61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Vlala #60704

A dolog nem újkeletű.

Googleba: Fenyvesi Gábor alpolgármester, Dr. Fenyvesi Gábor, Salgótarján.

Kreténkém vallomása: "nem tudtam róla, hogy nem vagyok jogosult a doktori címre", és így máris nem okirathamisítás, csak véletlen félreértés...
  • Vlala #60703
    "Kijelentette, elképzelhetőnek tartja, hogy valaki vagy valakik így akarják elterelni a figyelmet fontos eseményekről"

Pl. az álamcsőd, pallikám?
  • Lantee
    "Cáfollni fogom Tiborom, csak elöb még gondolkodnom kell, hogy a pllágijum milyen j, és hány l.
    Az álamfő."
  • commissioner
    az utcsó bekezdés nagyon üt!
    juj, de izgi!!! vajon melyik fideszes szivárogtatta ki az infót??? :D //gyurcsány most röhög teli szájjal...//
  • Vlala #60700
    Mondjuk, ez alap lenne.
  • Garfield
    Vagy kivágod az ültetvényed, vagy eladhatod ahova akarod, bár aránytalan nagy nehézségek árán.

Szóval nem tudsz versenyképesen termelni, mert az általad megtermelt szőlőt nemhogy Spanyolországban, de még a 20 km-re levő piacon sem tudod eladni - elvégre ha megélnél, akkor nem gondolkodnál eme támogatásban. Nos, nézzük a lehetőségeket:
    a) tönkremész, a földdel a nyakadon;
    b) eladod a földet, termesszen szőlőt más, a pénzből más tevékenységbe fogsz;
    c) megtartod a földed, felveszed az EU-s támogatást, más tevékenységbe fogsz.

De persze az EU köcsög, mi? Emberek! Egy hangyaf*sznyit gondolkodjatok már, jó? Nem kell szeretni az EU-t, de azért érdemes lenne utánanézni részletesebben a dolgoknak, nem pedig háttérismeretek nélkül kiragadva valamit, zsigerből fikázva.

Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belőle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezőt erdősíti inkább.

És? Nem neked kell, hogy hasznod legyen belőle, hanem a földet művelő gazdának. Ha személy szerint világ- és szemlélet(meg)váltásra készülsz, akkor nosza, menj, vegyél földet és hajrá, járj elől a jó példával. De ne akarjuk már megmondani, hogy miből éljen meg Kovács József Bodrogbüdösrekettyén, csak azért, hogy kiszolgálja néhány ember EU-ellenes hozzáállását. Ha ő nem kíván tovább földművelésből élni, hanem vállakozni akar, akkor az az ő dolga. A te dolgod akkor lesz, amikor megveszed a földjét, hogy te műveld meg.
  • DaemoonHunter
    Vagy kivágod az ültetvényed, vagy eladhatod ahova akarod, bár aránytalan nagy nehézségek árán. Mindig ott van egy kiskapu a könnyebbnek látszó de összességében nem az érdekeidet szolgáló megoldás felé.

Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belőle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezőt erdősíti inkább. Persze jó ez is, csak épp rohadtul nem azt a célt szolgálja mint amire ki lett találva.
  • commissioner
    Az igazi gondok azok, amiket ebben a kisfilmben is megemlítenek:

• Bronx South
    Azt hiszem ez olyan mint a masniba csomagolt szar.
  • Garfield
    Rohadtul nem az az eset.

Az ültetvénykivágási támogatás arra szolgál, hogy a közös piaci túltermelésen enyhítsen, azaz a gazdának fizetnek azért, ha felhagy a gazdálkodással és más kereső tevékenységet folytat. Ehhez képest a te példád arról szól, hogy vagy beiratja egy olyan iskolába a gyerekét, amely világnézettel ne tud azonosulni, vagy aránytalan nehézség árán más iskolába járatja.

Persze szívesen meghallgatom, hogy pontosan mi is a gondod ezzel a támogatással, hátha én értettem félre valamit.
  • Garfield
    Akkor meg mi a gond az ilyen agrártámogatás formával? (Mellesleg megsúgom, hogy ez nemcsak nálunk van, hanem az EU összes országában. Akkor most?...)
  • Pares
    Hogy is volt az mondás: "Aki feladja az alapvető szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot."
  • Bronx South
    Ezt én is így látom.

Az utolsó mondathoz meg csak annyit fűznék, hogy külföldön én fogok foglalkozni a politikával informálódás szintjén, de ilyen szinten mint most az kizárt, egy hazám van csak, máshol meg csak a jólét a lényeg, azt mindegy ki lesz a parlamentben. Persze a véleményem mindig is meglesz a világról, max nem hangoztatom.
  • Pares
    Te most komolyan azt gondolod, hogy attól, hogy az EU-ban vagyunk, nem néznek le? Komolyan?

Semmi sem változott a megítélésben, semmi. Egy gyarmati szemétlerakót csináltak az országból.
  • DaemoonHunter
    nem kell itt kilépni, épp ezaz hogy kilépés nélkül is épp elég szarba vagyunk.
  • Ronny
    Na majd ha kilépünk az EU-ból...utána vinni fogják az immáron vámmal is terhelt drága magyar lőrét, mint a cukrot:)
  • Willenbrock
    Had termessze úgysem tudja majd eladni olyan áron hogy megérje neki az egész.Kinek adja el pl a cukorrépát?Az egész cukoripar osztrák és egyéb külföldi kézben van akiknek megvan a saját répájuk hozzá.
  • DaemoonHunter
    látom nem egy húron pendülünk
    de sebaj.

nem ide vág, de ez olyan mint a vallás kényszerítése a gyerekre. senki se kényszeríti hogy egyházi suliba járjon, járhat a 100km re lévő magánsuliba is.
  • remark #60686
    Nem azt írta, hogy kényszerítik hogy vágja ki.
  • Garfield
    Senki sem kényszerít a kivágásra, nyugodtan termeszthetsz továbbra is szőlőt vagy cukorrépát, ha akarsz.
  • DaemoonHunter
    az agrártámogatás ha fizet az eu azért hogy én kivágjam a szőlőmet vagy épp a cukorrépa ültetvényem...vicc az egész :D
    Elnézve a dolgokat mekkora az export/import arány teljesen jó irányba haladunk(nem).
  • remark #60683
    Teljesen mindegy hogy EU, USA, Kína vagy Oroszország. Az emberek többsége választ magának egy erős példaképet, akihez tartozni szeretne. ERŐS példaképet. Nem szép, okos, jó, erkölcsös, kulturált stb. stb., hanem ERŐS példaképet. Nem az a lényeg most, hogy melyik nagylegény mellé állunk, hanem hogy ez alapján dönt az ember.

Mondjuk a fejlett demokráciát se nagyon tudom itt értelmezni Hollandiában, de ennyire nem akarok belemenni a részletekbe. Az villant be, ahogy egyik kollégám megvonta a vállat és megkérdezte: de hát mit lehet tenni, ilyen a rendszer... Nos igen. Ebben fejlettebbek nyugaton. Megtanulták, hogy mi az, ami ellen úgysem lehet tenni.
  • pedobear
    ezek cigók voltak az szinte biztos.
  • Lantee
    Erre már nem tudom a választ. Ha tudnám, akkor most én lennék Matolcsy vagy Fellegi helyében. Lehetségesnek bármi lehetséges, aztán majd a jövő eldönti, hogy jó lett nekünk vagy sem. :)
  • Willenbrock
    "Magyarországon nem nagyon jelentősek a kizárólag vagy főképp EU-pénzből megvalósított fejlesztések,és azok súlypontja nem gazdasági" Mondta Csaba László a Közép-európai Egyetem professzora.(Mai napilapunkban olvastam)
    Korábban a libatömésre hivatkozva az EU már kilátásba helyezte az agrártámogatások felfüggesztését 2014-től.(Csesszék meg ezt a gyenge kifogást-franciák ugyanúgy tömik a libát mégsem szarakodnak velük.A disznónak játszótér kell,a tyúknak homokozó és műfű.Kabaré az egész és világos hogy a gazdálkodók megfojtására megy ki az egész)
  • Lantee
    Hát nézd, Kína is rohadt erős, de legkevésbé kívánok közéjük tartozni. Vagy mondjuk India is hatalmas gazdaság, és az Oroszokat sem írnám le, de én mégis inkább Nyugat-Európai polgár szeretnék lenni. A társadalmi berendezkedés, a felett demokrácia és a kvázi jólét mindig is vonzóbb lesz számomra, mint bármiféle független, de elmaradt ország.
  • remark #60678
    Nem az a lényeg, hogy én el tudom-e képzelni, hanem az, hogy a cikk meglebegteti azt, hogy ez lehetséges. Lehetséges volna? És ha igen, akkor ez jó volna nekünk?
  • immovable
    Túlságosan engedékeny vagy. Én ugyan azt a halált osztanám rájuk.
  • Vlala #60676
    [URL=http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120112-visszavonulas-vagy-allamcsod-utobbi-nem-lehet-racionalis-opcio-orban-szamara.html]Ennyit a "gonosz" Unióról[/URL]

Jobban vigyáz ránk, kisemberekre, mint saját, "nép által megválasztott" kormányunk...
  • NYUZGA
    Vendég: Róna Péter közgazdász
  • remark #60674
    Szerintem inkább az nem ment át, hogy én miről beszélek: én nem akarok azért az EU-hoz csatlakozni, hogy a "büdös paraszt" ne úgy kezeljen, mint egy darab szart. Én úgy kezelem az ilyen helyzetet (már azt ami mára ebből fennmaradt), hogy megértően mosolygok, mert én megtehetem. (Húú, nem is kezdek el sztorizni, mert soha nem lenne vége.)

Egyébként azzal egyetértesz-e, hogy alapvetően az erő beszél belőlük? Az erős automatikusan jónak, kulturáltnak, szépnek és kívánatosnak hiszi magát.

És persze sokan vagyunk, akik valóban vonzódnak is az erőshöz, mert ők is hasonló módon címkézik fel azt.
  • Lantee
    Anglia még egyelőre jó hely (legalábbis jobb, mint Mo.), de már érződik a levegőben egy nagyobb balhé szele. Millió lyukból vérzik az ország, egyre több a belső feszültség, ami előbb vagy utóbb valahogy ki fog törni. Vagy a politika alakul át olyanná, amilyenné nagyon nem szeretné senki...

Kanada még egyfajta érintetlen, szűz terület, bár neked nem biztos, hogy tetszene, mert szinte már szélsőségesen liberális.
  • Bronx South
    Kanada se rossz, de ott nem él egy ismerősöm se aki tudna eleinte támogatni. :)
  • Lantee
    Valamit félreértettél tőlem. Tökéletesen egyetértek, és én is fel voltam háborodva, hogy kb. a szomáliai meg bangladeshi bevándorlókkal vettek egy kalap alá. Sőt, némely holland is olyan egyszerű, mint egy faék, és mégis én voltam totál sötétnek nézve. De sajnos az ő (mint befogadó ország) szemszögéből nézve valahol érthető. Mióta EU-s vagyok, azóta jóval kevesebb negatív élményem volt.
  • Vlala #60670
    2006: a kormány az oka a magas benzinárnak

Most: minden más.
  • Hegi90
    Nézz szét a városodban, hogy hány EU-s építkezős tábla van kitéve. És ezek csak a szemmel látható dolgok. Aztán ott vannak még az oktatási, egészségügyi technológiai támogatások, parkok, zöld övezetek, stb.
  • Lantee
    Még egy tipp: Ha teheted, Kanadát válaszd!
  • Bronx South
    Nem csak a befizetésekre gondoltam.
  • Bronx South
    Sajnos van pár ok ami miatt még nem megyek, de ha majd nehezebb lesz akkor alkalmazkodok a feltételekhez. Az USA-ba és Kanadába is bárki kimehet, vannak feltételek amiket teljesíteni kell, extra ha vannak kint élő kapcsolatok könnyebb a helyzet.
  • Borg
    Kaptunk mi, vagy kaptak azok a cégek, amelyek amúgyis nyugati kézben vannak?