Hír topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyot fordult a világ. 😄
Errõl jut eszembe végre egy jó hír. Full HD-ban, a bokszutcából jelentkezik a Forma-1-gyel az MTV Végre nem a csöcs SD képminõségû, 4:3-as képarányú reklámokkal teleszart f1 kell néznem, hanem HD-ban 16:9-ben.<#eljen>#eljen><#smile>#smile>
Forza.
végre! tök jó lenne, ha a január óta megkapott parlament tévé eltûnne a kínálatból, mert irritál, ha véletlen meglátom 😊
Forza.
Igen, az EU vámunió (és a schengeni határok) miatt legyen vámmentes és könnyû a hazai termékeket eladni a többi EU-s országban is (mezõgazdasági termékeket is beleértve), de nehogy már a többi EU-s ország ide merje hozni a saját portékáját (adott esetben agrártermékét), mert azzal veszélyezteti a hazai termelõket...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ezt kell bevezetni mert ez bevált
minden más csak szánalmas próbálkozás

Fülöp-szigeteki zavargások: Rendõrök próbálnak fedezékbe vonulni a molotov-koktélok elõl (REUTERS/Romeo Ranoco)
Laghouat-i zavargások (REUTERS/Zohra Bensemra)

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Épp arról beszélek, hogy ezzel a "lehetõséggel" amit az eu meg a támogatás biztosít nagyon de nagyon sokan máshogy élnek, mint amire ez ki lett találva gondolva itt a más tevékenységbe fogásra. Ezzel nemhogy elõre nem jut a mezõgazdaság, hanem egyenesen visszaesik.
Abban egyetértek, hogy a magyar gazdák versenyképtelenek eu nélkül is az indokolatlanul magas árak miatt, még belföldön is.
A dolog nem újkeletû.
Googleba: Fenyvesi Gábor alpolgármester, Dr. Fenyvesi Gábor, Salgótarján.
Kreténkém vallomása: "nem tudtam róla, hogy nem vagyok jogosult a doktori címre", és így máris nem okirathamisítás, csak véletlen félreértés...
Pl. az álamcsõd, pallikám?
Az álamfõ." <#taps>#taps><#taps>#taps>
juj, de izgi!!! vajon melyik fideszes szivárogtatta ki az infót??? 😄 //gyurcsány most röhög teli szájjal...//
Szóval nem tudsz versenyképesen termelni, mert az általad megtermelt szõlõt nemhogy Spanyolországban, de még a 20 km-re levõ piacon sem tudod eladni - elvégre ha megélnél, akkor nem gondolkodnál eme támogatásban. Nos, nézzük a lehetõségeket:
a) tönkremész, a földdel a nyakadon;
b) eladod a földet, termesszen szõlõt más, a pénzbõl más tevékenységbe fogsz;
c) megtartod a földed, felveszed az EU-s támogatást, más tevékenységbe fogsz.
De persze az EU köcsög, mi? Emberek! Egy hangyaf*sznyit gondolkodjatok már, jó? Nem kell szeretni az EU-t, de azért érdemes lenne utánanézni részletesebben a dolgoknak, nem pedig háttérismeretek nélkül kiragadva valamit, zsigerbõl fikázva.
Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belõle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezõt erdõsíti inkább.
És? Nem neked kell, hogy hasznod legyen belõle, hanem a földet mûvelõ gazdának. Ha személy szerint világ- és szemlélet(meg)váltásra készülsz, akkor nosza, menj, vegyél földet és hajrá, járj elõl a jó példával. De ne akarjuk már megmondani, hogy mibõl éljen meg Kovács József Bodrogbüdösrekettyén, csak azért, hogy kiszolgálja néhány ember EU-ellenes hozzáállását. Ha õ nem kíván tovább földmûvelésbõl élni, hanem vállakozni akar, akkor az az õ dolga. A te dolgod akkor lesz, amikor megveszed a földjét, hogy te mûveld meg.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belõle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezõt erdõsíti inkább. Persze jó ez is, csak épp rohadtul nem azt a célt szolgálja mint amire ki lett találva.
Az ültetvénykivágási támogatás arra szolgál, hogy a közös piaci túltermelésen enyhítsen, azaz a gazdának fizetnek azért, ha felhagy a gazdálkodással és más keresõ tevékenységet folytat. Ehhez képest a te példád arról szól, hogy vagy beiratja egy olyan iskolába a gyerekét, amely világnézettel ne tud azonosulni, vagy aránytalan nehézség árán más iskolába járatja.
Persze szívesen meghallgatom, hogy pontosan mi is a gondod ezzel a támogatással, hátha én értettem félre valamit.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az utolsó mondathoz meg csak annyit fûznék, hogy külföldön én fogok foglalkozni a politikával informálódás szintjén, de ilyen szinten mint most az kizárt, egy hazám van csak, máshol meg csak a jólét a lényeg, azt mindegy ki lesz a parlamentben. Persze a véleményem mindig is meglesz a világról, max nem hangoztatom.
Semmi sem változott a megítélésben, semmi. Egy gyarmati szemétlerakót csináltak az országból.
de sebaj.
nem ide vág, de ez olyan mint a vallás kényszerítése a gyerekre. senki se kényszeríti hogy egyházi suliba járjon, járhat a 100km re lévõ magánsuliba is.
Elnézve a dolgokat mekkora az export/import arány teljesen jó irányba haladunk(nem).
Mondjuk a fejlett demokráciát se nagyon tudom itt értelmezni Hollandiában, de ennyire nem akarok belemenni a részletekbe. Az villant be, ahogy egyik kollégám megvonta a vállat és megkérdezte: de hát mit lehet tenni, ilyen a rendszer... Nos igen. Ebben fejlettebbek nyugaton. Megtanulták, hogy mi az, ami ellen úgysem lehet tenni.
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
Korábban a libatömésre hivatkozva az EU már kilátásba helyezte az agrártámogatások felfüggesztését 2014-tõl.(Csesszék meg ezt a gyenge kifogást-franciák ugyanúgy tömik a libát mégsem szarakodnak velük.A disznónak játszótér kell,a tyúknak homokozó és mûfû.Kabaré az egész és világos hogy a gazdálkodók megfojtására megy ki az egész)
Jobban vigyáz ránk, kisemberekre, mint saját, "nép által megválasztott" kormányunk...
"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város