Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
他媽的他媽的共產黨人的母親, ez az üzenetem 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

TheLostOne
Kikérem magamnak a családom nevében, lakásfelújításra (elavult készülékek, szerelvények korszerûsítése, biztonsági, energiatakarékossági célokból), adósságrendezésre (néhány hónapnyi bevételkimaradás/csökkenés miatt felhalmozódott APEH tartozás, mert szerintük 50000 forint bevételbõl, vagy még kevesebbõl 60000-et be lehet fizetni), és igen a 20 éves autó 10 évesre cserélése miatt (szintén biztonsági okokból, korródált alváz) vettünk fel ingatlanfedezetû devizahitelt. A család összbevétele akkoriban a jelenlegi 3-4x-ese volt átlagosan. A havi megélhetési kiadások pedig a jelenlegi kb fele lehettek.
2008-ra be volt ígérve az euro. Ezért is euro fedezetût vettünk fel, a chf alapú kockázatával már akkor nagyon is tisztában voltunk.

Át lettünk baszva keményen, felcserepedõ gyermekek ide vagy oda, D209 esküdözései annyit értek, mint egy útelgazhozsá a semmi közepén. Fooren Guransen öregecskedõ feleségekkel elkövetett késõbbi merényleteirõl meg ne is beszéljünk inkább.

DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#nezze>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

desigo
Nem akarlak megbántani, de nem írnád le inkább azt hogy miért? A személyeskedés helyett.

Danny1987
De naiv/buta egy ember vagy.

Live for nothing or die for something.

Bronx South
A magáncégeknél nem valami fényes a helyzet itthon se, de ha bekerülnek a Foxconnhoz hasonló kínai cégek Magyarországra is, az fasza lesz. <#eljen> Bár nem hiszem hogy itt nyugaton megengethetik maguknak azt a foglalkoztatási színvonalt mint Kínában.

Atomreaktor
nekem nincs bajom kínával, szerintem nagyon érdekes nemzet és õk a legrégebb óta fennmaradt ország, gondolom nem véletlenül.
viszont ettõl függetlenül ez a nyalás feléjük kicsit gusztustalan.

Atomreaktor
seggnyalásban tényleg jók vagyunk 😞

banok
Azért azt is tegyük hozzá, hogy Kína komoly piac ill. komoly befektetõi potenciállal rendelkezõ ország. A nyugati országok (beleértve Obamáékat is) is "szopogatják" a kínaiak farkát.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

kakimakifsz
OK. Elhatárolódik Kínától mert....: X éy Y (jogos érv miatt)

USA-tól és Oroszországtól Izraeltõl is simán elhatárolódhatna (iraki háború, afganisztán, csecsenek, palesztinok, stb.. stb.. indiánok)

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

arty
alig várom, hogy meghívja Kim Dzsongot és méltassa az országában uralkodó rendet

esetleg még barátkozhatna a fehérorosz diktátorral és gratulálhatna neki, hogy a nyugattól függetlenül is létezik az országa

komolyan mondom döbbenet. az imf farkát nem szopogatja, de a kínai komcsi diktátorokét már szívesen mélytorokra kapja...

Forza.

Hegi90
"emberhez méltó", mi?

a tibeti mészárlásokról meg ne is beszéljünk. Ekkora seggnyaló gazembert... megáll az ember esze.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hozhatnának be még több Kínai piacot! A szart könnyü eladni.<#hehe>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Biztos igazad van, nem kívánom senkinek az államcsõdöt. Az írek amúgy sem érdekelnek annyira mint mi magunk. Peace

Az se rossz! <#hehe>

"Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idõ alatt ennyi embert sikerült a szegénység szintjére emelni"<#idiota>

Kicsit variáltam a mondattal.

A bankszektor nem egyenlõ a reálgazdasággal.

OECD Sees Flat Irish GDP Growth In 2011; GDP Up 2.3% In 2012

Ezt elkúrtam, de ez a mondat mindent megmagyaráz. :-)

Duna part<#hehe>ján sétálva azt tapasztaltam, a barátság mindig fontosabb, mint az üzlet.

Vagy a haveri kör megveszi 10%-ért <#hehe>

Kína bevásárolta magát Magyarországra

"Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idõ alatt ennyi embert sikerült a szegénységbõl emberhez méltó élet szintjére emelni<#wilting>" - méltatta kollegáját Orbán, majd a tárgyalás konkrét eredményeire tért át, és bejelentette: a kínaI kormányfõvel 12 megállapodást írtak alá."

"Ma reggel Orbán miniszterelnök úrral a Duna partján sétálva azt tapasztaltam, a barátság mindig fontosabb, mint az üzlet. A szép Duna folyó ma is ugyanúgy folyik, mint 24 évvel ezelõtt, mikor elõször látogattuk meg Magyarországot és bár azóta nagy változások voltak, de a két ország közötti barátság nem változott" - mondta, majd bejelentette: hivatalosan is meghívta a magyar miniszterelnököt a jövõ évben Kínába."

arty
ezeket még senki nem tudja. a kormány idõt akart nyerni az elodázással és majd szép lassan kialakitanak valami teljesen rossz megoldást 😊))

aki 80%-ot kifizetett, annak simán eladják a házát és a 20%-nyi rész a banké lesz, a többit pedig megkapja õ. nyilván rosszul jár õ is, de még mindig jobb, mint amikor 5 év törlesztés után SEMMID nem marad... (mert a lakás ára a fennálló tartozásod felét sem éri)

azt tudja valaki, (banki hitel-)tartozást lehet örökölni?

Forza.

És mi történik azzal a lakással amit 35 - 50%-ért megkap az állam? Eladja 75%-ért?
És ha egy hiteles kifizette az ingatlan 80%-át és utána dõl be azzal mi lesz? Megy az államnak féláron?

arty
mit nem értessz? eszközkezelõ átveszi az ingatlanokat. állami eszközkezelõ. annak honnan lesz rá pénze? na honnan? 😊

bingo! te és én, + a még be nem dõlt emberek fizetik! pontosabban mi sem, hiszen nyilvánvalóan erre nem telik az államnak: veszünk majd fel jóféle DVIZAHITELT az ország számára és valamelyik következõ generácio (vagy épp mi, idõsebb korunkban) fognak durván pofára esni.

nem a viktor meg a többi játszópajtása, azt ne gondold - õk lopnak most eleget ahoz, hogy stabilan álljanak 10-20-50 év mulva is 😊

Forza.

...Az ír ingatlanlufi nagysága az amerikaival volt összemérhetõ, és erre ráépült egy olyan hitelbuborék, amelynek kipukkadása elsöpörte a teljes ír bankszektort...

...Az ír hajó elsüllyedését jelezte elõre nemrég megjelent elemzésében egy neves ír közgazdász is, aki szerint az ír állam gyakorlatilag fizetésképtelen, és nem lesz képes visszafizetni az adósságait. Morgan Kelly, a dublini University College egyetem gazdaságtan-professzora a The Irish Times címû ír napilapban közölt terjedelmes okfejtésében „hiábavaló erõfeszítésnek” nevezte az ír államháztartási kiadások drasztikus lefaragására tett kormányzati erõfeszítéseket, mivel az ír bankrendszer veszteségpótlásának költségei „úgyis elsüllyesztik” az ír gazdaságot. Írországnak nincs más választása, mint az Európai Unió segítségét kérni, az viszont igen kemény feltételeket szabhat egy kölcsönhöz, és példát is statuálhat Írországon.

"A bankok a megyei jogú, illetve egyéb városoknak a beszámított érték 50 százalékán adják át az eszközkezelõnek a bedõlt hitelek mögött álló ingatlanokat, más településeknek viszont az érték 35 százalékáért - idézi a minisztert a Hírszerzõ"

Köszönjük ezt a nagy segítséget! <#hehe>

Fújtak egy ingatlanpiaci lufit, ettõl függetlenül a gazdaság és a társadalom(érdemes megnézni az ír korfát)irigylésre méltó állapotban van.

kakimakifsz
<#levele>

Szedd már össze magad kérlek!

"Most halásznak a zavarosban a válság miatt..."

-facepalm-
arty
nem errõl beszéltem, hanem trendekrõl 😊
svájcnak sem jó, ami történik, de történik, _VALAMIBEN_ kell tartanod a pénzedet és erre jelenleg a CHF az egyik jó alternativa.

nekem az aranytartalékom EUR-ban van, nem a CHF-et akarom reklámozni 😊)

Forza.

kakimakifsz
Te komolyan azt hiszed, hogy a CHF mögött akkora tartalék van, hogy az EU jóformán összes országának hiteleihez megfelelõ stabilitású fizetõeszköze lesz?
Svájc egy bolha. Most halásznak a zavarosban a válság miatt, de néhány éve majdnem õk is EURO-t vezettek be.

banok
Az itteni tibetiek megszívták a kínai miniszterelnök látogatását

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Elodázzák három évvel késöbbre, hogy majd az akkori kormány szívjon velük!

Európa szegényházából két évtized alatt felküzdötték magukat az elit ligába. Szeretnénk mi az Õ csõdhelyzetüket😊

arty
az csak egy elsõ, demagóg, elodázó semmicske lépés volt

amiért legszívesebben felpofoztam volna a fideszes patkányokat...

Forza.

Tévedsz! Nem segít nekik senki!

kamattal+ az árfolyam növekedést is!

arty
ha elejtek egy fagolyót, nem nehéz megjósolni, hogy földet fog érni... az EUR többé nem biztonságos, mindenki menekül CHF-re, ergo az erõsödni fog.

Forza.

kakimakifsz
Te dobtad fel a labdát. Emlékszel még?
Én vállalom a véleményem, arctalan macskajancsik meg mehetnek a .....

Miért, szerinted kiébõl? A viktor fog adakozni? Esetleg lázárka vagy matolcsy? Vagy Isten lenyúl, és kisegíti õket?

Ne legyél már naív! Ha valakik, tüntetés címszó alatt, szétverik a várost; Ha bárkinek plusz segélyt kell folyósítani (vízkár, iszapkár, hitelmacera, stb.) akkor bizony a NAGY KÖZÖSBÕL vesznek ki egy marékkal.
Csahogy az a nagy közös a TE+ÉN+MINDENKI MÁS adójából áll...jórészt.
Azzal, hogy befagyasztják az árfolyamot, amit majd három év múlva kamatosan ugyan úgy ki kell fizetni?

arty
dehát pontosan azt teszik! konkrétan: a gyermekeink pénzébõl! <#felkialtas>

Forza.

kakimakifsz
Ez nem így mûködik, hogy valahol megírják és úgy lesz😊
Azok a szakértõk is csak a rendelkezésükre álló adatok alapján kalkulált legvalószínûbbet közlik, de az árfolyam attól függetlenül változhat.
Pl.: Orbánka ezért jó nekünk, mert nem tartja be a játékszabályokat, így tud meglepetést okozni.

arty
egyébként fura, hogy mindíg mindenki a lakáshitelesekrõl beszél... rengeteg ismerõsöm 5-10 évig fizeti a kocsija hitelét, már a dupláját az egykori törlesztõnek, mert anno nem akart biztonságos forinthitelért többet fizetni. ezek általában nem elég nagy összegek ahoz, hogy bedõljenek, de ahoz elég, hogy hónap végére alig maradjon valamicske szabadon elkölthetõ pénze, amitõl "pöröghetne a magyar gazdaság"

ezek az emberek a mostani 50-70 ezer helyett fizethetnének 10k-t bkv bérletre és lehetne havi 40-60 ezer ELKÖLTHETÕ forintjuk (nyilván ennél még több, hiszen casco/biztositás-szerviz-benzin további tizesekkel rövidíti meg õket). esetleg spórolhattak volna 2 évet kocsira...

de tudom, könnyebb leírni, hogy rohattbankok, rohattzsidók!

---

azt mondjuk nem értem, a kinti/itthoni bankok miért emeltek kamatot is a devizahiteleseknél? láthatták, hogy önmagában az árfolyam eltolódása is éppen elég nagy teher, a kamatteher növekedése könnyen fizetésképtelenséghez vezet... pláne érthetetlen, hiszen svájcban NEM emelkedett az alapkamat, tudtommal (legalábbis biztos nem 2%-nyit, amennyit itt ismerõsöknek emeltek a bankok)

Forza.

Ez a stílus meg kifejezetten a játszótéri homokozóba való, "ha nem megy ésszel, akkor lenyomlak majd izomból, de elõbb megnézem a barátaidat" Vagy minek akarod te az én fb profilomat nézegetni?
Ezzel az észjárással inkább a helyi kocsmába járj vitatkozni, ne ide! Köszi!