Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jhetedikj
Ok így már értem. ;-)

anno 1987

polluxware
miért gondolja azt egy jobboldali érzelmû csoport, hogy csak neki van joga "vinnyogni"
mi a *szom jogosítja fel erre?

ez csak egy költõi kérdés

tényleg úgy gondolják néhányan ,hogy rajtuk kívül európában mindenki hülye?

ahogy olvasom csökkent a g.fejlõdés világszerte.. mivan gebasz esetén?

az eu. ezek után hogy viszonyul hozzánk majd ilyen kijelentések után?

polluxware
más pogromja van...

<#eplus2>

Dzsini
Te is azt szereted, ha egy mondatban megmondják, hogy kit kell utálni, de legalább már a címben utalnak erre? A Danny által linkelt oldalak szoktak így mûködni leginkább.

apropó, hova tûntél Danny? 6-a óta nem szóltál hozzá.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

HöfEE
Egyéni szociális probléma.

Olyan szöveget, amelynek az elsõ fele "miafrancrólhadoválezhagyjonmárbékénahülyeségévelkitérdekelez"-t vált ki az emberbõl, tényleg. Mintha a Háború és béke remake-je lenne.

a.carkey

A medve nem játék.

Dzsini
Hát igen, manapság már komoly teljesítmény 2-nél több oldal szöveget értelmezve elolvasni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Igen, kár, hogy mire ahhoz a részhez érek, eltompul az agyam a sok zagyvaságtól, amelyekrõlk elõtte ír.

Az más kérdés, hogy az elõzõ nyolc évben Orbán hangoztatta a legjobban ezt a Démmokrátziját", meg a népnevébent.
Akkor még õ volt a nép. Sajnos azt hiszi, hogy most is õ az.
Magyarországon gyakorlatilag elfogytak a hiteles közszereplõk, ezek szavára tíz fillért sem adnék. De a külföldi, Uniós visszajelzések eléggé aggasztóak az ország jövõjére nézve.

Össze kellene ollózni egy videót, amelyben a 2009-es és a 2010-es Orbán vitázik egymással.

Dzsini
Írja, hogy õ a szakmai részrõl fog írni, nem a politikairól. Aztán mégis belemegy, és szerintem érdekes dolgokra mutat rá.

demokrácia?
ez nem komoly 😊))
az Orbán második kormányzása elõtt se volt demokrácia, s most sincs, s Orbánék nem is azon vannak hogy legyen, mert marad minden a régiben. Továbbra is a Csányik, Szélesik, Demjánok, Kapolyik, Leiszintgerek a gorék.

De nép szereti hallani, hogy "demokrácia!!!", egyenlõség meg blablabla, s ez szimpatikus a tömegnek, fõleg e topikban sokszor idézett Miklszáth, ...ha nemzetiszínû az eke😊.
Ezért nem kell ide megfelelõ (pl történelem) oktatás, hogy ne gondolkodjanak a tömegek, s ne legyen normális értékrend.

A kétharmadon nevetni lehet csak (Magyarországon 30% valójában 2/3), mert pl a mszmp-szdsz privatizátor brigád 94ben hozott egy törvényt hogy alkotmányt négyötöddel lehet módosítani, amely törvényt most a kétharmaddal kivették, ergo a kétharmad több mint a négyötöd, persze csak Magyarországon, persze a demokrácia nevében. Innentõl bármilyen gondoltat fals aminek bármilyen köze van a matematikához.

nahjha jön akkor a spanyol mondás, "almafától ne várj körtét!".

Szép rajz a nagy semmirõl.

"Mennyire voltam szép" kategória.

...és mindenki fõzhet pálinkát is.

SOkat beszél a részletekrõl, de kihagyja a lényeget. Bár ebben az országban addig a percig lenne bárminek is az elnöke, amikor leírja...

Dzsini
Médiatörvény: relax, és gondoljuk végig

Nem igaz, hogy a médiatörvény megalkotásába nem vonták bele a médiaszakmát, világosan különváltak viszont a politikai és a szakmai elgondolások. Ennek így is kell lennie, mégsincs rendben minden. Egy hosszú írás arról, hogyan dolgoztunk együtt, milyen erényei vannak a megszületett médiatörvénynek, mi az, ami vitatható benne, mi vezethetett el idáig, és a végén még talán egy tanulságot is le tudunk majd vonni.
(Gerényi Gábor - Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke)

polluxware
meg ezek a struktúrális reformok..

ha ti tudnátok ,hogy szétvertek mindent mostanság ilyen szinten ,és még legalább 2-3hónapig megy üresjáratban minden amíg eljutnak odáig, hogy megnézzék mi hova tartozik, és mit mivel lehet kiváltani...

kár hogy ezekrõl nincs szó

polluxware
nem tünt fel neked eddig ,hogy demokrácia szót adig tudták csak ordítozni amíg hatalomra nem kerültek?

aztán most szépen szétverik, és megépítik azt ami nekik demokrati nektek meg kuss...

embör lánya ezt is felismeri? 😉

maximálisan igazad van.
s ebbõl a szempontból dõl meg minden Magyarországon, leginkább az elmúlt 20 év.

Visszamehetünk a rendszer/módszerváltás idejéig, az egypárt, MSZMP nevezte ki a Nemzeti Kerekasztal tagjait hogy kivel tárgyal, majd a módszerváltás után maradt túl sok minden. Megszálló csapatok is, alkotmány is, azaz alkotmány amire most Orbán azt mondta "hogy egy pontja sincs amit tisztelni lehetne benne", majd felesküdött rá. Eléggé ellentmondásos szituáció. A vagyon szétosztása meg beindult, ez hívjuk privatizációnak.

S ezért Magyarországon nem is volt rendszerváltás, mert pl mikor ült össze az elsõ független országgyûlés? s mikor vonultak ki a megszálló csapatok? Innentõl kezdve csak a maszatolás maradt.

kifli
az államadósság mindig a gdp 50%-a fölött van, a nettõ külföldi pedig mindig a gdp 50%-a alatt...
oda van írva: jobb skála, bal skála

jhetedikj
egyik oldalon 10,20,30,40,50
másik oldalon meg 50,60,70,80,90

ez most mi? megzavarodtam<#wow3>

anno 1987

polluxware
bokros is párhuzamosvilágból jött..😉

89

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

SHADOWEYES7
<#miaz>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Dzsini
...mondjuk egy ilyesmit akár 1 másodpercre is elhinni nagyfokú tapasztalatlanságra / hiszékenységre vall. Olyan 1-2 év internetezés után leginkább ciki.

Dzsini
minden évben legalább egyszer megszûntetik / fizetõssé teszik korszakok alapján az ICQ-t, az IRC-et, az MSN/WLM messengert, az IWIW-et, mostanában a Facebook a soros.

A Skype valószínûleg azért nem kerül be a szórásba, mert annak egy része már most is fizetõs.

SHADOWEYES7
Elsõre tényleg benyaltam. 😄

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

birdo
ijesztgeted magad ))... meg engem ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

SHADOWEYES7
Okés végig olvastam.
Kamu az egész! <#nyes>

SHADOWEYES7

birdo
Az embör " lánya is vágja )

A második sor szól a párhuzamosvilágról

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

polluxware
igaz magyar embör az elsõ mondatból vágja..😉

polluxware
vicc ez az elmúlt 20év szöveg is..

abban vikiék nem voltak benne? vagy az párhuzamosvilágbõl jött?

Dzsini
- „Múltkor beszélgettem Árpád apánkkal... mondom neki nagy egy hülye vagy Árpi, nagy egy hülye vagy! Hát miért’ kellett a magyarokat letelepíteni pont a lejtõ legvégére, a gödörbe?!
- Azt mondja azért,’ mert’ szélvédett hely volt.
- Hát... Szélvédettnek szélvédett... De megmarad a büdös is!!!

(Hofi: Te, figyelj haver / Tiszta õrültek háza)

arty
"Afrikába tartó express-re meg már a Gyurcsmány&Kóka feltette az országot, amirõl nehéz letéríteni. "

õket meg a meggyeske
õket meg az I. orbán
azokat meg a hornbácsiék
akiket az emdéef szopatott
avagy az a kuuuva 40venév...

mindenki hozzátette a magáét, sajnos. nem tudnék senkit kiemelni 😞

Forza.

Fabio Capello
abszolút!

Én már látom is lelki szemeim elõtt a következõ híreket:

"az X és Y rádiókat 25 millióra bírságolták, mivel nem hangzott el náluk a napi 150 kötelezõ Éljen Viktor király! felkiáltás"

Láma!
úgy érted, azt a kesze-kusza, érthetetlen, átgondolatlan valamit, ami akkor volt nem lehet médiatörvénynek nevezni, szemben a mostani, aprólékosan kidolgozott, minden részletre kiterjedõen érthetõ és világos törvénnyel szemben ugye?😄

Fabio Capello
Tavaly októberben még nem is volt médiatörvény <#idiota>

<#eljen>
89

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Sadist
Lehet, hogy röhelyes lenne, de én azért még Viktor helyében is nyugodtabban aludnék, ha nem egy dilettáns diszkalkuliás játszana a kassza kulcsával.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Na, nekem már leesett, jöszi. Durva lett volna XD
Sadist
Igen, pont ez az, hogy közvetlen fûtésre használható leginkább, ezért nem a geotermikus erõmûnek, hanem inkább a geotermikus távhõ szolgáltatásnak érdemes nevezni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

desigo
felénk is folyamatban van a fúrás
Geotermikus mezõ Gödöllõ alatt
Dzsini
geotermikusból szerintem jelenleg ez a legjobb, amit itthon ki lehet hozni:

"A geotermikus energiát hasznosító erõmûvel teljes egészében kiváltható a jelenlegi földgázalapú távhõszolgáltatás a 7.500 lakosú Szentlõrincen. A mintegy 1,3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetõen január elsejétõl 900 lakást, a jövõ év második felétõl pedig már több közintézményt is geotermikus energiával fognak fûteni. (...) A baranyai kisváros melletti kútból kitermelhetõ víz 87 Celsius fokos, zárt rendszerben elérheti a 90 fokot is, hozama maximálisan 25 liter másodpercenként."

Sadist
Viktorunk nyal még kicsit a kínaiaknak, és nem kell félnünk, hogy nem lesz kihez hitelért menni. Lehet, hogy még a kínai nagy tûzfalnak is megkapjuk egy darabkáját grátiszba.

Sadist
Sokan elfelejtik, hogy a geotermikus erõmûvek csak korlátozottan használhatók fel energiatermelésre. Tudtommal nem vulkánokon csücsülünk, hanem csak magasabb a geotermikus gradiens, mint az átlag. Egy hõszivattyúval télen nagyon szépen fel lehet fûteni, nyáron pedig lehûteni egy lakást, de elektromos energia termelésre nem igazán használható.

Dzsini
Sorry, nem olvastam el a részleteket - köszi a helyesbítést!