Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
remélem nem rám céloztál.

Fabio Capello
a vizitdíj 10%-a kerül a kórházakba, orvosokhoz.

Sadist
Ezt próbáld meg annak elmagyarázni, aki az 5 éves képzést cirka 8 év alatt végzi el, vagy jövõ nélküli kamu szakra megy, csak hogy anyu apu büszke lehessen az õ egyetemet végzett kicsi fiacskájára.
Nem fog sikerülni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a.carkey
Rákérdezek.

Szart sem?

A medve nem játék.

a.carkey
39-7 38-8 38-8

van kiírva. Értem én a logikát, de ez az eredmények számszerûségben sokkal jobban elborzasztóbbak lennének ha ténylegesen %os adatokat írnának ki:

75-24% 73-26% 72-27%

A medve nem játék.

Punker
lóf@szt se vettek, 60 milliárdot vontak ki, és az új sarcokból kevesebb mint 20 jött be, na akkor mit is segített az egész?

(az egész családom orvos)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

89
félted a gumilövedékektõl mi? <#mf1>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

89
szerintem ilyen gondolatokkal ne is menj orvosnak...ismered egyáltalán a hippokratészi esküt???<#falbav>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

a.carkey
Nevetséges az m1 a grafikonokkal ...

A medve nem játék.

Ja sokkal jobb lett a helyzet. Aki tényleg beteg az inkább nem megy el, a középiskálás diák meg kifizeti a 300 Ft-ot, hogy az orvos kiírja egy hétre pedig semmi baja.

Szóval ingyen akarsz tanulni, de a nagy pénzeket fel akarok venni... Ennyi erõvel mindenkinek lehetne vizitdíj címszóval egy kis kiegészítést adni. A tanárnak, az ellenõrnek a buszon, mindenkinek.

a.carkey
Aha, a kórházaknál meg lassan többe került fenntartani ezt a rendszert, mint amennyit hozott (volna).

A medve nem játék.

a.carkey
Az indexen 51%os eredményekszülettek Igen Nem kérdésben, sõt, a vizitdíjat akarta a jónép.

Ma kiderült, hogy mennyire komolyak ezek a fórumok ...

Megj. iszonyat gáz, hogy az M1 végig azt a barom kézilabdaeredményes kiírást erölteti, meg számadatokat közöl, ahelyett, hogy tájékoztatna, hogy baszki 16% a Nem, és 84% körüli az Igenek aránya.

A medve nem játék.

a.carkey
Nyugaton van "egy-két" egyetem amelyik az elsõ 50ben van a minõségi listán. Ott valóban fizetsz a minõségért. Itthon?

A medve nem játék.

5c0rp330n
"És hiába magasabbak ott a fizetések (még diákmunkákra is), az élet sokkal drágább."
ez a mondat valahol nem stimmel. így inkább:
"És hiába SOKKAL magasabbak ott a fizetések (még diákmunkákra is), az élet drágább."

az a "sokkal" szó eléggé félrement. szóval én voltam kint és több ismerõsöm is volt kint, tudom, hogy milyen a helyzet ott. amíg ott a tandíj egy kicsit kényelmetlen dolog egy szûk rétegnek, addig itt a fiatalok hatalmas részének az esélyt sem adja meg arra (több gyerekes családok esetén méeginkább), hogy rendes karrierje legyen. az meg, hogy kamuszakokra járnak be sokan, egy másik dolog, egy másik probléma. menj mondjuk a bme-re, vagy az elte-re és megváltozik a véleményed.

Danny1987
te igen hülye vagy bazz hogyne lett volna jobb a helyzet
menj el egy orvosi rendelésre mennyivel kevesebben vannak

Live for nothing or die for something.

Carlos HUN
sztem hogy nemérdeklsz nem fogok viszairni igyál egy kávét vagy menjél utcára ki rendõrbácsikal beszélgetni 😊

Fabio Capello
félreértettél 😊 négy évig jártam egészségügyi gimnáziumba, két éve vagyok egyetemista, rám még vonatkozik az új álláspont szerint

5c0rp330n
"sokan aztse fogták fel..."
nyílván nem, mert nem is igaz, és ami nem igaz, azt nem lehet felfogni. ellenkezõleg aki "felfogta" az valójában nem felfogta, hanem beszopta, amit mondtak neki. lett a vizitdíjtól/napidíjtól bármi jobb a kórházakban? nem. az onnan befolyt összes NEM a kórházi körülmények javítására fordítódnak, bármit is mondanak. a tömeges kórházbezárások miért történtek meg szted?

GregSB
Neked egyébként sem kellett volna fizetni ha már 6 éve benne vagy 😊

Csak azoknak kellett volna akik 2007-ben kezdtek felsõoktatást.

Fabio Capello
kösz. nem azért szenvedek immáron hat éve, hogy feladjak egy olyan szakmát amibõl helybõl hiány van.

GregSB
Nem rád céloztam konkrétan, nem is tudhattam hogy hova jársz. Általánosságban beszéltem a mai helyzetrõl. Az orvosképzés az más tészta, azt szerintem külön kéne kezelni.

Carlos HUN
nahjó én befejztem 😊

most talán nem kel levini kocsit vidékre 15 ötödikén 😊

desigo
Nem is kell mindenkinek egyetemre/fõiskolára járnia...
Fabio Capello
kurvára nem alibiszakra járok. és nem errõl van szó. értsd meg: NEM TUDNÁM KIFIZETNI, EGYSZERÛEN NINCS PÉNZEM RÁ.

5c0rp330n
ez egyébként igaz: a vizitdíj és napidíj azok, amikkel a legkisebb baj van. nem kis szemétség, nem mondom, de még ez szemétség a legkevésbé azok mellett, amit csinálnak. a nyugdíjasok szívnák meg vele a legjobban, a nulla nyugdíjuk mellett ilyenekkel szopatni õket nem egy szép dolog. a tandíj pedig abszolút ellehetetlenítené rengeteg család helyzetét. mindegyik kérdésben másik réteget szivatnak meg igazából, egyiket sem kéne erõltetni a kormány elcseszett "gazdálkodása" miatt.

GregSB
Nézz el nyugatra, szinte mindenhol fizetõs a felsõoktatás. És hiába magasabbak ott a fizetések (még diákmunkákra is), az élet sokkal drágább. Nehogy azt hidd hogy fenékig tejfel egy _átlag_ angol vagy német egyetemista élete, de végigcsinálják, mert egy befektetésként tekintenek rá. Itthon meg mi van? Az állami képzésben lévõk nagy része kamuszakokra jár be melegedni és szarik bele a tanulásba. Elvégzi 3-4-5 év alatt, megkapja a papírját ami ma kb annyit ér mint régebben az érettségi: el tudod vele érni hogy cégek egyáltalán szóba álljanak veled. Közben meg a szakképzés folyamatosan sorvad el. Rohadt jó mondhatom.

Én is azon a véleményen vagyok hogy oké hogy megmutatta most a nép a kormánynak a véleményét, de nem ezen a szavazáson keresztül kellett volna...

Carlos HUN
sokan aztse fogták fel fel hogy vizitdijakbol veték meg az egézségügyi kelékeket hogy jobb beteg elátás legyen abbol fizetek ki csomo mindent nem lenyultáka pénzt ahogy sokan gondolják

Carlos HUN
és még mennek ki az utcára csinálják a fesztivált ez let vége kész ez van ezt kel szeretni de hogy még balhé is legyen az kurvár a nem kéne..

Fabio Capello
énis

guardian hero
Lehet hogy jobban járnál... a mostani oktatási színvonalon csak elbaszott évek, amit az ember egyetemen tölt (1-2 kivételtõl eltekintve, ha mondjuk orvosira mész nem szóltam).

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

5c0rp330n
kevés oldal áll tõlem távolabb annál a szemétnél

ffxi
Sztem a vizitdíj legyen NEM a többi IGEN! 😊

Fákjúal!

Carlos HUN
nem a kurva tandijról van szó az elkelte törlni de a másik kettöt nem értem mivel orvosnak tanulok.....

Fabio Capello
áldozatvállalás lenne nekem az, hogy a köz érdekében nem járok egyetemre? nanemár. látom te is 18-25 között vagy, a tandíj téged is ugyanúgy érint!

Carlos HUN
Ezzel a szavazással indult el Magyarország a lejtõn. Mit várhat egy olyan ország népe saját magától, amelyikben a nagy többség nem akar áldozatot vállalni,nem akar alkalmazkodni a körülményekhez? Szomorú, megérdemeljük!

guardian hero
irány a zindex!

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

desigo
Ezt én is így gondolom:
Mostmár lehet mindent kenni az ellenzékre...
Tuti,hogy a kórházaktól még több pénz elvonnak...
joebacsi
<#eljen>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

w77d
a fórumokat szarja le mindenki, ez azért jóval látványosabb és a helyzet komolyságához illõ!

5c0rp330n
úgy tûnik, hogy az utolsó pillanatban azért csak megjön az esze annak az átkozott népnek. kár, hogy már minden késõ, ez már csak enyhít azon a mérhetetlenül szar helyzeten, amiben vagyunk. az ország gazdasági helyzete ugyanolyan szar lesz, sõt: még szarabb, ráadásul még alig érezzük, hogy mennyire szar helyzetben vagyunk valójában. ezek után pedig ferike bandájának mostmár lesz mire fognia az eladósodást, elõre látom, hogy ez lesz. ezt is a saját malmukra fogják forgatni.

guardian hero
Azt el lehet mondani bármikor teszemazt a zindex fórumon, és még csak nem is kerül a tisztességes adófizetõknek 5 milliárd forintjába.

desigo
kicsit sok lett itt a politika...
w77d
mellékesként érezhetõ, hogy az ország nem csak errõl a három kérdésrõl mondott véleményt most, hanem a kormány eddigi politikájáról is!

Fabio Capello
próbálom nem átlépni a határt, de a vizitdíj és a napidíj rendben, a tandíjat viszont egyértelmûen elutasítom (lévén mint diák, tudom, hogy milyen helyzetb kerülnék, ha tandíjat kéne fizetnem - van munkám, de vidéken tanulok, albérletben lakom, valahogy meg kell élnem. Egyszerûen nem menne és kész.)

guardian hero
Nem mintha ezeknek a kérdéseknek sok közük lennének az ország helyzetéhez. Csekély 5 milliárd forintért eldöntheted, hogy az orvosnak vizitdíj címszóval fizetsz, vagy majd máshogy nevezik. Persze örülök, ha ettõl dolgozó népünk jobban érzi magát...

5c0rp330n

w77d
nem az. Most csekély feldolgozottsági rátával úgy tûnik sokan átgondolták a helyzetet az országban 😉

Fabio Capello
13,7 % feldolgozás után durván háromszor, négyszer sõt van ahol ötször annyi az igen mint a nem