Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már csak a jancsibácsi koponyáját kell megtalálnunk és végre újra eljöhet a magyar mennyország😊

Bronx South
Szerintem pontosan jól tudod, de ha mégse, dobd be a haverjaidnak a best ofba, majd elrágják helyetted. <#eljen>

Pluskast
Az a kifejezés gondolom mond valamit, hogy KGST? Mondjak szinonímát is rá? Hiánygazdaság. Tudom, tudom ezek már nem azok az idõk! De muszály nekünk állandóan valami nemzetközi szervezetbe belépnünk? Lehet nem szeretni érte de nekem nem kell egy olyan gazdasági szövetség aminek a vezetõ országa itt volt a nyakunkon 40 évig. Egyszer kipróbálhatnánk már igazán, hogy milyen ha "Belgák" vagyunk.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szerintem meg sokkal jobb lenne ez nekünk.Hajrá! Európai Únió már bizonyított.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Elég naiv elképzelés orosz hegemóniáról álmodni a volt szovjet utódállamok kapcsán.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Pluskast
Na még csak az kéne nekünk.. Köszönjük de elég volt az elvtársakból is egy életre!

immovable
Te mirol beszelsz?
immovable
Inkabb dobbenet, hogy mennyire butak.
Danny1987

Live for nothing or die for something.

Bronx South
Nekem meg a globalista mûsorodból van elegem, erre mi a jófrancot lépsz ? Jahogy neked itt van még kb. 4-5 aktív haverod akik tökéletesen egyet értenek, extra reflexbõl nyomkodják is a minusz gombot, ez elég indok neked arra, hogy felülkerekedve eldöntsed, hogy minek van helye a topikban minek nincs, mi NWO mi nem ? Te még a német kpi bank tanácsadójának a videójára is rámondtad hogy NWO, pedig az az ember jóval tanultabb, és közelebb is van a tûzhöz mint te, ezek után, mi a jófrancról fírkálsz te itt ? Ha az én fajtámból lenne több ebben a topikban, te írkálnál, de hogy nem ide az is biztos. <#falbav>

Bronx South
Ezt velem is eljátszotta egy ipse még jórégen, kapott is egy állast, szerencsére egy fórum ennél kulturáltabb hely. <#eljen>

Danny1987
ezt a zsidó vallásról is el lehet mondani.
Csak ugye ezt felemlegetni nem kóser.

Danny1987
Nocsak nocsak csak nem kis burkolt rasszizmust vélek felfedezni benned😊

Pluskast
Abszurdisztánban. Nem tudtad, hogy ott élsz? 😊

immovable
<#taps>
Online parlamenti közvetítés

Matócsi-"sikeres a gazdaságpoliitika,nõnek a reálbérek".DDDD
Melyik országban?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Lehet, nem élek benne, de például az iszám bankrendszer szimpatikusabb mint a nyugati, és a törvénykezésnek is nagyobb visszatartó ereje van mint nálunk.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pluskast
Nem tudom, de az a baj, hogy az iszlám vallás kõ keményen beleszól az állami irányításba, és ráadásúl sokkal mélyebben szabályozza az emberek mindennapjait, gondolkodásmódjukat mint bármelyik más vallás. Ez engem mélységesen taszít és abszolút nem szimpatikus.

Viszont sikeres vallás.
Mint kívülálló, úgy gondolom, nem jelentetjük ki egyértelmûen azt hogy ez rossz vagy az jó amit tesznek. A nõkhöz való hozzáállásuk egyáltalán nem tetszik nekem se, de nem mondhatnám azt hogy mindenben rosszabb mint a nyugati szabadosság. A szabadságot nem összekeverni a szabadossággal!

Pluskast
Csak iszlamista. Ez is épp elég. Komolyan mondom, lehet, hogy a középkorban felvilágosúlt vallás volt de, hogy ma már nem az az tuti.

immovable
Igazad van. Mea culpa. 😊 Ezen átsiklottam.
Tikal
valószinuleg iszlámot akart mondani 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Akkor inkább ne válaszolj. Azt se én kértem, hogy itt a pénz mibenléte legyen téma. De nyugodtan kenjétek rám az egészet így utólag.

-A

A Pakisztán nem arab ország.

remark: innentõl kezdve ebben a topikban nem válaszolok az nwo-s, gazdasági összeesküvéses kérdéseidre, a még feltetteket megválaszolom a megfelelõ topikban, a jövõben pedig figyelmen kívül hagyom õket ebben a topikban mind a tõled, mind a más által érkezõket.

Ez nem erre van. Nem tudom, miért kellett átjönni a többi érintettbõl, miért nem lehet megmaradni azok keretei közt fõleg úgy, hogy tökugyanazokat a linkeket rakjátok be ide is. Nem tudom, hogy ki hozott kit, Bronx South vagy más, de elég volt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Én tõled csak annyit kérdeztem, hogy ha Garfield és ManoNegra beszélik meg a pénz, hitel, adósság stb. fogalmakat, akkor az miért NEM NWO, és miért NWO az, ha én megjelenek, és leírom ugyanarról a véleményemet, amirõl mások elõttem több hsz-ben is megtették.

Ha pedig a témához van hozzáfûzni valód, akkor miért nem a szerinted megfelelõ topikokba írod meg, miért provokálsz azzal, hogy hitvitának nevezed a beszélgetést, hozzá nem értõnek nevezel, alapvetõ dolgokat megérteni képtelennek.

Az én hsz-emre, ami kizárólag a tényekkel foglalkozott, nem volt benne személyeskedés, minõsítgetés stb. arra szerinted nem volt szükség, de arra szükség van, hogy lejárass engem itt...

Azért azt te is beláthatod, hogy valami alapvetõ probléma van az álláspontoddal.

immovable
1700 szót kitiltottak a pakisztáni mobilokról

[a listán 1106 angol és 586 urdu szó szerepel. Fõleg szexszel, vallással és terrorizmussal kapcsolatosak, de vannak köztük teljesen köznapi, érthetetlenül tiltott darabok is.

Ejj ezek a "felvilágosult" arabok.

Nézd, én nem a hitvitátok jogosságát kérdõjelezem meg, hiszen minden mérnök embernek szíve joga, hogy ne értsen meg alapvetõ összefüggéseket.

Viszont azt Te is beláthatod, hogy mindennek megvan a maga helye, minimum 4 topik foglalkozik a témával.

Egy ország sanyarú helyzete miért csak akkor számít, amikor a hitelezõknek vissza kell fizetni a pénzt, olyankor miért nem, amikor eladósítja magát az állam?

Erre még válaszolj: Ha egy ország nem hoz létre magának pénz, akkor mily módon tudna nem eladósodni?

Egyébként meg körvonalazódik a megoldás a gazdasági problémákra: A német megoldás egy európai szuperállam létrehozása

Mert?

De természetesen akkor mentünk át, mikor elmagyarázom hogy mi a hasonlóság a hitelfelvétel és a bankbetét lenullázás között. Nem akkor mentünk át, mikor mások arról beszélgetnek, hogy mi az a hitel meg mi az a kölcsön. Az nem NWO, de ha én leírom, hogy hogy jön létre a pénz, az NWO. Csodálatos...

immovable
Junk topik lett ebbõl is.<#szomoru1>
Egyébként meg: "napiszar.com Az Internet pöcegödre" - egyetértünk.

Magyar mentalitásból átmentünk NWO-ba. Csodálatos...

Arról, hogy szerinted attól van szarban a gazdaság, hogy az emberek a felvett hitelt elszórják pl. szilikonmellekre meg plazmatv-re. Ez egy általánosítás. Megkérdeztem, hogy az általánosításod szerinted valóban ül-e, azaz tényleg az a baj a gazdasággal, hogy túl sok a plazmatv és szilikonmell?

Látom a kérdést kell megmagyarázni. A pénz ami a gazdaságban forog, az egyszer valahol létrejött. Pl. a készpénzt a központi bank elõállítja és forgalomba hozza. Persze a pénz nagy része ma már nem papírpénz, hanem számlapénz. De ezt a számlapénzt is létrehozza valaki. Tehát a te számládon lévõ pénzt is valaki valamikor létrehozta. Na ez a kérdésem, hogy ki hozhat létre pénzt? A válasz pedig az, hogy a pénz kisebb részét a központi bank hozza létre, ez a monetáris bázis, a nagyobbik részét viszont a kereskedelmi bank hozza létre akkor mikor ezt a monetáris bázist hitel kihelyezéskor megtöbbszörözi.

Tehát azt a pénzt ami a számládon van az úgy jött létre, hogy egy bank azt hitelként elõállította valaki számára, tehát arra a pénzre ami a te számládon van valaki fizet kamatot.

Ugyanez igaz az adóbevételre. Azt valaki valaki más számára hitelként elõállította. Lehet hogy pont azon gazdasági szereplõ számára, aki az adót befizeti, de nem feltétlen, lehet hogy az adót befizetõ egy üzleti partnere részére, vagy azon cég részére akinek az alkalmazottja ezt a pénzt fizetésként megkapja hogy abból adót fizessen stb.

A lényeg az, hogy a forgalomban lévõ pénz döntõ hányada hitelpénz, azaz valaki valaki más számára fizet érte kamatot. Tehát a gazdaság egy olyan zsák, amelyiknek az alján van egy lyuk, amin keresztül a gazdaság teljesítménye elszivárog, persze nem megsemmisül, hanem közvetlenül a hitelt kiadók, közvetve pedig a hitelintézményeket üzemeltetõk kezébe vándorol, akik így rendelkezhetnek az elszivárgott gazdasági teljesítmény felett.

Az adóbevétel mióta hitel???

Te most konkrétan mirõl is beszélsz?...

immovable
Hozzád ki szólt?
Miért erõs a Svájci Frank?

Az 1930-as években óriási gazdasági válság söpört végig a világon. A svájci gazdák, és vállalkozók összefogtak, hogy megoldást találjanak a súlyos pénzhiányra. Létrehozták az egymás közötti barter elszámolást, ezt késõbb elnevezték WIR-nek. A rendszer már több mint 70 éve stabilan mûködik
és ma már a WIR önálló belsõ devizának számít Svájcban a frank mellett. Bebizonyították, hogy a 2008-as pénzügyi válság többek közt éppen a WIR miatt nem rengette meg Svájcban a belsõ gazdaságot, és a mai Svájci Frank erõsödés mögött is igen jelentõs szerepe van a WIR által generált nemzetgazdasági eredményeknek. Nekünk
pedig semmi mást nem kell tennünk, mint egy ilyen stabilan mûködõ helyi pénz rendszert lemásolnunk, és adaptálnunk a helyi sajátosságra.

Svájc azért érdekes ország! Független a háborúkban, nem fog rajta a válság...

immovable
<#nevetes1>

Tartalomhoz hozzászóltál? Nem. Akkor meg ki a mágus?

immovable
Ó a szómágus. 😊
Ami a büdzsében van, az mind hitelpénz, kamatot fizet valaki utána, tehát veszteséges dolog azt használni.

Ha szerinted a büdzsében nem hitelpénz van, akkor mutass meg a pénz keletkezésének kamatmentes formáját.

Szerinted az általánosításod ül?

Ez a veszteség akkor keletkezett, amikor többet költöttünk, mint amennyi a kasszában volt, nem pedig akkor, amikor az eképp felvett hitelt vissza kell fizetni.

Ezek a definíciók honnan vannak?
Nálam a hitel nem kölcsön, mert nem a bankban már meglévõ pénzt adják oda (azaz nem azt kölcsönzik ki), hanem új pénzt hoznak létre, amit hitelnek hívunk.

Azt hiszem, a "hitelbõl plazmatévét" szitut ennél pöpecebb módon nem lehet überelni.

Te arról magyarázol, hogy melyik a kisebb veszteség, vagy melyiket nyeled le könnyebben. Én meg azt magyarázom, hogy mindkettõ veszteség. El lehet dönteni, hogy mi számít: az, hogy mitõl érezzük magunkat egy kicsit jobban, vagy az igazság. Mert az igazság az, hogy az IMF is veszteség, és ennek semmi belpolitikai oka nincs, ne kend a kormányra.