Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Ezt próbáld megmagyarázni a bölcsészpalántáknak, meg a politikusoknak.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hegi90
Asszem a bölcsészek nagy része így is saját zsebre csinálja az egyetemet.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bandee1987
Hát igen. Egyébként így is lenne mindenkinek joga azt tanulni, amit szeretne. Csak mondjuk ha a bölcsész állami keret lecsökken mondjuk (hasraütésre mondok 1 számot) 200-ról 20-ra, akkor már jobban meg kell érte küzdenie. Ettõl nem sérülnének az olyan irányú jogai, hogy azt tanulhasson, amit akar.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Sadist
Próbálkoztak már vele, megfúrták a kezdeményezést a "mindenkinek joga van azt tanulni, amit szeretne" címû slágerrel.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bandee1987
Persze, van igazság abban, amit mondasz, de szerintem a példák azért valamelyest kiragadottak, valaki más tuti az ellenkezõjérõl is tud példákat mutatni. Amiben pl. én tanulok (mérnök infó) abban se lenne igazán szükség ahhoz, hogy mindenkinek diplomája legyen, de sok helyen megkövetelik. És nem azért mert olyan qrva nagy szakmai tapasztalatot lehet szerezni az egyetemen (sõt, elég keveset), viszont aki képes elvégezni egy BME-VIK-et, BMF-NIK-et, ELTE-progmatot vagy vmelyik keményebb infós képzés, az már elmondhatja magáról sztem, hogy képes lesz arra, hogy késõbb komoly problémákat megoldjon. (Ha már képes volt végigszopni azt az x éveT)

Bandee1987
Én nem azt mondtam, h mindenki rendelkezzen azzal. Viszont mindenkinek legyen meg az esélye arra, hogy ha elég ügyes, okos, akkor elvégezhesse az egyetemet.
Punkerrel egyetértek, a szakok számának méretét és az elosztott támogatást lehetne csökkenteni/növelni annak megfelelõen, hogy mire van inkább szüksége az országnak, menedzserre, orvosra vagy mérnökre.

bertino
zsir <#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

bertino
ez mi is ez egesz pontosan... ? <#fejvakaras>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dzsini
azért a wikileaks eddig kikerült szövegei közt is vannak elég durvák...

kezdem megérteni az amcsikat, hogy idegesek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
nem érted a lényeget, a legtöbb úgyse tudja kitölteni a papírokat 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Danny1987
Romák jövõje: Kilátástalan szörnyûséggé alakult

"Lengyel László politológus új fejleményként hozzátette, hogy a romák elleni közhangulat már nemcsak a keleteurópai országok sajátja, hasonló méreteket öltött a kontinens nyugati részén is. Sõt: nem kivétel az Egyesült Államok és Kanada sem."

Hogy is van ki megy a forgalommal szemben?

"Javasolta, hogy a romák töltsenek ki egy papírt a munkaigényükrõl és a származásukról: az így létrejövõ etnikai adatbázis alapjául szolgálhatna a foglalkoztatásban bevezetendõ kvótának"

Igen ez nagyon jó csak azért veszik fel mert cigány.
Szóval fajelmélet nácizmus , kvóta rendszer taps.
Liberálisok.

Amúgy nem ebbõl voltak perek az USA-ban hogy a fehéret nem vették fel egyetemre jobb tanulmányi eredménnyel míg a négereket szarabbal igen?

Live for nothing or die for something.

Hegi90
<#eljen><#eljen><#eljen>

Danny1987
"hasznosságuk szempontjából"

Lesz "munkája" a jogvédõknek dögivel. 😊

Live for nothing or die for something.

joebacsi
A cél kicsit összetettebb (jó esetben):

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

immovable
Ironizaltam.<#wink>
Punker
attól nem nõ a hazai termelés/fogyasztás.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

immovable
De hát ez nem baj, hisz az új adótörvények még több pénzt hagynak a gazdagok zsebében. Nincs itt gond.
Punker

arty
legjobb/legközérthetõbb írás, amit eddig olvastam

Forza.

Punker
ennek a cikknek nem csak a nyugdíj a lényege, reálisan beszél az összes problémáról.

joebacsi
A terrorista wikileaks miatt az új nagy lufikat sem lehet fújni rendesen sunyiban.
Micsoda egy naív gondolat, hogy rendes, titokban fújt lufik nélkül nem mûködhet a világ rendesen 😊

Várom már a januári banki kámingáutokat a mocskos terroristáktól...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dzsini
egy véleménynek jó az övé is, azért is írtam, hogy a hozzászólásokkal együtt igazán jó a cikk.

arty
nem, ugy néz ki tévedtem 😞

legalábbis ezek alapján "minden oké"

csak azt nem tudom, ki és hogyan tartja nyilván, hogy melyik évben mennyit kerestem?

Forza.

VV ezt most benezte...
Megertem, nagyon rossz a magyar sajtoja a WL-nek, szinte semmit nem kovetnek, de ez az egesz legkevesbe a politikusok viselkedeserol es szemelyisegerol szol.
Amikor arrol van szo, hogy az USA kapcsolatait megszilarditana az oroszokkal, majd sunyiban a KEuropai vedelmi vonalat fejleszti, akkor az mar nem csak bulvar a diplomatak szokasairol.

Ezek miatt igenis van ertelme a WL-nek, csak egyelore sok a szen es nehez megtalalni a gyemantot😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Nézd meg mire írtam válaszként.

Errõl a fél világ hallott most (nagy része úgy, hogy nem is látott még wikileaks oldalt, nem hogy egy ilyen kijutott szöveget), úgyhogy nagyon széles a háta, sok mindent elbír utánanézés nélkül...

Hasfelmetszõ Jack is a (valószínûleg) valójában általa elkövetett gyilkosságokon kívül többszáz esetért "felelõs", az ország több végében, akár egyszerre is - az újságok szerint. Nem sokat fejlõdött azóta az átlag olvasó.

Ez a maximum, es rengeteg tamogatast kapnak azok, akik nemtudnak fizetni, de van bennuk lehetoseg. Raadasul nem is kell addig torleszteni, amig az eves fizetesed nem eri el a 21k GBP-t.

A 9000 inkabb az elitiskolakra lesz jellemzo, az atlag megmarad 2-3k kozott, de emelett van sok Open University, ami kicsit jobb, mint az OKJ otthon.

Fizetesekrol:
UK:
Kedvesem pincerno, exkolleganoje (litvan, angol diplomaja van) elment egy bankba dolgozni.
Pincernokent kicsit lehet le vagy nezve es faraszto talpalni, de az ugyfelek egyik helyen sem jobbak a masiknal, mig a lenezett munkaval 2x tobbet lehet keresni, mint irodistakent.

HUN:
En vilageletemben kreativ munkat vegeztem, terveztem plazak kulso uveghomlokzatat, ovodat, csarnokot, villakat Budara vagy Balaton melle. Ami osszejott, az egy Renault Megane es egy kis csaladi haz, amin hitel van.
A kivitelezok, akik epitettek ezeket az epuleteket, jo esellyel erettsegivel rendelkeztek: legtobbnek minimum 2db 10M HUF ertek feletti autoja volt es a mi kis lakasunkhoz kepest palotaja.
Nem csak a fovallakozoknak, hanem egy jo burkolonak, acsnak vagy viz- es futesszerelonek is jobban megy, mint egy epitesznek.
Az elso kasztra furcsan nezek, de az utobbiaktol nem irigylem, mert sokat dolgoznak.

De amugy erdemes tanulni? Szerintem eleg, ha ugyes vagy es van benned egy kis 'zsido ver'.

(no offense: de a penzt is tudni kell kezelni...)

http://gaborszantai.co.uk/

joebacsi
"vagy elhiszi azt, amit a kedvenc hírforrása mond?"

Eddig is azt mondtak, ami nekik jó, annak se néznek nagyrészt utána, nem kellett ehhez wikileaks.

joebacsi
Nem úgy volt, hogy ez már megdöglött?

Punker

Dzsini
folytatódik a kolera-sztori
Eközben egy amerikai tudóscsoport közölte: a részletes genetikai tesztek alapján Ázsia déli részérõl érkezett Haitiba az a koleratörzs, amely idõközben már több mint kétezer embert ölt meg a karibi országban. A tudósok szerint a Haitin pusztító kolera leginkább a Bangladesben azonosított törzshöz hasonlít.

Punker
nem jó hasonlat mert ami itthon megy az orvosoknál az félelmetes, a kis millió kommunikációs stb képzésre inkább jogos.

Miért kell mindenkinek felsõfokú végzettséggel rendelkeznie? Ha mindenkinek van, akkor elértéktelenedik.

Ki is keres többet? Egy pályakezdõ tanár/orvos vagy egy pályakezdõ CNC esztergás?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bandee1987

Elõre bátor proletárok. Jól képzett szakemberekre mindig szükség lesz. Ez a "gazdagok" elemi érdeke is egyben.

Bandee1987
Lehet az a cél, hogy csak a gazdagok kiváltsága legyen az egyetem?

Dzsini
A harmadik negyedévben 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak, így az idén összesen 241 milliárd forintnál is több hozamot értek el a "nyugdíjtõzsdén" a tagok - írja a mai Világgazdaság a PSZÁF friss jelentésére hivatkozva. A legszebb az egészben, hogy a több mint 3000 milliárd forintnyi vagyonnak kevesebb mint egytizedét tartották közvetlenül részvényben a magánpénztárak, ennyit tehát a tõzsdézésrõl. A befektetések közel fele volt magyar állampapírokban, befektetési jegyekben pedig a pénz több mint egyharmada.

"Szeretném felhívni minden magánnyugdíjpénztári tag figyelmét arra, hogy a mai sajtóhírek is azt erõsítik meg, hogy a vagyonunk, a magánnyugdíjpénztárakba befizetett forintjaink nincsenek biztonságban, nincsenek jó kezekben." - kommentálta a PSZÁF jelentését Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott. Hallottam már hasonló esetrõl. "Ilyen állat pedig nincs" - kommentálta a székely bácsi, amikor az állatkertben megmutatták neki a zsiráfot.
(forrás)

Dzsini
Rogán Antal az Infórádióban:

A magán-nyugdíjpénztári vagyon ügyérõl Rogán Antal úgy nyilatkozott: még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az õ saját megtakarításuk.

1997. évi LXXXII. törvény, 5.§ szerint:

(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhetõ.

Dzsini
érdekes gondolatok a wikileaks-el kapcsolatban - fõleg a hozzászólásokkal együtt gondolatébresztõ.

nem emelnék ki semmit belõle, szerintem mindenki talál benne valamit.

Sadist
Közben megnéztem térképen, mert én is úgy gondoltam, hogy valahol Afrika közepén a nagy semmiben van, de nem. Nyugati parton az óceánra néz.

Willenbrock
Ja állandóan polgárháború van ami a kiskirályok zsoldos seregei közt zajlik,a nép meg éhezik-szomjazik.Tipikus belsõ Afrikai jellemzõk.

Dzsini
Pár éve volt róla egy hír, akkoriban épp úgy volt, hogy csak szerbül beszélt, és a családját épp nem ismerte fel... neki is egyszerûbb lenne már odaát.

banok

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Dzsini
És szerinted mindenki utána néz, hogy ezt meg azt a hírt megtalálja-e a kábelek közt, vagy elhiszi azt, amit a kedvenc hírforrása mond?

Nekem van egy tippem.

89
<#eljen>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Sadist
Sierra Leone, valami afrikai putri ország.

berlinboy6329
Semmit se érnek vele..Hacsak nem tudják feltörni az összes oldalt és egyszerre feltenni rá a hamis anyagot..Mert ami ott nincs,az bezony nem igaz.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Dzsini