkölcsök követõjének tartja (és ezt az Alkotmányban is tükrözni kívánja - lásd még az EU alaptörvénybe beépítendõ kereszténység gondolata). Ami érthetõ is, hiszen az államalapítás már ezer évvel ezelõtt erre épített, és az ország történelmében a huszadik század elejéig-közepéig ez volt a mérvadó (utána pedig ~50 éven át ennek a merev ellentéte, bár hittan órára és templomba akkor is lehetett járni). Eszerint viszont az emberi élet a fogantatásától kezdve létezik, és így kell megítélni, védeni. Ez egy kultúrából adódó nézet, amelyet lehet kritizálni, lehet vele szemben felhozni érveket, de ugyanígy mellette is, és nem lesz rosszabb egy ember attól, hogy számára ez vagy az a gondolat áll közelebb.
Ugyanez a gondolat viszont például a katonai és a parlamenti eskü végérõl eltörölte (illetve szabadon választhatóvá tette) az "Isten engem úgy segéljen!" mondatot, mert nem teszi kötelezõvé - ezt lelkiismereti kérdéssé teszi, mert egy ember nem lesz rosszabb, ha nem esküszik meg egy bármilyen Istenre - de az által viszont igen, ha egy _másik_ ember életét saját döntése alapján kioltja.

A véleményemet pedig - ahol úgy érzem - szerintem elég sokszor bemutattam a belinkelt hírekben, hozzászólásokban. A gondolatokat pedig csak Orwell 1984-ében büntették 😊

Punker
Dzsininek van magán véleménye és mellé egy hobbija itt a fórumon <#banplz>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
vannak még naiv emberek akik elhiszik hogy a nyilvánosság megvédi õket,

számomra érthetetlen miért nem adott ki egyszerre mindent, ez hogy apránként mindenkinek beintek lehet hogy szórakoztató, de gyakorlatilag csak a saját dolgát nehezíti vele meg.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

immovable
Te tudod. Csak furcsa, hogy te minden posztban látszólag egy dolgot tartasz szem elõtt, mégpedig, hogy ellentmondj a másiknak. Mire jó ez a látszólagos objektivitás? Ez valami küldetés? Itt a legtöbben elmondják a véleményüket, még ha mások szemében ez irritáló, vagy megvetendõ. Neked pedig mintha nem is lenne véleményed. Igaz nem vagy köteles megosztani ezt másokkal, de ha itt elszabadul "észak-korea" még eljön a színvallás ideje is.<#gonosz1>
Dzsini
Nem mondtam ilyesmit, csak rámutattam, hogy attól, hogy valamivel szemben vannak indokok, attól még mellette is lehetnek - és egy döntést nem okos dolog meghozni anélkül, hogy legalább egy kicsit megpróbálnánk átgondolni, hogy a másiknak milyen indokai lehetnek.
Jelen esetben pedig - mivel nincs olyan megoldás, ami mindenki számára megelégedést okozhat - egyik indok ugyanolyan jó, mint a másik, a törvényhozás pedig így döntött, most ezek morognak (akár én is, de ettõl még megértem az indoklást), ha más a döntés akkor mások morognak (akár én is, de ettõl még megértem az indoklást). A saját véleményemet nem írtam le, természetesen én sem vagyok teljes mértékben objektív, de fel tudom fogni, hogy mások valamit - neveltetésük okán - másképp látnak.

immovable
Ezek szerint neked jó ahogy van. Te nem nyafogsz, nem emelsz kifogást semmi ellen. Objektíven szemléled a dolgokat egy karosszékbõl, felülemelkedtél a kicsinyes vitákon, s elfogadsz mindent ahogy van, ahogy megmondják neked. Hát, így is lehet élni. Jó neked. Nem bölcsész vagy véletlenül?
bakkerman
SEGÍTS A VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA ÁLDOZATAIN!
HÍVD A 1749-ET, VAGY KÜLDJ RÁ SMS-T "ISZAP" SZÓVAL. KÖSZI 😊

ezmiez most?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Atomreaktor
kommentár nélkül.

Dzsini
Hasonló indokok ellentétes esetben (szabad döntés) is elõjöhetnek: Olyan igazságtalan, hogy egy rakat ultraliberális akárkicsoda olyasmirõl enged dönteni valakit, ami egy emberi életet kiolt. Ez még csak nem is eutanázia, hiszen egy egészséges emberi lény életének elvételében asszisztál az orvos (akinek az esküjében is szerepel a tiltás). Hogy lehet ezt bármilyen erkölcsös módon megindokolni, hogy még csak esélyt se adunk egy embernek, megöljük, még mielõtt megpróbálkozott volna létezni. Honnan veszed, hogy az a gyermek mindenképp a kukában landolt volna? Ha teherbe esik, és meg kell tartania, akkor lehet, hogy emiatt erõfeszítéseket fog tenni, hogy a születendõ kis életnek a lehetõ legjobbat nyújtsa - rendbehozza az életét. Persze, könnyebb kitérni ez elõl, és elpasszolni a felelõsséget.

Azért, mert szerinted az egyik nézet hülyeség, a másik pedig nem, attól még nem lesz egyik sem jobb a másiknál. Valahol viszont meg kell húzni a vonalat, és mindig lesz, aki nyafog miatta.

immovable
Mert sok, a piacgazdaságban csalódott s ott sikertelen, megkeseredett ember, aki nem találta meg a számítását, megszavazott egy olyan vallásos áhítatba burkolódzó neokommunista garnitúrát, ami felépíti majd neki a csupa nagybetûs ÁLLAMOT ami, mint szülõ a gyereknek megmondja majd mit tehet s mit nem. Ettõl várják a biztonságot. Valójában a szabadságukat adják fel saját tehetetlenségük s az ebbõl fakadó indulatuk miatt. Persze vannak kivételek, akik csak okádnak az elõzõ garnitúrától - joggal - s reménykedtek hátha Kedves Vezetõ majd jobb lesz. Eddig nem úgy néz ki.

Flame on.
Atomreaktor
kommentár nélkül.

Mai anyag azt hiszem Assange legrosszabb dontese volt😊

Litvinenko gyilkossaga, orosz kormanyugynokok a maffia segitsegevel szereznek fegyvert...😊

Julian helyeben mar nem terveznek nagybevasarlast, oroszoknak napi gyakorlat az ujsagirok likvidalasa, ott nem csak dumalnak, mint az USAban...

http://gaborszantai.co.uk/

polluxware
ha így halad ez az ország.. még azt is bevezetik ezek a neokomcsik a papok nyomására ,hogy minden maszturbálás után kötelezõ legyen a gyónás...

amióta hatalmon van ez a brancs, már BÁRMIT eltudok képzelni...

szóba került már a kötelezõ vasárnapi istentisztelet is... hogy bacnák meg egymást ájtatos pillanataikban

Narxis
Pedig én is vele értek egyet...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

polluxware
olyan k. igazságtalan, hogy egy rakat 'semmiköze' hozzá nagymagyar, vagy hittérítõ akar olyasmirõl dönteni ami egy anyára tartozik meg az orvosára hogy javasolja e az adott helyzetben (megoldható e), vagy sem...

mi köze az államnak ehhez???

ha egy anya nem akarja kihordani... akkor hogy kényszerítheti erre bárki is -> vagy jobb kukákból kihalászni ezeket a kihült addigra már halott életeket?

és hangsúlyozom, nem arról van szó hogy már a fejlett csecsemõt darabolják szét az utolsó pillanatban...

Dzsini
ha máshol húznák meg a vonalat, másnak nem tetszene - ez már csak ilyen.

polluxware
példul az a nõ akit megerõszakolnak, vagy tudván nem tudja felnevelni..

HA IDÕBEN TÖRTÉNIK A FELISMERÉS, AKKOR CSELEKEDNI LEHET HISZ A MAI EGÉSZSÉGÜGYI FELTÉTELEK ADOTTAK... nem setét középkorban élünk, és a keresztyénség meg foglalkozzon a már megszületett árva gyerekek molesztálásával (baccák meg)

másrészrõl.............

Döntsön már az érintett anyuka jelölt a kérdésben, ne ilyen tyúrbómagyar hittbuzgó mélymagyar falka akinek közvetlen k.-ra SÉMMMI köze a dologhoz

ha meg a kedves fidesz így akarja szaporítani a népet mégjobban... -> még több árva gyereket akar akit senki nem tud eltartani majd "normálisan" ?? annak aztán sok értelme van úgy

89

Dzsini
Erkölcsileg egy emberi élet kioltása bûn, ezzel nem vitatkoztam.

Abban nincs tudományos megállapodás (és erre céloztam az írással), hogy mikortól számít a megtermékenyített petesejt emberi életnek - és ez tényleg hit vagy meggyõzõdés kérdése, hogy hány darab sejttõl / mennyi idõtõl tartod annak. Erre írtam, hogy van, aki szerint a megtermékenyített petesejt már ember (sõt, akár a megtermékenyülés lehetõsége is az, és a fogamzásgátlás minden formáját, az óvszerhasználatot is elutasítja), és van, aki szerint akkor, ha egy beavatási rítuson (keresztelés, stb.) átesett. És ez teljes mértékben kultúrafüggõ, és egyik meglátás sem jobb vagy több a másiknál.

5 tipp, mit tegyünk a kötelezõ magánnyugdíj-pénztárban lévõ megtakarításunkkal?

1. Nyomtassuk ki az utolsó egyenleget, keretezzük be és emlékezzünk rá!
2. Vegyük fel a lengyel állampolgárságot, kérjük át a számlánkat, ott még pár évig királyok lehetünk.
3. Küldjük el a kivonatot Selmeczi Gabriellának és kérdezzünk rá, hogy ennyiért megéri-e?
4. Hagyjuk bent egy évig és a pénztár magától is lenullázza, ami az addigiból megmaradt.
5. Szenvedjünk maradandó egészségkárosodást és kérjük a rokkantosításunkat.

10 dolog amit a kormány tenni fog a magánnyugdíj pénzekkel.

1. Megveszi az összes Tesco-t meg Auchan-t, most úgyis olcsón lesznek eladók.
2. Kósa Lajos számára megfinanszíroz egy OKJ-s gazdaságpolitikusi tanfolyamot.
3. Ha Kósa mégse megy el, akkor vesz svájci frankot.
4. Olcsóbb magánnyugdíjasokat vásárol Kínából.
5. Létrehozza a világ elsõ állami magánnyugdíjpénztárát, amit Bakondi György felügyel, majd letartóztatnak valakit.
6. Módosítják az Alkotmányt, így minden 4 életben töltött év csak 2 évnek fog számítani a jövõben.
7. Matolcsi György felteszi a 24-esre Monte Carloban.
8. Félreteszi egy Gyurcsány-letartóztatási bankettre.
9. Megveszi a Chelsea-t a Videotonnak.
10. Keres egy olyan excel rovatot a költségvetésben, ahova befér ez az összeg, és beírja.

10 alternatív javaslat a nyugdíjrendszer reformjára.

1. Nyugdíjasok bárhol játszhatnak Texas hlod'em pokert.
2. A születéskor várható élettartam drasztikus csökkentése.
3. Felosztó-kirovó rendszer helyett sorsolásos - aki nyer, az nyugdíjas lesz, aki nem, az dolgozik tovább.
4. Egyéni nyugdíjszámla - mindenki annyit fizet be, amennyit akar, a kormány meg kap hozzá egy PIN kódot.
5. Testvérnyugdíjas program - mindenkinek kisorsolnak egy testvérnyugdíjast, akit el kell tartania, ezzel párhuzamosan a nyugdíjjárulék megszûnik. Akinek nem jut testvérdolgozó, az így járt.
6. GDP rulett - a kormány minden évben egy szektortól vagy egy nagyobb cégtõl elvesz annyit, amennyi a nyugdíjra kell. Ehhez szerencsekereket használ Alkotmánybírók jelenlétében.
7. Nyugdíjszerzõ háborúk indítása szomszédos országokba, akikre nem annyira figyel a nemzetközi közvélemény.
8. 13. havi munka bevezetése - ennek bevételét a Nyugdíjasmentõ Alapnak ajánlják fel.
9. Nyugdíjasok havi egy ingyen beszédet kapnak DVD-n, nyugdíjat pedig majd késõbb.
10. A nyugdíjasok megkapják a BKV-t, mint kisrészvényesek.

Az 5 legrosszabb mondat, amit a nyugdíjas postástól hallhatunk 20 év múlva

1. Marika néni 12 hónap múlva jövök.
2. Tessék megnyugodni, ez a pénz jó helyen van az államnál.
3. Az öngondoskodás jegyében ide tetszene tudni adni a nyugdíja 90 százalékát, hogy utána kihozhassam?
4. Ne tessék aggódni, a Gitta néni a 3/d-bõl sokkal rosszabbul járt, tõle minden hó végén elviszek 980 forintot a diákhitelére.
5. 82 évesen már nem szedem olyan gyorsan a lépcsõket, de már csak 6 évem van hátra a nyugdíjig.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
Tudományos adat: a koraszülöttekkel foglalkozó orvosok olyan 4-5 hónapos, 300-400 gramm körüli magzatokat már életben tudtak úgy tartani (bár csak 1000 gramm felett mondják 90%-ra), hogy annak késõbb nem lett semmiféle lemaradása a teljes idõben kihordott társaik mellett.

89
Értem, hogy tudományos körökben nincs megállapodás, de miért kéne erre tudományos meghatározás, szimplán erkölcsileg is be lehetne látni, hogy bûn kioltani az emberi életet.
El sem tudom képzelni azt az anyát aki ilyesmire szánja el magát.
De mindenki maga dönti el hol a határ, ahogy te is írtad, OFF vége részemrõl 😊

89
Te ne légy orvos

Dzsini
mivel tudományosan nem meghatározható, hogy mikortól számít "embernek", "tudatos lénynek" egy magzat, innentõl ez csak és kizárólag hit és meggyõzõdés kérdése. Ha számodra a fogantatástól már az egy teljes értékû élet, akkor számodra gyilkosság. Más számára ez születéstõl számít csak, megint máshol pedig onnantól, hogy nevet adnak neki - ezért például a nagyon betegen született csecsemõknek nem is adtak nevet, mert akkor nem volt meg hozzá a kulturális kötõdés. A keresztény kultúrában is van rá példa, hogy egy haldokolva született csecsemõt sürgõsen kereszteltek meg, hogy ne haljon meg kereszteletlenül - egy egészséges újszülöttnél pedig vártak akár napokat is, hogy vasárnap a misén történjen a keresztelés - és csak onnantól számított teljes gyermeknek.

A törvénykezésnek viszont valamilyen pozícióban meg kell húznia egy vonalat, hogy eddig ez, onnantól pedig az - és biztosan lesz, akinek ez sérti a nézeteit, és szembefordul vele. Nincs jó megoldás, kevésbé rosszak vannak.

immovable
Igen nem az. Az a pár hónap meg jó fél évnek is.