61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Bandee1987
    Áprilisra kivonul a magyar hadsereg Irakból

Na végre...
  • M@TriX
    Ez jó hírnek is :)
    Balesetet szenvedett a vak autótolvaj
  • Garfield
    Hát nem tudom...

Miért hiszik azt, hogy aki Windows-t warezolt, az nem fogja ezt a progit is onnan beszerezni.
  • Punkerwork
    [URL=http://www.origo.hu/nagyvilag/20041102veres.html]Kínai "készül" az olimpiára.....[/URL]
  • Bandee1987
    Microsoft: Ingyenszoftverrel a kalózok ellen
  • a.carkey
    Letartóztattak egy bolgár egyetemista hackert, aki az interneten keresztül hozzáfért Bill Gates hitelkártyájához és azzal vásárlásokat bonyolított le. (RIA Novosti)

• The Garrett
    hát majd hirtelen átköltöznek a thaiföldi költözőmadarak a balkánra megszakítva évszáuzados hagyományaikat... :)
  • Davidus
    Meg a mérgezett paprika kigyúrta az immunrendszerünket:P
  • Davidus
    Minket még a vírusok is utálnak:D
  • Taranov
    Nemá, még a végén megijedek. De ugye Magyarországot ez nem fenyegeti? :)
  • Davidus
    még egy kis adalék
  • Davidus
    A milliárdot a zindex költötte hozzá:P
  • Davidus
    bővebben
  • The Garrett
    és az a milliárd megintcsak tulzás... pár napja még csak párszázat saccoltak. Hirtelen elég veszélyes 1 vírus lett :D
  • Taranov
    meglehet :D
  • The Garrett
    Az a dolga, különben a kutya se olvasná el :P
  • Taranov
    Hát ez nem hangzik jól.
  • The Garrett
    lásd: VILÁGVÉGE vagy VÉGITÉLET vagy melyik topik
  • Davidus
    Milliárd életet követelhet az influenza
  • Bandee1987
    úgy kell azt. Én sok szalonnával (kockázott baconnal az igazi) meg hagymával szeretem :)
  • The Garrett
    jaja itthon is nagyi féle könnyezős paprika van ugyhogy teszek a tiltásra :) ma is jó paprikás rántotta volt a reggeli ;)
  • Bandee1987
    Jó, de az íze miatt sztem sokan hanyagolnák a színét, csakhogy izletesebb legyen. Amúgy mi vidéki ismerősöktől vesszük a paprikát, az a legjobb, az kizárólag hazai paprikából van.
  • Dzsini
    nem pótolható, mert az íze egyedi. a színe viszont "nem elég piros" - soha nem is volt, de így többet el tudnak adni.
  • Garfield
    Röhögni lehet rajta, de én nem vagyok biztos abban, hogy más országok 10-14 évesei (ált.isk. 4.-8. osztály!!!) többet tudnának ezekről a dolgokról...
  • Garfield
    Ez idáig oké, csak akkor ne verjük a mellünket, hogy a fűszerpaprika milyen f*sza hungarikum, mert ezek szerint egy bármikor pótolható, helyettesíthető termék.
  • The Garrett
    mmm mondták is a hírekben hogy azért importálták mert abban az évben sokkal kevesebb/rosszabb minősségű volt a termés így kénytelenek voltak pótolni a hiányt.
  • Taranov
    Sajnos nem, de nagyon érdekelne.
  • AnuluWork #240
    "A választás egész világra döntő jelentősségét érzékelve amerikaiak internetes oldalt hoztak létre, amelyiken a világ minden táján élők saját hazájuk feltüntetésével adhatják le szavazatukat az elnökjelöltek valamelyikére. A rendszer biztosítja, hogy egy gépről csak egy szavazatot lehessen leadni. A cél: a választások előtt 48 órával nyilvánosságra hozni az eredményt. Az akció szervezői ezzel próbálják elérni, hogy honfitársaik a szavazófülkébe lépve a világ többi nemzetének véleményét is ismerve hozhassák meg talán történelmi jelentőségű döntésüket."

Ennek tudja valaki a linkjét?
  • AnuluWork #239
    Hehe
  • Taranov
    Ez tényleg egy kicsit gázos. Mondjuk tényleg nem lesz itt jó buli, ha Busht újraválasztják, és sajnos erre megvan az esélye. Mondjuk azért a "sztárok" (nem szeretem ezt a szót) annyira nem hülyék, hiszen átlátják, hogy milyen következményei lehetne Bush újraválasztásának, ellentétben az amerikai polgárok több mint felével.
  • AnuluWork #237
    "Cikk
  • AnuluWork #236
    "Bush, ha újraválasztják, többek között darabokra tépi majd az amerikai alkotmányt és katasztrofális kimenetelű atomháborút robbant ki – állítják világhírű és kevésbé ismert hollywoodi sztárok. Cameron Diaz például kijelentette: aki azt akarja, hogy a nemi erőszak legális legyen, az ne menjen el szavazni – idézi a színésznőt a National Review Online."

Tudtam, hogy nincs agya Cameron Diaznak, de reménykedtem, hogy tévedek ...
  • Dzsini
    remélhetőleg pár éven belül már itt is mindenki. (plusz az apró betűnek nagyobbnak is kell majd lennie)
  • Bandee1987
    De hát most ki nézi meg azt az apórbetűs részt...
  • Dzsini
    rajta van, az összetételben írják, hogy ennyi vagy annyi % importot tartalmaz...
    index első és második kör
    ""Csak két csomag pirospaprikám van, de azok megbízható magyar áruk" - mondja a szerkesztőség melletti kisbolt eladónője, aki a tulajdonjogokat is gyakorolja az alig három sasszényi méretű helyiség felett. Amikor megmutatom neki a tasak címkéjét, amin alul apró betűvel ott áll, hogy az őrlemény húsz százalék import paprikát tartalmaz, csak annyit mondd, hogy "Azt a jó", majd szégyenlősen elharapja a mondat végét, és inkább a magyar iparról, a C-vitaminról, Szentgyörgyi Albertről, meg a bográcsgulyásról kezd el beszélni."
  • Bandee1987
    Ok, de akkor se úgy árulják a paprikát, hogy kalocsai. Hanem pl úgy, hogy tüntessék fel, hogy vegyes paprikaőrlemény. Mi amugy sem veszünk boltban. Kiskinfélegyházi rokonok küldenek mindig nekünk. Ő nem adnak hozzá semmi szart, és az az igazi magyar paprikaőrlemény, a szine sem rossz, és nincs benne egy gramm méreg se.
  • Garfield
    Vazze, bármit kevernek a paprikához, mindig baj van vele.

Emlékeztek, hogy néhány éve valahol az ukrán határ környékén míniummal próbálták felturbózni a paprika színét?
  • Dzsini
    a dél-amerikai rész (5-20%) sokkal sötétebb, teltebb színű - emiatt keverik bele a magyarba, mert ilyen mennyiségben (állítólag) nem ront sokat az ízen, viszont a vásárlók számára sokkal vonzóbb színt kap a termék. még mindig jobb, hogy valódi paprikával színeznek, minthogy valami mesterséges műanyag-színezéket használnának.

(még jobb Szegeden élő ismerős, aki a saját kertjéből adja az őrölt paprikát - színre nem olyan szép, de boltban nem lehet ilyen brutálerős finomságot szerezni :D )
  • Bandee1987
    Ezt már sokkal korábban meg kellett volna tennie a kormánynak, mivel nemrég találtak ilyet vmelyik magyar fűszerörleményben. Nem értem, hogy hogyan engedélyezhették a paprikagyártóknak, hogy használjanak dél-amerikai paprikát. A kalocsai paprikaőrlemény, az kalocsáról származzon, és ne dél-amerikából!!! A magyar paprika legyen magyar!!!
  • The Garrett
    betilották a fűszerpaprikát.
    naháteh