Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
azért ez csak a két véglet 😊

civilizációs probléma, hogy az ilyeneket nem dobjuk be valami elzárt helyre és hagyjuk meghalni... (természetesen egy leszoktató kezelés, azaz egy lehetõség mindenkinek járna, de ha visszaszokik, pápá, kiírta magát a társadalomból... de hogy kötelezünk mindenkit a tagságra??? 😞)

dzsini: akkor viszont tiltsuk be a késeket is, hiszen nem lehet biztositani, hogy a részeg férj nem szurja le az asszonyt vele... 😊

Forza.

Sadist
Erre lett volna jó a magánbiztosító. Gipsz Jakab naponta elszív egy doboz cigit és letol 2 deci pálinkát, biztosító megmondja neki, hogy ez bizony drága buli lesz, tessék többet fizetni. Vagy nem fizet többet, de ha netán kellene egy májtranszplantáció, akkor a biztosító széttárná a kezét, hogy sajnáljuk, ezt nem fedezi a biztosítása.
Csak ekkor mindenkinek magának kellene vállalnia a felelõsséget a tettei következményeiért, azt meg az emberek nagyon nem szeretik.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Mert a drogok nagy része nem csak egyéni, hanem társadalmi probléma is. Nyilván nem azokról van szó, akik hetente elszívnak egy füves cigit és vihorásznak a haverokkal, hanem akik kemény drogokhoz nyúlnak.
Az ilyenekre is mondhatnánk, hogy csak maguknak ártanak, de valójában sokkal komplexebb a probléma, mert a heroinista ha az anyag rabja lesz, akkor nem tudja végezni a munkáját, lecsúszik, bûncselekményekbõl fogja megszerezni a pénzt a drogra, és a TB-bõl kell fizetni a kezelését.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Dzsini
Ahogy átbeszéltük nehéz ezt a "ha azzal másnak nem árt" dolgot behatárolni, és megfogni akár törvénnyel, akár egyéb módon 😊 Szép szabadelvû gondolat, de a gyakorlatban teljesen kivitelezhetetlen - akár dohányzásról, akár egyébrõl van szó. A személyes szabadság korlátozása bizonyos esetekben elfogadott lehet, ha a közösség érdekérõl van szó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hegi90
<#eljen><#eljen><#eljen>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

arty
irritál a dohányfüst, de elsõként mennék tüntetni a cigi betiltása ellen 😊

"mindenki azt csinál amit akar, ha azzal másnak nem árt"

Forza.

Bandee1987
Egy hét alatt gyõzte le a rákot egy brit nõ

<#eljen>

No, remélem, hogy hamarosan a rák olyan könnyen lesz gyógyítható, mint egy megfázás.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Dzsini
Amúgy érdekesség: nem túl rég valahol olvastam, hogy a Magyar Televízióban például a nyolcvanas évek közepe-végefelé tiltották meg, hogy a mûsorvezetõk, riporterek rágyújtsanak egy beszélgetés alatt. Ma már elképzelhetetlen lenne az ilyesmi, vagy akár ez is:

A szponzor, az szponzor.

(meg - persze kivételek vannak - a filmekben is többnyire a gonosz, rosszfiú szereplõk dohányoznak, a jófiúk egyre kevésbé)

Kíváncsi leszek végül is mire jutnak ezzel a törvénytervezettel, hogy a lobbik mennyit tudnak "visszaszerezni" a területekbõl.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
az internet letiltással már másnak is meggyûlt a baja nem túl rég Egyiptomban 😊

tudom jól, hogy végrehajthatatlan a dolog, hangsúlyoztam többször is, de mint tendencia erre halad világszerte a rengeteg korlátozás - hogy 50 vagy 100 év kell még ahhoz, hogy a "fejlett világban" elérjen a betilthatóság határára a dolog, azt én sem tudom, de legalább annyi.

az olvasást meg ne tiltsák be, mert még van legalább párezer regény, ami csak arra vár, hogy kiolvassam 😊

desigo
Pedig ha kulturált a hangnem akkor elég sok hasznos dolgot meg lehet innen tudni...
arty
szerintem meg tiltsuk be a forumozást! csomo idõt elvesz sokkal értelmesebb dolgoktól, ne hagyjuk dönteni a buta embereket, hogy azzal mulassák az idejüket, amivel akarják...

meg az olvasást. ugyanezért! ne dönthessen senki a saját életérõl, még a legapróbb dolgokban se!

😊

Forza.

Bandee1987
Annak beláthatatlan következményei lennének. Ne tudd meg mire lenne képes egy csomó ember idegességében cigaretta nélkül. Nikotintapasz nem hiszem, h megoldást jelentene. Betiltani csak akkor lehetne, hogy ha már sikerülne egy minimális szintre csökkenteni a dohányzók számát ilyen-olyan módszerekkel.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Dzsini
Nem lenne vizsgálva a felhasználás célja, be lenne tiltva és pont. Boltban nem kapsz heroint sem, (pár kivételtõl eltekintve) marihuánát sem, és elõbb-utóbb dohányt sem.

A fizikailag függõknek orvosilag lenne nikotintapasz (ahogy a heroinistáknak is van pótlószer, hogy a szervezet ne dobja le a láncot), az unokáink meg furcsán néznének Humphrey Bogartra a filmekben, hogy mi füstöl a szájában 😊

Egyelõre illúzió a dolog, ahogy lent is írtam végrehajthatatlan - de a folyamatos visszaszorítás és tércsökkentés lassan ide fog kilyukadni.

arty
eddig igen, de:

"Akkor viszont (az elõzõ hozzászólásodat is hozzávéve) a logikus lépés a dohánytermékek kriminalizálása és ezzel együtt általános betiltása lenne"

ebben nem látom, hogy vizsgálnád, hogy saját célra veszed-e avagy kiskori b zoltánt akarod vele mérgezni 😉

természetesen aki dohányozna, drogozna, azzal több járulékot fizettetnék, hiszen nyilván õ többet is fog kivenni a közösbõl - csak ezt megint nehéz "megfogni" 😞

Forza.

Dzsini
A sajátjával igen, másokéval...? Itt azon ment a beszélgetés, hogy ha pl. gyermek van az autóban, akkor legyen tiltva.

Plusz ha rombolod a saját egészséged vagy tudatosan kockára teszed, akkor jogosult vagy-e például társadalombiztosítási ellátásra az ebbõl adódó problémáidnál? Ahogy az extrém sportolók vagy a kaszkadõrök sem igazán és teljes körûen, úgy itt is lehet, hogy át kellene gondolni a dolgot.

Tikal
elõtte a a fõtérre kikötözni mindet, mindennapra egyet ( végülis minden napra jut egy az évben ) és akkor lehet õket majd dobálni 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

arty

a gond, hogy túl gyors ez ezeknek ... 😞

Forza.

arty
de ha másokat nem bánt vele, miért kellene tiltani? (ahogyan miért tiltott a drog és társai) miért nem rendelkezhet az egyén a saját egészségével?

Forza.

Tikal
Ne legyél már ilyen optimista 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sadist
Csak a parasztlázadások nagy részét leverték, mint vak a poharat.

Tikal
remélem akkor olyan is lesz hogy a királyt tömlöcbe vágják, kivégzik, elüldözik stb....

byzhouse
visszamegyünk a régi idõkbe, ahol vannak vármegyék, a KIRÁLY és a nép. (király nevét nem írom le...)

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Tikal
Jövõre jönnek a vármegyék

Én egyébként ezt nem értem, tulajdonképpen most mi is ez? Segély osztó központ vagy mi ez??

Dzsini
Akkor viszont (az elõzõ hozzászólásodat is hozzávéve) a logikus lépés a dohánytermékek kriminalizálása és ezzel együtt általános betiltása lenne - valahol látható, hogy errefelé halad(gat) a világ, csak nagyon nagyon lassan (több ország gazdasága belerokkanna, ha ezt meglépnék, beindulna az illegális kereskedelem, adóbevételek nélkül).

Bár akkor már nem lenne "gond" azzal a most tulajdonképpen jogos felvetéssel, hogy megsértik a saját lábtörlõ szentségét, milyen alapon szólnak bele, hogy saját tulajdonban (lakás, autó) egy egyébként legális szer használatát tiltják - nem lenne legális, szevasz. Oldja meg, más kábítószereket is használnak más emberek az otthonukban vagy akár az utcán is. Az ország pedig oldja meg a gazdaságában vágott óriási rést, amit az adóbevételek és a dohányiparra épülõ mezõgazdaság és egyebek kiesésével okoznak (hogy mennyivel csökkenti ezt a kiesést az a megspórolt pénz, amit az orvosi kezelések visszaesése hoz, azt nem tudom, hogy egyáltalán meg lehet-e becsülni).

Punkerwork
csökkent egy csomó cigi ára szal 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sadist
"Ahogy lent is többen írták józan ésszel ilyesmit ember nem tesz"

Csak sajna az emberek nagy része annyira önzõ és ostoba, hogy a saját gyereke egészsége sem érdekli. Rengetegszer látok dohányzó nõt babakocsit tolni. Meg az is elég rémisztõ adat, hogy azok a nõk, akik dohányoznak, 70%-uk nem teszi le a cigit gyerekvállalás idejére.

Sadist
Nekem pont ez volt a bajom az autóban dohányzás tiltásával, hogy ha ott nem mérgezheti a gyereket, akkor otthon se tehesse.

Sadist
"A büntetve nevelés jó módszer? Az elijesztésen alapuló módszer látványosan sikertelen, az elfeketedett tüdõk és a dobozok egyre nagyobb részét elfoglaló üzenetek hatásossága legalábbis megkérdõjelezhetõ."

Minden lehetséges kártyát kijátszottak már, egyedül a tiltás maradt hátra, de most azt is eltolják pár évvel.
A büntetve nevelés nem biztos, hogy a legjobb módszer, de már csak az maradt, és ha lehet választani, hogy az én egészségem, vagy bünti a másokat mérgezõknek, akkor bizony az utóbbi.

arty
Akinek nem inge...

... õk felvették.

Forza.

Danny1987
Csak cigányok támadnak rasszista okokból?/

"Abban a jogvédõ szervezetek képviselõi egyetértenek, hogy a gyûlöletbûncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzõen az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegû törvények feladata."

Igen szóval sírnak ha a törvény amit hoznak a kis védenceik ellen fordul.

Live for nothing or die for something.

arty
engem hiába kérdezel, tanácstalan vagyok az ügy ezen részében 😊 van egy megalapozatlan "tíccsák be ottis!" véleményem, de ennyi...

Forza.

Dzsini
Ez így van, de akkor az otthon dohányzás is tiltott kellene, hogy legyen, ha épp ott van egy gyermek. És ez a gond - ahogy írod is, hogy betartathatatlan. És miért csak a gyermekeket védi a törvény?

Ezért kérdeztem, hogy meddig tart, meddig tarthat a "saját lábtörlõ" szentsége? Az, ha módszeresen, hosszú idõ alatt mérget adagolsz egy veled együtt élõnek, az bíróság elõtt bõven megállhat, mint bûncselekmény. A dohányzás annyiban különbözik ettõl, hogy...?

...hogy hihetetlen adóbevétel van belõle, és a dohányipar (és a gyógyszeripar) még mindig nagyon nagy lobbierõvel rendelkezik.

Tikal
betarthatatlan, mint az autoban mobilozás.

ez csak itthon igaz. európában ez betartható, csak a balkánon nem.
fatert jópárszor szedték már elõ még autpályáról is franciaországban, spanyolban... semmi kifogást nem fogadtak el soha, 100euro rögtön, akárhol meglátnak utánad mennek.

arty
a gyermeked megfojtása is tiltott - mért ne lehetne a mérgezése is az? nem látom a problémát... illetve, de: b-e-t-a-r-t-h-a-t-a-t-l-a-n, mint az autóban mobilozás :/

(persze vigasztal, hogy ha már egyet megbüntetnek 100 ezerre, az jóóó!)

Forza.

Dzsini
"A magadéra szarhatsz, egészen nyugodtan továbbra is!" - ehhez kapcsolódva érdekes a saját autóban dohányzás tiltása, ha gyerek is van a kocsiban.
Ahogy lent is többen írták józan ésszel ilyesmit ember nem tesz (egyrészt a gyermekei egészségére tekintettel, másrészt az autó értékére tekintettel), akkor viszont minek tiltani, ráadásul büntetni? A büntetve nevelés jó módszer? Az elijesztésen alapuló módszer látványosan sikertelen, az elfeketedett tüdõk és a dobozok egyre nagyobb részét elfoglaló üzenetek hatásossága legalábbis megkérdõjelezhetõ. Hol van dohányzás tekintetében a "saját lábtörlõ" határa?

arty
"Nemegyszer ültem már pl. vonaton dohányos kocsiba mert ott több hely volt,semmi bajom nem lett tõle"

Ma csukott szemmel keltem át az M0 4 sávján és semmi bajom nem lett tõle. Ergo ez az átkelési mód biztonságos.

"Sokkal többet árt a szervezetnek a sok szar táp amivel a marketek etetik a zembereket (E-bombák)-azok ellen miért nincs lázadás?"

Ha a félhülye a boltban MELLETTEM egy E-vel megrakott mûtápot vesz, attõ ÉN nem leszek rosszul. Ha a pofámba fujja a füstöt, ellenben tüdõrákot kapHATok.

"Egyébként szerintem csak azt tesztelgetik ezzel az egésszel hogy itthon mennyire hajlandó feláldozni a társadalom az egyén szabadságát a "közjó" oltárán.Ha jól idomíthatók majd legközelebb valami meredekebbel is elõállhatnak."

Nem közjó és egyéni szabadság a két "erõ". De ne szarjunk már egymás lábtörlõjére! A magadéra szarhatsz, egészen nyugodtan továbbra is!

Forza.

arty
vééégre!! remélem a coca is, meg mindenki csatlakozik!

Forza.

Danny1987

Danny1987
Gyöngyöspata: falugyûlést tartottak a közbiztonságról

"A fórumon felszólaló 10-12 falubeli úgy nyilatkozott, hogy sokat javult a közbiztonság a településen, amióta a Szebb Jövõért Polgárõr Egyesület járõrszolgálatot teljesít.A járdákon lehet közlekedni, és nem érik az idõseket "folyamatos inzultusok a cigányság részérõl" - mondták a hozzászólók.

A helyi mûvelõdési ház zsúfolásig megtelt színháztermében megrendezett fórumon a Jobbik helyi vezetõje, Juhász Oszkár bejelentette: a község 2800 lakosa közül már 1005-en írták alá azt ívet, amelyben kérték, hogy a Szebb Jövõért Polgárõr Egyesület továbbra is lásson el járõrszolgálatot a településen."

Danny1987
Mike
autóban azért nem érdemes dohányozni, mert utána életben nem adod el

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

polluxware
2003 környékén kelnek fel, akkor amerika lehet hogy inkább odament volna felszabadítani

perpill megszívták... most senkinek sincs hangulata megmenteni õket

ja és ennyit a légtérzárról is...

indul a népírtás<#taps>

Tikal
Nem véletlen volt ez eddig hallogatva.. jó pénz van a kábitoszerekben 😊

Sadist
Amúgy kurva érdekes, hogy egyes törvényeket olyan gyorsan meg tudnak szavazni, hogy Palkó még alá sem tudja írni, mert elmaszatolná az "Itt írd alá Palikám" szöveget, az elsõ és egyetlen értelmes indítványuknál meg olyan nagyon figyelembe akarják venni a módosító javaslatokat.

Sadist
Csak az a nagy különbség, hogy ha mellettem eszed a szar minõségû paradicsomot, attól nekem nem lesz rosszabb. Ezt felejtik el mindig nagyon sokan. És igen, nyílt helyen is rohadtul zavaró, pl. egy teraszon vagy kerthelyiséggel rendelkezõ helyen. Ott csak az egészségügyi hatása kisebb, a komfortérzetet ugyanúgy lenullázza.

Sadist
Szinte biztosan tudni lehetett, hogy az utolsó percben valami idióta mondvacsinált indokkal elnapolják.

Tikal
Gyõz Kadhafi?

Nem tudom most hol a demokrácia éllovasa...

tviktor91
Azért nincs lázadás mert ott te döntöd el hogy megveszed a szart x ft-ért vagy fizetsz 3x többet bio kajáért.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..