Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Hol hasonlítottam Mo-hoz?<#fejvakaras> Hmm, azt hittem a szövegértelmezést alsó tagozatban elsajátítja mindenki.
Bronx South
Felesleges Magyarországhoz hasonlítanod. Európa egyik legfejlettebb ipari országa, de viszont stratégiailag jelentéktelen, nagy kopár havas semmi elszórtan rénszarvasokkal, extra katonailag semleges.

Danny1987
Úgy tûnt, tetten értük a pozitív diszkriminációt - a nap fotója

Fordított esetben nácizás itt meg taps és állami pénz lehúzás.

Live for nothing or die for something.

Danny1987
Izrael keményen lecsap a bevándorlókra

"Vádemelés nélkül három évig börtönben tarthatják a bevándorlókat, akiket akár vagyon elleni bûncselekményekért is életfogytiglani börtönre ítélhetnek egy új törvény alapján Izraelben. Még a bevándorlók segítõire is súlyos büntetéseket szabhatnak ki. Az ellenzõk szerint a jogszabály alkotmányellenes."

A közel kelet egyetlen demokráciája😊

Live for nothing or die for something.

immovable
Pluskast
Jó hát ez abszúrdisztán itt minden lehetséges. Amúgy ma reggel eszembe jutott a Magyarország én inkább iszom egy sört "paródia". Reggel felszállok a metró végállomáson, hogy jövök be melózni. A metró begurúl, holt sötét egy belsõ lámpa se ég. Gondoltam magamban hm milyen jó legalább folytatjuk az alvást amit reggel megszakítottunk. A metró áll csak áll majd 5 perc némaság (és változatlan sötétség) után bemondja a vezetõ, hogy elnézést de meg kell várnunk amíg vissza jön az áram (mármint a szerelvénybe). Áram visszajön egy megállót megyünk erre a vezetõ benyögi, hogy csak a deákig megy a vonat mert mûszaki probléma van. KÉSZ VICC EZ AZ ORSZÁG...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ejjjpászmeg <#idiota>
+ Az "utolsó esély" szöveget biztos lehetsz benne hogy már évszázadok óta ellövik. Szerinted Trianonkor milyen hangulat volt? 1945-ben? 2009-ben? Lesz még itt sok szopás, de minden megy tovább.
Civilek. És igen, ki fognak állítani valakit az élre a következõ 2 évben. Szavazni szerencsére nem most kell hanem 2014-ben. De hogy neveket is mondjak: Árok Kornél, Kónya, Istvánffy, Bajnai (jajjnekem mit kapok ezért), Bokros, Schiffer és igen, Vona Gábor (ez van). 1994-ben is a végén csattant az ostor.
Bronx South
Várj, elõször hagy durrantsak vissza. #60326 (Nem mellesleg a kérdésed már pár hónapja ki lett velõzve.)

Bronx South
Nem errõl van szó, ha errõl lenne szó akkor valószínûleg mi még a fórumon nem váltottunk volna szót, mert nem írtál volna ide. De mivel ez megtörtént, és köztudottan bal oldalon állsz inkább a jövõbeli zsebre tehetõ lóvék miatt rettegsz, ami még megerõsíti ezt hogy 2010 elõtt nem nagyon irkáltál még ide.

<#hehe>
Akkor magyarázd el kérlek miért õk az utolsó esély?
Bronx South
Pedig de, és ezt õk is tudják. Ami meg már más út lenne, az NWO. 😊

Narxis
Apránként de õk azért teljesítették amit ígértek, itt viszont semmi mivel csupa olyan ígéret hangzik el ami az ország gazdasági helyzetéhez mérten soha se volt teljesíthetõ. Fidesz - 1millió új munkahely, MSZP 2006-os választásokra pedig valami 400km-es(?) autópálya építéssel kampányolt? Arra már nem emlékszem pontosan. Egyre több ilyen teljesíthetetlen ígéretekkel van tele a kampány itthon. Külföldön is van, de ott néhányat valahogy teljesítettek az elmúlt évtizedekben.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[NST]Cifu
Itt egy ilyen oldal, ami ezzel foglalkozik. Nem aranyba van vésve persze, de azért lehet látni, hogy annyira nem vészes a teljesített és teljesítettlen ígéretek aránya.

Ettõl persze nem Obama lesz a megbízható és szavahihetõ politikus mintaképe, de tény, hogy azért pár szinttel közelebb áll hozzá, mint egy magyar politikus. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pluskast
Nem is a fizetésekrõl beszélek. Az más tészta. Viszont ha megnézed pl Obama ígéreteit amiket tett a választások elött - és aminek köszönhetõen annyian rá szavaztak - és azokból mennyi valósúlt meg, nos akkor lehet látni, hogy ott is csak piár a választáskor tett ígéret illetve program.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Erre mostanában a fideszfanok azt mondják hogy 88%lenne az adósság meg a forintárfolyam. A forint árfolyamát kik is vágták haza? Pl. a jogbizonytalansággal is, hogy 3000 mrd-t így el lehet tapsolni...
Csak a választók 35%-át kúrták át: állami nyugdíj a magánnyugdíj-pénztárakban maradóknak

2,8 millió embertõl elvettek 3200 milliárd forintot, amit beöntöttek a nagy kalapba, viszont az elcseszett gazdaságpolitikájuk eredményeképp ennek nemhogy semmi eredménye, de még szarabb helyzetben vagyunk, azaz nyom nélkül eltûnt ez az irdatlan pénzmennyiség.

Azért a kedves FIDESZ-fanoktól megkérdezném: és akkor ezt így most szerintetek hogy?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Rendben, akkor kérlek mondd meg, hogy miért kellene a Jobbikra szavazni? Csak vigyázz: a fenti álláspontod alapján semmi garancia arra, hogy a most a Jobbik mellett szóló érveid a választás másnapján is helytállóak lesznek. Szóval?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Itt a lét a tét.Való világ:

Néha az embernek olyan érzése van, hogy az LMP a Fidesz szatellitpártja.
Nem hajlandó választási együttmûködésre az MSZP-vel az LMP

Oké, csak két hete ennek az ellenkezõjét mondta. Az elõtt két héttel meg megint. Farok.

"Mint mondta, a 2014-es parlamenti választások után viszont az LMP "akár az ördöggel is hajlandó szövetkezni" annak érdekében, hogy létrejöjjön egy kétharmados többség az alkotmányosság visszaállítása érdekében. Itt partnerként számítunk egyébként a mai kormánypárti szövetséghez tartozó képviselõkre is, mondta."
<#guluszem1>
Narxis
Ez így igaz, de azért ott csak produkáltak valamit az elmúlt évtizedekben, amerikában vagy az angoloknál a minimálbérbõl ha nem is luxus szinten de ki lehet jönni. Itt meg fizesd a TB-t, de tegyél félre nyugdíjra, de legyen gyereked, hogy ne fogyjon a magyar és a gyereket taníttasd, ruháztasd, de fizesd a rezsit stb. Hogy lehet itt megélni minimálbérbõl?

Pluskast
Ja az más😊

<#nevetes1> Nem, de nekem van róluk 😉
Pluskast
Szánalmasnak szánalmas de zsarolásnak nem az. Vagy van valami kompromittáló fénykép a jobbik kezében rólad, hogy ha nem szavazól rájuk akkor közzé teszik? 😄

Ez az mivagyunkazutolsóesély szöveg nettó zsarolás, mellesleg szánalmas is.
Pluskast
Ez nem csak a magyar politikai pártok sajátossága. Tõlünk nyugatra is kb annyi köze van a realításhoz mint egy teleshop reklámnak. A képernyõn nagyon szuper és szép, de ha megveszed egy használhatatlan vacak ami 2 hét után tönkre megy. Ez csak piár és teljesen mindegy, hogy zagyvaság vagy reálisnak tûnõ elképzelés, mert sosem (azt) fogják megvalósítani. Politika=színjáték és hazugság.

[NST]Cifu
Ez csak amolyan marketing amit késõbb úgyis leszarnának

Remélem tisztában vagy vele, hogy ezzel azt mondod: semmi különbség sincs a választók felé irányuló kommunikációban a Jobbik illetve a Fidesz és az MSzP között...

pedobear
"összeállítanak egy élet- és mûködõképes választási programot"

Ez teljesen felesleges, mert semmi értelme nincs
Ez csak amolyan marketing amit késõbb úgyis leszarnának

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Narxis
"Per pillanat viszont a magyar politikai életben én nem nagyon látok ilyen csoportosulást vagy pártot..'"

Én se és ez itt a baj. Nagyon divatos mostanában a külföldellenesség, de nem csak nálunk, szinte az összes európai országnál lincshangulat van. Ezt lovagolják meg a mostani kormányok, kapóra is jön mert eltereli a figyelmet a belsõ problémákról. Viszont háborúig szerintem nem mennének el, vagy mégis? Mi lenne a NATO-val ha Európában kirobbanna egy komolyabb konfliktus? Mondjuk itt a szerbeknél már játszottak a tûzzel tavaly.

[NST]Cifu
Majd ha esetleg összeállítanak egy élet- és mûködõképes választási programot, ami nincs tele eszement zagyvaságokkal. Én az érdeklõdési körömbõl fakadóan fõleg a honvédelmi programterveket olvastam végig minden pártnál (már ahol volt...). A Jobbiké olyan demagóg zöldség volt konkrétan, hogy például aktív állományba akarták venni az összes papíron meglévõ MiG-29-est és Gripent, továbbá Mi-24-est és Mi-8/-17-est (a többit most had ne soroljam, de ezek fejbõl is jól mennek). Hogy honnan lesz pénz az ezekhez szükséges nagyjavításokra (hiszen már akkor sem volt 14-nél több aktív állományú MiG-29-es, Mi-24-esbõl is csak mindössze négy), illetve honnan lesz hajózó és karbantartó-személyzet (amikor a 29-es pilótákból is kevés volt ekkor már, aki meg volt, és nem öregszik ki, az meg indult Gripen-átképzésre, ahol szintén nincs túl sok pilóta) hogyan képzelik el az üzemeltetést, és mibõl, azt konkrétan nem árulták el.

Ha valaki azt akarja, hogy komolyan vegyék, akkor azzal kell kezdeni, hogy lefektet egy életképes programot, nagyottmondás és elõre láthatóan vállalhatattlan ígéretek nélkül.

Amit a Jobbik csinál az lehet, hogy szimpatikus sok kiábrándult embernek, de per pillanat realitás szempontból nincs eltérés egy Fidesz vagy egy MSzP programtól.

Nagyot mondani bárki tud, ha esetleg veszik a fáradtságot, és a populáris frázisok helyett elõállnak, hogy igen, a gazdaságot mi így rakjuk rendbe (nem a választási programjukat most nem tudom így hirtelen elemezni, de rémlik, hogy ott is súlyos csúsztatások voltak), az egészségügyet mi így akarjuk rendberakni, a közigazgatást mi így akarjuk rendberakni, a honvédelmet mi így akarjuk rendberakni és így tovább. Ezek a programok pedig a realitásról és vállalhatóságról fognak szólni, nem pedig a csodavárásról, meg arról, hogy a dolgos magyar nép valamiféle isteni csoda folytán hirtelen képes lesz mindenféle külsõ segítség nélkül az egyik pillanatról a másikra egy gazdasági csodát véghezvinni, akkor majd azt mondom, hogy oké, elmegyek, és a Jobbikra fogok szavazni.

Vagy bárkire, aki egy ilyen programot le tud tenni az asztalra.

Per pillanat viszont a magyar politikai életben én nem nagyon látok ilyen csoportosulást vagy pártot...

Ezt kifejtenéd a bõvebben? Mégis milyen esély van velük? Az államcsõd, ami egyenes ágas következménye lenne a populista nyilatkozataiknak? Arra a FIDESZ is képes. Vagy a polgárháborúra gondolsz?
Azért a keleti hátország kártya még erõsen esélyes. Az oroszok meg a kínaiak még erõsen megpénzelhetnek minket, ha kiszakadunk az EU+IMF kegyeibõl. Eddig nagyon úgy tûnt, hogy ez a forgatókönyv, mert nekik bizony érdekük lenne az euro megfektetése, és ha mi dõlünk, akkor az is.
pedobear
A Jobbik-ra kell szavazni. Az az egy utolsó lehetõsége van a hazának.

immovable
Egy idõben úgy gondoltam, hogy a fidesznek van vmi stratégiája, hogy van vmi mögöttes terv ami alapján mennek a dolgok, de rá kellett jönnöm, hogy nincs, ezek ennyit tudnak. De tényleg. Nincs bennük több. Ennyire képesek! Populista demagóg szart nyomják, helyzetbe hozzák a haverokat, a gazdasági holdudvart, (pintér, simicska, stb.) pont mint a maszop.
Eddig én egyszer sem szavaztam, de látom kénytelen leszek elmenni a következõre, hogy el lehessen zavarni ezeket a *******. Csak hát itt a dilemma, kire szavazzak.? Eddig még a Bajnai-Oszkó duó mutatott valami értelmet, csak ha mögé áll az mszp, akkor nálam kiestek.
[NST]Cifu
Dehát errõl is az elmúlt nyolc év tehet... Fogják szajkózni... :S

Amúgy eszméletlen durva számok. És ne felejtsük el, hogy ez a MANYUP einstand nélkül hol lennénk! Idén vajon honnan fognak lopni (államosítani, vagy éppen hogy nevezik), hogy nem omoljon össze a kis kártyavár, amit Magyarország költségvetésének hívnak? :S

immovable
immovable
1700 milliárdos mínuszban zárt az állam tavaly

A költségvetési deficit 2006 óta nem volt ekkora.

viktor, viktor, viktor!
pedobear
mAgyarországon évenként 100Ft-ot drágulnak az üzemanyagok.

arty
tehat ha rovidtavon nekem jo a fidesz gazdasagi programja, fogjam be a pofam?? :-D

Forza.

Bronx South
Már leírtam a véleményem azokkal kapcsolatban, akik a rendszer haszonélvezõi, és osztják az észt egy fórumon azok ellen, akik a bõrükön érzik a nagy rakás szart, ennyi. Nem mindenkinek kétbites az agya hogy egyvalakire mutogasson.

Bronx South
Na mesélj, mi van még rajtuk kívül? Egy hol az Orbánra, hol a Ferire mutogató ember mit lát még rajtuk kívül? Felkelt az érdeklõdésem, mesélj.