61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Garfield #59663 Merjünk nagyok lenni:
1
2 -
Garfield #59662 #59621-ben már átmentünk... -
#59661 . Ha erről leszoknánk, sokkal jobb lenne itt is minden.
mi lenne jobb? több pénz lenne otthon a kasszában, vagy mire gondolsz? jelenleg is színfalak mögött van kirabolva az ország, hát még akkor mi lenne ha az emberek az alap híreket nem néznék... -
#59660 nem én vagyok az a fórumozó akit említesz
elfogytak az érvek azt átmegyünk a "lehet hogy te is zsidó vagy" kategóriába? vicc -
Lantee #59659 Amíg kint vagyok külföldön, max az Index címlapot átfutom, de amúgy elképesztően magasról teszek a politikára. Sajnos itthon nem tudom elkerülni, és ha már így alakult, akkor próbálok több helyről informálódni.
Többek között ez is szimpatikus a nyugati országokban, hogy a mindennapokban nincs jelen a politika! A politika a politikusok dolga, az átlagember éli a mindennapi életét. Csak nálunk az átlagember nem tudja politika nélkül élni az életét, mert mind a politikusok, mind a média tesz róla, hogy folyamatosan foglalkoztatva legyen. Ha erről leszoknánk, sokkal jobb lenne itt is minden. -
neB #59658 Én mondjuk olyan oldalakat nem olvasok ahol zsidóznak, cigányoznak, niggereznek (ez utóbbi különösen vicces főleg úgy hogy a cikkírók fele még sosem találkozott négerrel, csak átveszik az USAbeli szokásokat...).
Magyar honlapok közül egyedül az Index-et, SG-t, Kitekintőt, Afriportot, Magyardiplot illetve a Jovonk.info-t szoktam de ott csak a Nagyvilág részét ha már ráuntam az angol cikkekre. De főleg csak külföldön böngészek mert sokkal nagyobb az elérhető hírmennyiség és sokkal változatosabb is mint hogy 24/7 az Orbánozást olvassam. A magyar belpolitika így egyáltalán nem érdekel.
Jó lenne ha sokan leírnák hol tájékozódnak hátha találunk más érdekes hírportálokat is amit eddig nem ismertünk. -
#59657 Azzal vágják majd el a torkod, sokan nem gondolnak bele, hogy minden hatásnak van ellenhatása. Magyarul ez azt jelenti, hogy a rabló se lesz rest felfegyverkezni, sőt gyakorlatilag bárki jogot érezhet arra, hogy neki kell valamilyen fegyver. USA-ban erről megy évek óta a vita és nagyon megosztott a társadalom. Pro és kontra rengeteg érv van miközben halomra gyilkolják egymást, te nem olvasod azokat az "ámokfutós" híreket amikor Joe bekattan és lelő mindenkit a suliban/utcán/boltban? És nem, ezt semmilyen pszichológia vizsgálat nem tudja előre kideríteni. -
Lantee #59656 Akkora vérmagyar vagy, mint mondjuk csige? Netán te lennél csige? REgisztráció időpontja 2011.12.03. - hm...érdekes...
Azért kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet (ha teheted, természetesen), hogy mégis ki, honnan származik. Komoly összegben fogadnék, hogy minimum szlovák vagy német vér van benned, de a török, román és a cigány sem kizárt. Tudod, elég keverék nép vagyunk! -
#59655 Jó, ez tetszik.
Én az Indexet olvasom el és a Barikádot. Az igazságot meg valahová a kettő közé helyezem. Persze ez nagyon leegyszerűsített, mert böngészek is itthoni és külföldi oldalakon is, de a lényeg ennyi. -
#59654 amúgy ez a hsz érdekes volt, mert magyar nem szokott magyart magyarozni. esetleg a néger rámondja a másikra hogy nigger, bár az se jellemző minden esetben -
#59653 ha nálad a vérmagyar kifejezés egyenlő a 100% magyarral akkor rendben vagyunk. tudtommal az vagyok, de sosem néztem utána. -
Lantee #59652 Reggel átfutom a Népszabadságot és a Magyar Nemzetet is. Este megnézem az ATV és a HírTV híradóját, esetleg elemzéseit is. Weben is próbálok minden oldalról tájékozódni, aztán én saját magamban összerakom a képet.
Nem véletlen, hogy itt tart az ország, ahol. Mivel minden beállítottságú embernek megvan a saját hírlapja, csatornája, weboldala, ezért csak és kizárólag abból tájékozódnak, így még inkább mélyül bennük a gyűlölet a másik oldal(ak) iránt.
Én azért fújolok nyíltan, és ennyire vehemensen oda messze jobbra, mert a sötétségen és a gyűlöleten kívül semmiféle értelmes gondolat nem merült még fel...mondjuk az elmúlt 10 évben.
DE, egy igen...Lerombolni az RTL és a TV2 székházát! Na, azzal teljes mértékben egyet értettem volna. :) -
#59651 igen, én vérmagyar vagyok és nem fogok megsértődni. te is 100% magyar vagy? -
#59650 akkor rád az #59641-es hozzászólás után szabadon mondhatom hogy vérmagyar ugye? nem fogsz nekem esni, hiszen bevallottan magyar vagy. jól gondolom?
ez nem számít magyarozásnak. -
#59649 melyik két beszólás? maximum az utóbbi, de hát sajnos az irományaidra nem lehet mást reagálni, a színvonal ugyanaz amit te eszközölsz, csak én megoldom tőmondatban, de körül is írhatom ha gondolod
a másik.
deutsch tomika szerinted nem zsidó? beszólás? ezn most buktál mert még a tomika is bevallotta hogy zsidó, nyugodtan utánanézhetsz, ennyire már ne legyél naív
#59646 kötelező jelleggel zsidóznak vagy cigányoznak egyet
nem olvasom a kurucot, de valószínüleg nem véletlenül. amúgy megnézheted a top 100 körözési listát, több mint a fele cigány származású.
egy top 100 parlamenti képviselők listára is kíváncsi lennék, főleg a bal oldal köreiből. az utóbbi két szoci vezető, gyúrcsányrról kb. 100mről süt hogy zsidó, bajnai meg havi szinten jár egyeztetni izraelbe, szerinted? nem jogos a zsidózás cigányozás? ennyira fan már ne legyél -
#59648 Kicsit?
Nekem már ez is sok.
Tényleg minden cikkben ennyire "kötelező jelleggel zsidóznak vagy cigányoznak egyet" a Kurucon?
Te szoktad olvasni? Mert én nem olvasom a Kurucot, esetleg néha, amit ide linkelnek.
-
Lantee #59647 Ezzel a mai két beszólásoddal sikerült bizonyítanod, hogy nem vagy vitapartner. -
Lantee #59646 A kuruc színvonal nyomokban sem érhető tetten, maximum egy kicsit alpári a stílusa. A kuruc nem alpári, hanem minden egyes hírben kötelező jelleggel zsidóznak vagy cigányoznak egyet.
"Valószínűleg holnap lép be a légkörbe a Szojuz űrszonda. A NASA szerint várhatóan a Csendes-óceánba fog csapódni. Reméljük pont arra jár majd egy zsidó vitrolás...." -
#59645 Neked is ajánlom figyelmedbe a szélsőségek elleni álláspontom :)
-
#59644 bagoly a verébnek, vaddisznó a sertésnek? -
#59643 Nem akarom ismételni magam, de a szélsőségeket elítélem mindkét oldal részéről. Semmire nem vezet a szélsőséges stílus.
Mint ahogy itt is rávilágítottam erre.
Még egy dolog a #59631-es hsz-eddel kapcsolatban: Jónak tartom, ahogy írtam is, de jobb lett volna anélkül a bizonyos feleslegesen beszúrt hangulatkeltés nélkül. Ennyit akartam csupán mondani. -
Lantee #59642 Mit is vársz az olyan emberektől, akik zsidóznak orrba szájba, aztán ha szorul a hurok, akkor "Mi nem is zsidóztunk!" ... "Ti meg magyaroztok!".
Mondom, alapvető szövegértési/értelmezési problémáik vannak, de a terelésben, mellébeszélésben már simán felveszik a versenyt az idoljaikkal. -
#59641 nem szív semmit, vérzsidó -
Lantee #59640 Vajon mit szív ez a deutsch tomika?
MTVA és a hiteles tájékoztatás
Már a köztévén sem lehet viccelődni! -
Garfield #59639 Tudod, hitelesebb lenne az állításod , ha csak egyetlen egyszer is láttalak volna a kuruc hangulatkeltése ellen ugyanilyen vehemenciával tiltakozni, kapásból mondjuk ezen hír kapcsán... De érdekes módon ez nem történt meg sosem, ugye? -
Garfield #59638 Egyetlen szakmai érved sem volt az általam leírtakkal szemben, csak egy félmondaton rugózol, úgyhogy valamiért az az érzésem, hogy te nem a leírtakkal, hanem a hozzászólóval vitatkozol. Az időseket ért támadásban igazad van, csak épp a nekem címzett hozzászólásodban erről egy szó sem esett, azaz velem nem ezt szándékoztál megvitatni, szóval szó nincs kicsavarásról, belemagyarázásról. Kérlek, a jövőben nem mosd össze a nekem címzett hozzászólásokat a másoknak írottakkal, köszönöm. -
#59637 véééégre ! végre valami jó is jön az usaból, ezentúl a vadászkésemet az övemre kötöm -
#59636 Megragadtam, mert megint hangulatkeltő vagy vele. (Ahogyan a Kuruc is.)
Bármennyire is szeretnéd, nem tartozom a Kuruc közösségbe, sőt olvasni sem olvasom, pont amiatt, amit leírtál. Nekem sem tetszenek a szélsőjobbos hozzászólások ugyanúgy, ahogy a vadliberálisok sem.
A probléma sajnos fennáll, az idős egyedülálló emberek megtámadása saját portájukon. Ezen kellene picit elgondolkodni, nem megint kicsavarni a véleményem, meg belemagyarázni általad odaképzelt dolgokat.
Köszönöm.
-
Garfield #59635 1. Örülök, hogy megragadtad a hozzászólásom lényegét, és az érdemi részével vitázol.
2. A linken szereplő hírben ez az alcím ez: Elvileg az életével is fizethet a cigány. Az adott részben semmiféle olyan felvetés, gondolat nincs, amire az alcímben foglaltak lehetne a végkövetkeztetés, de a kuruc azonnal ezt tartja fontosnak kihangsúlyozni, hogy a te szavaiddal éljek: erre az "elmebeteg kijelentésre" való jogformálást sugalmaz. Nos, ennyit arról, hogy ki kreálja az ellenségképet.
U.i.: Ki a fene akar ilyen elmebeteg kijelentésre jogot magának? Ha van ilyen az természetesen ugyanolyan bűnöző,[...]
Nos, ha megnézzük, vajon hány cigányozós kurucos cikknél fogunk olyan hozzászólásokat találni magukat nemzeti érzelműnek, kereszténynek tartó/gondoló emberektől, mely szerint az összes cigányt ki kellene irtani? Mert ezek a fenti állításod szerinted mind ugyanolyan bűnözők. Ez nagyon dicséretes, csak épp eddig ezen álláspont képviselői az előbb említett csoport tagjai által le lettek vadliberálisjogvédőzve... -
#59634 "Aki pedig továbbra is a rá pusztán csúnyán néző cigány jogszerű lelövéséről álmodozik"
Látod, megint keresed az ellenségképet magadnak. Jó is lett volna a hsz-ed, ha nem szúrod ezt bele.
Ki a fene akar ilyen elmebeteg kijelentésre jogot magának? Ha van ilyen az természetesen ugyanolyan bűnöző, mint aki idős egyedülálló embereket ver agyon pár forintért, vagy egy zsák krumpliért.
-
#59633 Nem hiszem, hogy ettől megszűnne az a sajnálatos jelenség, hogy az idős egyedülálló embereket támadják meg leginkább. (A könnyű préda a vonzó ezeknek a bűnözőknek.)
Az utóbbi években sajnos egyre növekedett az ilyen esetek száma, elég csak a híradóba belenézni pl. az RTL klubon. Arról nem is beszélve, hogy sok a fiatal korú köztük.
Nem hiszem, hogy ezek az idős emberek fegyverhez fognak nyúlni, vagy egyáltalán fegyvert fognak tartani. -
Garfield #59632 Gombnyomogató, mindent aláíró droidok, szevasztok -
Garfield #59631 Én azért ebben annyira nem lennék biztos, illetve nagyon kíváncsi lennék a jogi levezetésre, mert nem igazán látom azt az egetrengető változást, merthogy a jelenlegi Btk.-szabályozás is lehetővé tette mindezt.
A Tákolmány V. cikke így szól:
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához.
Namármost nekem egyáltalán nem tűnik annyira korlátlan jognak, mint ahogy a hírben mondják, mivel ottvan a "törvényben meghatározottak szerint" kitétel, ami ebben az esetben a törvény, ha jól sejtem, akkor a Btk. lesz. A büntetőjogban ezt a helyzetet jogos védelemnek hívják, a jelenleg is hatályos szabályozás így hangzik:
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
A lényeg a második bekezdésben, az "az elhárítás szükséges mértékét" kitétel. Azaz továbbra is bevágják a sittre a kedves áldozatot, ha szó nincs:
- megkezdett támadásról, vagy azzal közvetlenül fenyegetésről;
- ijedségről vagy menthető felindulásról a védekező részéről
Példák:
- elsőre: menekülő betörőt hátbalövöm;
- bolti tolvaj lelövése a biztonsági őr által, ha a tolvaj amúgy nem tanúsít mások életét, testi épségét veszélyeztető magatartást.
A lényeg már eddig is bennevolt a Btk.-ban, ez pedig a 29. § (3) bekezdés, azaz nincs kitérési kötelezettség, a megtámadott szembeszállhat a támadóval.
Aki pedig továbbra is a rá pusztán csúnyán néző cigány jogszerű lelövéséről álmodozik, annak ajánlom a 29/A. bekezdést, mely alapján továbbra is jogellenes lesz. Az elhárítás során az élet kioltására alkalmas eszköz nem használható továbbra sem, alapesetben, és csak különleges körülmények közt elfogadott mégis: a klasszikus példa a távoli tanyán élő házaspár, akihez éjszaka betőrnek: szembeszállhatnak, de mivel nincs lehetőségük segítséget kérni, ezért itt a (2) bekezdés lenne alkalmazható a büntethetőség kizárására a támadó megölésekor. A másik feltétel pedig a megtámadott részéről a sérelem elkerülésére elvégzett cselekményei; példaként azt tudom felhozni, hogy mondjuk a betörő rajtakapásakor - ha van rá mód - fel kell szólítani az abbahagyásra, és a fenyegetésnek elsősorban az eltakarodásra való felszólításra kell kiterjednie.
A 29/A. § alapján a kerítésbe 220-at vezető, majd azt kitáblázó bácsit szerintem ugyanúgy bevarrják, mint a korábbi szabályozás alapján, mivel habár a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett a táblával, azonban a védelmi eszköz alkalmas az élet kioltására, és nem igazán beszélhetünk ijedtségről, menthető felindulásról az uborkatolvajok ellen napi 24 órában a kerítésbe vezetett áram esetén. -
#59630 -
#59629 ez pl azt is jelenti, hogy lenyilazhatom aki betör a portára/lakásba? Vagy csak akkor, ha lopáson érem tetten? Jó lenne valamilyen részlet a hivatalos szövegből -
#59628 link:
http://kuruc.info/r/2/90284/#ixzz1iRUrNxtc -
#59627 Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme
Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme is. A bíróságoknak ezért a jövőben nem kell vizsgálniuk, hogy az áldozat védekezése arányban volt-e a támadással. Az áldozatok ezentúl bármivel védekezhetnek: akár az engedéllyel tartott fegyvereket is lehet használni.
További részletek: -
Ironman2 #59626 -
#59625 és ezzel új mém született -
Garfield #59624 Ká-Európa van még leragadva a 30-as évek környékén, ahol is a jobboldal antiszemita, a fejlett nyugaton az iszlámellenesség miatt inkább filoszemiták a szélsőjobbosok, úgyhogy az anti-, illetve a filoszemitizmus nem köthető szilárdan egyik oldalhoz sem, illetve mindkettőhöz köthető.
Mellesleg észre kéne venni, hogy az általad mondottakból azt következik, hogy igazából a zsidózásról szól az egész, hiszen a magát magyarnak tartó zsidót vagy zsidóbarátot szid. Ennyit erről...