61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • joebacsi
    jah az a rohadt dolog benne, hogy ők egyszerűen nem tehetik meg, hogy teljeskörű sztrájkot csináljanak, mert emberéletekről lenne szó...és ezt az állam kellően ki is használja
  • Guest
    Áhá, köszi.
  • Dzsini
    az a része a híreknek, amik csak 1 sorban, felsorolásszerűen vannak megemlítve (lényegtelen, több szót nem érdemlő).
    pötty, hír
    pötty, másikhír
    ...
  • Guest
    Pöttyös?
  • Punkerwork
    ja
  • Dzsini
    már a hírekben is csak a pöttyös részlegben lesz.
  • Punkerwork
    újabb kórház sztrájk, bár semmi értelme :(
  • Vlala #220
    Most hallottam a Danubiuson:
    Lebukott az a néhány diák, akik számítógéppel próbáltak meg pénzt hamisítani.
  • Bandee1987
    Ezúttal balról támadjűk a Matula magazint

Emiatt a cikk miatt (érdemes elolvasni!)
  • Bandee1987
    Jah. Egyébként ez anno ugy volt, hogy az előadás nálunk a tornateremben volt. 2* adtuk elő, elsőzőr csak a kiscsoportosoknak, utána az 5,6,7,8.osoknak. Nemtom, amikor a kicsiknek adtuk elő, néha jobban megfigyeltem, és látszott rajtuk, hogy nem érdeklik őket ez vagy pedig ha éreklik is, akkor sem értenek előle egy csomó dolgot.
  • Taranov
    Igen, szerintem ebből csak annyit látnak, hogy megint a kényelmetlen ünneplőruhát kell felvenni, meg történelem órán azt, hogy magolni kell. Mondjuk a kiscsoportban nincsen történelem :)
  • Bandee1987
    A Kérdések az első padból című cikkhez hozzászólnék
    "Az órán csupán tizen ültek"

Nos, ezekszerint ennyire érdeklik őket ezek.
  • Bandee1987
    Na, igen, ez érdekes dolog...Milyen kortól/osztálytól érdemes elkezdeni ezt tanitani? Mert pl. emléxem, ált. 8-os koromban előadtunk egy ilyen darabot, ahol csomó szimbolikus jelentőségű tárgy volt (pl. lufi - remények,szabadság és akkor ezt kidurrantottuk). De nem tudom, hogy vajon ebből a kiscsoportosok mennyit foghattak belőle fel. Hiszen ők még túl kicsik ehhez.
  • Garfield
    Komolyan nem értem miért.

Ottvan a cikkben:

A diákok többnyire közönyösen, vagy ellenszenvvel fogadják a témát. Az elnök szerint elsősorban azért, mert a forradalom átpolitizálódott, összefolyt a pártok csatározásaival. "Nem szerencsés például, hogy 56-os szervezetek nem egyszer állást foglaltak aktuálpolitikai kérdésekben" - mondja. Mivel a forradalom aktuálpolitikai kérdés lett, a diákok megutálták.
    [...]
    Miklósi László tapasztalatai szerint minden olyan témát kedvelnek a diákok, aminek nincs köze a politikához, ami az emberek mindennapi életéhez köthető.

Diákok és '56:
    Tanítások az elfojtott gyászról

Kérdések az első padból

Nem egy lecke a sok közül

Ennek fényében nézze mindeki a mai "ünnepi megemlékezéseket"...
  • Taranov
    Részben egyetértek veled, de csak részben.
    Azt nem értem, hogy a GYEREKekre miért kell ráerőltetni. Ők magyarok attól, hogy még kicsik hozzá, hogy átérezzék 56-ot.
    Joguk van hozzá, hogy ne érdekelje őket, nem teljesen értek egyet vele, hogy rájukerőltetik.
  • joebacsi
    mondjuk az tényleg undorító hogy a rendszerváltás után hirtelen minden politikus "bevallotta", hogy valójában titkos ellenálló volt a 40 év alatt...és hogy ők már 56 ban is a ruszkikat akarták kizavarni...hát persze...
  • joebacsi
    Ha nem kérdeznék ki akkor a sok hülyegyerek szarna az egészre, valami alapműveltséget csak beléjük kell verni. Akit nem érdekel 56 az ne is merje magyarnak vallani magát szvsz...legalább ennyi tisztelet jár a felkelőknek, akik nem nézték tétlenül a Magyarság sárba tiprását (igaz sajnos eredménytelenül)...
  • Taranov
    Szerintem is érdekes, de az túlzás, hogy ilyen szigorúan kikérdezik.
  • Bandee1987
    A diákok nem szeretnek 56-ról tanulni

Komolyan nem értem miért. Én pl. imádom az I.világháború végétől a rendszerváltásig tartó történelmi időszakot. Örülnék, ha erről az időszkaról szóló tételt kapnék töri szóbeli érettségin. Engem marhára érdekel a II. világháború, a hidegháború, és persze ezen belül 56 is.
  • Taranov
    Addig se spam-mel.
  • Taranov
    Tudom, de nincs más lehetőség. Vagy a hatalmas pénzbírság, de arra úgy is szarnak.
  • Taranov
    Még a bankrablókat sem ők kapják el, csak a biztonsági őr tudja lelőni a bankrablót.
  • Taranov
    Elég gáz. Nem használtak megkülönböztető jelzést.
    Pár héttel ezelőtt egy szabályosan közlekedő taxissal ütközött a Smart rendőrautó.
    És ezekután az a fő nevetséges, hogy még ők tartatják be a szabályokat másokkal, és kitalált indokokkal próbálják megbüntetni az embereket. Belekötnek igazoltatáskor, belekötnek a városban, szinte mindig.
    Mi a francnak egy csomó új rendőrautó, ha úgyis csak embereket ütnek el vele?
    Nagyon át kéne dolgozni ezt a rendőrséget, mert jelenlegi állapotában SEMMI értelme nincsen.
  • Davidus
    Én 10 éves voltam szal jobban érdekelt a mecsboksz:P
  • Mike
    hm semmi extra nem volt. kb. mint az eu csatlakozás. mondhjuk jó érzés volt köztársaság lakója lenni, ennyi

ja és 89-ben 17 voltam
  • Bandee1987
    :)
    Az a bácsi Szűrös Mátyás volt, mi?
  • Dzsini
    :) lementünk a suli tornatermébe, egy bácsi beszélt a tévében, és utána elénekeltük a himnuszt... meg azt mondták, hogy mostantól úgy kell hívni az országot, hogy Magyar Köztársaság
    (én meg elgondolkodtam, hogy akkor most minden pénzt be fognak gyűjteni és leszedni róla a népköztársaság feliratot? - 10 évesen kb ez volt a leglényegesebb momentum számomra :)) )
  • Bandee1987
    Amúgy holnap itt a köztársaság megalakulásának 15 éves évfordulója (na meg persze az 56-os évforduló, de az más téma).
    Mivel engem mindig is érdekelt a rendszerváltás témája, de sajnos személyesen nem nagyon tudtam átélni (mivel még csak 2,5 éves voltam akkoriban) ezért kiváncsi lennék, hogy ti hogy éltétek át eme történelmi időszakot. Ha van vmi érdekes történetetek, élményetek az akkor időszakből, akkor irjátok le ide. Thx.
  • Mike
    plusz van priusza, nem veszik fel sehová, mehet a híd alá, és homeless lesz belőle
  • Mike
    igaz ebből lejön az, ha valaki olyan kapta meg az állását aki eddig munkanélküli volt
  • Mike
    ne csukd le, mert a börtön drága mulattság a társadalomnak.

1. fiezeted az ellátását
    2. aki eddig adózott nem fog
    3. kirúgják a melóhelyéről
    4. munkanélküli segélyen tengődik
    még mindig nem adózik
    5. neje elválik, kirúgja a lakásból
    6. most már nem is fogyaszt

eredmény több évnyi adó, áfa kiesés, sőt plusz költségek
  • Mike
    Németországban lehet hogy lesz internetadó

nálunk gondolom egyesek azok kapják a fizetésüket, hogy újabb és újabb adókat eszeljenek ki
  • Mike
    így van
    minden központosított ther előbb-utóbb a fogyasztónál köt ki.

a beszedett pénz meg a kedves közhivatalnok zsebében
  • Bandee1987
    A suli elárasztásával akarták megúszni a vizsgát :)
  • Bandee1987
    "A környezetvédelmi tárca az eldobható csomagolás kiszorításával szeretné hosszabb távon csökkenteni a környezetszennyező hulladék mennyiségét. A kereskedők szerint a termékdíj megemeli az árakat."

Ezekszerint mégiscsak mi fogjuk ezt megszivni, nem? Beleépitik egy másik termék árába ezt, és attól függetlenül nekünk ugy fog tünni, hogy ingyé kapjuk a zacsit.
  • Dzsini
    ezt a díjat nem a vásárlónak kell fizetnie , hanem az adott cégnek aki legyártatja a környezetszennyező cuccost (amelyik cég meg áthárítja az meg is érdemli). nem véletlen, hogy nyugaton újrapapír zacsit adnak már a legtöbb helyen
  • Bandee1987
    Jövőre 3 ft-ot kell fizetni az ingyenzacskóért
    Kurva jó
    Kiváncsian várom, hogy mikor vetnek ki adót az ingyenlevegőre...
  • Dzsini
    akkor csak jól működik a filterprogijuk :)
  • Bandee1987
    Valszinuleg a filter. Ugyanis a junk e-maileknél néha találok olyan maileket, amik reklámok, de én nem regisztráltam arra
  • Dzsini
    hát, a rendesebb beépített spamszűrők csinálnak egy külön mappát ahova elrakják azt, amit kifiltereznek, mert adódhat, hogy mégis kell valami belőle (elvégre egy program is hibázhat, és nem tudhatja, hogy egy hírlevélre te feliratkoztál-e vagy sem...)