Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Hja értem, szóval akkor tanunak minek elmenni, mert akkor csak bíóságra kell járogatni, de ugyanakkor a rendõrség a köcsög és elferdíti a tényeket, miközben hivatalosan senki nem igazolja nekik a szurkálás tényét.

Gratulálok!

Marci0115
hát , magambol kiindulva én be nem mennék, minek? hogy utána 2 évig járkáljak tárgyalásokra, mg ha kitudodik akkor esetleg rettegjen a családom? elöbb gondolkodni kéne

GregSB
"de annyian látták az esetet, hogy ki lehet jelenteni a szurkálás tényét."

És mi lenne, ha ez a nem kevés ember esetleg befáradna a rendõrségre, és jelentkezne tanuként? És nem faszbúkon meg blogokon kommentelne?

Dzsini
Még szerencse, hogy se az orvosok, se senki nem látott vért sehol - márpedig ha szurkálás van, akkor az csak úgy nem vérzik, ha bennemarad a kés - már a Fülig Jimmynek is megmondta a kocsmáros.

De ezek a kitalált tények makacs dolgok ám, ha valakinek az tetszik, akkor semmi sem tántoríthatja el tõle, mert ez így jó neki, kedvére anyázhat/dagonyázhat kedvenc dolgaiban. A belátás és a kételkedés tudománya csak valamilyen szintû intelligencia és mûveltség fölött jelenik meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

berlinboy6329
Várom a pillanatot..Milyen király lenne!

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Marci0115
Botrány
Ne menjünk bele, hogy a médiában miért próbálják velünk megetetni a hülyeségeket, de annyian látták az esetet, hogy ki lehet jelenteni a szurkálás tényét. A pontos indok egyelõre nem ismert, állítólag az elkövetõ nehezményezte, hogy lassan halad a tömeg felfelé és így nyilvánította ki nemtetszését. (nyilván nem csak pár pohár sör fogyott ott elõtte) Egyébként meg józan paraszti ésszel rá lehetne jönni, hogy az az elmélet, miszerint kitúdult a tömeg és a három lányt agyontaposták azért hülyeség, mert ha nem történt bent semmi, akkor miért indulna meg az a rengeteg ember kifelé? Nyilván nem osztogattak ingyen sajtburgert a szemközti McDonald's-ban, ahogy az is biztos, hogy a Noise-os droidok sem ilyedtek meg a benti tömegtõl vagy hangzavartól. Egyébként a tavaly érettségizett fõszervezõ eltûnt.

Dzsini
Lásd #36517 😊

Lesz itt még cifrább is pár napon belül minden oldalról, ráadásul pont idõben van ahhoz, hogy a tavaszi félév végére még több szakdolgozat is készülhet belõle média, szociológia, pszichológia és ki tudja még milyen szakokon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ez nem számít semmit, õt is lefizették a cigányvédõ ufó-szabadkõmûvesek, akik reggelire magyart esznek!

Dzsini
Mert ha normálisan meg van határozva a hely terhelhetõsége, akkor nem csak bólogatni lehet, hanem van hely táncolni, leülni, stb. Ahogy a linkelt beszámoló írja is, ez nem volt meg, de ezt a kintiek nem tudják - a legtöbben ahhoz szoktak, hogy amíg be lehet menni, addig normális lesz a benti helyzet.

laca133
Pszihologia.. Csak annyit lát az ember nagy a tömeg. De azt nemtudja, mennyien vannak bent. Sokan, akkor döbbentek rá, hogy értelmetlen volt sorban állni, amikor bementek. Csak vissza nem volt kiút..
Dzsini
Ezt mondtam #17-ben: persze a szóvivõ mindig hazudik, az a dolga, és pistabácsi mond igazat, aki mattrészeg volt, de õ látta és tudja.

"Egyébként meg józan paraszti ésszel rá lehetne jönni, hogy az az elmélet, miszerint kitúdult a tömeg és a három lányt agyontaposták azért hülyeség, mert ha nem történt bent semmi, akkor miért indulna meg az a rengeteg ember kifelé? "
Egy picit kellene ismerni a pánik pszichológiáját, elég hozzá egy félig meghallott beszélgetésfoszlány, amit valaki félrehall. Történt bent valami - kitört a pánik. Hogy mi volt az oka, azt pedig nagyon nehéz lesz megállapítani, mert pánik alatt a tudatos viselkedés legnagyobbrészt kikapcsol, és ösztönbõl viselkednek az emberek - menekülnek, tekintet nélkül a csorda többi tagjára.

89
igazából azt sem értem, hogy ha az ember látja h ilyen krva nagy tömeg van a bejáratnál akkor mi veszi rá, hogy órákat sorba álljon és bejusson, ahol semmimást nem tud csinálni mint mozdulatlanul bólogassa a fejét??

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

89
ja azt én is néztem 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

desigo
mflex
Na a másik seggnyaló, "GYF gyõrfipali"(Gyengeelméjû Fax), azt mond, amit a szájába raknak.

What about the forests?

mflex
Mondasz valamit, azért ennyire nem gondolkodtam elõre, hogy rébuszokban kell megfejtenem, mit is zagyvál össze 😄

What about the forests?

Dzsini
Most mondta rádióban a mentõs szóvivõ, 6 kocsival vonultak ki, horzsolásokon kívül csak a három lánnyal kellett foglalkozni, plusz egy srácot vittek kórházba, mert túlságosan be volt rúgva, meg egy valaki jelentkezett náluk reggelig, mert kicsit rosszul érezte magát.

Külsérelmi nyomok voltak a lányokon, de semmilyen szúrt vagy hasonló sebet nem találtak csak ütõdéseket, a továbbiakat az igazságügyi orvosszakértõ majd megmondja.

laca133
Nocsak valaki tud a sorok között olvasni 😊
Hegi90
agyvelõgyulladásos? D:

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
Nem arról volt szó, hogy a szóvivõknek nem szabad hinni, mert mindig hazudnak? Tehát ha szerinte kizárható, hogy nem volt, akkor tényleg nem volt, mert õ azt mondja, hogy volt...

Nevetséges, komolyan.

Voltan
Az is bûzlik egy kissé, hogy mindenhol azt írják, hogy a három halotton kívül nincsenek sérültek. Namost, ha kitör egy ilyen agyontaposós tömegpánik, ahogy a hírek állítják, akkor általában rengeteg könnyebb-súlyosabb sérült van, mindenképp többszöröse a halálos áldozatok számának. Szóval ez erõsen bûzlik. Kíváncsi vagyok, kiderül-e az igazság, mert hogy ez nem az, az ziher.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

mflex

Azt mondja 0:26-nál az agyvelõgyulladásos szóvivõ:

Egyértelmûen kizárható az, hogy NEM történt késelés.

What about the forests?

laca133
Megy a hangulat keltés. Bravó... a sok hülye tényleg nem tudja mivel szórakozik. Egyszer megunja olyas valaki aki ért a dolgához, és elkezdi.. (nem folytatom a mondatot...)
Az tény hogy a hozzátartozóknak a legkevesebb gondja az hogy mi van most bárhol a világban. 😊

Viszont megmondom frankón hogy engem jobban érdekel hogy Ausztráliában egy Németország+Franciaország nagyságú terület van víz alatt, több százan meghaltak és kitudja hányan eltûntek, és az ehhez hasonlók. Továbbá hogy éveken belül olyan elemi katasztrófák lesznek, amit max a filmekben láttunk és milliók fognak meghalni. Én is amondó vagyok hogy az ember fel kell készüljön az esetleges problémákra, esetleg arra is hogy agyontapossák. Nem tudom, valahogy ez az eset engem 2006 augusztus 20 -ára emlékeztet. Akkor is tömeg volt, szervezetlenség, és meghalt pár ember. Nem hasonló kicsit ? A tudatos ember mielött kimegy megnézi az idõjárás jelentést, és agyban lejátsza hogy qrwa nagy vihar van, tömeg, és mik a lehetõségek nem ? Én inkább bízom az életem saját magamra, mint pár idióta szervezõre.

Marci0115
nah ha már témához kapcsolódik

laca133
Az õ szemszögükbõl igen. <#nevetes2>
Marci0115
multkor hallottam egy helyes megfogalmazást:

ha egy népet, népcsoportot az egész világon utálnak, annak vajon az egész világ az oka?

laca133
Tudod tapasztalni fogják a bõrükön (de nem kívánom nekik). Mondom lassan fog ez terjedni.
laca133
Ezek szerint rasszisták a britek is... <#hehe> (szarkazmus)
Marci0115
jaj aztán kinek fog feltünni ?, a sok agymosott aki a retek klubbot meg a tv2-öt meg a zsirtv-t nézi, annak teljesen mind1

Dzsini
Igen, egy bírósági tárgyalás általában errõl szól - képzeld el, én egy sima semmilyen garázdaság és hivatalos szerv elleni erõszak ügyben 2 éven át jártam kb. fél évente a bíróságra tanúként, mert felmerült egy-egy újabb kérdés.

Lehet gyorsan meg indulatból is ítélkezni, de akkor elõfordul, hogy pl. egy, az ügyben ártatlan embert zárnak életfogytiglan börtönbe (Kaiser Ede, móri gyilkosságok). Aztán persze utólag kiderült róla, hogy tényleg ott sem volt, pedig végig tagadta...

laca133
Tudod ellehet tusolni a dolgot. Elég csak az elültetni a magot, máris kinõ belõle valami. Lehet, még eltudja tusolni a média. De egyre többen fognak erre felfigyelni. Lassú víz partot mos elven. Nem lesz feltûnõ, a dolog. De terjedni fog némán. És egyszer eljön az idõ, amikor nem fogják az emberek tûrni.
Marci0115
hát itt már fél éve tanukat hallgatnak ki

Dzsini

Marci0115
nemlesz semmi nagy dolog, a média eltusolja ahogy a cozma ügyet is

Dzsini
Már megbocsáss, de ez a te egyéni szoc. problémád. Mások pedig pont az ilyet szeretik, ezért nem kellene õket megvetni vagy lenézni - plusz általában úgy van meghatározva a hely befogadóképessége, hogy lehessen valamennyire normálisan közlekedni benne, még ha zsúfolt is.

laca133
Annyira érzem, hogy elõbb utóbb annyira nagy lesz a lufi, hogy egy ürügy kell majd a "kisebbség" irtásához.. Horák Nori meggyilkolásakor is már látszott kibontakozni valami, de ellaposodott a dolog. Most megint felszínre jött. Itt még nagy dolgok lesznek figyeljétek meg..
vazz te elég logikátlannak tünsz már nemazért...

Marci0115
meg hogyha annyira teli van egy szórakozó hely hogy nem hogy táncolni de még megmozdulni sem lehet, lehet nem élvezném sokáig a hely szimpátiáját

Dzsini
De ha az elmúlt pár évben odajártál mondjuk 2 hetente és eddig soha semmi probléma nem volt (mert volt elég hely bent, mert amint valami zûr volt a biztonságiak helyrerakták a dolgokat), akkor miért gondolnád azt, hogy pont ma veszélyeztetnéd a testi épséged? Minden este ilyen sorbaállással lehet bejutni, mindig tömeg van a ruhatárban, semmiben nem különbözött a tegnapi este a többitõl ránézésre - viszont történt valami, amitõl a tömeg pánikba esett és elkezdett kimenekülni.
Erre ha számított bárki is, akkor ezentúl vegyen lottót, mert biztos nyerni fog.

Marci0115
nah akkor mai naptol elkezdek bodzát szedni és eladni, hátha összejön egy audira

mflex
Ha nem tudtad volna, akkor bodza szedésbõl és eladásból származik plusz annyi jövedelme még, amibõl telik egy jobb autóra, házra, kurvákra stb! <#zavart1>

What about the forests?

Hegi90
oké

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Marci0115
persze van szabad akarat, csak mondjuk én nem feltétlen veszélyeztetném a testi épségemet pár orás mulatásért

Hegi90
Hát igen, ebben teljesen igazad van.

Dzsini
Plusz megvan a helynek egy bizonyos terhelhetõsége, amíg beengednek embereket, addig feltételezhetõ, hogy van hely odabent, és biztonságos odamenni (ezt majd a vizsgálat kideríti, azt is mondják, hogy túl volt terhelve a hely). Szegeden én is volt, hogy kint maradtam egy-egy eseményrõl, mert késõn mentem oda, és közölték, hogy bocs, megtelt - akkor lehetne bemenni, ha mások kijönnek.

Narxis
Mondjuk az egyenruhás példa szerintem nem jó, ufo-kat azért is tagadják a kormányok(ha léteznek egyáltalán) mert meggyengítené a tömegek irányítását, mindjárt nem a kormány lenne a legfelsõbb hatalom és pánik törhetne ki.

Jelen témánál maradva, itt az elõítéletek dominálnak, ezek adnak táptalajt az elméleteknek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hegi90
atyaúristen <#zavart2>
Adhatok neked egy házi feladatot? Menj el Borsodba/Nógrádba/Szabolcsra, keresd meg az elsõ cigánysort, és nézz szét alaposan.