61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • desigo
    Stohlnak megfelezték a büntetését
  • Pares

• Ironman2
  • Pares
    Ez így igaz. Azon emberek 95%-a, akik vonattal érkeznek Budapestre, BKV-val folytatják útjukat tovább.
  • Pares
  • wollnerd #60258
    Sőt! Akik vonattal mennek Budapestre, azok is a BKV-val utaznak! Hát képzeljük el, ha nem utaznak vonattal, a MÁV-nak is sokkal kevesebb lesz a bevétele!
    Az mekkora következmény lenne...
  • Tsol
    Spermabankkal vonják össze a Jegybankot
  • Borg
    Teljesen mindegy, hogy szélsőbal vagy akárki, az csak színtársulat. Itt a gazdasági érdekek játszanak.
  • Pares
    Csak az a nyomorult BKV le ne álljon. Szép és jó, hogy bringával is lehet közlekedni, de vannak szituk, amikor ez nem kivitelezhető...
  • wollnerd #60254
    Így torkig be fog dugulni a város és több szmog riadó is lehet!
  • Bronx South
    Alap. Bár többen fognak autóval járni.
  • Ironman2
    Hát akkor előkapja mindenki a bringát,aztán hajrá! Úgyis jó levegő lesz kinnt
  • wollnerd #60251
    BKK: A hónap végén leállhat a BKV
    Dugig lesznek a buszmegállók, ha elfogy a BKV pénze
  • Bronx South
    Hoppá, akkor úgy tűnik jó volt a meglátásom (utolsó sorok) annó. Szerintem ugyanez még elmondható 2-3 fórumozóról még, örvendek a szerencsének, legalább nem vésznek el a szavak.
  • arty
    eh, azt reméltem pont ettől válok hitelesebbé :D
  • Ironman2
    Fasza! Akkor ne is szólj többet egy szót se
  • arty
    Én másfél éve a rendszer nyertese vagyok - ettől még hosszutávon nem érzem magam biztonságban.

Inkább keresnék kevesebbet, de azt egy kiszámítható, biztonságosabb környezetben.
  • Ironman2
    Hát igen,mert diplomával,és érettségivel nem sokra mész.Pláne akkor ha nincs semmi szakképesítésed.Amúgy Veszprémi vagyok.Ezért kell kitanulni egy szakmát,amit az ember tud alkalmazni az életében.
  • Ironman2
    Amúgy nem kell erőlködnöm,mert van egy szakmám,amiből pont megtudok élni.
  • arty
    Gondolod más nekiáll otthon herét vakarni?

Nemtudom budapesti/nagyvárosi vagy-e, de vidéken a munkalehetőség kb a nulla és a semmi.
  • Tsol
    És mint, a mellékelt ábra mutatja, a gazdaságot sem pörgette fel (amit pluszba fékez a válságadó).
  • arty
    Minjárt lesz itt kenyér360azás is! :D
  • Tsol
    De valami konkrétat: Az egykulcsos adó döntő részben a gazdagoknak kedvezett. Nem lett volna egyszerűbb visszavonni, hogy ne keljen bérkommandóskodni? 500 milliárdot kibäsztak a kasszából a gazdagoknak, aztán erőltetik a béremelést, ami ugye nem az egy misi új munkahelynek kedvez.
  • Ironman2
    Bocsi,de ha engemet kibasznak valahonnan,akkor minden erőmmel azon vagyok hogy munkát keressek.Háyn ujság van teli munkával? Lehet válogatni
  • arty
    Moratórium idején ez elég furcsa lenne :)

Egyébként nem hallhatunk az ügyekről, mert tudod cenzúra is van ám :))
  • Ironman2
  • arty
    ezt a kirúgottaknak magyarázd, akiknek nemhogy nem emelkedik a bére, de 3-6 hónap mulva nullázódik ... (addig kapnak munkanélküli segélyt)
  • Tsol
    Fel-fel ti rabjai a...
  • Bronx South
    Most mondjam azt hogy büdös konteós, húzzál az NWO topikba ? Hozzál már fel példákat a dilemmáidra, mert ez így eddig sánta. Azt hogy elvittek a rendőrök pár idióta lmp-st az nem érdekel. Viszont én több forrásból azt hallom, látom, hogy a tél közepén családokat lakoltatnak ki a bankok, mert nem tudják fizetni a frankhitelüket, hagyjuk már a félre dumát..
  • Ironman2
    Ez amúgy várható volt.Majd mindenki szépen lenyugszik év végére,aztán megint lesznek munkahelyek.Ha csak nem jön a 200 ezres minimálbér.Már nagyon várom azt a lépést
  • Ironman2
    Na és miért? Mert végre foglalkoznak azzal is hogy te mennyit keresel? Én nagyon is helyesnek tartom hogy beleavatkozik a kormány a bérekbe
  • arty
    Anyósoméknál detto, 20% leépítés volt, de megúszta.
    Pároméknál két lépécsőben 10%-os, még szerencse, hogy épp gyesen van.

Ez a bárkommandós/államilag előirt béremeléses baromság az eddigi lehető legrosszabb intézkedés, ami nyíltan és közvetlenül beláthatóan a foglalkoztatottság ellen van.
  • arty
    Ha nem tetszik a pofád a fidesznek, a felsorolt rendszerrel elméletben tönkrevághatja az életedet.
    Korábban - pont azért, mert nem volt "egy kézben" a rendszer - ez jóval nehezebben ment volna.

Ha fidesz seggnyaló vagy, természetesen téged semmi esetben nem érhet hátrány, sőt! Azt is el tudják intézni, hogy akkor se, ha kéne, hogy érjen.
  • Ironman2
    Nem kereshetnek kevesebbet mint tavaly.Ez törvénybe van foglalva.Bérkommandó fogja ellenőrizni.Nálunk is elküldtek 3 embert,úgy tudnak csak bért emelni.Igaz nem fognak büntetni,de minden támogatástól elesik akkor az a cég,aki nem tartja be a bérszintre vonatkozó törvényt
  • Bronx South
    Én leszarom azt is hogy ha a kisbolti eladó is Fidesz párttag, az én demokráciám ezzel nincs korlátozva, ami meg engem zavar hogy fontosabb kérdések ügyében nem szavazhatok, ami szintén a demokráciához tartozna, az meg nem volt meg eddig se, erről ennyit.
  • arty
    "Milyen szép lesz,majd a gazdagok megint tömik a zsebüket,mi meg le leszünk szarva.kész.ennyi"

bezzeg most!

- végtörlesztés a gazdagoknak
    - 2011/2012es (kamu)egykulcsos adórendszerrel a szegényebbek, a minimálbéresek jártak rosszul
  • Ironman2
    Nem okés,ebben igazad van.Előző kormány már megpróbálta rendbehozni,de elég szerencsétlenül.Olyan vonalakat zártak be,amit nem kellett volna.Én inkább a kedvezményeket vizsgálnám felül,mert nagyon sokan visszaélnek vele.
  • arty
    "CSupa olyan dolog,"

amit amugy sem ártott volna már 20 éve rendbeszedni.

Vagy szerinted okés a járulékok avagy a tömegközlekedés rendszere? :)
  • Ironman2
    Ja,és nem beszélve arról hogy nem lesz semmi se olcsóbb,mint a válságadó elött.
  • arty
    Szerinted a zöld manóknak.