61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Garfield #59143 Bakker, Oroszország jelenleg a világ egyik, hanem "a" legnagyobb olajkitermelője. Magyarország milyen, ehhez hasonló gazdasági erőt tud felmutatni?
nem, ebben az esetben már azért adózok, mert nem a hazám, hanem hogy a pénzemért cserébe életkörülményeket kapjak, ne a havi befizetéseken kelljen idegeskedni, és centizni mire elég mire nem
És ebben miért a cionista világösszeesküvést hibáztatod? Lejjebb már leírtam, hogy a lenti grafikonról leolvasható a jelenlegi kormány teljesítményeképp megnövekedett devizaárfolyam, mely szépen felduzzasztotta az adósságunkat. Semmi cionisták meg izé, hanem a realitásoktól elszakadt kormányzás. Az a kormány, mely bevezeti a 27%-os ÁFÁ-t, mely a 202e Ft-on felül keresőkre további terheket rak, Tudod, mennyi a havi bruttó bér 2010-ben a teljes munkaidőben foglalkoztatottaknál? Mit ad isten, pont 202.600 Ft a KSH szerint. Szóval megvan, hogy az kormány egykulcsos adója csak az átlagbér alattiaknál érvényesül, az efölöttieknél már plusz elvonás van? Mégegyszer mondom: KSH szerinti bruttó átlagbérről beszélünk, nem a bankigazgatók fizetéséről.
Szóval azt kellene megértened, belátnod, és szembenézni vele, hogy a centizgetést ezeknek az állítólag a magyar emberek érdekeit képviselő politikusoknak köszönheted: akiknek lenne más választásuk, lenne lehetőségük ténylegesen a Zemberek érdekeit képviselni, de ők inkább a hangos kivagyiságot és mellverést választják. De milyen egyszerű az egészt a gonoszan nyáladzó, kampósorrú cionisták láthatatlan tömegére tenni ahelyett, hogy belátnánk, a jelenlegi _magyar_ vezetés a ludas benne, és emberek százezrei dőltek be a szépen hangzó cukormázas ideológiájuknak, csak mert a legalapvetőbb összefüggéseket sem látják vagy akarják látni.. -
#59142 megfordult a fejemben oroszország igen, továbbá kanada vagy anglia. annyit azért hozzátennék, hogy ebben a verzióban már kiesik az hogy azért adózok hogy majd a jövő generációjának... nem, ebben az esetben már azért adózok, mert nem a hazám, hanem hogy a pénzemért cserébe életkörülményeket kapjak, ne a havi befizetéseken kelljen idegeskedni, és centizni mire elég mire nem -
Garfield #59141 Ezek roppant nemes eszmények, de ott a gond, hogy azért, mert valaki fizet adót, az nem jelenti azt, hogy rákbeteg gyerekek fognak attól azon nyomban meggyógyulni, a tanyasi Józsi bácsinak meg azért kell új vasvilla, hogy a átforgassa naponta a húszezreseket, nehogy megpenészedjenek. Hogy az általad befizetett adóból mi lesz, azt a mindenkori kormány dönti el. Márpedig ha a mindenkori kormány nem képes leépíteni az állami kiadásokat, akkor mindig egyre több és több pénzre lesz szükség a működtetéséhez, és magával hozza a hitelfelvételt. Vedd már észre, hogy az államháztartási gazdálkodás némileg szofisztikáltabb annál, hogy durciba vágod magad, miszerint nem fizetsz a cionistáknak, és lesz, ami lesz. (Bár, a mostani teljesítményét elnézve, gazdasági miniszternek elmehetnél ennyivel is.) -
#59140 Csak úgy kíváncsiságból: szerinted mégis melyik ország az, amelyik "nem a bankárok zsebét tömi"? Kínába vagy Oroszországba emigrálsz? :) -
#59139 valóban, egy olyan országban ahol leépítették a gazdaságot csak is a hitel tud érvényesülni a működéshez... igazad van győztél ! még szerencse hogy a hasonló gondolkodásúak miatt tervezem elhagyni az országot! én ha adózok azért adózok hogy a jövő generációjának egy élhető országa legyen, ha adózok én azért adózok hogy az ország fejlődjön és gazdasága magasabb szintekre emelkedjen, én nem azért adózok hogy a bankárok zsebét tömjem, még életemben soha nem vettem fel hitelt mindent kiperkáltam egyből de képletesen minden magyar állampolgárnak van kb. 3 millió forint tartozása, hát én a sajátomat inkább rátok ruháznám... -
#59138 Nagyszerű, csak éppen nekünk van egy iszonyatos méretű hitelállományunk, aminek folyamatosan fizetendő tételei vannak. Olyan állampapírok, IMF hitel-tételek, amiket vissza kell fizetni. Itt ezer milliárdos tételekről beszélünk. Ezek nem most születtek, hanem akár 10 évvel ezelőtt (egy 10 éves futamidejű állampapír esetében). Mégis, miből fizeted ki ezeket az összegeket? Az államháztartás még akkor se lenne képes ezek kifizetésére, ha hirtelenjében pallossal kezdenék el nyesegetni a kiadási oldalt, a bevételi oldal meg stabil lenne, mint a beton.
Van egy meglévő igen nagy hitelállományunk. Ha nem veszünk fel hitelt, akkor az ország csődbe megy. Ennyire egyszerű a képlet. -
Garfield #59137 "tehát a drága hitel jobb?" idézd ahol én egyáltalán hitelfelvételről írok, a mondadóm célja pont hogy ne vegyünk fel hitelt
Lejáró állampapírokat miből fizeted ki?
"szerinted az imf mi?" egy cionista érdekképviselet, aki új zélandtól európáig már rabláncra verte a fél világot digitális fedezet nélküli pénzekkel
Akkor ez egy csúnya, világméretű összeesküvés lesz, mert azt az állítólagos fedezet nélküli pénzt mindenki elfogadja, beleértve az államkötvényeket jegyzőket is. -
Tsol #59136 Ez a "menjünkcsődbenyomtassunkpénzt" szöveg? -
#59135 "az emberek megszopták az olcsó hitellel? de miért?" mert úgy lett megtervezve a rendszer, hogy ha elegen benne vannak összedől
"tehát a drága hitel jobb?" idézd ahol én egyáltalán hitelfelvételről írok, a mondadóm célja pont hogy ne vegyünk fel hitelt
"szerinted az imf mi?" egy cionista érdekképviselet, aki új zélandtól európáig már rabláncra verte a fél világot digitális fedezet nélküli pénzekkel
-
Tsol #59134 #59120 -
#59133 hagy válaszoljon! -
Garfield #59132 Nem, a hiteltől nem fog. A hitel csak arra kell, hogy működjön az ország. Az adósság csökkentéséhez értelmes gazdaságpolitika kell. Na, az nincs most. -
#59131 szerinted az imf mi? -
Garfield #59130 Ha hangulatkeltés, akkor semmiben sem különbözött a tiedtől.
És mondd, a bármilyen más hitelt miből fizetnéd vissza? Mert persze, tényleg nem kéne hitelt felvenni, csak épp a jelenlegi költségvetésnek esze ágában sincs csökkenteni a kiadásait, ő inkább a bevétel-növelésre esküszik, plusz az árfolyam-emelésre, lásd lejjebb. (Csak kérdés, hogy az árfolyamromlás kinek is jó?)
De amúgy komolyan, érdekelne, hogy a jelenlegi helyzetben hogyan oldanád meg te a forráshiányt? -
#59129 tehát a drága hitel jobb?
vagy nem értem
az emberek megszopták az olcsó hitellel? de miért? -
#59128 tehát azt mondod, hogy ne vegyünk fel több hitelt?
akkor mi legyen?
légyszi mondd el, kíváncsivá tettél -
#59127 lassan semennyiért sem
nem hülyék
én sem fektetném ide be a pénzem
simán benne vagy, hogy sosem kapom vissza -
#59126 hát az ócsó hitelt szopták meg nem rég az emberek nem? nézed a híreket? -
#59125 a 3%-os kamatról beszélsz a 8-10% helyett?
hű, hát az imf maga a sátán -
#59124 az meg a másik hogy ok felveszünk imf et és majd itt pár éven belül lemegy 20-30 % -ra az adósságunk??? röhögnöm kell :D -
#59123 szerintem ez nem volt megfelelő válasz a hszemre, ha meg hangulatkeltésnek szántad akkor felejtős... én alapvetően abból indulok ki hogy már a tízmilliomodik hitelre vesszük vel a tízmillióegyediket, és magyarországnak nem olyan a helyzete a piacon hogy ezt vissza tudjuk fizetni !! miből?? -
#59122 Semmi probléma. Csak éppen Kína, Szaud-Arábia, Dél-Madagaszkár és Grönland se akar már hitelt adni nekünk piaci kamat alatt.
[irónia]
De semmi gond, nagyjaink elintézik, hogy az IMF se akarjon...
[/irónia] -
Garfield #59121 Neee, nee, légyszi IMF-et soha többet!!! Én jobban szeretnék többet fizetni Kínának, Szaúd-Arábiának, Dél-Madagaszkárnak vagy Grönlandnak, csak azért, hogy azt higgyem, hogy ha nem az IMF-nek fizetek, akkor független vagyok!!! Ráadásul van is rá forrásom, hogy ezt a többletköltséget kifizessem!
Le a Zájemeffel! -
Tsol #59120 Mindenképp fel lesz véve, a kérdés csak az, hogy piacról 8-10%-os kamatra, vagy IMF-től 3-5%-osra, cserébe persze kiadáscsökkentés. -
#59119 #59113 ra -
#59118 remélem fel lesz véve még 10-20 imf, és remélem majd az unokáid fogják visszafizetni extra kamattal... -
#59117 -
#59116 Szenteste meghalt Csita, a Tarzan-filmek Magyarországon is nagyon kedvelt Csimpánza. Hihetetlen, de 80 éves volt! A Tarzan filmek a 30-as években készültek, és Csita akkor a világ legnépszerűbb állatsztárjának számított. -
#59115 majd államosítják az önkormányzati fenntartású közintézményeket, feladatokat -
Lantee #59114 Azt hiszem, talán egyik David Letterman-on Late Night Show-ban volt anno egy kis bejátszás. Az első részben egy amerikai átlagember ül a TV előtt, hallgattja a hírt, hogy egyik politikus bevallotta, hogy hazudtak. Ember semmit nem csinál, belemar a popcornba, megrándítja a vállát, és ül tovább.
A másik részben egy szittya-magyar, nagy bajusszal, bekecsben ül a TV előtt, hír ugyanaz, erre a szittya teljesen kifordulva magából elkezd örjöngeni. :) -
Vlala #59113 Az a rohattájemef már megint nem ad ingyenpézt. Pedigorbán aszonta, hogy aggyon. Mongyanakle, merkülönben.
Fúuuuuj. Tüntessünk. -
Vlala #59112 A forint miattuk van mélyponton, de megpróbálják az Erstével megfizettetni. Ultimátumban.
"elvárható tisztességes piaci magtartás folytatása, és az EU-ban hagyományos banki üzleti etika"
Vicces a fiúcska, csak a pofája nagyobb, mint a bécsi kapu.
Janikám, ha egy önkormányzatnak nincs pénze, az annyit is ér!
Bezzeg ha én küldenék ultimátumot az OTP-nek, vinnák a kocsit... remélem, tőle is viszik a várost. -
Garfield #59111 Amúgy pedig küldöm Lázár Jánosnak és mindenkinek, aki szereti:
Cirkuszt a pénzért, a néző nem veszíthet.
Hajtűkanyarban minden kiderülhet.
Valaki kiszáll.
Valaki elszáll.
És az este bármilyen kíváncsi, már csak szétszórt álmokat talál.
Kétszázhúsz felett észre sem veszed,
És elhagyod a valóságot.
Kétszázhúsz felett átértékeled
Magadban a világot.
Kétszázhúsz felett senki nincs veled,
Közelre kerül a távol.
Kétszázhúsz felett több már nem lehet,
A kerékbezárt magányból. -
Garfield #59110 Én speciel a mai napig nem értem, hogy miért nem lehetett a kezdetektől fogva rákényszeríteni a bankokat a jegybanki alapkamatra, és a felvételkori szinthez képest az árfolyamkockázat fele-fele arányú megosztására - mind lefelé, mind felfelé - az ügyfél és a bank közt?
Persze mindez nem befolyásolja azt, hogy Lázár zsarolása abszurd, Az Erste viszont az utolsó két bekezdés miatt elkezdhet aggódni:
- a fideszes fiúk simán át fognak verni egy Lex Hmvhelyet, ha az a szándék;
- a legutolsó mondat pedig visszamenőleges hatályt sejtet, amihez a jelenlegi jogrendben semmisnek kellene kimondania a bíróságnak a kötvénykibocsátás megfelelő rendelkezéseit: azonban nagyon úgy tűnik, mintha Lázár törvényi szintre akarná ezt emelni, mert másképp nem nagyon juthatna hozzá.
A kedves önkormányzatok pedig elkezdhetnek gondolkodni, hogy milyen egyéb, alternatív forrásból finanszírozzák a tevékenységüket az elkövetkezendő években: ha ugyanis Lázár végigveri ezt - ráadásul visszamenőleges hatállyal - az országgyűlésen, akkor nem nagyon lesz olyan bank, amelyik kölcsön adna nekik.
U.i.: Jól mutatja a fideszes fiúk célját, hogy amíg csak devizahitelekről - Zemberek!!! Zemberek!!! - volt szó, addig fel sem merült bennük ez az ötlet, még a jövőre nézve sem. Amint az egyik vezető politikusok seggéről van szó, azonnal mozgolódnak.
U.i.: Még egy indok, hogy a képviselőséget miért kell elválasztani a polgármesterségtől. Ha ugyanis most így lenne, akkor Lázár dupla vagy semmi alapon állhatna csak ki ezzel a szöveggel, azaz vagy minden érintett önkormányzat nevében, vagy egyikben sem. Mert elég furcsán mutatna, ha kipécézne egyet és a többit hagyná, ha viszont mind nevében követelne ilyet, az sokkal nagyobb kölcsönállományt érintene, sokkal több bankkal. -
#59109 nem a beszéddel volt a gond valóban (egyébként sem egy ember felelős a töketlenkedésekért, lopásokért) - viszont azzal hogy nem mondott le, maga is bűntárs lett. pont annyira, mint bármelyik másik párttag.
---
továbbra is drágán/sehogy nem finanszirozható az állam működése a piacról
biztos a rohatteurohattimf ijeszti el a vevőket, hogy ŐK adhassanak hitelt ;) -
#59108 mondj igazat ebben az országban, borítsd ki a bilit, és gyűlöl mindenki
ellenben a hazugot, aki kijelenti, hogy életében nem hazudott, mindenki imádja
hazug és korrupt és kisstílű a magyar társadalom, olyan mint Orbán -
Lantee #59107 Én végighallgattam azt a bizonyos beszédet - amiből sokaknak csak a "hazudtunk" szó maradt meg - és akkor lett szimpatikus. Többek között azt is mondta a saját pártjának, hogy most már hagyják abba a hazudozást, és kezdjék el az érdemi munkát, különben ő lelép. Vagy folytassák, de akkor nélküle.
Halkan jegyezném meg, hogy meggyőződésem szerint az öszödi beszédet a mai napig nem hallgatta/olvasta végig a szavazók 99%-a! Az itteni topiklakókra is igaz... -
#59106 én ezt láttam benne
de a nyomorult mszp visszahúzta
lehet, hogy nincs igazam, van ilyen
ugyanakkor meglehetősen impotensek is voltak, meg ők is ötleteltek -
Ronny #59105 Ha tényleg csak ezeket tudjuk kitermelni magunk közül, akkor jobb ha még most összepakoljuk a cókmókot. -
Ronny #59104 talán mert akar tenni ezért az országért
Te kis naiva..:)