Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ezer tanúból egy sem ment haza nokiás doboz nélkül. 😊

Én csak azt nem értem, hova lett hirtelen az a rengeteg "asajátszememmelláttam" szemtanú? Mert lehet azt mondani, hogy a csúnya rendõrség eltussolja, de hát ugye szoktak adni jegyzõkönyvet a tanúvallomásról. Namármost egy ilyen aláírt, lepecsételt jegyzõkönyv birtokában gyorsan meg lehetne cáfolni az összeesküvés-elméleteket.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
http://index.hu/bulvar/2011/01/18/ezer_tanubol_egy_sem_latta_a_keselest/

van ebben minden... összeesküvés-elmélet, pletykák, Magyar Nemzet, Népszabadság...
(az említett lapok szavahihetõségét a tegnap ide linkelt cikk fényében is megkérdõjelezem)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Brüsszel szóbeli cáfolat után sajtótájékoztat
"Aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfõ este Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén."

természetesen cáfolva, megmagyarázva, stb.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
http://www.java.com - free download. Letölt, feltelepít, újraindít böngészõ.

Már kivittem az egész gépet a garázsba, és ratettem a Babettát, de nem megy. 😊😊😊

Dzsini
Java futtatókörnyezetet kell feltenni, azzal mûködik (nem flash).

Ember, tedd mán át jutubra, mert az istennek sem indul el. 😊

Hegi90
Ez mondjuk igaz... :/

Bár én a halottakról beszéltem, nem azokról, akiknek "csak" anyagi problémáik lettek a katasztrófáktól.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Sadist
Azért a katasztrófa idején elég széles társadalmi réteg fogott össze, hogy segítsen. Mind anyagilag, mind élõerõvel.
Most igazából mit lehet tenni? Nem anyagilag kell támogatni a családokat, hanem lelkileg. Aki segíteni akart a katasztrófa idején, az adományozott valamekkora összeget, aki most segíteni akar, vagy csak ki akarja fejezni az együttérzését, az gyertyát gyújt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

eksy
#36870-re

"...és...szerintem...bizony."

eksy
Egészen más téma az iszap meg ez, ne keverd össze.

"...és...szerintem...bizony."

Dj Faustus
A hétvégi szerencsétlenség margójára:
tömegszimulációk az ELTE TTK Biológiai Fizika tanszék honlapján (a futtatáshoz szükség van Java JRE használatára).

Normál esetben
Pánik esetén (sérülés nincs jelölve))
Pánik esetén (sérült egyének jelölve)

Sajnos arról nem beszélnek hogy minden második tini be volt rúgva,meg kábítószeres volt.Az egyik tiniáldozatban is volt amfetamin.De a cigányozás az megy ezerrel. Undorító az egész.Remélem jól betiltják a rasszista oldalakat
banok
emlékezz vissza, hogy mennyi pénz gyûlt össze adományokból a két tragédia idején.
Demagógiából ötös.<#levele>

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

<#eljen>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Hegi90
Én azt bírom még, hogy 3 lány meghalt egy diszkóban, akkor mindenki virtuális gyertyát gyújt meg csoportokba lépked be, cigányozik, stb, de az árvíz áldozatainál, a vörösiszap áldozatainak, és még sorolhatnám, egyáltalán nem történt semmi ilyesmi kb, pedig egyik eset se rosszabb a másiknál 😞

Egyre jobban csalódok ebben a kurva országban...

Totti5
Na igen. Kiváncsi lennék melyik anyuka apuka adna ki 3-4 ezret azért hogy átvizsgálja a helyeket. Vannak igényes, biztonságos helyek, ahol motoznak, ahol csak akkor engednek be ha van hely és kellõ létszámú egyén távozott, ahol azon nyomban ki is basznak a hátsó bejáraton amint olyat csinálsz ami arra utalna hogy a kelleténél többet ittál. Inkább a gyerkõcöket kellene arra nevelni hogy ne drogozzon, ne igya magát matt részegre, és ne járkáljon el tizenévesen hanjalba kétes helyekre.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dzsini
Ez oké, de ezt eddig is csinálhatták volna, mert volt bõven hír mattrészeg/kábszeres figurákról, az általuk (sztereotipizáltan) hallgatott Kossuth rádióban pedig 1-2 havonta vendég Zacher Gábor toxikológus, aki elmondja, hogy egyre többen és egyre fiatalabban kerülnek be hozzájuk.

Három ember élete kellene hozzá, hogy a szülõkben megmozduljon valami? Az, hogy évek óta minden ünnep és hosszú hétvége híradása tele van azzal, hogy itt és ott szedték össze a mentõk a kölyköket / tekeredtek fel fákra diszkóbalesetekben az nem számított? Ne így legyen, de ez a nagy felbuzdulás 1-2 hónap múlva egy elhagyatott Facebook klubban fog létezni, mert gépelni könnyû, kimászkálni a bulikba, megvenni a jegyet és figyelni nehéz - és munka után fáradtan inkább tévét fognak nézni.

A mostani tragédia egy normálisan üzemeltetett helyen nem fordult volna elõ. Eddig úgy néz ki.

A parentcommando meg elég vicces ötlet 😄 a drogosokat akarjátok távol tartani a kölyöktõl? 😊) a kölyök a díler, vazzeg... 😄 középiskolában is bármikor lehet cuccot szerezni kis utánajárással, sõt már ált isk-ban is

Sadist
Nyilván neki is csak annyi joga van, mint bármelyik másik állampolgárnak, de ha már a huszadik faszmerev pupillájú gyerekkel találkozik, akkor a többi szülõnek dobhat egy körüzenetet, hogy valami nem okés a hellyel, esetleg egy rövid beszámolót is írhat, hogy merre is járnak a gyerekek bulizni. Persze egybõl ki is hívhatja a rendõrséget, csak nem biztos, hogy az a legjobb megoldás.
Persze ez csak 18 év alatt, egy egyetemi bulinál tényleg röhejes volna, ha anyu ellenõrizgetné a fiacskáját.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ez a "szülõi téma" szerintem nagyon jó ötlet.
Egy spontán civil szervezõdés, amely pl egy honlapra gyûjti az információkat, melyik szórakozó hely milyen. Kb mint a sörözõkrõl vagy a lehúzós éttermekrõl szóló oldalak. S lesz majd akit nem érdekel, mert ezek mellett is tudja a "frankót", más meg majd ad erre a véleményre.

Nem tökéletes ez a ParentKommando, de jobb mint a semmi. Törvényileg szankcionálás lehetõségük úgy sem lesz csak úgy mert "csak" szülõk.

A zsaruk meg .... ?? na a legtöbb helyen kik védik be az utcai prostikat? na persze hogy õk...

arty
egy mindent túlaggódó szülõ gondolod hamar nyúlna a telóhoz? ááá, dehoooogy 😊)

Forza.

Dzsini
ez így megint más, ha nincs jobb dolga, járjon el ilyen bulikra - de kérdés, hogy mi az, amit õ már bejelentenivalónak tart, és mi az, amit tényleg jelenteni kellene?

Dzsini
De a szülõnek az égvilágon semmihez nincs se joga, se lehetõsége - bemehet a diszkóba és nézheti, hogy mi történik - ha beszól visszaszólnak neki, ha esetleg olyan, és meg talál ütni valakit, feljelentik. Mit számít szerinted, hogy a szomszéd józsi apukája ott ül a diszkó sarkában és kötöget?

Sadist
Itt persze nem azt mondom, hogy a szülõknek legyen hatósági jogkörük, de azzal semmi gond nincs, ha valamelyikük aggályosnak tart egy rendezvényt, és ezért értesíti a hatóságot.

Sadist
Ha lenne gyerekem én inkább bíznék egy szülõben, aki félti a csemetéjét, mint a kormányban, vagy akármilyen hatóságban, aminek nem sok érdeke fûzõdik ahhoz, hogy egy fiatal jól érezze magát és buli végére épségben haza is térjen.

Sadist
AHAHHAH DEZOXIRIBONUKLEINSAV AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA
Lizergsav-dietilamid, de ne zavarjon senkit 😄

Hiába no, a természetes szelekció még ma is mûködik.
Sadist
A mekkai zarándoklaton, vagy a hinduk Gangeszben fürdésekor évente több százan mindig meghalnak, mert eltapossák egymást. És ott még pánik sincs, csak hatalmas tömeg.

arty
ez azért nagyon komoly 😄DD

szerintem nemzetet az olvas, aki konkrétan CSAK a saját, jobbos világképébe illõ hírekre kíváncsi

Forza.

Ha azokat a hozzászólásokat, amiket a Kuruc idézett (cigány késelés), figyelmen kívül hagyom, akkor nálam így alakul a történet:

- Nagy tömeg alakult ki, nagyon zsúfoltan haladtak.
- Többen is láttak cigányokat, akik szintén be akartak menni.
- Az képeken látható két lány alacsony, vékony, törékeny testalkatú, akik hozzányomódtak a korláthoz, nem bírva ezáltal lélegezni: fulladás... (ráadásul legalább az egyik be is volt stohlozva) összeesik és a nagy tömeg nem bírja kikerülni, még át is gázolnak rajta. A srác, aki az egyiket kimentette, azt mondta már falfehér, eszméletlen volt a csaj mikor rátalált, nem látott rajta vágást.
- Valaki egy hosszú karcolást látott az egyik lány törzsén kint az utcán, erre hihették azt sokan, hogy kés okozta seb. Feltehetõen a tömegben hozzányomódott valami tárgyhoz, az karcolta végig.
- Volt egy türelmetlen férfi (fiú?), aki elõvett egy bicskát és azzal hadonászott, utat akart csinálni magának. Erre valaki elkezdte kiabálni, hogy KÉSELÉS!! ez a felkiáltás és a vele járó ijedtség futótûzként terjedt. A rendõröket valaki kihívta, majd az intézkedõ rendõr egyik ujját meg is vágta a hadonászással, miközben az le akarta nyugtatni. A rendõr végül sikerrel járt.
- A halálesetek után a rendõrök elkezdték leállítani a bulit, és kiküldeni mindenkit az utcára.

Ez a vázlat csupán a kommenteken alapszik (többnyire facebook). De persze más kommenteket alapul véve egészen más történetet lehet kreálni. Ha jól emlékszem, a Cozma-ügyben is több tízezer oldal nyomozati anyag gyûlt össze, pedig elsõ ránézésre nem tûnt bonyolultnak az eset... szvsz csak idõ kérdése, és a West-Balkan ügy is hajszálpontosan le lesz írva, túl sok ember volt ott ahhoz, h ne így legyen.

arty
öö... voltál te már IGAZI tömegben? de olyan igazi, "nyomós" tömegben? konkrétan megszólalni se tudsz, amikor nem kapsz levegõt, max más láthatja az arcodon, hogy valami gáz van. nem egyesével nymkodták a lányokt falhoz, hanem a tömeg egy masszaként, akár percekig - ez bõven elég meghalni.

többeknek kellett volna meghalni? van valami minimum szám tömegnyomás esetére? ha egy halt volna meg, akkor azt irnád, h minimum háromnak meg kellett volna hania??

gondolom abban se láttok semmi furát, hogy 3 erõtlen lányka halt meg, nem pedig kopasz kigyurt fuxosbéemwések... (erõnlét!?)

Forza.

GregSB
Véletlenül ment válaszként a te üzenetedre, félrenyomtam!

arsnl
én a 190centimmel alig kaptam levegõt az egyik teremben, nem h azon a kis szaros lépcsõn, ahol felmenni is kész csoda volt...
szerencsémre én az egészbõl kimaradtam

Én sem értettem, mi köze a gyaopjas mamutnak az én kommentemnhez.

arty
nekem a záró idézet tetszett:

"Lehet irtani az anyagot tûzzel-vassal. De mit adsz helyette?"

ez a gond és megértem, ha valaki napról napra, szombatról szombatra él :/

Forza.

"Akkor mitõl fulladhat meg vki?"

Pl. attól, hogy az emberekkel túlzsúfolt helyen fejmagasság alatt alig marad oxigén. 150 centisként bemész egy teltházas rockkoncert dühöngõjébe, jó eséllyel meg is váltottad a jegyed egy ájulásra. Aki a padlóra kerül durván egymáshoz préselt tömegben és nem tud felállni, vagy nem veszik észre és húzzák föl, az elájul és onnantól komoly esélye van egy csendes fulladásra.
Az ilyen esetek jó részében ez történik. Nem egy hasonló haláleset történt már zsúfolt tömegben.

GregSB
Izé, rendõrségre, nem tudom miért írtam kormányt, lehet pihennem kéne 😄

a kormányra????

😊))))))))

Dzsini

GregSB
Öt éven belül feltámasztják a gyapjas mamutot

Mit amatõrködnek? Kezdjék rögtön dinoszauruszokkal, T-Rexet akarok látni! <#zavart1>

Dzsini
(zárójelben mellékes - nem inkább két 's' betûvel van az eltussolás? rákeresve van bõven mindkét változat, de nekem valahogy "jobban tetszik" így - ráadásul nem keverhetõ össze a zuhanyzóban történõ eseményekkel 😊 )

Dzsini
na ez meg a másik. <#eljen>

Ezt kár (túl)kombinálni.

Elõbb-utóbb az áldozatok holttesteit ki fogják adni a hozzátartozóknak hogy azok eltemethessék õket, ha bárki is eltusolt volna bármit pl késelést akkor ez azonnal kiderülne és a családok hatalmas szarvihart kavarnának.
(hiszen NEKIK az égvilágon semmi okuk hogy hazudjanak a gyerekeik halálával kapcsolatban)

Dzsini
ha kifizetik a belépõt, bemehetnek õk is - nincs felsõ életkori korlát az ilyen eseményeken 😊