61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
Vlala #60664 Stewie-t hagyjuk ki ebből, nem tehet semmiről, és gonoszka lénye hozzá sem mérhető orsóséhoz. Ő csak a világot akarja uralni... -
remark #60663 Én 5-ször voltam tüdőszűrésen (2002-töl félévente), nekem nem kell bemutatnod a rendszert vagy az országot. Ha olyan típus lennék mint az sg-n egyesek, akkor folyamatosan lenne valami, amin röhöghetnék, olyan dolgokat látok itt. De nem teszem. Viszont nem is érzem úgy, mintha nekem lenne bármi szégyellnivalóm, vagy hogy én bármiért kevesebb lennék. Fogalmazok egyértelműbben is most az egyszer: ha egy "büdös paraszt" engem "büdös parasztnak" néz, akkor én megértően mosolyogni fogok, mert én megengedhetem ezt a luxust.
De még véletlenül se azért írom ezt, hogy érveljek vagy győzködjek. Szimplán leszögezem, hogy nem egyezik az álláspontunk rengeteg ponton. Ezek után talán már te sem csodálkozol azon, hogy ami az EU-val kapcsolatban neked magától értetődő, az számomra nem az. -
Lantee #60662 800 milliárd forinttal többet kaptunk, mint amennyit befizettünk. -
#60661 Ma az önkormányzatok addig nem is kezdenek bele semmilyen projektbe, amíg nem nyernek hozzá valamilyen EU-s pályázatot. Itt áll ma Mo. De ez nekünk nem keeellll. -
#60660 és szerinted ha talán kilépnénk az EU-ból, akkor nem a nyugat fog nekünk dirigálni? Egy teljes elszigetelődésbe beledöglene az ország pár hónap alatt. Vagy kit szeretnél szövetségesnek? Kínát? Az oroszokat?
Ne légy már ennyire naiv könyörgök. Igenis rá vagyunk kényszerülve, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk a nyugatiakkal. Nem mondom, hogy minden szép és jó, ahogy eddig csinálták, de sokkal-sokkal-sokkal rosszabb lenne az EU nélkül. A faszom kivan már ezzel az országgal, hogy itt semmi se jó az embereknek. -
#60659 Az hogy az infrastruktúra fejlesztve van az egy dolog, attól függetlenül a hazai ágazatok sehol sincsenek (pedig lehetnének), az ország pedig a béka segge alatt. Ha összeszámolnánk pénzben mennyit adott az eu és egyben mennyit vett el (a szempontok régebben már ki lettek vesézve) eléggé vészes számok jönnének ki és sajnos nem pozitív értelemben. -
Lantee #60658 Csak egy tipp: Ha Angliában akarsz munkát vállalni, akkor ne várj 1-2 évet! Per pillanat mind a ketten (UK-HUN) igencsak kifelé kacsingatunk az Eu-ból, náluk meg még egy elég komoly bevándorlás-ellenes politika is kialakulóban van, szóval addíg lépj, amíg lehet. ;) -
Lantee #60657 Nem tudom, jársz-e az országban, de úton-útfélen felújítások, építkezések folynak/folytak szinte állandó jelleggel. A kis táblácskákon pedig az szerepelt, hogy mindez EU-s pénzből jöhetett létre....
Tegnapi hír, hogy az EU Tanács visszatarthatja a kifizetéseket. Ha ez megtörténik, országszerte leállnak a fejlesztések, felújítások, építkezések. Gondolj csak pl. a Margit-híd felújítására, négyes metróra, bicikli utakra, komplett vasútvonalakra (Velence és Fehérvár között elég komolyat fejlesztettek), stb. -
#60656 Egyéni érdekek szempontjából tényleg jó hogy hogy EU tagok vagyunk, én tervezem hogy 1-2 éven belül Angliában vállalok munkát, de ha az ország érdekeit nézem akkor ez az eredmény amit most látok, haszna nem volt az EU csatlakozásnak. -
Lantee #60655 Mondom, alapvetően nincs baj a cikkel, illetve az abban felvázolt forgatókönyvvel, de azt lássuk be, hogy nincs mozgásterünk. Hogyan tudod azt elképzelni, hogy rá tudunk sózni egy adag veszteséget a piacokra? Mikor egy-egy rossz nyilatkozattal konkrétan brókerek játékpénze leszünk. Egy Magyar államcsőd nemhogy nem ingatja meg a piacokat, de még talán egy picurka hullámot sem fognak megérezni belőle. Ha ezt a forgatókönyvet mondjuk Lengyelország vállalná be, annak már érezhetőbb hatása lenne, bár a piacok erejét nem tudom nyomhatná le végleg. -
Lantee #60654 Én 2004-ben, még a csatlakozás előtt mentem Hollandiába, és amikor beregisztráltattam magam, akkor még elküldtek tüdőszűrésre, mert a kezembe nyomott papíron az állt, hogy az "Elmaradott, balkáni régióból érkező bevándorlók nagy számban hurcolják be a betegséget..."
Ha kimondod, hogy EU-s vagy, akkor olyan országokkal vagy egy csapatban, mint Németország, Franciaország, Hollandia, Egyesült Királyság, Svédország, stb. Ne mondjátok, hogy szar csapat ez! -
remark #60653 A bökkenő csak ott van, hogy mi egy nagyon pici ország vagyunk (a GDP fele az Apple tőkeállományának), ezért mi maximum felnyithatnánk más, gazdaságilag sokkal erősebb, nagyobb befolyással bíró országok szemét.
Ezt írja a cikk is: "He is unlikely to be the last leader to reach that conclusion and that means there is a lot of pain ahead for the financial markets." Tehát írja, hogy Magyarország kis hal, de mivel példát mutathat a nagyhalaknak, így komoly dolog lenne ha Orbán mégis ezt az utat választaná.
Be kell látni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben magyarországnak egyetlen lehetősége van, bármilyen módon megállapodni az EU-val és az IMF-el. Pont.
Nem az önállóságról van szó. A tét az a cikk szerint, hogy Magyarország maga vigye-e el a balhét, vagy rá tud sózni a veszteségből egy adagot a piacra. -
remark #60652 Az érdekes felvetés, hogy azért tartozzunk az EU-hoz, mert akkor majd nem fognak "sötét baromnak" tekinteni. 10 év hollandiai tartózkodás után épp hogy nem azt látom, hogy mi lennénk a sötét barmok. Szóval akkor mégis miért kellene nekem hasra esnem előttük? Mert ők az erősebbek? Na igen, ez már egy másik szempont, és másik beszélgetés... -
Lantee #60651 Annyi az értelme, hogy a jelenlegi bank- és pénzpiaci rendszer valóban nem jó. Hibás alapokon nyugszik, amit egyszer valamikor, valakinek fel kell borítania, és normálisabb, igazságosabb alapokra helyezni. A cikk szerzője úgy véli, orbán ezt a feladatok szeretné magára vállalni (még ha maga nem is tud róla) azáltal, hogy elsőként erőltetné rá a pénzpiacokat a becsődölt országgal való MÁS bánásmódra. A bökkenő csak ott van, hogy mi egy nagyon pici ország vagyunk (a GDP fele az Apple tőkeállományának), ezért mi maximum felnyithatnánk más, gazdaságilag sokkal erősebb, nagyobb befolyással bíró országok szemét.
Természetesen a cikk, mint minden hasonló elemzés, feltételezéseken alapul, így nem vehető készpénznek minden szava. Be kell látni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben magyarországnak egyetlen lehetősége van, bármilyen módon megállapodni az EU-val és az IMF-el. Pont. Bármennyire hallatják a hangjukat az önállóság-pártiak, a jelen helyzetben magyarország képtelen az önállóságra. Olyan mértékben függ MINDEN mutatónk az Európai Unió államaitól (főleg Németországtól), hogy egy hirtelen kiválás borzalmas recessziót idézne elő az országban. És a borzalmas itt szóm szerint értendő. Dédnagyapám mesélt még a '30-as évekről, amikor várták a havat, mint a messiást, hogy legalább hólapátolásért kaphassanak egy kis kajára való pénzt....a diplomások! -
#60650 Gondolom azok ugatnak a legjobban akiknek még diplomájuk sincs. Bár csak egy PHD annyiből állna hogy lemásolom valakiről... bárcsak. Nem abból áll... ahhoz azért sokat le kell tenni az asztalra, hogy odáig eljusson valaki. -
Pares #60649 Import előnyben részesítése a hazai termelés helyett, szuverenitás elvesztése, hasonlók. -
remark #60648 Akkor az általam hivatkozott cikknek mi az értelme? -
Lantee #60647 Fordítsunk egyet a dolgon, és mondj te is két-három TÉNYT (ne légbőlkapott hülyeségeket) amiért rossz nekünk, hogy EU tagok vagyunk. -
Lantee #60646 Az egy téveszme, hogy államcsőd esetén nem kell visszafizetni a hiteleket. Sokan, sokfelé hajtogatják, de egyszerűen nem igaz! Államcsőd esetén a következő lépések jönnek:
- A kormány azonnali leváltása, felelős, szakértői "kormány" hatalomba helyezése, bizonyos idő elteltével új választások kiírása;
- A hitelek újratárgyalása, futamidő meghosszabbítása, esetleg még meglévő állami vagyon kiárusítása, stb.
- Szinte korlátlan beledumálási jog mind az EU mind az IMF részéről a magyarországi gazdaságpolitikába -
Pares #60645 Szerintem Orbán nem merne ilyet csinálni, nem merné megkockáztatni, hogy a Fideszt kiradírozzak a politikai életből... -
remark #60644 De ez egy olyan csőd, ami valójában a "hitelek terheinek" hitelezők és hitelt felvevők közötti megosztásának egyetlen lehetősége. (E nélkül ugye van az a változat, hogy minden "teher" a hitelt felvevőké.) Ezt nem lehetne úgy kommunikálni, hogy nemhogy elpártolás ne legyen, de még 10x ennyi támogató is teremjen a semmiből? -
Pares #60643 Az luxus, hogy most ellenőrizgetnek, meg ilyenek. Ez véleményem szerint nem érv mellette, vagy ellene. Gazdasági szempontból pedig nem csak előnyei voltak a csatlakozásnak, hanem hátrányai is, de gondolom ezt szándékosan nem említetted. A kérdés már csak az, hogy azokért a pozitív dolgokért, amiket az EU-tól kaptunk, vajon megérte-e az áldozat? -
Lantee #60642 Te azt nem nevezed előnynek, hogy lényegében bármelyik európai országban egyik napról a másikra elmehetsz dolgozni mindenféle vízum nélkül?
Vagy hogy úgy autókázol keresztül európán, hogy még csak lassítani se nagyon kell, nemhogy útlevelet lobogtatni, csomagtartót nyitogatni, határőröknek magyarázni, honnan-hova-mikor-miért?
Hogy elég bárhol megkérdezik, honnan jöttél, neked elég csak annyit modani, hogy az EU-ból, és máris nem kezelnek balkáni, tbc-s, sötét baromnak?
Gazdasági és egyéb pénzügyi előnyöket most nem említem, mert már párszor próbáltuk többen is magyarázni, süket fülekre találtunk. -
remark #60641 Haslövés! - Lelőtték az ügyészt a tárgyalóteremben -
Pares #60640 Ezzel egyetértek én is. Már csak elvből is kizárt dolog. Hisz az államcsőddel gyakorlatilag egy Shift-Delete-et használna maga ellen a Fidesz. -
Lantee #60639 Olvastam én is, de vannak más vélemények is. Egyesek szerint azért nem fogja bevállalni a csődöt, mert akkor a fidesz úgy ahogy van, orbánnal shmittel mindenkivel együtt évtizedekre süllyesztőbe kerül. Egy olyan párt, ami csődbe visz egy országot, sokáig nem lehet a politika meghatározó szereplője. Orbánnak meg - mint az már jól látszik - a hatalom kell, mindenáron. -
remark #60638 Egy mondattal kevesebbet másoltam be a kelleténél:
Prime Minister Orban has realized that bankruptcy isn’t such a bad option. It simply means the investors suffer some losses.
Szóval mi a terv? A csőd? -
remark #60637 Hungary won’t be last to make bondholders pay
Orban is a fairly unpleasant politician, and potentially another Vladimir Putin in the making.
(...) Everyone knows the reason. The confidence of the bond markets has to be restored. The debtors have to be paid in full. The banks can’t be allowed to go bust, otherwise the entire economy will collapse.
In fact, it isn’t really true. Iceland went bust, and seems to be growing again now — indeed, it is doing better than many of the countries that are still struggling to pay back every cent they owe. Eventually new leaders are going to emerge who demand that some of the debts get written off. Europe will be the epicenter of that. But it won’t be restricted to Europe alone. The U.S. has massive, and quite possibly unaffordable debts. So does Japan. So do many other countries.
In reality, sorting out of the debt bubble is going to take a long time and is going to involve a lot of pain for everyone. The view of the markets is that it is always ordinary people who should take the punishment — and never the banks or bondholders who should suffer any losses.
But Hungary shows that isn’t always going to be possible. -
#60636 "Nem tudom megítélni a hazánk menet irányát, ezt a kilátástalan helyzetet. Demokrácia címszó mögötti egyenlőtlenséget, kilátástalan sorsok. Társadalomtalanság jelei fedezhetőek fel, a megrázó képek mögött. "Szép, Új, Világ"? Aki nem érti annak nem is kell" -
#60635 Méteres lyukakban bányásszák a reményt Ózd mellett - Nagyítás-fotógaléria -
#60634 Egy qrwa jó hozzászólás alul egy pinától ! ;)
"Az a baj, hogy az agyhalottak csak azt tudják szajkózni, hogy kell az eu, kell az imf, mert összeomlik a gazdaság (és jaj a chf hitelem)!
Én azt gondolom: Milyen gazdaság?
Felénk nincs gazdaság, nálunk a belvárosban bank van, a külvárosban teszkó, a határban a földek meg szerb, német stb cégek kezében!"
Ennyi, teljesen jól látja. -
#60633 na így -
#60632 Sorry
We cannot find the page you are looking for. -
#60631 [URL=http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/brazil/9005835/Loggers-burned-Amazon-tribe-girl-alive.htmlLoggers in Brazil captured an eight-year-old girl from one of the Amazon's last uncontacted tribes and burned her alive as part of a campaign to force the indigenous population from its land, reports claimed on Tuesday night.[/URL]
Az ilyet tudnám agyonverni egy kibaszott karóval. -
#60630 Amúgy ami idehaza folyik poltitikában, azzal kapcsolatosan mindíg ez jut eszembe :)) (3:55-től)
-
#60629 Magyarul sem tud. -
#60628 Most mit akartok? Legalább tud franciáúl! Ez is valami nem? -
Tsol #60627
-
#60626 Schmitt Pálnak le kell mondania hallható tegnap óta mindenhonnan, ám kollégánk, Tóta W. Árpád, mai hvg.hu-n megjelent cikkében, vitába száll ezzel a vélekedéssel.
„Na és ha könyvből másolta a disszertációját, akkor mi van? – kérdezi blogjában – Melyik feladatában akadályozza ez? A legfontosabban éppenhogy segíti: bármit aláír és a nevére vesz gátlás nélkül. A többi ezután is menni fog, változatlan színvonalon”.
-