Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A forintárfolyam folyamatosan romlik szinte már nem is hírérték. A vezetõ világhatalom választási eredményei kicsit nagyobb hatással lesznek a világra a jövõben akár magyar szemmel is.
A hírolvasás arról szól, hogy megpróbálunk képben lenni a világ történéseivel, akár közvetlen hatással vannak ránk, akár nem.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Aha.
Ha nézzük a híreket ha nem akkor is kirabolják az országot. Attól hogy én azt látom a vezetõ hírek között hogy milyen szar az ország és mindjárt becsõdölünk attól még nekem nem lesz jobb. Jobb lenne az emberek közérzete, jövõképe ha nem azt hallanák nap mint nap hogy valami külföldi senkiházi tõkésbérenc megint azt jósolja hogy 60% az esélye annak hogy államcsõd lesz jövõ hónapban.
Most megnézem az index címlapot mik vannak rajta: gyengül a forint, Brüsszel bele akar szólni a belügyeinkbe, amerikai választás hírek (ez mondjuk érdekes fõleg ha tud valakinek az ember szorítani), Körbetartozások, Külföld is velünk foglalkozik, Fidesz meg Gyurcsány, gyógyszertörvény.
Ha ezek közül mindet kihagyom akkor sem lesz semmi de ha elolvasom akkor sem tehát nem tökmindegy? 😉
Az átlagembernek az ilyenekbe soha nem lesz beleszólása, maximum itthon magunkba mérgelõdhetünk.
mi lenne jobb? több pénz lenne otthon a kasszában, vagy mire gondolsz? jelenleg is színfalak mögött van kirabolva az ország, hát még akkor mi lenne ha az emberek az alap híreket nem néznék...
http://allamadossag.net78.net/
elfogytak az érvek azt átmegyünk a "lehet hogy te is zsidó vagy" kategóriába? vicc
Többek között ez is szimpatikus a nyugati országokban, hogy a mindennapokban nincs jelen a politika! A politika a politikusok dolga, az átlagember éli a mindennapi életét. Csak nálunk az átlagember nem tudja politika nélkül élni az életét, mert mind a politikusok, mind a média tesz róla, hogy folyamatosan foglalkoztatva legyen. Ha errõl leszoknánk, sokkal jobb lenne itt is minden.
Magyar honlapok közül egyedül az Index-et, SG-t, Kitekintõt, Afriportot, Magyardiplot illetve a Jovonk.info-t szoktam de ott csak a Nagyvilág részét ha már ráuntam az angol cikkekre. De fõleg csak külföldön böngészek mert sokkal nagyobb az elérhetõ hírmennyiség és sokkal változatosabb is mint hogy 24/7 az Orbánozást olvassam. A magyar belpolitika így egyáltalán nem érdekel.
Jó lenne ha sokan leírnák hol tájékozódnak hátha találunk más érdekes hírportálokat is amit eddig nem ismertünk.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Azért kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet (ha teheted, természetesen), hogy mégis ki, honnan származik. Komoly összegben fogadnék, hogy minimum szlovák vagy német vér van benned, de a török, román és a cigány sem kizárt. Tudod, elég keverék nép vagyunk!
Én az Indexet olvasom el és a Barikádot. Az igazságot meg valahová a kettõ közé helyezem. Persze ez nagyon leegyszerûsített, mert böngészek is itthoni és külföldi oldalakon is, de a lényeg ennyi.
Nem véletlen, hogy itt tart az ország, ahol. Mivel minden beállítottságú embernek megvan a saját hírlapja, csatornája, weboldala, ezért csak és kizárólag abból tájékozódnak, így még inkább mélyül bennük a gyûlölet a másik oldal(ak) iránt.
Én azért fújolok nyíltan, és ennyire vehemensen oda messze jobbra, mert a sötétségen és a gyûlöleten kívül semmiféle értelmes gondolat nem merült még fel...mondjuk az elmúlt 10 évben.
DE, egy igen...Lerombolni az RTL és a TV2 székházát! Na, azzal teljes mértékben egyet értettem volna. 😊
ez nem számít magyarozásnak.
a másik.
deutsch tomika szerinted nem zsidó? beszólás? ezn most buktál mert még a tomika is bevallotta hogy zsidó, nyugodtan utánanézhetsz, ennyire már ne legyél naív
#59646 kötelezõ jelleggel zsidóznak vagy cigányoznak egyet
nem olvasom a kurucot, de valószínüleg nem véletlenül. amúgy megnézheted a top 100 körözési listát, több mint a fele cigány származású.
egy top 100 parlamenti képviselõk listára is kíváncsi lennék, fõleg a bal oldal köreibõl. az utóbbi két szoci vezetõ, gyúrcsányrról kb. 100mrõl süt hogy zsidó, bajnai meg havi szinten jár egyeztetni izraelbe, szerinted? nem jogos a zsidózás cigányozás? ennyira fan már ne legyél
Nekem már ez is sok.
Tényleg minden cikkben ennyire "kötelezõ jelleggel zsidóznak vagy cigányoznak egyet" a Kurucon?
Te szoktad olvasni? Mert én nem olvasom a Kurucot, esetleg néha, amit ide linkelnek.
"Valószínûleg holnap lép be a légkörbe a Szojuz ûrszonda. A NASA szerint várhatóan a Csendes-óceánba fog csapódni. Reméljük pont arra jár majd egy zsidó vitrolás...."
Mint ahogy itt is rávilágítottam erre.
Még egy dolog a #59631-es hsz-eddel kapcsolatban: Jónak tartom, ahogy írtam is, de jobb lett volna anélkül a bizonyos feleslegesen beszúrt hangulatkeltés nélkül. Ennyit akartam csupán mondani. <#integet2>#integet2>
Mondom, alapvetõ szövegértési/értelmezési problémáik vannak, de a terelésben, mellébeszélésben már simán felveszik a versenyt az idoljaikkal.
Bármennyire is szeretnéd, nem tartozom a Kuruc közösségbe, sõt olvasni sem olvasom, pont amiatt, amit leírtál. Nekem sem tetszenek a szélsõjobbos hozzászólások ugyanúgy, ahogy a vadliberálisok sem.
A probléma sajnos fennáll, az idõs egyedülálló emberek megtámadása saját portájukon. Ezen kellene picit elgondolkodni, nem megint kicsavarni a véleményem, meg belemagyarázni általad odaképzelt dolgokat.
Köszönöm.
2. A linken szereplõ hírben ez az alcím ez: Elvileg az életével is fizethet a cigány. Az adott részben semmiféle olyan felvetés, gondolat nincs, amire az alcímben foglaltak lehetne a végkövetkeztetés, de a kuruc azonnal ezt tartja fontosnak kihangsúlyozni, hogy a te szavaiddal éljek: erre az "elmebeteg kijelentésre" való jogformálást sugalmaz. Nos, ennyit arról, hogy ki kreálja az ellenségképet.
U.i.: Ki a fene akar ilyen elmebeteg kijelentésre jogot magának? Ha van ilyen az természetesen ugyanolyan bûnözõ,<...>
Nos, ha megnézzük, vajon hány cigányozós kurucos cikknél fogunk olyan hozzászólásokat találni magukat nemzeti érzelmûnek, kereszténynek tartó/gondoló emberektõl, mely szerint az összes cigányt ki kellene irtani? Mert ezek a fenti állításod szerinted mind ugyanolyan bûnözõk. Ez nagyon dicséretes, csak épp eddig ezen álláspont képviselõi az elõbb említett csoport tagjai által le lettek vadliberálisjogvédõzve...
Látod, megint keresed az ellenségképet magadnak. Jó is lett volna a hsz-ed, ha nem szúrod ezt bele.
Ki a fene akar ilyen elmebeteg kijelentésre jogot magának? Ha van ilyen az természetesen ugyanolyan bûnözõ, mint aki idõs egyedülálló embereket ver agyon pár forintért, vagy egy zsák krumpliért.
Az utóbbi években sajnos egyre növekedett az ilyen esetek száma, elég csak a híradóba belenézni pl. az RTL klubon. Arról nem is beszélve, hogy sok a fiatal korú köztük.
Nem hiszem, hogy ezek az idõs emberek fegyverhez fognak nyúlni, vagy egyáltalán fegyvert fognak tartani.
A Tákolmány V. cikke így szól:
Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához.
Namármost nekem egyáltalán nem tûnik annyira korlátlan jognak, mint ahogy a hírben mondják, mivel ottvan a "törvényben meghatározottak szerint" kitétel, ami ebben az esetben a törvény, ha jól sejtem, akkor a Btk. lesz. A büntetõjogban ezt a helyzetet jogos védelemnek hívják, a jelenleg is hatályos szabályozás így hangzik:
29. § (1) Nem büntethetõ, akinek a cselekménye a saját, illetõleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetõleg ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethetõ az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elõl.
29/A. § Nem büntethetõ, aki a saját, illetõleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelõzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekezõ a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tõle az adott helyzetben elvárható volt.
A lényeg a második bekezdésben, az "az elhárítás szükséges mértékét" kitétel. Azaz továbbra is bevágják a sittre a kedves áldozatot, ha szó nincs:
- megkezdett támadásról, vagy azzal közvetlenül fenyegetésrõl;
- ijedségrõl vagy menthetõ felindulásról a védekezõ részérõl
Példák:
- elsõre: menekülõ betörõt hátbalövöm;
- bolti tolvaj lelövése a biztonsági õr által, ha a tolvaj amúgy nem tanúsít mások életét, testi épségét veszélyeztetõ magatartást.
A lényeg már eddig is bennevolt a Btk.-ban, ez pedig a 29. § (3) bekezdés, azaz nincs kitérési kötelezettség, a megtámadott szembeszállhat a támadóval.
Aki pedig továbbra is a rá pusztán csúnyán nézõ cigány jogszerû lelövésérõl álmodozik, annak ajánlom a 29/A. bekezdést, mely alapján továbbra is jogellenes lesz. Az elhárítás során az élet kioltására alkalmas eszköz nem használható továbbra sem, alapesetben, és csak különleges körülmények közt elfogadott mégis: a klasszikus példa a távoli tanyán élõ házaspár, akihez éjszaka betõrnek: szembeszállhatnak, de mivel nincs lehetõségük segítséget kérni, ezért itt a (2) bekezdés lenne alkalmazható a büntethetõség kizárására a támadó megölésekor. A másik feltétel pedig a megtámadott részérõl a sérelem elkerülésére elvégzett cselekményei; példaként azt tudom felhozni, hogy mondjuk a betörõ rajtakapásakor - ha van rá mód - fel kell szólítani az abbahagyásra, és a fenyegetésnek elsõsorban az eltakarodásra való felszólításra kell kiterjednie.
A 29/A. § alapján a kerítésbe 220-at vezetõ, majd azt kitáblázó bácsit szerintem ugyanúgy bevarrják, mint a korábbi szabályozás alapján, mivel habár a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett a táblával, azonban a védelmi eszköz alkalmas az élet kioltására, és nem igazán beszélhetünk ijedtségrõl, menthetõ felindulásról az uborkatolvajok ellen napi 24 órában a kerítésbe vezetett áram esetén.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Charade GTti
Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme is. A bíróságoknak ezért a jövõben nem kell vizsgálniuk, hogy az áldozat védekezése arányban volt-e a támadással. Az áldozatok ezentúl bármivel védekezhetnek: akár az engedéllyel tartott fegyvereket is lehet használni.
További részletek:
Charade GTti
Mellesleg észre kéne venni, hogy az általad mondottakból azt következik, hogy igazából a zsidózásról szól az egész, hiszen a magát magyarnak tartó zsidót vagy zsidóbarátot szid. Ennyit errõl...