Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Azt hiszem ilyet én nem állítottam! 😊 Fõleg alapvetõ élelmiszerekre, illetve olyan élelmiszerekre gondolok, amik itthon kiváló minõségben elõállíthatók. Ha nem verték volna szét, akkor ehhez jöhetett volna még mondjuk a Ganz, és az Ikarus például, de ez már más téma...
(az eu támogatott paraszt nem érne semmit, ha a nagy magyarok elõnyben részesítenék a magyar terméket - nem teszik, veszik a danont, a szlovák boci csokit, meg a többi hulladékot, mert 5-10-20 forinttal olcsóbb. ahogy itt más is leírta, elvileg gondolkodó lények lennénk, nem agyatlan zombik, akik az 5 forinttal olcsobbra gerjednek. kár a felelõsségt áttestálni, mi magunk is erõsen tehetünk a nyomorunkról!)
Ebben van valami, azt én is meg szoktam említeni, hogy inkább vennének picivel kevesebbet ha nincs pénzük. Jogos a felvetés, hogy mi is hibásak vagyunk ebben, egyetértek. De ettõl ez még nem felelõsséghárítás szerintem. A problémának ugyanúgy része az eu-s átbaszósdi, mint a tudatosság mellõzése... mindkettõre kellene valami megoldás.
www.smart-bus.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mondjuk a busz gyártást nem lenne szabad hagyni veszni, ha jól tudom még gyártanak Magyarországon buszokat valahol. Volt is belõle botrány tavaly, hogy egy pályázaton a drágább kínai gyártót választották mert ott volt érdekeltsége 1-2 honatyának.
jah, tudnánk, ha idejönne a multi, hogy itt gyártsa - ám ehez mi már k. drágák vagyunk 😊
(az eu támogatott paraszt nem érne semmit, ha a nagy magyarok elõnyben részesítenék a magyar terméket - nem teszik, veszik a danont, a szlovák boci csokit, meg a többi hulladékot, mert 5-10-20 forinttal olcsóbb. ahogy itt más is leírta, elvileg gondolkodó lények lennénk, nem agyatlan zombik, akik az 5 forinttal olcsobbra gerjednek. kár a felelõsségt áttestálni, mi magunk is erõsen tehetünk a nyomorunkról!)
Forza.
Dobj valami linket ezekrõl az anomáliákról...
www.smart-bus.hu
Nem ismerem az új Széchenyi tervet, a régi jó volt azt tudom.
www.smart-bus.hu
Az új Széchenyi-terv által várt hatások a közgazdasági nonszensz kategóriájába tartoznak, remélem ezt Te sem vitatod.
Ilyen jellegû hírekbõl reggelig lehetne berakosgatni pro és kontra egyaránt.
www.smart-bus.hu
Ennyi. Szerintem meg az mszmp lufija pukkadt ki...
www.smart-bus.hu
Minden adott ahhoz, hogy amire normális emberi élethez szükségünk van, azt megtermeljünk magunknak. És nem, ez nem azt jelenti, hogy vissza megyünk a kõkorba...
Persze, ha valakinek megfelel a mai matrix, hát csak hajrá... a szabad akarat a legnagyobb ajándék. 😉
www.smart-bus.hu
"Ezzel az okos és átgondolt húzással azonnal nullára redukálnád a magyar agrárexportot"
És egyben nullára redukálnám a szar importját. Magyarul lenne újból magyar mezõgazdaság, amely hazai piacra dolgozik, és lenne értelme újból a földbõl megélni, ergo jóval kevesebben jönnének fel Budapestre "szerencsét" próbálni, ezáltal csökkenne a munkaerõ túlkínálat, stb.
másrészt az egekbe szökne az általunk nem megtermel(he)t(õ) termékek ára.
Ha csak egy pillanatra is elgondolkoznál azon amit az ember ír, akkor ezt le sem írtad volna. Azzal, hogy a külföldi szar beáramlása megszûnne, megnõne a kereslet a magyar élelmiszer iránt. Ahogy nõne a kereslet, úgy nõne azok száma is, akik ismét megélhetést látnának ebben, ergo nõne a termelõk száma, ami ugye versenyhelyzetet teremtene. És megint ott tartunk, hogy ezzel munkahelyet is teremtettünk.
Jelenleg a nyugati paraszt államilag támogatott, mesterségesen olcsón tartott szarját etetik velünk, közben elhitetik azzal akivel lehet, hogy ez verseny. Ez nem verseny. Mondjuk az osztrák állam nem véletlenül támogatja a parasztjait csak azért, hogy azok helyben maradjanak... mert ugye, ha munkanélküli lenne abból a parasztból, az sokkal több pénzébe kerülne az államnak.
Lásd Magyarország példáját, ahol azért fizettek gazdáknak, hogy a gyümölcsösüket kiirtsák. Kellett a hely a nyugati támogatott szarnak. Így az eu-s paraszt vígan megél, a magyar paraszt meg abba hagyja a termelést, munkanélküli lesz, a gyermeke meg jön a városba csodát várni...
"Arról nem is beszélve, hogy önmagában az milyen drágulást jelentene, ha a drágább magyar terméket lehetne ezentúl venni."
Egyszerû. Az elsõ pár évben hatósági ármaximum az alapvetõ élelmiszereknél. Cserébe csökkenõ munkanélküliség, megmûvelt földek, ehetõ élelmiszer amit helyben állítanak elõ. Érzed ez, és a jelenlegi helyzet közt a különbséget?
(És nem, nem lenne olcsóbb majd a növekvõ fogyasztás miatt, mert ha egy erõs versenyhelyzetben nem tudták lejjebb vinni az árakat, akkor a valódi versenytársak kizárásával még kevésbé fog ez megtörténni.)
Az erõs versenyhelyzet egy felfújt lufi. Te komolyan elhiszed, hogy innen több száz, ezer kilométeres távolságból megérné idehozatni élelmiszert, ha egyenlõek lennének a feltételek? Agyontámogatott eu-s paraszt. Ezt próbáld meg mérlegre tenni. Azért olcsó amit termel, mert államilag támogatják olyan mértékben, hogy a portékája eladható legyen olyan piacnak szánt országokban mint a miénk is. Itt felszámolják a hazai termelést, majd belapátolják ide azt a sok szart amit megtermeltetnek velük csak azért, hogy ne dõljön be a mezõgazdaságuk!
Ha valaki hajlandó egy pillanatra józanul gondolkozni, akkor az beláthatja, hogy a Kárpát-medencébe itt is megtermelhetõ élelmiszert importálni olyan, mint a sivatagba homokot... vicc kategória! Aki el akarja velünk hitetni, hogy nekünk ez jó, az HAZUDIK!
"De tényleg jó ötlet - legalábbis ideológiai síkon."
Ha neked jó az ami most van, ami most folyik, hát lelked rajta. Hála a jó égnek egyre többen jönnek rá, hogy ez bizony így parasztvakítás, kártyavár, és úgy összességében jó nagy átbaszás. Bízom benne, hogy egyszer te is majd rájössz erre...
www.smart-bus.hu
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
Pont ezzel a "cigánymentalitással" van a gond. A pár éve még lenézett tótoknál a mûszaki és természettudományos képzések aránya kétszerese az itthoninak.
Csak egy két irányra mennek rá mert ezt szajkózza a média, már ha a gyerek szarik a politikára, tehát nem olyan mint én... Alapból ott kezdõdik a probléma, hogy ahogy édesanyám fogalmazta (35 év gyógypedagógusi munkatapasztalattal) "mostanában csak tanárok vannak, de nincs egy normális pedagógus sem!" És ezen tessék elgondolkodni, mert nagy igazság van benne. Hiába végzi el egy diák a fõsulit egyetemet és lesz tanár, ha nem tudja nevelni a gyereket! Nem csak a szülõnek kell, persze nekik elsõ sorban, de a gyerek napi durván 8 órát óvodában, iskolában tölt, ahol felnõttek foglalkoznak vele...
Tehát az alapoknál kéne kezdeni és úgy oktatni hogy az oktatót képzik ki rendesen. Emlékszem 1998-ban nõvérem elment Dunaújvárosba a Fõiskolára közgáz szakra, mert az volt a divat...mire kijutott onnan tömeg szaknak minõsült és sehova nem vették fel...ott állt kitûnõ eredményû diplomájával munka nélkül...fél évig mire talált egyet nettó 75.000 HUF...diplomával...utána csinálnia kellett még 2 OKJt hogy vigye valamire, és most aránylag egész jól él...sokan esnek ilyen csapdába.
. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ez az Új Széchenyi Terv elsõ programpontja, a "Gyógyító Magyarország – Egészségipari program" azon belül a két fõ prioritás: "Az egészségiparra épülõ turizmus" és a "A termál-egészségipar".
Ez szépen hangzik, de még csak terv... ígérgetésbõl meg már kapott a magyar nép eleget, és nincs sok türelme...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Ilyenkor az egybites turulmagyar nemzethalált vizionál és honvédõ háborúért kiállt, pedig csak egyszerûen racionalizálni kellene a termelést(akár szövetkezetek létrehozásával).
pech?
téged tényleg nem zavarnak ezek a törvények, ahol valahogy mindig van járulékos veszteség? ha pedig az alkotmánybíróság elmeszeli, jön a modositott - dettó szar - verzio, ami mondjuk a parlamenti képviselõkre már nem vonatkozik 😊)
Forza.
Forza.
EU irányelveket kell követni a nagyok szerint, nem ötletelni és dezintegrálódni. [ szarkasztikus ]
Abban igazad van, hogy az elmúlt 10 évben szétverték a magyar oktatást nagy részét, de még mindig vannak olyan szakok, ahol nemzetközileg elismert és versenyképes diplomát kap a magyar diák.
A kérdésem az lenne, hogy miért csak a "nebulók" ~12 százaléka jelentkezik ezekre a képzésekre? A felvételi statisztika alapján a jelentkezõk többsége jogász, közgazdász, pénzügyes, menedzser és kommunikátor akar lenni.
Mivel fiatal és tapasztalatlan emberekrõl van szó, ezért egyéni felelõsségrõl csak korlátoltan beszélhetünk. Az okokat egyértelmûen szülõi mintában és a magyar családok mentalitásában kell keresni.
Elõkerült itt a védõvámoktól kezdve a dicsõséges honvédõ háborúig minden. Arra senki nem gondolt még, hogy versenyképesen kellene termelni a világpiacra?
A mezõgazdaság mellett még a turizmusra kellene összpontosítani. Termál vizes beruházásokat indítani, támogatni szigorú ellenõrzés mellett.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Magyarország gazdasági helyzetét ne hasonlítsd egy Dániával, mert kishazánk Unio nélkül már német gyarmat lenne.
Nem beszélve arról, hogy ha nem Európai Polgár, hanem egyszerûen magyar lennél, mihez lenne jogodebben az országban...
Köszi Tóni...
Pl: Bolognai rendszer az iskoláztatásban...bevezették hogy egységes legyen, úgy elvan cseszve azóta Magyarország iskolarendszere...nézd meg milyen emberek kerülnek ki többségben diplomával a kezükben...ami egyben szart sem ér! Ez nem gazdasági tényezõ az tény, de én alapból a mezõgazdaság elkúrását néztem, és mondtam ha elolvastad hogy az EU javasolta a gazdáknak hogy repcét termesszenek a Bio üzemanyaghoz ami készülni fog a modern autókhoz környezet kímélés címen...csak abba nem gondoltak bele hogy mekkora éhezés van még Európán belül is, mert õk nem látják a "Rózsa dombi villából". Küldjük a sok kaja segélyt Afrikába, miközben Magyarországon is éheznek több ezren! De termeljünk repcét bio dízelnek...
Pénzt azt kapunk hogyne...még jobban eladósodj 😊.
Tudod hogy Tokaj Hegyaljának milyen tulajdonosa van? Francia...a "Tokaj - Hétszõlõ" táblát is õk rakták ki...
Az már csak hab a tortán, hogy: "....nagyon ritkán hallatják a hangjukat közéleti kérdésekben..."
Ha hallatjuk a hangunkat akkor meg: Bann<#wilting>#wilting><#wow3>#wow3><#hawaii>#hawaii><#crazya>#crazya>