Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
GyF pedig amíg nincs eltiltva a közügyektõl jogerõs bírósági ítélettel (márpedig nincs), addig választó és választható. Így mûködik a demokrácia, ha nem tetszik, akkor is. Az, hogy az emberek kire szavaznak és kire nem, az nem a rendszer problémája, minden szavazópolgár saját maga eldöntheti, hogy kire adja le a szavazatát akár gondolkodás, akár szimpátia, akár megszokás alapján. Ahogy utaltam rá: ne a rendszert hibáztasd azért, mert valaki olyanra szavaz, aki neked nem tetszik.
És azt is leírtam, hogy minden politikus hazudik, ahogy a reklámok is hazudnak - nem ismétlem önmagam, olvasd el újra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

csige791
ugyan már, sírnak feri haverjai. Ha így van az nekünk csak jó lehet.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

csige791
Akkor azt mondod, hogy a demokrácia jól mûködik Magyarországon?

erre bizonyíték, hogy feri a parlamentben ül, miután õ maga ismerte el, hogy hazudott reggel délben meg este.

Ha feri nem lenne ott ahol van, akkor azt mondanám, jól mûködik a demokrácia, de jelenleg azt mondom olyan mint a kommunizmus:
Az alapötlet, jó de rosszul van alkalmazva.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Hegi90
Igazabol tok mind1 h nemet, vagy nem, kb mindenki ezt gondolja rolunk, csak most epp nekik van a legnagyobb szajuk.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tviktor91
😮OO

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

írják a friccek.... 😊)

szégyen? inkább tanuljanak meg tisztességesen törökül

meg lehet FAZ-t is olvasni, az nem ezt fogja írni, nem mindegy hogy a német Népszabi vagy a német MagyarNemzet szemszögébõl nézzük a dolgot.

Tikal
persze persze, csak jo látni ezt papíron is, konkrét számokkal 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

desigo
mindenki tudta eddig is csak nincs aki tenne ellene...
ezért nem különb semmivel a fidesz se az mszptõl
nincs változás
Hegi90
Hungary is a disgrace for Europe
(Magyarország Európa szégyene)

JUHÚÚÚ, végre rájöttek arra, amit mi már tudunk lassan 20 éve.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

1, most ki a mélymagyar?
2, mi a bajuk a szlovákoknak az új alkotmánnyal? milyen területi revízió?

polluxware
totál nem errõl van szó.. és ezt te is tudod

és nem védem a szlovákokat

csak elegem van abból ,hogy mindig van egy mélymagyar aki alapvetõen szarik a határuntúliakra csak azért csinálja a fesztivált mert trendi kibaszni a VALÓBAN ott élõkkel..

meg kivan azzal is aki innen több ezer kilóméterre ugat meg akar dönteni ,hogy én itt mekkora szarrba éljek

Hegi90
Mindenkinek ajánlom figyelmébe, nagyon érdekes, alapos:
Az Index riportja Tiszavasváriból, az egyetlen városból, ahol Jobbikos a polgármester

A kalapos srác a végén... <#worship>

Az elmosott részeknél nem Lakatos Attila (a cigányvajda) beszél egyébként?

Tikal
A mozgássérült kártyával parkolók negyede 10millios autoval jár

végre valaki utánanézett ennek, respect a parking kft-nek ezért 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Willenbrock
Egyetértek,van egy határ a nemzetek közti diplomáciában amit a szlovák fél már réges régen otromba módon átlépett.Kezdettõl fogva gyûlölködik és áskálódik ellenünk politikusai legnagyobb része.Alig létezik olyan politikai erõ ott amivel sikerült volna hosszabb távon konszenzust kialakítani.El lehet ezt könyvelni a hazai jobboldal külpolitikájára adott válaszként is,de ez szerintem nem indok mert volt itt az elmúlt 20 évben baloldali-liberális kormány is és akkor is fújtak ránk,hol ezért,hol azért.Okot mindíg találnak.
Meggyõzõdésem hogy a nem tudomásul vétel és a hallgatás-ráhagyás csak rontja és rontotta a helyzetet határon innen és túl is.Mostmár vérszemet kaptak,az a mókás hogy a múltkor aggodalmukat fejezték ki a hazai szlovákság jogai miatt,miközben nálunk szlovák nyelvû iskolák vannak,talán még óvodák is-itt ahol kis létszámú a szlovák nemzetiség.Náluk ahol nagy létszámú a magyar,iskolák helyett van bizonyítványokkal szarakodás,iskolabezárás,ellehetetlenítés,megbélyegzés és nyelvtörvény.

akkor mindig mindenben felelj meg a román és szlovák elvárásnak?
Amúgy lehet szarozni az új alkotmányt, mert ami az, az az, de szlovákiára és a szlovákságra nézve semmi sincs, csak a magyar nemzetrõl és Magyarországról van benne szó, ugye õk eleve rühellik ha pl egy dunaszerdahelyi kimondja hogy magyar vagyok.

polluxware
1.)a mélymagyar bunkó kitalál mindent amit a kedve tartja
2.)a mélyszlovák bunkó meg beleképzel mindent amivel a saját mélyszlovák bírka nacionalista táborát tudja gyarapítani

kit vernek a végén?

a határontúli magyar embert

és ki ugat ezért a leghevesebben hogy így legyen? az akinek fétise a nagymagyarország

leszarom kinek mi fáj... elmúlt dolgokról van szó

de a francért kell olyan embereket újra és újra atroricátosknak kitenni akik csak élni szeretnék az életüket?

lassan ott tartunk ,hogy külön örülnek annak majd hogy nem ennek az agyament tébojnak a részei

Atomreaktor
a "sötét" középkorra sem tippeltél jól...

immovable
Amikor a fidesz még harcolt a mostani alkotmányért.

A jelenlegi alkotmányban "nincs semmi, amit az ember a szívével érinthetne meg", az csak egy "technokrata szabályhalmaz", egy "átmeneti papíros", amelyet nehéz tisztelni - mondta Orbán Viktor az 1989-ben elfogadott alkotmányról még 2009-ben egy könyvbemutató után.

Orbán Viktor és Tölgyessy érvelt amellett, hogy nincs szükség az alkotmányban ideológiai címkékre.
immovable
Hívek, ki is "rendelte" el az adósságrendezési eljárást?!

Mekkora kárt okozott Steindl Balázs Esztergom városának azzal, hogy nem készített tervet a hitelállomány átcsoportosítására és a likviditás kezelésére?

Sajtóközlemény!

A hónapok óta a Meggyes-csoport, illetve a Hídlap által csak a "Tétényi Éva által elindított csõdeljárásként" emlegetett adósságrendezési eljárással kapcsolatban tájékoztatom Esztergom lakosságát, hogy az - ellentétben a frakció sajtóközleményében, illetve a Hídlapban állítottakkal - az Steindl Balázs döntése nyomán indult el. Miközben as Meggyes-csoport Steindl Balázst ajánlja alpolgármesternek, a kérdés az, mekkora kárt okozott a frakcióvezetõ úr a Pénzügyi Bizottság élén, amikor nem hajtotta végre a tavaly októberi testületi határozatot. A Steindl Balázs vezette bizottság egyértelmûen bizonyította alkalmatlanságát, amikor nem vizsgálta felül a 2010. évi költségvetést és nem javasolt határozatokat a képviselõ-testület részére, melynek alapján egy takarékos 2011-es költségvetést lehetett volna elõkészíteni.
Steindl Balázs, miközben hónapok óta a polgármesterre próbálja hárítani az adósságrendezési eljárás megindítását, arról minden esetben megfeledkezik, hogy Tétényi Évának nem kellett volna törvényi kötelezettségének eleget téve az eljárást kezdeményezni, ha ezt a határozatot a Pénzügyi bizottság és személyesen Steindl Balázs végrehajtja.
A Meggyes-csoport az elõzõ ciklusokban felhalmozott 25 milliárd forint adósságot, a tavalyi választási kampányban letagadták, hogy baj lenne, majd az új polgármester szembesítette õket az adósságrendezési eljárást megkövetelõ helyzet fennállásával. A képviselõ-testület 2010. október 21-én ki is jelölte, hogy kinek a dolga a takarékossági javaslatokat a testület elé terjeszti. Meggyes Tamás, Steindl Balázs és Zoltai Dániel a Pénzügyi, Ellenõrzõ és Ügyrendi Bizottság tagjai. Mivel nem hajtották végre a határozatot a törvény által elõírt 30 napon belül, a polgármesternek nem maradt más választása, mint kérni az adósságrendezési eljárás megkezdését a bíróságtól, a bíróságnak pedig nem volt más választása, mint elrendelni azt.

Tétényi Éva
Esztergom polgármestere
Dzsini
Ugyan már Budaházy... egy bizonyos Sir Winston Churchill is megmondta már: "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség idõrõl idõre megpróbálkozik."

(esetleg angolul is: "Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time." Speech in the House of Commons (1947-11-11))

(és ez egyelõre legalább 2500 év tapasztalata, volt idõ próbálgatni Földszerte más módszereket)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Willenbrock
Nem hiszem hogy indokolt lenne az alkotmánymódosítás ürügyén bármiféle nemzetiségellenes atrocitás.Az alkotmánymódosítás melyik területét fájlalják ennyire ezek a derék tótok? Nem tudok arról hogy a módosítás bármilyen formában sejtetni engedne valamiféle revíziós célt vagy ilyesmi.Amúgy a tót addig ne prüszköljön míg õ maga olyan fasisztoid törvényeket hoz a nemzetisége ellen mint a nyelvtörvény és a többi ellenséges megnyilvánulás.

csige791
Akkor mégis csak szar a rendszer és Budaházynak van igaza. A parlamentális demokrácia egy halott dolog.

Nem, nem azért, mert nekem nem tetszik az ország helyzete, hanem mert a számok ezt mutatják.

csige791
Mondjuk az tény, hogy a kis csávó azt sem tudta hol van, Kálmán Olgi megette reggelire.
(Ilyenek vezetik, az országot)

Amúgy az elõbb írtam a Hírközlési Hatóságnak, hogy hol tudok panasszal élni a nézõk súlyos és káros félrevezetése ellen. Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán válaszolnak-e.

polluxware
speciell ahogy a cím is utalt, én arra tákenyre céloztam... fideszvagyok, rokonvagyok, megottvagyok

az alap sztori meg egy tragédia (tökmind1 melyik oldalról nézzük)

csige791
Itt sem kánaán, de van látszata (két autó egy nekem egy a feleségemnek, létbiztonság). Nem napi 12 óra, hanem normális munkaidõ stb...
Egyébként többnyire sofõr voltam, meg egy ideig szerzõdéses katona. Ez azt jelenti, hogy nem minimálbéren tengõdtem, de mivel nulláról kezdtem, albérlet vitt mindent. (majdnem)

csige791
Kálmán Olgica többször is elmondta, hogy a polgárõrök igazoltattak embereket. Én jelenleg úgy tudom, hogy ez nem igaz! Ha valaki tud bármiféle bizonyítékkal szolgálni ezen igazoltatásokról az legyen szíves linkelje be. (A vasúti váróteremben történt jegyellenõrzés, amire a jegypénztáros kérte meg õket nem játszik).

Sadist
És szabad tudni, hogy mit csináltál 7 évig? Mert azt nehezen hiszem el, hogy ami itthon éjjel-nappali melóval semmit nem ér, az kint külföldön majdnem Kánaán.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

polluxware
nézd a hírtv-t... ott meg megvágott dolgok mennek😉 vagy csak annyi hogy minden szép minden jó

jajjjjjjj öregem... vár a túrórudi idehaza amúgy

polluxware
sikerült egyáltalán végignézni?

vagy csak a primkó kurucz aszondja a primkó mélymagyar agyadnak ->> "nenézd mer zsidóóók"

k-ra nem möszöpörõl volt szó

csige791
Nagyobb kérdés, hogy ennek a "mûsornak" miért Egyenes Beszéd a címe? Hisz több hazugság, ferdítés van benne mint amennyit gyurcsány fél év alatt összetud hordani. <#fejvakaras>

Dzsini
Miért ne kapna szavazatot, ha vannak, akik úgy gondolják (bármilyen okból), hogy õ a legjobb/legkisebb rossz választás? Ettõl nem csorbul a demokrácia semmilyen szinten. Az, hogy a politikusok hazudnak pedig "köztudott", mégis elmennek az emberek szavazni, mégis megválasztanak egy Parlamentet. Igen, hazudnak, hiszen ez a munkájuk. Mindegyiknek, hiszen másképp nem lehet érvényesülni. De ugyanígy hazudik az összes reklám a tévében és az utcákon, mégis megveszel egy mosóport, dezodort. Mégis választasz közülük, pedig tudod, hogy hazudtak, és amikor legutóbb megvetted az X dezodort, akkor sem omlott utánad az utcán az összes nõ, mint a reklámban, de azért megveszed újra. Mert tudod, hogy a reklám hazugság. Amivel a politikus kampányol, az ugyanúgy reklám. Amit cselekszik utána annak a nagyobb része ugyanúgy reklám.

Az elhajtás törvényes módszerekkel úgy történhet, hogy felkeresi a választópolgár a parlamenti képviselõjét, és felszólítja arra, hogy képviselje az érdekeit - pl. nyújtson be bizalmatlansági indítványt az irányában, vagy valahogy gyõzze meg arról, hogy mondjon le, ha ezt nem teszi meg magától látva azt, hogy megrendült vele szemben a bizalom (ezután pedig törvényes lehet új választások kiírása vagy új jelölt megválasztása az aktuális parlamenttel). Ez a képviseleti demokratikus módszer. Másik módszer lehet a közvetett érdekérvényesítésre, hogy (törvényes) tüntetések sorozatát jelentik be és tartják meg egy cél érdekében. Az agresszív elhajtás nem törvényes, az a hiba a rendszerben.

A törvényes módszerrel egy - igazából a jelenlegi módszerek közt megoldhatatlan - probléma van, amit úgy hívnak, hogy frakciófegyelem. Ez sajnos sokszor lehetetlenné teszi azt, hogy az én képviselõm az én érdekeimet képviselje, még ha rá is szavaztam, és akár egyet is ért velem. Azt teheti, hogy kilép a frakcióból, független lesz, de azzal a saját és választói esélyeit rongálja.

polluxware
<#whatever>

polluxware
Hegi90
Ezt a személyeskedéssel körített flegma stílust, és hogy ki kezdett mellébeszélni meg hogyan, mellõzhetnénk, köszönöm! (mindenkinek szól)

csige791
Voltál a charta demokrácia védõ tüntetésén, ferinek tapsolni? (ne válaszloj nem érdekel)

csige791
Ezt én értem, meg egyet is értek vele.

Mint mondtam, a baj nem azzal van ,hogy a magyar lusta vagy ilyesmi, hanem azzal, hogy a magyar nem érti a demokrácia lényegét. Ez az oka annak, hogy ott tart az ország és a nép ahol.
Hiába dolgozol, küzdesz, ha a választott vezetõk hazudnak.

A következõ lehetõségek állnak rendelkezésre:
-Amelyik banda egyszer elhibázta, mindegy hogy szándékosan vagy véletlenül, többet ne kapjon egyetlen szavazatot sem, max a családtagoktól.
-Mandátum lejárta elõtt elhajtani õket a ge*ibe.

A magyar nép ott rontja el, hogy a fentiek közül egyikkel sem él. (aki meg élne vele arra rátámadnak, hogy foci huligán stb).

Ez a hiba a rendszerben.

Jó dolog a demokrácia, ha jól alkalmazza a nép, Magyarországon nem ez történik, amíg ezen nem változtatunk, nem lesz jobb. Lehet fidesz, mszmp, jobbik, tök mind1.

polluxware
mekkora sirályság, hogy megint forradalom kell majd a továbblépéshez..

ez az ország ha nem volna, ki kéne találni<#taps>

polluxware
Szlovákok már nyavajognak az új alkotmány miatt.. féltik a trianoni határokat

szóval... magyar verés "apa kezdõdik"

köszünjük Fasiszták! éljen vitya

Dzsini
A demokrácia lényege pont az, hogy ha sikerül valakit meggyõzni arról, hogy újra arra szavazzon, akiben elõzõleg csalódott, akkor arra újra lehet szavazni. A választójogi törvényekben meg van határozva, hogy milyen feltételekkel lehet valaki választható, ha ezeket teljesíti (nem tölti éppen börtönbüntetését, nem tiltották el, nem sérült szellemileg), akkor választó és választható. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz szavazat, és jó vagy rossz szavazó. Emberek vannak, akik választanak a felkínált lehetõségekbõl. Az, hogy nekem, neked vagy másnak nem tetszik az eredmény az szívünk joga, de amíg nincs bizonyíték arra, hogy bármikor is csalnának a szavazásokon, addig a választások érvényesek (és ha elegen szavaztak eredményesek is), és az eredmény a szavazásra jogosultak részvételével jött létre (aki nem szavazott, az úgy vett részt, aki szavazott, az pedig úgy). A megbízatás pedig négy évre szól, ez alatt megpróbálhatja megmutatni azt, hogy nem feleslegesen vetettem bele a bizalmamat - akár egy miniszterelnökrõl, akár egy kerületi képviselõrõl, polgármesterrõl van szó. Ha nem szolgál rá, nem kapja meg a következõ szavazatomat.

Az, hogy a jelenleg a Parlamentben levõ csoportok túlnyomó többsége ott van pontosan azt jelenti, hogy a modern, képviseleti alapú parlamentáris demokrácia mûködik, és mûködött is az elmúlt huszonpár év választásain.

Azzal pedig, hogy egy politikus mit mond az embereknek, azzal önmaga, szülei (családja), és választott vallása vagy hite szerinti istene elõtt kell elszámolnia. Az emberek pedig eldönthetik, hogy kit tartanak megfelelõnek arra, hogy az érdekeit képviselje - valamennyire ismerve jelöltek a múltját, jelenét, eddigi tetteit. Attól hogy nekem valaki nem szimpatikus, számomra esetleg magával az ördöggel egyenlõ, attól még jogilag választható, és aki rá szavaz nem lesz rosszabb ember, mint aki nem szavaz rá, és nem lehet elítélni azért, mert él állampolgári jogával.
Vitázni lehet, értelmesen, érvekkel. Meg lehet próbálni meggyõzni a saját véleményemrõl, látásmódomról értelmesen, érvekkel. Ha sikerül akkor jó, ha nem, akkor ez van. De lehülyézni, birkázni, vagy bármilyen más jelzõvel illetni csak azért, mert másképp gondolkodik mint én, nem kulturált emberhez illõ viselkedés.

És igen, sok ember van, aki mélyebb gondolkodás, az érvek vizsgálata és egyéb nélkül, például szimpátia, vagy megszokás alapján szavaz. Ettõl az õ szavazata vagy választópolgársága sem ér kevesebbet, mert nem szükséges megindokolnia senkinek sem a választólapon azt, hogy miért oda tette a keresztet, ahova. Ezzel - ahogy a politikusoknak is - önmaga és választott felsõbbrendû személye elõtt kell elszámolnia.

csige791
Demokrácia lényege szerintem:

Néhány ember/csoport úgy gondolja, hogy jó irányba tudja vezetni a hazáját, ezért elindul a választáson. Leírja a programját és, hogy attól mit vár, mi lesz az eredménye ha azt végigcsinálja.

A nép, aki nem tudja, hogy hogy kell egy országot irányítani vagy nem gondolja, hogy képes lenne rá, választhat azok programjaiból akik önmaguk szerint felfelé ívelõ pályára tudják állítani az országot.
Mi alapján választunk? A programok és eredményeiket vetjük össze, eldöntjük melyik a jobb és behúzzuk azok kiagyalói mellé az X-et.

Ha az ígéretek nem teljesülnek jogunk van elhajtani a mandátum lejárta elõtt a vezetõinket. Jobb helyeken maguktól szoktak távozni, amikor "elba**ák". Nálunk nem így szokott lenni, a birkatürelmû magyar ritkán csap az asztalra, túl ritkán de még ilyenkor is vannak akik az asztalra csapókat kritizálják.

Ki vett fel tonna számra hiteleket és miért? Ki adott rá felhatalmazást? A nép arra adott felhatalmazást, hogy dübörögjön az ország, ezt mondták nem így lett, sõt...

Aki az asztalra csaptak megkapták a köztörvényes bûnözõ jelzõt, és igen a heti-hetesben halottam elõször, majd utána egyre több nagyokostól.

Pedig ezek az emberek a jogukkal éltek, mégis sokan ellenük vannak.

Na ez itt a hiba, hogy nem fogja fel a magyar a demokrácia lényegét. Aki hazudik, nem tartja be amit ígért el kell hajtani a ge*ibe, és többet a parlament közelébe nem engedni. Feri ott ül és arról pofázik, hogy na majd õ megmutatja 3 év múlva, hogy kell ezt csinálni, és a magyar meg is fogja neki engedni!

Ez a hiba, de ku*va nagy!

csige791
"Semmi sem a mi hibánk,"
- "az még nem a mi hibánk, az már inkább az, hogy hagyjuk,"

Nem értesz magyarul?

csige791
Egyetértek minden szavaddal.

Annyit hozzátennék, hogy sokaknak az is probléma lehet, hogy dolgozik, de mégsem éri el vele a célját.

Leírom a saját példámat:
Mielõtt kijöttem évekig hittem benne, hogy kemény melóval elérhetem amit szeretnék. Mivel kb a nullából indultam "csak" egy saját lakás/ház lett volna a célom.
Nagyjából 7 évet nyomtam le otthon nagyon keményem, sokan már hülyének is néztek emiatt, hogy nem vagyok normális stb...
A munkám normális volt (nem kubikus vagy ilyesmi) volt , hogy szó szerint éjjel nappal melóztam 4-5 órás alvásokkal.
Eredmény: 0. A legszorosabb értelemben véve. (Na jó aránylag jó számítógépem volt).
Eközben a legjobb barátom (gyerekkorom óta ismerem és cigány) többször mondta menjek angliába, intéz nekem szállást/munkát csak vegyem meg a repjegyem és mondjam meg mikor érkezem. Ezt kb 3-4 évig hallgattam, aztán mikor elveszett a remény beadtam a derekam és most itt vagyok.

Úgy gondolom, hogy jelenleg otthon nem elég a kemény munka, kicsit fifikásnak is kell lenni, kihasználni az ilyen olyan kiskapukat, viszont sok munka mellet az embernek nincs ideje/ereje ezeket kitanulni...

Nyugatra ez másképp van, ha keményen nyomod az meglátszik, látod az értelmét.

Dzsini
Bezzeg a bírók most kapnának korai (normál idejû) nyugdíjazást, õk meg tovább akarnak dolgozni 😊 ez se jó, az se jó 😊)

Szerintem a magyar nem munka nélkül akarja elérni a nyugati jólétet.

Jelenleg az áhított szint több évtizednyi lemondást követelne(lásd: Dél-Korea), de ehelyett mi minden évben többet költünk, mint amennyit megtermelünk. Sajnos a nemzeti tõke létrejöttéhez nem elég az árpádsávos zászló lengetése.

Az elmúlt napok tüntetéseibõl a laikus szemlélõdõ azt vonhatja le, hogy a magyarok legalapvetõbb joga a korai nyugdíjazás.

Az, hogy politikusok átbasznak minket az még nem a mi hibánk, az már inkább az, hogy hagyjuk, aki meg nem hagyná az meg náci jelzõt kap a többitõl.

Semmi sem a mi hibánk, mi csak lebegünk a nagy semmiben. Azt hiszem a dolog magyarázata ott keresendõ, hogy Ti nem is polgárként tekintetek magatokra, hisz egy polgár felelõs a döntéseiért.

Danny1987
"A fenntartható gazdaság nem egyenlõ azzal, hogy vissza az õskorba... bármennyire is szeretné ezt a jobbik elhitetni, hogy nyaljon a falusi szavazóbázisának... "

Így kezdõdött a mellébeszélés.
Ja és nem én írtam😊

Live for nothing or die for something.

Még mindig mellébeszélsz...
Dzsini
Ez Ronny magánvéleménye volt, te egy másik hozzászólására reagáltál, majd mikor Sadist közölte, hogy nem kellene összevetni a munkamennyiségeket (mert alapvetõen hülyeség), elõszedted a lustakártyát, amirõl õ nem beszélt.

Az pedig, hogy minél kevesebb (de emellett minél értelmesebb, hasznosabb) munkával minél jobban éljen az ember, az alapvetõ vágy, szintén független etnikumtól vagy nemzetiségtõl. A munkamorál Magyarországon azért lehet problémás, mert nagyon sokan azt látják, hogy felesleges, haszontalan az a munka, amit végeznek - egyrészt sokaknak nem illeszkedik a hivatásához, szakmájához (ennek sok oka van, az oktatás visszásságaival kezdve - diplomagyárak, rengeteg szakember nem a tudásának megfelelõ munkahelyen), másrészt aki még olyasmit is végezne, amihez ért és szívesen csinálná, rengeteg ponton akadályozza a környezete (papírtologatás, pályázatok kuszasága, egyebek), így lassacskán átveszi a környezetének tempóját és munkamorálját. Emellett a hírekben is azt látja, hogy azok járnak jól - fõleg anyagilag - akik csalnak, elkerülnek, kihasználnak. Kivételek és más fajta munkahelyek vannak bõségesen, de nagyon sok az ilyen példa, és ez az, ami nagyon látszik. A jól dolgozó ember nem látszik, mert õ nyugalomban, békében próbálja élni az életét. A csaló, problémás ember látszik.

És ez független mindenfajta politikától, etnikumtól, nemzetiségtõl.

csige791
Én ebbõl következtettem, hogy lustának vagyunk beállítva#41328
"A mi esetünkben inkább annak a vágynak a megtestesülésérõl van szó, ami a ránk és bizonyos etnikumokra különösen jellemzõ: lehetõleg munka nélkül elérni a nyugati jólétet."

Lehet félre értettem?

Szerintem a magyar nem munka nélkül akarja elérni a nyugati jólétet.

Az, hogy politikusok átbasznak minket az még nem a mi hibánk, az már inkább az, hogy hagyjuk, aki meg nem hagyná az meg náci jelzõt kap a többitõl.

Mit mondott feri?
Hóhóóó dübörög az ország, 2 hónap múlva itt az euró, gázár emelés se lesz, még egy kicsit összehúzzuk aztán itt a kánaán!
Mi történt? Mivel ezt ígérte rászavazott a többség. Amikor kiderült, hogy amikor ígérte már akkor tudta, hogy nem lesz betartva, náhányan megpróbálták elhajtani. Na õk most a "ge*ik".

Ez a baj, nem az, hogy lusta a magyar.