Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
ne féltsd te a bankrendszert... szerinted kik miatt van ez az egész? a szaros hiteleik miatt. az usa-ban azóta sincs semmi változás, minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.. az állam kisegitette a bankokat, azok megköszönték, és folytatják.

vegyék el a bankoktól a pénzt: pl szerinted miért kell fizetnem 100 forintot mikor rosszul ütöm be az atm-be a pin kodomat, vagy többet akarok levenni a számlámról... vagy minek fizetek több száz forint számlavezetési dijat? azért mert ott pihen a pénzem? 😄 Tele van ilyen kis genyo lehuzásokkal a bankrendszer, a lényeg hogy te szopj. Szóval vegyék csak el tõlük, ne az én adómból.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Ott kéne nézelõdni, hogy miért nem olvasta el és gondolkodott legalább 5 percet a hitelfelvevõ akkor, mikor aláírta a szerzõdést - hallott-e arról, hogy árfolyamkockázat, vagy csak azt nézte, hogy az egyik hitel ilyen, a másik olyan kamatra van, és gyorsan befogta a fülét, amikor felvetették nekik, hogy lehetnek itt cifra dolgok. Persze, a bankok sara is, mert nem reklámozták "eléggé", hogy "figyelj öcsi, ha felmegy az árfolyam, akkor nagyot bukhatsz" - de ha már a joghurtreklámoknak megtanultak az emberek nem hinni bemondásra, akkor itt miért is? Plusz van az a klasszikus szólás, hogy minden családban egy kategóriával nagyobb autó van, mint amit elbír a háztartás, ugyanígy sokszor igaz ez a lakásokra-házakra is.

A baj viszont már megvan, valamilyen gondoskodási módszert ki kell(ene) dolgozni, és lesznek sokan, akik nagyon rosszul fognak járni még így is, igazából részben önhibájukon kívül. De nem lehet minden egyes hitelest megvizsgálni, hogy õ próbálta-e fizetni a részletet és nem sikerült, vagy azért keveredett bajba, mert várja, hogy az állam majd megmenti (sok ilyen is van). Nem tudják miként lehetne megtalálni azokat, akik esetleg komoly áldozatok árán, de mostanáig is fizetik a komolyan megemelkedett részleteket, és a bankoknak a bankadó bevezetése után ha a most kitalált árfolyamkülönbözetet is el kell viselniük (márpedig úgy néz ki el kell), akkor abból komoly költségnövekedések lesznek. Nem tudni, hogy ha az állam átvesz rengeteg ingatlant, vagy piacra dobnak ezerszámra lakásokat házakat, az milyen árzuhanást fog okozni (hiszen kereslet most sincs), milyen kihatással lesz az ingatlanpiacra, a spekulánsok, a "lakásmaffia" milyen könnyen fog egy ilyen helyzetben lavírozni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Miért keresett volna 150-et? Szembe szomszéd. Apuci keresett 3 kilót kamionosként, van 3 gyerek. Anyuci otthon van velük, illetve bedolgozik kis pénzért egy konyhára. Apukát kirúgták a leépítések miatt. A havi 70 ezres lakásrészlet, lett 130 ezer, fizetés nincs, csak alkalmi munkákból, tartalék elfogyott. 130 ezer mellé még kb havi 80 a rezsi plusz kaja.

Szerinted legyenek hajléktalanok több 100 ezer többi emberrel együtt, mert beütött a válság? Õk tehetnek róla? Nem lehet bebiztosítani magad 10-20 évre elõre. Nem lehet mindenki pénzügyi guru. Évekig azt lehetett látni, hogy a deviza hitel éri meg, mindenki ezt preferálta annyira drága volt a forint hitel.
Aki hitelt vesz fel, kockáztat. Normál körülmények között ez a kockázat kicsi, de ugye 2008 óta nincsenek normál körülmények, fõleg itthon.
"vegyék el a bankoktól a pénzt"

Aztán a bankrendszer megroggyanása utána(különadók, behajthatatlan követelések százezrei, romló fizetési morál)együtt mentek hõbörögni az utcára.

Tikal
vegyék el a bankoktól a pénzt.. egyébként a forint frank nem lett a duplája... mondjuk 160nál felvetted 2008 elején közepén, most meg 205 körül van. szóval a bankoknál kéne inkább nézelõdni, hogy ez hogy történhetett. Végülis ha a bankadó fedezi ezt akkor nem szóltam 😊

Egyébként ha apuci két kilot keres, valoszinu anyuci is keres 150et, de gondolom, nem csak lakás, hanem akkor legyen már auto, tv is meg hutõ is... persze hogy nincs pénz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Punkerwork
van két ember, az egyik dolgozott pl egy autóipari beszállítónál havi 200+ nettóért és lakás hitelt vett fel, a válság miatt a melója megszûnt a törlesztõje meg duplájára emelkedett. a másik ember plazma tv-re utazásra vett fel hiteleket a 90 ezres nettójára. a közös hogy most mind kettõ házát árverezni akarják és nem lehet azt mondani csak az egyiknek segítenek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Tikal
nem, ezt másnak hívják 😊

Punkerwork
ezt hívják közteherviselésnek.

Tikal
bocs, de miért is? ne szó szerint vedd már amit írtam....

Hegi90
csak sietve olvastam el a cikket, de ilyenrõl nincs szó benne, amit te írsz. Amúgy meg nyilván téged is kisegítenének, ha beletartoznál abba a 150 ezerbe.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Tikal
60 milliárd a hitelesek megsegítésére...

hát a faszom már... nekem mikor fog dobni az állam pár százezret, mert épp bajban vagyok? nem tudom mi a megoldás, de ez rohadtul nem fasza.

Mike
nem hanem a komcsik vitték csõdbe
ja hogy az önkormányzatok java fideszes volt régebben is?
hogy CHF-ben adósodtak el? errõl is a komcsik tehetnék
néha tényleg ki kéne nyitni a szekrényeket rendesen, hátha kidõl egy-két fideszes csontváz is

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
pedig mennyit tépték a szájukat, hogy komcsik mennyi adósságot csinálnak, az majd fizessék vissza

ezek szerint szokás szerint nekik lehet

immovable
Tegnap volt az estében a Tétényi meg az egyik fidesznyik Esztergomból. 11 év fidesznyik uralom után 20 milliárd a város adóssága. Erre mit mond A Párt embere.? Hogy a Tétényi vitte csõdbe 1 hónap alatt a várost. lol Ügyes nõci ez a Tétényi. Vajon ezt el is hiszik a hívek? 😄
Punkerwork

Mike
annak
qrvadrága sétarepülõk

na ezt meg Orbán fizesse vissza a magánvagyonából

Mike
hát a kurva anyjukat

Mike
egyik ismerõsöm 25 éves munkaviszonnyal beleesett ebbe
most 4 milliót kéne visszafizetnie, amit 3 évvel ezelõtt kapott
mégis mibõl fizeti vissza?
õ nem sikkasztott, nem csalt, normálisan végezte a munkáját
majd most az apeh visz mindent

immovable
lézer jani a troll 😄

Am kezet foghatna meggyes "mindenkihülye csak én vagyok villamos" tomival.
Dzsini
Pártállástól függetlenül? Valamit biztos elnéztek...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Meg sem lepõdöm. Férgek ezek mind.
immovable
Rohej.Undormany.Vicc.
Ezt kell megerje a vilag, h ilyen idiota barmok a sajat marhasagaikat mar 50.000 embernek probaljak atadni es raadasul Tortenelmi egyhazkent jegyzik be. Mondhatni h szep uton halad a vilag ...

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

banok
Semmivel sem jobb vagy rosszabb mint a többi.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Narxis
Én is kinézem a kurucból a hazudozást, sajnos nem tartom hiteles médiának, attól függetlenül, hogy valószínûleg "egy csónakban evezünk".

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Isten Álatkertje.

Marci0115
sajnos én kinézem az orkokból

tviktor91
Pff ..kuruc ..mit vársz? xDd Ok igaz is lehet persze ..de ez az xy beküldte õk meg majd reagálnak rá..azé már no comment.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Hegi90
<#violent>

Tikal
<#szomoru2><#levele><#conf><#falbav>

Tikal
Tegnap véletlenül elkaptam a frizbiben a Balla gyilkosság gyanusitottját, akik elsõfon elitéltek, másodfokon meg elengedték... épp azt mesélte milyen jo volt a viszonya az anyjával: egyszer kiment érte az állomásra kocsival, hogy ne kelljen gyalog hazamennie, egy alkalommal pedig banánt kapott az utra, mikor épp ment valahova. De ahogy ezeket elõadta én nem hittem el hogy ez az ember épelméjû.. komolyan ez a két dolog jutott eszébe arról hogy miért jo a kapcsolata az anyjával?? Nem követtem ezt az ügyet, de a riport alapján simán kinéztem belõle hogy õ volt a gyilkos...

kifli
kézalol kell akkor beszerezni 😊
Ez az, azokat is csak megvettük, mert valaki megkapta értük a kenõpénzt.

Nekünk kb. annyira kellettek modern vadászgépek, mint mentõcsónak egy sivatag közepére.

Most, a kötelezõ sorkatonasággal ugyanez a helyzet. JKell, mert a viktátor azt mondta.

Punker
dísznek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
Én vagyok annyira fegyver meg dirrdurr ellenes, hogy szerintem az egész hajcihõ felesleges, mûszaki alakulat szigorúan csak hivatásosokkal - ha már a NATO része vagyunk, valamivel vegyük ki a részünket, akinek mániája a katonásdi, ott kiélheti magát, vagy menjen zsoldosnak. Ezen kívül viszont a most erre használt anyagi és emberállományt fel lehetne használni egy polgári védelmi / katasztrófaelhárító jellegû (akár egyenruhás) alakulat kialakítására - pont a lent írt árvíz és egyéb hasonló esetekre. Nyújthatna ugyanúgy életpályát, mint a katonaság, és lenne egy állandó, ilyen célra kiképzett társaság pl. rendezvények biztosítására, bajok esetére, ilyesmikre.
Esetleg el lehet gondolkodni azon is, hogy csendõr-jellegû rendfenntartó testületet is ki lehet alakítani belõle, a rendõrség mellett, velük együttmûködésben, de csak miniszteri szinten azonos irányítás alatt. Nem biztos, hogy ártana, bár ez már több kérdést is felvet.

polluxware
az olyan egyoldalú dolog lenne ha azt mondanám ,hogy semmi szükségünk légierõre ilyen körülmények között... gyakorlatilag repnapra vannak fenntartva meg hogy a lovashuszárok felett áthúzzanak valmi ünnepség okán

ne jöjjön már nekem legyen szíves senki azzal hogy tizenvalahány gép képes bármiféle komolyabb támadás kivédésére is..

vagy ha mégis... mire hazaérnének kecskemétet már el is foglalták

drága félmegoldás

annyiból áldom a harcoskedvû kishuszárt ,hogy belátja hogy nekünk semmi ilyesmibe nem szabad belefolyni mert totál rápengetés.. afganisztán is

mondjuk hazahozni pár kalandor njlonzacsiban nem ugyanaz mint leírni egy gripót... tudom kemény szavak de jövõben is látunk még ilyet sajnos bõõõõõven

Dzsini
Azt mondták, hogy az a legnagyobb baj, hogy légi utántöltés nélkül nem tudják megjárni oda-vissza az utat, és olyat még nem csináltak, így nem mehetnek bevetésre - pedig Kecskemét jó helyen van ilyen szempontból, másfél óra alatt ott vannak a keleti partvidéken, ahol a lázadókat lehetne védeni.

De a NATO nem fogja fizetni a tagállamoknak az üzemanyag- és egyéb költségeket sem (nem beszélve az eldurrogtatott tûzijátékokról), így az ország inkább helyreállítós meg mûszaki feladatokban vesz részt, abban ráadásul tényleg jók vagyunk - csak hát akkor minek vannak a Gripenek?

polluxware
két élû a dolog...

pár Gripenre mostan szerzett a hunvédség néhány litening podot (precízios célzó berendezés)

namostan ezekre ottan, ilyen körülmények között lenne igazi haszna a dolognak.. ugyebár légtérvédelemre ezek tök felesleges ketyerék

pilótáinknak jó gyakorlási lehetõség lenne

másrészrõl.... amit eddig repülni tudtak idehaza.. hááááááááááááát benne van a pakliban hogy háborús izgalomban még egy rutin repülést se tudnának baleset nélkül megoldani

!!!és ezzel nem bántani akarom õket!!!!!

csak ugyebár más légiparádén repkedni, meg ellenséges terület felett ahol biza a libiai légvédelem még tartogathat meglepit

polluxware
pontosan.. ez a helyzet

polluxware
ez így ebben a formában (bocsánat) ,de hüleség...

sok jó dolgot lehet ott tanulni szakokra bontva😉

de megintcsak mondom ->mivel nincs della örülhetsz ha 3+6 éles lõszert látsz egész 6hónap alatt

kubikos meló meg a sötétség az viszont igencsak menne...

fõleg az új kormány elvárásainak megfelelõen a sok hortybuzi majomparádé eröltetné a 48as jellegû idiótaságokat..

legutolsó állományok szabadszálláson már íjazással bohóckodtak ahogy hallottam....

baromság az egész -> kubikos hadsereg kell vityának mert baszik a vizügybe pénzt pumpálni...

sok kis zöldbarna rucis csávó meg jól fog festeni a hiradóban a ha megint kiönt a szar

mert az ugye kifog..

polluxware
egyrészrõl igazat adok.. másrészrõl..

egy anyagilag és erkölcsileg elhanyagolt ilyen jellegû szervezõdéseknél tudnak azért érdekes dolgok elõferdülni ojkor...

márpedig píz a továbbra sem lesz

a féléves lófitty meg továbbra is arra lesz csak jó amit említettem

Dzsini
Apropó Gripenek - mostanában, mikor elkezdõdött a líbiai beavatkozás felmerült, hogy miért is nem veszünk részt benne (a támaszpont jó helyen van, másfél óra repülésre, a gépek modernek) - ezek közepette mesélte el az egyik pilóta, hogy Kanadában volt a kiképzésük, minden szép és jó, rendben is mentek a dolgok, nagyon szeretik és ismerik a gépeiket, bár repülni nem sokat szoktak vele, inkább szimulátoroznak (és a képzés alatt többet repültek, mint azóta összesen).
Viszont van egy hivatalosan meghatározott repülési óra, ami elméletileg kellene a nemzetközi "szabványban", hogy megtarthassa valaki a vadászpilóta-engedélyét. Anyagi okokból a magyar pilóták ennek kb. a harmadát-negyedét repülik, és papíron bûvészkedik össze nekik, hogy ne vesszen el az engedélyük.
Bár a gépek felkészültek az ilyen távú bevetésre, ehhez légi tankolásra lenne szükség, amit a pilóták soha nem próbáltak éles helyzetben.
Fegyverzet van a gépekhez, de nagyon drága, több millió forint darabja, nem kellene csak úgy eldurrogtatni a rakétákat, hiszen mibõl venné meg a honvédség a pótlást.

Mindezekhez a vadászgépes mûrepülés világbajnoka volt (igaz még Mig-29-en) Szabó "Topi" Zoltán százados (aki mesélte, hogy másoktól kapta "ajándékba" a repülési órákat, hogy gyakorolhasson, mikor készült a bajnokságra).

Jó dolog ez a honvédség, csak jelen állapotában egy katonai parádét is nehezen lehet összekalapálni belõle.

Tikal
Ha valakibõl az apja meg az anyja nem faragott embert húsz év alatt akkor Kovács õrmester se fog az tuti.

Igen, olvastam, és a hozzászólása kapcsán, de nem a személyére vonatkoztatva, hanem általános jelleggel érdekelne. Merthogy holmi "majd ott embert faragunk belõlük" paternalista népboldogításon kívül más, komolyabb érvvel még nem találkoztam a sorkatonaság mellett.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tikal
Hát pont totti se volt sorkatona, szóval õ is csak más faszával veri a csalánt...