61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • remark #53900
    Ja, hogy több van? Bocs. A hatodik képen pózoló embert mondod? Bár nem tudom milyen következtetést lehet levonni egyetlen REUTERS fotóból, de legyen.
  • Ironman2
    Meegnézted a képeket egyáltalán?
  • remark #53898
    De nem VELE fotózkodnak... Kadhafit megnézni akarják. És abban meg semmi kivetnivalót nem látok. Sajnos a rezsimváltások velejárója ez. Talán nem kellett volna megölni, és akkor most nem lenne min szörnyülködnünk. Esetleg azon, hogy miért nem mi virágoztatjuk fel önerőből az országunkat...
  • Bronx South
    Srácok ez már lehet hogy átmegy trollkodásba, de világosítsatok fel a hatalmas tudásotokkal! Egy hullával való közösülés is természetesnek számít, és melyik kultúrában ? Mostmár kíváncsi vagyok tényleg.
  • Bronx South
    Nem veszed észre hogy korlátok közt vagy ? :D Az Arabok kultúrájának a része a hullával való fotózkodás, meg a hullagyalázás is. Természetes dolog ez is mint melegnek lenni, csak erre-fele nagyobb a nyugati szél.
  • Ironman2
    De a képen rajta van!
  • remark #53894
    Ebben a hírben nem olvastam fotózkodásról.
  • Ironman2
    Meg akik fotózkodnak a hullával,azok is.
  • Lantee
    "Ha már korlát az a baj, hogy ti súlyosabb témák terén vagytok qrwa nagy sötétségben, és a hatalmas tudásotok kimerül az aktuális kormányfőről való véleményalkotásban."

Köszönjük Mester! Taníts minket Mester!
  • remark #53891
    Mármint akik megölték, azok az állatok, nem?
  • Bronx South
    Ezt már én is leírtam tegnap kicsit hosszabban (#53853), látom nem értetted.
  • Ironman2
    Sor kígyózik Kadhafi oszló hullája elött

Ezek már nem is emberek,hanem állatok!!!!
  • immovable
    Oké.
  • arty
    Szerintem meg az intel processzor-tulajdonosok megnyilvánulásai elfogadhatatlanok a publikus fórumokon.

Értem, hogy nem látod be, hogy ugyanolyan, de ettől még ugyanolyan.
    Gondolom nem lennél tőle boldog, ha napi 3 anyázó privit, vagy válasz erre-t kapnál ...
  • Bronx South
    Hát ennyi, akkor korlátolt vagyok! :D Akkor te már át is törheted a saját korlátaidat, a kék osztrigában biztos felszedhetsz 1-2 "jó csajt", na hajrá! És mivel nyugatinak mondható civilizációban nőttem fel, amíg egy biológiai rendellenességről beszélünk (a 70 vagy 80 -as évektől nem tartják betegségnek számon a homoszexualitást, pedig bizonyítottan az, vannak könyvek is róla, de a neten leegyszerűsítve bárhol fellelhetsz konkrét okokat is a hajlamra), addig megmaradok a biztonságot nyújtó korlátok közt-e téren. Ám a példának felhozott távol keleti kultúrákban én is teljesen biztos vagyok hogy hatalmas kulturális értékeket hordoz buzinak lenni, végülis ezért lehetnek 1 milliárdan akár Kínában, akár Indiában az emberek.

Ha már korlát az a baj, hogy ti súlyosabb témák terén vagytok qrwa nagy sötétségben, és a hatalmas tudásotok kimerül az aktuális kormányfőről való véleményalkotásban.
  • Ironman2
    Szíjjártó nem olvas fórumokat,mert ott gyáva emberek irogatnak név nélkül
  • Atomreaktor
    Az Anonymous csoport azt hiszem fog pár hívet szerezni magának ezzel.
  • Pluskast
    Szerintem meg tök mindegy, hogy ki a meleg és ki nem. Ha valakinek ehhez van gusztusa csinálják. A sex meg legyen mindenki belső magánügye. Nem kell kivinni az utcára. A melegeknek sem meg a heteroknak sem. Ezért sem értem én ezt a meleg büszkeség napja című dolgot. Minek? Komolyan az az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy vagy bizonyítási vágyban szenvednek vagy kissebségi komplexusuk van. Emberek úgy is lesznek mindíg a földön akik nem szeretik a melegeket. Az meg csak egy nagy maszlag, hogy bezzeg nyugaton mennyivel toleránsabb a társadalom. A nagy büdös túrost. Ugyan annyira vannak ott is akik nem fogadják el, sőt ott is létezik idegen gyűlölet és faj gyűlölet. Csak max ott jobban van kozmetikázva. Pár hónapja dumáltam a neten pár külföldi haverommal. Az egyik német volt a másik finn a harmadik meg svéd. Mindegyik azt mondja elég volt az arab, török és egyébb más külföldi bevándorlókból, és hogy az emberek majd mindegyike azt mondja, hogy ez így tarthatatlan. Pedig ők a "felvilágosúlt" nyugat. Nesze neked tolerancia....
  • remark #53882
  • remark #53881
    Nem szimplán a fajfenntartásról van szó.
    Persze hallottam már én is, hogy így divatos ma gondolni a kérdésre, miszerint a szex az csak fajfenntartás. Ez is csak az ipari méretű elrelativizálgatás eredménye.
  • remark #53880
    Igen, vannak. De akkor legközelebb ha valaki a homoszexualitás ellen érvel, akkor írd ezt válaszul amit most mondasz, hogy azért nem szép dolog a homoszexualitás ellen fellépni, mert ez tabu. És akkor mindjárt érti mindenki, hogy miről beszélsz.

Persze, ahogy arra #53878-ban utaltam is, szerintem a homoszexualitás nem tabu. De lehet csak azért mondom ezt, mert nem Magyarországon élek. Szerintetek ma Magyarországon ez a téma tabu?
  • remark #53879
    Leírom röviden is, látom csak a rövidre van időd: megpróbáltad összemosni a relatív igazságot az abszolút igazsággal. Erre figyelmeztettelek, hogy ne tedd.
  • remark #53878
    Szerintem még nem annyira súlyos a helyzet, hogy azért kelljen elfogadnom a homoszexualitást, mert különben megölnek.
  • immovable
    bla-bla-bla.... mondom keresd forrait.
  • immovable
    Intenzív sanyargatásba kezd a kormány.

Külön "vicces" a mtolcsy számol fejezet.
  • remark #53875
    Te nem határoztad meg, hogy abszolút vagy relatív igazságról beszélsz-e. Kitartok amellett, hogy az abszolút igazság márpedig nem relatív (meglepő módon), így ha el próbálod relativizálni azt, ami abszolút, akkor ellenkezni fogok.

A példádban is és a homoszexualitással kapcsolatban is minden részletkérdést elrelativizálhatónak próbáltok meg beállítani. Én mindössze azt próbálom kifejezni, hogy nem minden relatív. Ahogy az sem relatív, hogy most a Fidzsi-szigetek léteznek-e - mindössze erre próbáltam rámutatni. A példádban is találtam abszolút igazságot, ahogy úgy általában a szexualitással kapcsolatban is találhatunk abszolút igazságokat.

Tehát az nem relativizálható el, hogy két egynemű párkapcsolata nem ugyanaz, mint két ellentétes neműé. Ez abszolút igazság, hogy a kettő eltér egymástól. Az meg relatív igazság, hogy nekünk társadalmi elvárások miatt úgy kellene tekinteni a kettőre, mintha az ugyanolyan lenne.

Tehát ebben a kérdésben nem az én álláspontom társadalomfüggő, hanem a tiéd, mert a te igazságod relatív, és az enyém abszolút. Ezért azon érvelésed hibás, miszerint aki a homoszexualitást nem tartja normálisnak, az egy társadalmi normarendszernek (hitrendszernek, stb.) próbál csak megfelelni. A valóság az, hogy én mindössze tényekre hívom fel a figyelmet, és te vagy az, aki a társadalmi elvárások hatására generált relatív igazsággal akarja felülírni a valóságot.

Mondok másik példát. A házasság szó jelentése (Hollandiában legalábbis) egy nő és egy férfi kapcsolatát jelentette. Adott volt egy szó ami felhasználható volt egy tény megállapítására. Aztán társadalmi nyomásra ennek a szónak megváltoztatták a jelentését: ma már két ember kapcsolatát jelenti. Akkor mi itt az, ami relativizálható? Mert a párkapcsolat nem: egy nő és egy férfi kapcsolatának minősége nem változott, ahogy két azonos nemű kapcsolatának a minősége sem változott. Az ezekkel kapcsolatos tények tények maradtak, hisz pl. semmi újat nem fedezett fel a tudomány. De a nyelv relativizálhat, és relativizál is: ma már a házasság mást jelent, mint régen jelentett. Akkor jelentene ugyanazt, mint régen, ha az eltérő neműek házassága megegyezne az azonos neműek házasságával. Ez meg ugyebár nem abszolút igazság, hanem relatív, mert lehetséges, hogy valaki az ő saját hitrendszere alapján egyenlőként tekint a kettőre.
  • ManoNegra
    Líbiai helyzet kicsit más aspektusból.

[i]"Líbia legnagyobb ambiciózus projektje - az a vízvezeték hálózat, amely átadja az északi száraz területeknek az ország déli területei alatt található oázisokból az ipari tisztaságú ivóvízet. Független szakértők szerint, a világ jelenleg létező legnagyobb mérnöki projektje. A nyugati médiák szinte teljesen elhallgatták a projekt létezését, habár ez a projekt a világ legnagyobb beruházásai közé tartozik a projekt költsége 25.000.000.000 $
    Kadhafi még a 80-as években kezdett el dolgozni ezen a projekten és a jelenlegi harcok kezdetéig gyakorlatilag be is fejezte. Fontos megjegyezni, hogy a beruházás felépítéséhez nem vett igénybe külföldi hitelt. És ez a tény minden bizonnyal sokatmondó, mert a vízkészletek feletti ellenőrzés egyre jelentősebb tényező a világpolitikában. ...

...Figyelemre méltó, hogy Kadhafi múlt év szeptemberében tartott ünnepi beszédében azt mondta: "Most, hogy a líbiai nép nyilvánvaló eredményeket ért el, az Egyesült Államok fenyegetése megduplázódik!" Ezen felül, néhány évvel ezelőtt, Kadhafi azt mondta, hogy a Líbiai öntözési projekt "a legsúlyosabb válasz Amerikának", aki folyamatosan azzal vádolja Líbiát hogy az szimpatizál a terrorizmussal és támogatja azt az olajdollárokból." Elég sokat mondó az a tény is, hogy Kadhafi és a líbiai nép projektjét a volt egyiptomi elnök Mubarak is támogatta. És ez biztosan nem véletlen."

• immovable
    [URL=http://www.dailymail.co.uk/news/article-2052522/Man-beaten-burned-alive-victim-homophobic-attack.html]Az ember a legnagyobb "állat".[/URL]
  • Mike
    tabuk vannak
  • Mike
    teljesen mindegy a faj szempontjából ki mit kivel csinál
    a napokban elérte a Föld lakossága a 7 milliárdot
  • Mike
    szerintem nem
    el kell fogadnod annak a kultúrának a tabuit amiben élsz, különben a többiek szimplán megölnek
  • immovable
    Amíg nincs rend a fejedben a fogalmakat illetően - igazság, tény - addig csak játszol a szavakkal nulla tartalommal, mint forrai haverod.
  • remark #53868
    Te írtad: "Ahogy igazság sem "létezik", csak valakinek az igazsága."
    Szerintem döntsd el magadban, hogy vannak-e igazságok vagy minden relatív. És ha eldöntötted, akkor majd gyere vissza, és megbeszéljük. Addig is: bye-bye!
  • immovable
    Játék a szavakkal. forrai a te embered bye-bye
  • remark #53866
    Ez most az igazság, hogy léteznek a Fidzsi-szigetek? Vagy ez a te személyes igazságod?
  • remark #53865
    Nem másokra, meg a kultúrára kell mutogatni. Neked magadnak kell felismerned, hogy egy adott dolog mivel jár együtt, hova vezet, milyen világot teremt annak léte. Ugyanúgy, ahogy talán felismerted, hogy milyen világ az, ahol az agresszivitás teljesen hétköznapi dolognak számít.

A homoszexualitás hova vezet? Lényegtelen, hogy nekem mi a válaszom erre. A lényeg az, hogy te magadnak milyen választ adsz. És ha megvan a válasz, akkor ennek alapján állj ki pro vagy kontra. Az meg teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak a kérdésről, azaz teljesen mindegy, hogy egy adott kultúra elfogadja-e vagy sem a jelenséget.
  • immovable
    El ne hidd, hogy létezik a fidzsi szigetek, míg a saját szemeddel nem láttad.
  • remark #53863
    A példádban az igazság az, hogy egy "vak szobában" élsz.

Ugyanezeket az alapigazságokat kellene megtanulni felismerni minden egyes helyzetben. Mert nem minden relatív. Nem minden csak szokás, kultúra, megegyezés stb. kérdése.

Ha pl. egy ablaktalan szobában éled le az életed, akkor az igazság pontosan ez: egy ablaktalan szobában éled le az életed, és fogalmad sincs, hogy mi van a falakon túl. És aki azt állítja, hogy a falakon túl X van, annak nem kell hinni. Hanem neked magadnak kell áttörni a falakon és magadnak kell megnézned, hogy mi van a falon túl.
  • remark #53862
    Amint két férfi vagy két nő párkapcsolata egyenlővé válik egy férfi és egy nő kapcsolatával, veled fogok egyetérteni. Addig maradok az ilyen "korlátolt" emberek pártján, mint Bronx South.
  • immovable
    [URL=http://vastagbor.blog.hu/2010/07/03/izgatottan_varjuk_a_szakmai_eletrajzot]fidesz "szakember"[/URL]