61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Danny1987
    Kína elvágta a világot az elektronika fémeitől
  • immovable
    [URL=http://index.hu/bulvar/2011/10/21/nem_bizonyitott_a_4-6-oson_tortent_rugdosas/]abszurdisztán én így "szeretlek"[/URL]
  • Ironman2
    Alakítsanak! Sok sírós nyugger rájuk fog szavazni,aztán majd jó nagyot koppannak,mikor nem tudják kifizetni a nyugdíjukat,mert nem lesz miből.
  • Bronx South
    Uganda gyémánt kereskedelemből is profitál nem is keveset.
  • jhetedikj
    Gyurcsányék kilépnek az Mszp-ből és új pártot alapítanak.
  • neB
    Ezzel a lépéssel kivételesen egyetértek. Bár nem ismerem annyira az ugandai 9és közép-afrikai) függetlenségi mozgalmakat de amit eddig hallottam róla az LRA-ról úgy gondolom hogy megérett az elfogásra. DE nem tudom nem felfedezni a mögöttes szándékokat (lehet hogy ez már paranoia :D :D)
    Mert Ugandában is diktatúra van bár amerika barát viszont voltak ellene is nagy tüntetések a tavasszal. Nem rég kezdtek el olajat termelni és Dél-Szudán is elég közel van. Furcsa hogy csak úgy jófejségből 100 embert küldet egy eddig számára érdektelen térségbe. Mindenesetre remélem sikerrel járnak.
  • Bronx South
    Várjál mert valamelyik nap olvastam hogy Joseph Kony az USA új célpontja, valami állítólagos ugandai terrorista vezér. Az hogy ott ahol kéne beavatkozzanak ott nem várható el, máshol meg természetes. Ez aztán a hozzáállás ! :D
  • neB
    Te is értelmezd amit írtam/írtál. Ha nem avatkoznak be akkor az azt jelenti hogy az ottani civileket meg lehet ölni mert ennek senki és semmi nem szab gátat. Vagyis hogyha tilos lenne civileket ölni a világban akkor minden ország egyként hördülne fel Szíria ügyében és elkezdenék tervezni az ellenlépést (és nem csak terveznék már lassan fél éve hanem lépnének is...).

De mivel ez nem történt meg ezért én ebből azt a következtetést vontam le hogy ott megtehetik. Líbiában nem tehették meg (az állítólagost...) és meg is lett torolva. Akkor most hol az igazság? Ha senki nem teheti meg akkor miért csak egy országot büntetnek és a többit nem veszik figyelembe? Én ezért gondolom hogy Szíriában jogosultak civileket ölni. (Természetesen NEM értek eggyet a civilek megölésével mindössze az USA, a NATO, az EU és az ENSZ nézőpontjából szemlélem ezt a kérdést)

A másik meg mi az hogy nem várható el? Akkor miért teszik? Akkor Amerika mit keres Irakban, Afganisztánban és Líbiában. Mit csinált Koreában és Vietnámban? Akkor ezek szerinte elvárható hogy beleüssék az orrukat a dolgokba. De mégse teszik mindenhol ahol kéne mert egy kétarcú hipokrita öntelt ország.

Egyébként no offense ha kicsit erőszakosan írok néha elkap a hév :)
  • HöfEE
    "És ez indokolja azt hogy ártatlan civileket öljenek halomra? "

Hol írtam én ilyesmit? Értelmezd amit írtam. SENKI sem jogosult arra, hogy a civil lakosságot lője, ugyanakkor semmilyen külföldi országtól/hadseregtől nem várható az sem el, hogy beavatkozzon egy belpolitikai szituációba.

Egyáltalán nem vagyok USA párti, sőt kifejezetten nem tetszik a világpolitikai szereplésük, de Líbia esetén szerintem teljesen jogos volt a beavatkozás.
  • ManoNegra
    Nem azt mondom hogy nem bűnös egyáltalán, hanem azt, hogy az ok amiért lerohanták az országot, nem áll meg. Természetesen én is - mint mindenki - csak szűrt információkhoz jutok hozzá.
  • zsoltioregon
    voltak, csak azokat vagy mind kilőtte Iránra, vagy nem voltak bevethetőek félkészek voltak.
  • neB
    >Az, hogy sziriaban nem avatkoztak be csak annak koszonhet, hogy a szir hadsereg valamint az ottani politikai vezetes teljesen mas kategoria mint libia.

És ez indokolja azt hogy ártatlan civileket öljenek halomra?
    És mi a helyzet Észak-Korával úgy tudom az a legdurvább rezsim a világon mégis már 50 éve éve "él és virul". Ó hogy egy kicsit erősebb hadserege van mint Iraknak vagy Líbiának volt. Nos azt hiszem ez mindent megmagyaráz.

A normális életben mindenki a saját súlycsoportjával kezd ki. A világpolitikában? Nos ott nem így működnek a dolgok. Ahol nincs erőforrás azt mindenki magasról leszarja.

A másik furcsa tény hogy Szomáliában meg sem próbál beavatkozni a Föld Jótevője és Védelmezője a Nagy Egyesült Amerikai Államok. Szváziföldön sem, Zimbabwében sem Csádban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban sem, Fehéroroszországban sem, Iránban sem. Pedig ezek kétségkívül diktatúrával bíró államok, a nép elnyomásban van és nem tesznek ellene semmit. De miért? Mennyibe kerülne Szváziföldben megdönteni a király hatalmát hogy ne vegyen magának 100 milliós hajókat míg a népe éhezik? Kötve hiszem hogy többe mint az Iraki tartózkodás 1 napja.

A nyugati szövetségesek pedig igenis romba döntik az országot: Nos erre a kettőre szerintem senki sem tud értelmes és elfogadható magyarázatot találni: link 1 és link 2. A 2. LINK DURVA KÉPEKET IS TARTALMAZ!
  • homeless
    Érdemes még régi(a tüntetések előtti) blogokat, cikkeket, fórumokat olvasni, ahol líbiai lakosok írják le, hogy milyen az élet Líbiában.
  • Bronx South
    Ha már tömegpusztító fegyverek.

Továbbá nem állítom hogy Szaddam jóságos volt, viszont sokáig az usa támogatását élvezte, a támogatásnak pedig ára van. Nem emlékszem pontosan de az alkaidával voltak kapcsolatai, továbbá önállósodott és nem teljesen úgy táncolt már ahogy az usa fütyült, és ez vezetett a halálához nem az amit a média fröcsögött a kivégzése idején.

Konkrétumokat egy leszerelt katona mondott nekem már jó régen, de nem emlékszem pontosan. De ha utánanéznék biztos felfrissülne a memóriám.
  • neB
    Kezdjük azzal hogy valószínűleg nem néztétek meg a videót és az descreptionbe lévő linkek egyikére sem látogattatok el ahol FORRÁSSAL támasztják alá az információkat.

Ühüm ühüm rakétázta az embereket helikopterekről meg a tömegbe lövetett.

Forrás? Mainstream média? Index és a Fox News? A legtöbben a twitterre fogadkoznak ilyenkor hogy rengeteg volt ott a "szemtanú". Természetesen ezeket átvette a média. Bizonyíték? Semmi. Abszólute semmi. Senki nem ellenőrizte le az információkat.

Március elseje Pentagon sajtótájékoztató link

Q: Do you see any evidence that he actually has fired on his own people from the air? There were reports of it, but do you have independent confirmation? If so, to what extent?

SEC. GATES: We’ve seen the press reports, but we have no confirmation of that.

ADM. MULLEN: That’s correct. We’ve seen no confirmation whatsoever.

Szóval nincs bizonyíték ennek ellenére már népírtásról beszélnek meg Ruandával hasonlították össze az országot (ahol a a bölcs fehér nyugati ember hagyott több millió embert meghalni, akárhányszor csak erre gondolok elfog az émelygés...)

A másik a tömeges megerőszakolások amelyre nagy nehezen előszedtek egy névvel és arccal ellátott áldozatot is. Természetesen utána kitalálták azt is hogy Kadhafi leakarta fizetni meg lakást ajánlott a hallgatásért cserébe. Nos az Amnesty International nem talált semmi erre utaló bizonyítékot.
    NBC is megmondja hogy nincs bizonyíték.

Csak hogy lássuk mennyire barbárok a lázadók: felégették a People's Hall-t ami a mi Parlamentünkkel vagy a Washingtoni Kapitóliummal egyenlő. Nos melyik kormány hagyná hogy a nép ilyet tegyen. Szerintem egyik sem. Itthon egy tévészékház ostrom miatt gumilövedékeztek...

Ha annyira akarta az egész líbiai nép a halálát miért tüntettek mellette több mint másfél millióan? Az lehet hogy több ezret megöletett de ilyenkor azt kell tenni hogy még LEGALÁBB ugyanennyit megölünk? Mind NATO mind "lázadó" oldalról. Hogy az ENSZ teljesen elfogadhatónak vélte az emberi jogokat sőt meg is dicsérte Líbiát 2009-ben? Akkor ez milyen rezsim? Milyen diktatúra az amelyikket 40 éven át hagyunk és aztán egyik napról a másikra a semmire alapozva megdöntünk? Jah hogy az nem is diktatúra vagy ha az akkor nagyon magunkba kéne néznünk. Arról ne is beszéljünk inkáb hogy a fekete zsoldosok álhírére mennyi fekete bevándorlót és fekete líbiait (mert ilyen is van...) öltek meg.

Aztán itt van ez is hogy a brit kormány az Al-Kaida egyik sejtjét bízta meg '96-ban hogy megölje Kadhafit. A jelenlegi lázadók vezére Abdelhakim Belhadj egy (USA által is listázott link terrorszervezet ( Az Libyan Islamic Fighting Group) alapítója? Érdekes...

És lehet akármennyire is bírálni őt egy egész országot kivezetett a szarból gyakorlatilag minimális áldozatokkal. Mert nincs rá bizonyíték hogy az ellenzékiek jobban csinálták volna ha nem börtönzi be őket. Jah de van. A jelenlegi állapotok. Líbia teljesen elpusztult csatlós államá vált várhatóan iszlamista hatalommal az élén.

A felsorolást egész nap tudnám folytatni de se időm sem energiám nincs rá hogy meggyőzzek olyanokat akik teljesen elvakultak a Híradótól és a Nagy Nyugati Demokrációától.

A végére érdekességképpen: Várható élettartam Magyarországon 1960-ban: 68 év (mindkét nemre számolva világranglistán 32.)
    Líbiában 1960-ban 46.9 - 109. a ranglistán
    Nos miután Kadhafi csak egy öntelt semmirekellő a népet elhanyagoló diktátor volt azt várnánk hogy a nép egyre szarabbul fog élni csökken a GDP mindenki az ő kezébe vándorol. Nos nem így történt 2010-es adatok: Magyarország 74.6 Líbia 77.5. Mi mikor kezdünk el lázadni? ÉS ezt eljátszhatnám megannyi adatsorral.
  • ManoNegra
    Khadafi pedig nem kapta meg az esélyt, hogy megvédhesse magát egy független hadbíróság előtt. Szaddam sem védhette meg magát. Oszama bin Laden sem.
  • arty
    Tudom. Mindenki tudja.
  • ManoNegra
    Szaddam nem volt szent, de tömegpusztító/vegyifegyverei sem voltak...
  • arty
    ha valami joságos-szaddám mesébe kezdenél, akkor tuti :))
  • Bronx South

????

Az meg hogy Szaddamal mi volt a helyzet inkább hagyjuk :))) ha elkezdeném elemezni hogy mi történt ott a háttérbe le lennék idiótázva.
  • banok
    Annak is nézz utána, hogy mi történt azelőtt, hogy közbelépett a NATO. A békés tüntetőket lövette, gyilkolászta.
    Egyébként Lockerbie-t maga ismerte el Kadhafi.
    De védjed ezt a félelmebeteg állatot. Semmivel sem jobb Szaddamnál.
  • Vlala #53679
    Ez Khadafia.
  • Hegi90
    Költöztetnék a József Attila szobrot a Kossuth térről

""Attila is szívesen elköltözne Viktor mellől" - mondta az ismert költővel eszerint közeli kapcsolatot ápoló Botka László, Szeged polgármestere"
    :DD

Botka amúgy szerintem az egyetlen értelmes arc a mai politikai életben.
  • Hegi90
    Bibliai családi vetélkedő lesz az MTV-n karácsonytól
  • immovable
    fidesz-kdnp féle konzultáció, egyeztetés.
  • ManoNegra
    Már csak az a kérdés, hogy mi keresnivalója van a NATO-nak egy polgárháborúban... És az Al-Kaidának?
  • HöfEE
    Orszagot tettek tonkre??? Szerintem egy olyan vezeto aki a sajat nepet loveti szarra, az nyugodtan megerdemli a halalt. A nyugati szovetsegesek semmit nem tettek tonkre. Teljesen jogos volt a fellepes es a forradalom is. Az, hogy sziriaban nem avatkoztak be csak annak koszonhet, hogy a szir hadsereg valamint az ottani politikai vezetes teljesen mas kategoria mint libia.
  • immovable
    A kettős adóztatás miatt jó sok ember lábára rálép a kormány.
  • Atomreaktor
    Vasárnapi EU program.
  • zsoltioregon
    ezért kell, tanulni és sokat dolgozni, mert, ha sok lóvéd lesz akkor jobb életed lesz!
  • Atomreaktor
    már ne is haragudj, de ez az ember közvetve, vagy közvetlenül de több ezer ember haláláért felelős. csodálkozol, hogy elszabadultak az indulatok, mikor elfogták?
  • immovable
    Újabb adókedvezmény a gazdagoknak.
  • arty
    söröshordóalátét lesz ebből, érzem :/
  • Trade
    Adó bármire
    Nagyon találó ez a kép.Aki még nem hajléktalan abból csinálunk azt,majd estére meg kap egy zsíros kenyeret a hajléktalan szállón
  • immovable
  • Ironman2
  • Ironman2
    Legjobb hozzászólás:

"Nem tudom még hányszor veszi be a világ ezeket a szánalmas színjátékokat... Kadhafi, Szaddam, Osama... ezek dollár milliárdos emberek, diktátorok. Ezeknek legalább 10 tökéletes alteregója (hasonmása) van, akik simán beáldozzák magukat a családjukért, allahért, ki tudja miért... Nyilván már egy eldugott kis szigeten vagy egy másik diktátor vendégszeretetét élvezve koktélozik valahol... Azt gondoljátok, hogy ezek az emberek ennyire hülyék? "
  • Ironman2
    Felvételek Kadhafi haláláról

18 éven felülieknek!!!!!

Ha a videón Kadhafi van,akkor én meg Napóleon vagyok.Ez egy fiatal férfi
  • Ironman2
    Hány ilyen őrült diktátor lehet még a világban?
  • Vlala #53661
    Ahhoz képest, hogy mi folyik az országban, szerintem is Khadafi vélt vagy valós halála a legfontosabb.

Nemcsak itt, a tévéhíradókban is. Mostanában minden másról beszélnek, csak politikáról ne kelljen... anno az átkos nyolc évben egész estés műsorok maradtak el, mert minden tévé a Szent Forradalmat sugározta.