Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az Egymásért Lopunk Alapítvány volt elnökének ékes példája annak, hogy ebben az országban bármit, de bármit meg lehet tenni akármilyen felelõsségre vonás nélkül.

Törvénykönyvek, meg alkotmány és a Blikk meg a Nemzeti Sport van csak úgy, lehet olvasgatni is, de vannak jobb irományok is 😊 totál röhej ez az abzsurd ország, mint a totál impotens rendõrség, lehet egyre többen szarnak majd a törvényekre, hozzáteszem logikusan és racionálisan.

Dzsini
én (nagyjából, nem szó szerint) idéztem az ügyvédet a mondat második felében is, õ beszélt eleganciáról és problémákról.

Egyébként ha nincs letartóztatva, akkor oda megy, ahova akar, nem köteles végighallgatni az indoklást - utána a bírónõ amúgy az ügyvéddel próbálta kerestetni, ki volt kapcsolva a telefonja, és mindezek után adatta ki az elfogatási parancsot. Ha tényleg ennyire ott akarta tartani, akkor a bíró több helyen is hibázott - ha akarja már jóval hamarabb letartóztatásba helyezi, figyel arra, hogy mit csinál a vádlott (esetleg felszólítja a maradásra, bár az nem sokat számít), vagy ha látja, hogy nincs ott, akkor sem az ügyvéddel próbálja telefonon megtalálni, hanem megkérdezi elsõre az õrséget, hogy most mi van...

ha összeesküvéselméleteket lenne kedvem gyártani, akkor akár még azt is lehet mondani, hogy konkrétan nem akarták õt most elfogni, és ezt még akár ki is tervelhették 😊 (innentõl mindenki ízlése szerint gondolhatja tovább)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sadist
Szóval szerinted semmi probléma? Azért tedd hozzá, hogy jogilag...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

eksy
Hm, igaz. 😊

"...és...szerintem...bizony."

desigo
Megindult a közlekedés Kína legdrágább vasútján
A beruházás költsége 3,41 milliárd dollár
Dzsini
Igen, a hírekben is mondták, hogy ki van adva rá a parancs, az ügyvédje pedig mondta, hogy amit csinált, az nem jogellenes, ha a bírónõ úgy gondolta volna, akkor ítélethirdetés elõtt is kiadhatta volna rá a letartóztatási parancsot, de nem tette - innentõl azon kívül, hogy nem volt elegáns, amit csinált semmi probléma nincs ezzel, hogy távozott.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

eksy
"Földesi-Szabó az ítélet ismertetése után elhagyta a bíróság épületét, az õrséget késõn riasztották. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene."
origo

"...és...szerintem...bizony."

Dzsini
Nem, mert nem jogerõs az ítélet (az ügyvéd valószínûleg fellebbezett), és ilyenkor az ügyésznek kell indítványoznia a letartóztatást (lásd a szövegben), addig a bírónak nincs köze a dolgokhoz. Ezt már többen is kihasználták régebben is, a híres példa ott van a cikk végén. Megvárta, hogy bûnösnek mondják-e ki, az ügyvéd benyújtotta a fellebbezést, aztán a továbbiakra nem volt kíváncsi 😊

Más eset, ha letartóztatásban van a tárgyalás során, de a "szabad lábon védekezhet" az ezzel jár - van, hogy az ítélethirdetésen meg sem jelenik a vádlott, ekkor távollétében ítélkezik a bíróság (az ügyvéd és az ügyész ekkor is fellebbezhet enyhítésért illetve súlyosbításért, amitõl nem lesz jogerõs).

Ha valamit eltévesztettem, majd egy jogász(tanonc) kijavít, nekem is csak elmagyarázták a Farkas Péteres eset kapcsán.

Hegi90
A bíró nem szólhatott volna az õröknek, hogy tartóztassák fel?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
..😄😄😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
Nem megszökött, távozott az ítélethirdetésrõl - akkor még megteheti minden további nélkül, hiszen nem volt letartóztatva.

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

joebacsi
fail, de elég lenne a nyugta is

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dzsini
Szerintem pedig nyomást akar gyakorolni, és a köz nyomása is nyomás, tehát ha az emberek elégedetlenek X céggel a sztrájk miatt, akkor a cégnek még inkább érdekében lesz megegyezni. Ha van egy elégséges szolgáltatás (a BKV-s sztrájknál például a fõ vonalakon mentek majdnem normál sûrûségben a buszok, járt a metró, a villamosok többsége, stb.), akkor az embereknek akár fel se tûnik a sztrájk, nincs meg a közösségi nyomás a munkáltatóval szemben. (most tekintsünk el attól, hogy a BKV "normál" szolgáltatásával ki elégedett és ki nem)

joebacsi
Voltam olyan hülye, hogy megnéztem a videót a felszólalásról és szerintem nincs ott semmi lenézés meg cinizmus, csak már nem tudnak mit kezdeni magukkal, szavaznának és húznának a vérbe. 1 screenshotba meg bele lehet mindent magyarázni.
A többi felsorolt dolog pedig nem túl szép, de ettõl még a bukás messze van, ezért is merik megtenni. Van tõle egy kis virtuális ökölrázás, de az ki a f*szt érdekel? 😊
Nyugatabra meg löknek pár álszent nyilatkozatot róla, aztán szépen ebbõl is átvesznek pár elemet, mint a bankadóból. Ha ott minden olyan kurva szabad meg hepi lenne, akkor nem kellene wikileaks.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Egyszer már bejöt. 😉
Sadist
Nem, a cikkben szépen le van írva. A kép csak egy ékes példa arra, amikor a lenézés, a cinizmus, a mindenkinéljobbantudunkmindent mentalitás látványosan jelenik meg.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

joebacsi
Egyébként elég lenne csak néhány kósza ötletet adni viktoréknak arra az esetre, ha kifogynának a költségvetés foltozási lenyúlásokból, máris több szmájli lenne a topikban jövõ ilyenkorra 😄

Azért ne felejtsük el, hogy a sztrájk elsõdlegesen munkaügyi probléma rendezésének egy formája, ergo a sztrájkoló a munkáltatójával akar kib*szni. Szóval az elégséges szolgáltatás jó dolog.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

joebacsi
😞

89
immovable
Ó nem akarom én elrontani a felismerés örömét.
89
nekem tetszik...hátaztán?

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Dzsini
"csak az elégséges szolgáltatás mértékérõl kötött megállapodás, vagy pedig egy errõl szóló munkaügyi bírósági határozat megszületése után lehetne jogszerû sztrájkolni" - vagyis ha a cég nem akarja, hogy sztrájkoljanak a szakszervezet tagjai, akkor nem fog megállapodni, tehát nem lesz jogszerû.

Én sem szeretem a sztrájkot (volt már, hogy lent maradtam Szegeden emiatt, pedig jöttem volna haza), de ha már csinálják, akkor csinálják rendesen, ne olyan tessék-lássék módon, hogy alig érezhetõ a hatása, és nincs igazán érdekérvényesítõ ereje... márpedig az ilyen elégséges szolgáltatás dolog a mentõkön meg a közmûveken kívül kevés helyen érthetõ. (ezért szoktak máshol például a buszvezetõk sztrájkolni a mentõsök/nõvérek nevében - talán egyszer volt ilyen itt is)

89
Visszasírják a diktatúrát-2009 novembere

Ezek után mérne építhetne ki magának a 2/3-os többség abszolút hatalmat?<#nevetes1>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Danny1987

Live for nothing or die for something.

joebacsi
Mi az a sok minden? Ki vele, bírom a személyeskedést 😊

Danny1987
Dzsini
valószínûleg mert itthonról nem kapna rá engedélyt a fantasztikus örökbefogadási jogszabályok (nem tudom, hogy konkrétan törvény vagy rendelet) miatt.

Danny1987
Miért afrika ? idehaza is talál árva gyereket.

Vagy csak blikk esetleg reklám kell?

immovable
a király majd mindenkit megreformál

ZDF: A német közszolgálati televízió megszólaltatta az EBESZ sajtószabadság-felelõsét, aki szerint ilyen törvényre egyetlen EU-államban sincs példa, a törvény így kitárta a kapuit a cenzúra elõtt.

Süddeutsche Zeitung: Az összes médium jóformán korlátlan urává teszik a Fidesz-kormányt és annak elnökét.

El Pais: A spanyol napilap internetes oldala alcímében emelte ki a véleményt: olyan törvényt hoztak, amely „gyakorlatilag végez a sajtó szabadságával Magyarországon”, és „nagyon közel áll a cenzúrához”.

BBC: A brit közszolgálati médium szerint a magyar kormány irányítani akarja a médiát.

Hegi90
<#eljen>

immovable
Tetszenek az állandó smiley-k a kommentjeid végén. Kicsit erõltetett, de sok mindent elárul.
z99999
tanulj egy kis politikát és megérted

Pszt.

joebacsi
TE!

Hegi90
Itt nem errõl van szó. Egyszerûen nem értem, hogy miért várják azt az emberek, hogy ha az egyik párt csúnyán elbukik, akkor a másik (ami ugyancsak elbukott alig egy éve) miért lenne jobb? Ebben nincs semmi logika.

Danny1987
Mondj alternatívát.

Danny1987
Hát sarrazint hamar eltávolították a helyérõl miután valamit mondott a bevándorlókról meg a kiválasztott néprõl.
Szóval ha nem a pc-t mondod akkor ott is megütöd a bokádat(érdekes ilyenkor nem tiltakoznak azok akik szerint az egyház milyen rossz volt)
.

Danny1987
Jó lenne ha a hvg-tõl olyan írna cikket a jobbikról aki legalább a weblapjukat megtalálja.

Hegi90
Gyurscsány népszerûbb lett, Orbán kevésbé

Miért, Ó MIÉRT hiszi azt valaki, hogy most jobb lenne a gyurcsány politika, mint korábban??? Miért kell mindig ennek a két vérszívó pártnak váltania egymást?? Az életben nem fogom megérteni ezt a mentalitást, az biztos.

Láma!
a kép alatti részt nem olvastad el?😊

joebacsi
Tehát azért fognak bukni, mert hajnali 1-kor állva hallgatták végig, és szemlátomást már ne nagyon tudtak mit kezdeni magukkal?
Sok ideje lehet valakinek, ha ebbe képest ezt belemagyarázni 😊

immovable
Tikal
De legalább ott lehet errõl beszélni, mert szabad a média 😊 egyébként van valami problémád azzal hogy tele van már a punija a sok bevándorloval akik csak szétrabolják az országot? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

morleone
így van, pont Merkel beszél, akinek a punettija tele van a multikulti iránnyal. Vagyis ezt nyilatkozta kb 1 hónappal ezelõtt nem? Na menjenek a pi...

Tikal
épp írni akartam hogy sorra jönnek a hírek hogy senkinek nem tetszik Europában a fasza kis média törvényünk... ciki ez vitya.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''