Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
"E. Zsanett elõzõ este felhívta, és megfenyegette, hogy „baleset" fogja érni, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit elõzõleg „megbeszéltek"."
Don Zsanett akcióban?
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
"Szomorú, hogy Magyarországtól ilyen messzire kell menni, hogy megéljen az ember."
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
azért nem lettem volna a székes helyében..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
(bár tény és való, hogy elég bulváros, szóval pont olyan mint az eddigi hírek 😊)
Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Durva ez az egészségügy.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
De azóta már "úgy tudják", nem is õ van a képeken, csak összeesküvés áldozata lett - mint minden és mindenki ebben a kis országban.
Pl. itt.
"a volt igazgató ismerhette egyedül a kódot" <#nevetes2>#nevetes2><#hehe>#hehe><#taps>#taps>
lehet hogy régi kimutatás, de bele kell húnunk<#wow2>#wow2>
"No miss, azt nem, nem, angolórára jöttem..."
Szegény nyomorultak 😞
Ez ellen tenni kell valamit!
<#idiota>#idiota>
Föld alkohol fogyasztásának fele euban van ?😊
"A tanárnõ az iskola egyik digitális fényképezõgépét vitte haza, majd az iskola egyik gépére töltötte az otthon készített fotókat, és valahogy - feltehetõleg figyelmetlenségbõl - a komputer wincseszterén maradtak a képek."
Nem ciki ez, csak állatira kellemetlen.
Amúgy megjegyzem, hogy az elvesztett iratok potlása a helyileg illetékes okmányiroda dolga és nem a rendõrségé.
Amúgy meg elég naiv dolog azt gondolni, hogy ma már a talált pénzt leadják.Másrészrõl a rendõrségnek sem ideje, sem energiája ( értsd üzemagyag, technika, emberi tényezõk) nincsen elveszett iratokat keresgélni.
Azért kíváncsi lennék, hogy Te mit tettél volna?Ok, hogy jön az sms a sikertelen tranzakcioról de ha ki is megy a rendõr, akkor ott mit csinál? mindenkit igazoltasson 500 méteres körben?Mert ugye az nem lehet tudni, hogy hogyan néz ki a muki, vagy milyen ruhában van... Szal semmi értelme nincsen kimenni.Az, hogy ahogy irtad is más számára értéktelen cetliket találtál, nem jelenti azt, hogy a intézkedõ rendõr is felfigyelt volna rá, fõleg annak fényében, hogy mennyi minden van elszórva a közterületeken.Majd az eljárás alatt bekérik annak a bankjegykiadó autómatának a felvételeit, már ha fel van szerelve kamerával( mert sok helyen csak a figyelmeztetés van kint, de kamera sehol) és majd az alapján megpróbálják beazonosítani.
Amúgy a nyomzók hétvégén tényleg otthon vannak, de van un.: forrónyom, ami berendelhetõ túlórába.De mivel a rendõrségnek nincsen pénze a túlórákat fizetni, így próbálják csak a fontos ügyekre berendelni õket, és valjuk meg akár tetszik akár nem, a Te sztorid nem sorolható ebbe a kategóriába.
Amúgy meg a szabályok mindenkire vonatkoznak és nem biztos, hogy haza felé épeen az fog megbüntetni, akit Te az irataid miatt okolnál.Mindenki végzi a saját dolgát, a nyomzónak nyomoznia kell, a járõrnek meg az utcán lennie és sajnos büntetnie, mert ha nem viszi a napi kvótát, akkor sz.patóra kerûl.
Szolgálunk és Védünk szlogen már lehet, hogy nem aktuális de ettõl függetlenül vannak még olyanok, akik e szerint probálnak dolgozni.
Szerintem az OTP bevonásával vissza lehetne keresni a felvételt, hogy ki próbált vele pénzt felvenni, esetleg vásárolni. Mondjuk nekem az elsõ lenne hogy letiltatom a kártyámat, mert akad még olyan hely ( legalábbis régebben volt ), ahol nem kell pinkód, csak aláírás..
//
Másodszor, szerintem várnod kéne, sok ismerõsöm járt már így, és amit nem tudnak felhasználni, azt bedobják egy postaládába, és a posta kiviszi a személyiben, lakcímkártyán szereplõ címre.. Ez persze egy-két hét. Szal ami nem sürgõs irat, azzal még várjál egy kicsit.
Pontosan melyik községben, városban történt az eset?
De ha nem találták volna meg - ami ugye felettébb valószínû - akkor is ez a duma jött volna, hogy a tehetetlen rendõrség. Szóval a végkimenetel ugyanaz, jobb is hogy meg se mozdultak az adófizetõk pénzébõl. Vagy mégsem?
Ennek ellenére én is túlzásnak tartom hogy milyen elvárásai vannak a rendõrséggel kapcsolatban.
Rossz helyen hagytad, és ellopták a pénztárcádat, benne a bankkártyáddal, amit letiltottál, valaki mégis pénzt vett fel róla (ismervén a szupertitkos PIN-kódodat is).
Ez még semmi, de a történtekért a Te olvasatodban a rendõrség a hibás, az a töketlen banda, mert nem találta meg azonnal a tettest, aki élt a relatíve tálcán kínált lehetõséggel, és valószínûleg "én loptam el a tárcát, úgysem kaptokel!" tábla is volt a kezében.
Sajnálom, ami történt, már ha tényleg megtörtént. De kíváncsi lennék az elképzelésedre: mit kellett volna tennie a rendõrségnek?
Történetem a "Mai" úgynevezett korunk társadalmi és társadalmilag elfogadott szlogenjét érintik....
Mint tudjátok nem igen szerencsés manapság, olyan szavakkal dobálózni és ércelõdni mint...politika , rendõrség........stb........ Mert megeshet, hogy még a végén te jársz porul.....+ bevisznek és kihallgatnak.....de ez egy másik zene. :-)mert, hogy te ,,,"hogy merészelsz ilyeneket mondani meg hasonló " és vérlázító szövegkörnyezetû dokumentumot feltenni és hirdetni az interneten.........ahhoz képest , hogy szólásszabadság van"" elvileg""" 😄 ,,, de most ez nagyhírtelen nem érdekli az embert , mert ezeket a dolgokat már sem továbbfokozni sem überelni egyszerûen lehetetlenség...........
Történetem az elmúlt 2 nap eseményét mutatja be ,""" mint hétköznapi emberként , mint pedig egy ....mai... Magyaroszágon élõ tisztességes állampolgárhoz méltó""".....
Szóval:2007.06.01-én Péntek
A munka vége felé , miután az összes pénzt és árút kivittem mint szállító az ügyfeleinknek épp a pénzbeli elszámolás fele vettem az irányt........és mit ad isten a pénztárcám, a benne lévõ iratok, pénz-(munkahelyi és saját) pénztári blokk, bankkártya ,egyszóval minden ugrott az ablakon.......ÁLLAPOT......jól van elveszett...... felfogtam...teendõk ..egyszóval az ami ilyenkor lefut az ember agyában ,hogy mi a feladata ...hálaistenek telefon még meg volt szóval a "kötelezõ" feladatokat meg kell csinálni ...telefon elõ ....otp babkártya letiltása, rendõrségi bejelentés, helyi rádió felhívása közérdekû közlemények ,valamilyen éteren keresztüli meghirdetése stb.....Majd a Rendõrségen való személyes részvétel következik.....
Miután a jegyzõkönyvet felvették.....(na persze hírtelen az ember, még nem látja tisztán az eseményeket és a körülményeket , természetesen ezen dolgoknak idõ kell, hogy tisztánlátást és emberi logikát diktáljon maga után......SZERINTEM ...szo-szo ....a jegyzõkönyv felvételét követõen ami maga már eléggé körülményesen kezdõdött, sacc kétszer mentem vissza , hogy felvegyék a történteket...egyszerûen semmi reakció, legalább az ,hogy ki küldünk 1-2 kollégát a helyszínre körülnézni ,vagy ilyesmi....neeeeem az egyszerû egy hasba akasztós szöveg kitálalása az jobban megy """hogy, mennyi ilyen eset megtörténik nap mint nap ... , meg mert nincs itt az illetékes elvtárs ,mint a kabaréban 😊.....Szóval a fülük botját sem mozdítva, beletörõdve. Hétfõn okmányiroda, otp, tb, adókártya... stb A szokásos procedúrákat végigjárni ...na szóval, ezzel a gondolatmenettel ezt lezárva még aznap visszamentünk megkeresni a tárcát , de semmi. Haza mentem aludni , hisz ilyet megélve hirtelen semmi máshoz nincs sem kedvem , sem energiám.
2007.06.02,Szombat
Felkelve a tegnapi eset után, várva a Hétfõt...................... Otthon tettem-vettem, pakoltam... stb. Az ember csinálja a dolgait. Délután a telefonon sms-t kaptam ,hogy sikertelen kézpénzes felvétel történt 2007.06.02 Du:15:44 perckor az xy helyen lévõ bank automatánál ......szóval aki trombitának nézve a tárcámat megfújva megpróbálta használni a kártyát....átfutván egy-két-három.. gondolat az agyamat hírtelen felhívtam a rendõrséget 107 szokásos számot és jeleztem nekik hogy kb 1 perccel ezelõtt használták a kártyám amit tegnap loptak el....szóval nem lenne mellékes kimenni és megnézni a helyszínt, hiszen ez egy eléggé friss nyom "legalább is én ezt hittem" és azt támasztja alá ,hogy valóban próbálták használni a kártyát és a tettes nem lehet messzebb mint 200-1000 m-re. Szóval kur..-ra nem lenne mellékes legalább annyit megtenni ,hogy a körzeti megbízottat kiküldeni hisz ez lenne a legminimálisabb ...úgymond kutyakötelessége....a rendõrségnek , de ez már az én szerény véleményem.......no erre a telefonon beszélõ rendõr elvtárs, mondva, hogy most mivel hétvége van és a nyomozók általában otthon töltik a szünidejüket eléggé "gúnyosan", hogy majd hétfõn mennyek be az õrsre és megint jegyzõkönyvezik az esetet....(de ezt nem értem ,hogy mennyivel lesz jobb, az esetet követve 48 óra múlva megtenni).TREHÁNYSÁG)).JA ÉS A SZLOGEN:SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK...na ekkor jöttem rá ,hogy a mai rendõrségre nem igazán támaszkodhat az ember ......ezek után harmadmagammal kimentünk a bank automatához....tudják ...."HÁTHA" meglesz a tárcám az iratokkal, vagy nem is tudom mit remélhet az ember. Szóval magán detektívest játszva kutatva megtaláltam...de ez is a szerencse számlájára lehet írni ....mit ad isten épp ott álltam meg a kocsimmal, ahol megtaláltam a tárcában lévõ számomra pótolhatatlan ,de a tettesnek mit sem érõ ...fecniket mint pl: tankolás számlát...az elszámoláshoz , megtaláltam a mobiltelefonhoz tartozó vásárlási blokkot, ami nem mellékes ha szervizelni kellene, ja és plusz leendõbeli tanárom telefonszámát, amit elõtte kaptam egy nappal és ,de sajnos fontos okmányokat azt nem. Azt gondolva az újlenyomat miatt nem dobta el...a tettes,,, No mind ezt megtalálva elégedettség lépet fel bennem ,hogy legalább én "Aki az áldozat" ebben az ügyben megtettem valami féle kezdetleges lépést, nyomozást, mert hisz " SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK" felirattal fémjelzett hivatal az égadta világon semmit nem reagált ,plusz a szokásos hasba akasztásos szöveget követõen.
Semmit sem lépet. Legalább ez a kis sikerélményt követve határoztam el , hogy ezt a kis történetet nekem ezt meg kell írni sõt kötelességemnek éreztem megírni....
Mindent felvállalva megírom hisz én ......Isten lássa lelkemet....... mindent megtettem és felhívtam és közöltem stb,, ezt az illetékes hivatal fel.....Bizonyítékokkal a kezemben ezt magtettem.....
((Remélem azért nem én fogok ezzel porul járni))...
Szóval ebbõl az estbõl mind én mind pedig akik ezt olvassák profitálhatnak ill. profitálnak belõle.......
2007.06.03
Ui: "A ""SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK""" SZLOGEN CSAK ÁLCA ...
HISZEN HA PÉLDÁUL MA MENNÉK HAZA ÉS A KÖZEG VALAMIT NEM LÁT JÓNAK MEGÁLLÍTANA ÉS MEGBÜNTET...ÉRDEKES LENNE ,HOGY MOST ""SZOLGÁLNAK ÉS VÉDDENEK "" 😊 , MERT HA TEGNAP ÉS ELÕTTE LÉVÕ NAP IS ÍGY REAGÁLTAK VOLNA ,AKKOR TALÁN EZT A LEVELET NEM KELLENE MEGIRNOM ÉS NEM KELLENE PANASZKODNOM, :S ,DE HA BÜNTETNI KELL ARRA MÁR AZ OTTANI TÉNYEK ÉS BIZONYÍTÉKOK EZEK MELLET ELTÕRPÜLNEK..........NEM KELL SEM UTÁNA JÁRNI SEM PEDIG TENNI AZÉRT ,HOGY ITÉLTESENEK ÉS ÍTÉLHESENEK....