Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a lopás meg belefér, látod az egész ország lop....
ez esetben pedig senki semmilyen büntetést nem kapott... (nem a petárdázás a lényeg, hanem az illegális kereskedelem)
és legközelebb is csak ennyi lesz...
ha kokain báró leszek én is csak 10-12 éves pöcsökkel terítek a városban 😊
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Lehet õszinte is egy gyermek.
Pl ha nem fél az anyjától, hogy megveri, hanem csak megbeszélik a dolgokat.
Momdjuk ehhez értelemnek is kell társulnia, mind a gyerek , mind a szülõ részérõl.
Persze leginkább a szülõ a hunyó.
Szerintem...
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Felgyújtottak egy magyar kápolnát Délvidéken
Lejsz József palicsi katolikus plébános az idei karácsonyt nem misézéssel, hanem tûzoltással töltötte. December huszonnegyedikén éjjel ugyanis - eddig ismeretlen tettesek - meggyújtották a palicsi római katolikus templom melletti kápolnát. Az esetet csak most hozták nyilvánosságra.
- Szentestén tíz óra tájban szóltak a szomszédok, hogy ég a kápolna. Amikor odaértem, láttam, hogy a betlehem lángban áll. A tûzoltóság és a rendõrség is kijött a helyszínre, és kivitték a százéves betlehemet, amely nagyon megégett. A rendõrség azt mondta, hogy folytatják a nyomozást - nyilatkozta Lejsz József, aki szerint a kápolnát szándékosan gyújtották fel december 24-én éjjel.
Nem egyedi eset, hogy vallási emlékhelyeket, sírokat gyaláznak meg a Délvidéken. Az elmúlt években magyar és horvát temetõkben több száz sírt gyaláztak meg, volt eset, amikor több templom falára uszító jelszavakat festettek ismeretlenek.
Kiabáld, hogy "szerb vagyok"!
A nagybecskereki rendõrség vallási és nemzeti gyûlölet szítása miatt letartóztatta az udvarnoki 18 éves Stojan Novkovicsot. A szintén udvarnoki Branko Stevandicstyal együtt december 24-én, reggeli 2 óra taján az udvarnoki ortodox templom elõtt rátámadtak a 28 éves zombori Drobina Jánosra és a 41 éves törökbecsei Belovai Tiborra könnyebb testi sértéseket okozva.
Novkovics arra kényszerítette a két magyart, hogy azt kiabálják: "szerb vagyok", és hogy szerbül mondják el a Miatyánkot.
Novkoviæot õrizetbe vették, Stevandicstyal szemben pedig valószínûleg csak szabálysértési eljárás indul - derül ki a Beta hírébõl.
Karácsony estéjén újabb incidens történt Tordán.
Csõszteleki szerb randalírozók a helyi diszkóban inzultálták az ott szórakozó magyarokat, megsértve õket nemzeti és vallási hovatartozásukban. A szokásos jelszót üvöltötték az õsi magyar földön, hogy "ez itt Szerbia".
Az esetrõl Szûcs Sándor, a helybeli Eagle diszkó tulajdonosa értesítette a délvidéki Magyar Szó szerkesztõségét.
- A héttagú csõszteleki csoport elõször az angol és magyar zeneszámok helyett szerb nótákat követelt, majd összefogózva, (sáros cipõkkel) felálltak a székekre és azt skandálták, hogy ez itt Szerbia. A jóhiszemû elõtt is egyértelmû volt, hogy provokálni jöttek, nem pedig békésen szórakozni. A magyar fiatalok félrehúzódva nézték õket. A feleségem tartózkodott a diszkóban (én az éjféli szentmisére mentem), és mivel egyértelmûvé vált, hogy a duhajkodókat nem bírja lecsitítani, kihívták a rendõrséget.
A rendõrök megmagyarázták a forrófejû fiataloknak, hogy mások karácsonyán nem illik így viselkedni. Õk viszont azzal magyarázkodtak, hogy nem tudták, hogy katolikus karácsony van. Miután kituszkolták õket a diszkóból, a templomunk elé mentek, s ott skandálták, hogy Szerbia, Szerbia - mondja Szûcs.
Sajnos, nem ez volt az elsõ eset, hogy a szomszédos szerb falvak fiataljai szórakozás ürügyén randalíroztak Tordán. Kirívóbb esetekben újabban a rendõrség is közbelép, de nincs tudomásunk arról, hogy a randalírozókat megbüntették volna. Sok helybéli szülõ a késõ esti órákban nem szívesen engedi gyerekét a faluba. Talán mondani sem kell, olyan példa még nem volt, hogy tordai fiatalok valamelyik szomszédos faluban duhajkodtak volna.
(VajdaságMa, MagyarSzó)
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A petrádás ügyre visszatérvén röhejes, hogy a rendõrség
- nem indít nyomozást az ügyeben ismeretlen személye ellen, pedig nem csak a tiltott szerek árusítása, hanem fitalakorúak veszélyeztetése miatt is lehetne...
VALAMI NEM STIMMEL ITT.....
Törvényt betartani nem szabad !!!
Büntetni nem szabad !!!
Pár 1000 db petárdából, már egy jó kis monochrome cga monitort tudtam vásárolni!
<#boxer>#boxer><#nemtudom>#nemtudom><#email>#email><- igy is megérte volna ebben a sorrendben!
Meg kell nevelni azt a nyavajást!!!
Én is hátizsákba hordtam a petárdát, a rakétát a suliba annak idején, nem buktam le, de ha mégis kiderült volna, megérdemeltem volna a következményeit.
<#boxer>#boxer>
én meg :<#confused>#confused>
Péntek délután újra lezárták teljes szélességben az M1-es autópályát, mert egy korábbi baleset miatt mûszaki mentést végzõ tûzoltóautóba futott egy török rendszámú kamion.
ejnye-bejnye, ha még1X rajtakapunk akkor... akkor mi? akkor sem csinál semmit a rendõrség... ez a baj, nincs értelme bizonyos törvényeknek, ha senkin sem tartatják be....
megfigyelni nem fogják mert arra nincs idõ, meg pénz, meg benzin, meg hideg van...
oda ad egy hamis diák igazolványt a kölök azt jól van, felírnak vmi kamu adatot és megy a másik bolt elé árulni. mit ér el vele a rendõrség, semmit, saját magát hozta nehéz helyzetbe, mivel a 400db petárdát megsemmitésére mondjuk Tatára kell vinnie, ami nekik 5000ft benzin pénz... akkor hagyjuk hogy áruljon mindenki azt amit akar, ha nem kell pl heroin akkor nem veszel...
téli gumi gondolom volt mindenkin.. és nem ment senki se gyorsan...
SEMMIT SEM CSINÁL A RENDÕRSÉG, MERT A GYEREK MÁR MEGINT OTT ÁRUL FEHÉRVÁRON, CSAK MOST 200 db petárdát kapott, mert bénázik...
A balesetet, a HavariaPress szerint, az okozta, hogy az egyetlen járható sávban, a latyakos, csúszós úton nagy sebességgel haladtak az autók, amikor egyikük megcsúszott. A mögötte szintén nagy sebességgel érkezõ jármûvek ezután egymás után csapódtak bele.
tehát senkitõl semmit sem kapott...
de ez a röhej, ma Magyarországon senki, semmiért sincs büntetve bármit csinál,
- mert vagy 14 éves
- mert vagy cigány
- mert vagy homokos...stb valami kifogás mindig van amiért megszüntetik az eljárást vagy csökkentik a büntetési tételt..
lényeg:
bármit teríthetsz az utcán, csak a dílered egy 12 éves legyen, akit betanítasz hogy mondja azt hogy találtam 1000 petárdát, vagy találtam 50 kg heroint....
ha nem üt oda a törvény szigora, akkor mi lesz a visszatartó erõ??
a fekáliás szaloncukrot terítõ céget is csak 70.000 ft-ra büntették....
ebben az országban már bármit szabad, csak ne tartsd be a törvényt...
...akkor az anyját kellene karóba húzni, de rendet kell tenni, különben soha sem lesz változás.
(erdely.ma)
28 FOK!!! DECEMBER 30-án !!! komoly
A rendõrök a kisfiút a kapitányságra vitték, ahol a gyerek annyit mondott, hogy a petárdákat találta. A rendõrök elkobozták a petárdákat, majd elengedték a gyermeket.
...én mondjuk karóba húzattam volna
Tanulságos.
Megnyílik a határátkelõ a két Szelmenc között
[ 2005-12-21 - 22:18:03 ]
60 év után megnyílik a határátkelõ két magyarok lakta település, az ukrajnai Kisszelmenc és a szlovákiai Nagyszelmenc között. A második világháború után kettészakított község - igaz, csak jelképesen - de december 23-án 10 órakor ismét eggyé válik.
A második világháború befejezése után a Szovjetúnió és Csehszlovákia közötti új határt Sztálin erõszakos fellépésére úgy húzták meg, hogy kettészelték Kis- és Nagyszelmencet. Elõbbi a szovjet birodalom által bekebelezett Kárpátaljához került, míg utóbbi Csehszlovákiához. Az új határ családokat, barátokat, szomszédokat szakított szét, akik soha többé nem tarthatták a kapcsolatot. A határ átjárhatóságának kérdése a rendszerváltás után került napirendre, de csak az utóbbi egy, másfél évben gyorsultak fel az események, miután Kis- és Nagyszelmenc ügyét még az Egyesült Államok Kongresszusa is megvitatta. Nyáron az ukrán határõrök átvágták a település két részét elválasztó szögesdrótkerítést és elkezdõdött az átkelõhely építése. A határ megnyitását õszre tervezték, de a pontos dátumot senki sem tudta megmondani. Az ott élõk azonban tovább reménykedtek. Karácsonykor végre beteljesedik a több évtizedes álom.
Illár József, Kisszelmenc polgármestere:
- Annyit szeretnék mondani egy magyar közmondással, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, meg is magyarázom, hogy miért, mert nevet a szemünk hála istennek, mert megéltük azt a pillanatot, amire már 60 éve vártunk, hogy Kis- és Nagyszelmenc között nyitunk egy nemzetközi határátkelõt. A másik oldala viszont egy kicsit az, hogy szerettem volna, hogy azok a kollégák és barátok és segítõtársak részt vettek volna rajta Magyarország oldaláról is, akik besegítettek mindebbe, hogy most ott állunk, hogy a határt 23-án helyi idõ szerint 10 órakor meg tudjuk nyitni.
Kisszelmenc elsõ embere elárulta: szerették volna a határnyitást övezõ ünnepségre meghívni a három ország államfõit is. Ez a kívánság azonban nem teljesült, így egyelõre csak szerény külsõségek köztt rendezik meg az átkelõ megnyitását, az érintett államok vezetõinek látogatásáról azonban nem mondanak le a késõbbiekben.
Duna TV