Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
Az IMF a legjobb intézmény a számunkra - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában péntek reggel.

Nagyot fordult a világ. 😄
immovable
Hát nálunk is vhogy így van. Az esetek 90%-ban filmeket, vagy sorozatot nézünk, vinyóról, dvd-rõl, ha tv-zek a szó hagyományos értelmében, akkor rendszerint sportot nézek.

Errõl jut eszembe végre egy jó hír. Full HD-ban, a bokszutcából jelentkezik a Forma-1-gyel az MTV Végre nem a csöcs SD képminõségû, 4:3-as képarányú reklámokkal teleszart f1 kell néznem, hanem HD-ban 16:9-ben.<#eljen><#smile>
arty
az a baj, hogy annyira se érdekel a tévé, hogy beállítsam... párom kapcsolgat és néha odanézek és néha meglátom az üres parlamentet, felsejlik a 2 millás fizu EZÉRT és... kell ez nekem?! 😊

Forza.

immovable
Járai: Új gazdaságpolitikára van szükség

Na? Nem bírja tovább már arcbõrrel? 😄
immovable
Én ilyet be sem állítok. Illetve automatikusan "beállítódik" - digitális tévézés - de elrejtem, nehogy még véletlenül is odakapcsoljak. 😄
arty
kábeltévésekre szigor

végre! tök jó lenne, ha a január óta megkapott parlament tévé eltûnne a kínálatból, mert irritál, ha véletlen meglátom 😊

Forza.

immovable
Elsukorózta a kormány a Fradi-pályát?

feri 19, viktor 1 híján 20.
desigo
pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

[NST]Cifu
A probléma valahol ott van, hogy mindenki azt szeretné, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.

Igen, az EU vámunió (és a schengeni határok) miatt legyen vámmentes és könnyû a hazai termékeket eladni a többi EU-s országban is (mezõgazdasági termékeket is beleértve), de nehogy már a többi EU-s ország ide merje hozni a saját portékáját (adott esetben agrártermékét), mert azzal veszélyezteti a hazai termelõket...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

desigo
"A magyar szabályozás szigorúsága meg sem közelíti a Belgiumban Car-Pass néven üzemeltetett rendszerét. Az országban néhány év alatt egy százalék körüli értékre szorult vissza a manipulációk száma"

ezt kell bevezetni mert ez bevált
minden más csak szánalmas próbálkozás
Bronx South
MSN - Mai nap képei:

Rena, Új Zéland

Fülöp-szigeteki zavargások: Rendõrök próbálnak fedezékbe vonulni a molotov-koktélok elõl (REUTERS/Romeo Ranoco)

Laghouat-i zavargások (REUTERS/Zohra Bensemra)

<#vomit>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

az
Hát ez igazán csodálatos volt...
Narancsos Soproni befigyel.<#idiota>
Bronx South
Nem indokolatlan, az elég indok hogy a Magyar gazdáknak is meg kell élni valahogy. Belföldön a versenyképtelenség annak tudható be hogy a sok külföldi termék elnyomta a hazait, a gazdák hogy megéljenek képtelenek voltak árat emelni ahhoz hogy megéljenek. Ennyi a történet. Levihetnék az árat, akkor meg nem hogy alig, egyáltalán nem élnének meg.

DaemoonHunter
Egy szóval nem írtam, hogy EU ellenes lennék, ha úgy értelmezted akkor nagyon rosszul gondolod.

Épp arról beszélek, hogy ezzel a "lehetõséggel" amit az eu meg a támogatás biztosít nagyon de nagyon sokan máshogy élnek, mint amire ez ki lett találva gondolva itt a más tevékenységbe fogásra. Ezzel nemhogy elõre nem jut a mezõgazdaság, hanem egyenesen visszaesik.

Abban egyetértek, hogy a magyar gazdák versenyképtelenek eu nélkül is az indokolatlanul magas árak miatt, még belföldön is.

<#eljen>

A dolog nem újkeletû.

Googleba: Fenyvesi Gábor alpolgármester, Dr. Fenyvesi Gábor, Salgótarján.

Kreténkém vallomása: "nem tudtam róla, hogy nem vagyok jogosult a doktori címre", és így máris nem okirathamisítás, csak véletlen félreértés...

"Kijelentette, elképzelhetõnek tartja, hogy valaki vagy valakik így akarják elterelni a figyelmet fontos eseményekrõl"

Pl. az álamcsõd, pallikám?

"Cáfollni fogom Tiborom, csak elöb még gondolkodnom kell, hogy a pllágijum milyen j, és hány l.
Az álamfõ."
<#taps><#taps>
az utcsó bekezdés nagyon üt!
juj, de izgi!!! vajon melyik fideszes szivárogtatta ki az infót??? 😄 //gyurcsány most röhög teli szájjal...//

Vagy kivágod az ültetvényed, vagy eladhatod ahova akarod, bár aránytalan nagy nehézségek árán.

Szóval nem tudsz versenyképesen termelni, mert az általad megtermelt szõlõt nemhogy Spanyolországban, de még a 20 km-re levõ piacon sem tudod eladni - elvégre ha megélnél, akkor nem gondolkodnál eme támogatásban. Nos, nézzük a lehetõségeket:
a) tönkremész, a földdel a nyakadon;
b) eladod a földet, termesszen szõlõt más, a pénzbõl más tevékenységbe fogsz;
c) megtartod a földed, felveszed az EU-s támogatást, más tevékenységbe fogsz.

De persze az EU köcsög, mi? Emberek! Egy hangyaf*sznyit gondolkodjatok már, jó? Nem kell szeretni az EU-t, de azért érdemes lenne utánanézni részletesebben a dolgoknak, nem pedig háttérismeretek nélkül kiragadva valamit, zsigerbõl fikázva.

Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belõle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezõt erdõsíti inkább.

És? Nem neked kell, hogy hasznod legyen belõle, hanem a földet mûvelõ gazdának. Ha személy szerint világ- és szemlélet(meg)váltásra készülsz, akkor nosza, menj, vegyél földet és hajrá, járj elõl a jó példával. De ne akarjuk már megmondani, hogy mibõl éljen meg Kovács József Bodrogbüdösrekettyén, csak azért, hogy kiszolgálja néhány ember EU-ellenes hozzáállását. Ha õ nem kíván tovább földmûvelésbõl élni, hanem vállakozni akar, akkor az az õ dolga. A te dolgod akkor lesz, amikor megveszed a földjét, hogy te mûveld meg.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

DaemoonHunter
Vagy kivágod az ültetvényed, vagy eladhatod ahova akarod, bár aránytalan nagy nehézségek árán. Mindig ott van egy kiskapu a könnyebbnek látszó de összességében nem az érdekeidet szolgáló megoldás felé.

Én nem vettem észre hogy bármi hasznunk lett volna belõle, kivéve talán a gazdának persze, mert már arra is pénzt kap ha tegyük fel a búzamezõt erdõsíti inkább. Persze jó ez is, csak épp rohadtul nem azt a célt szolgálja mint amire ki lett találva.

Az igazi gondok azok, amiket ebben a kisfilmben is megemlítenek:

Rohadtul nem az az eset.

Az ültetvénykivágási támogatás arra szolgál, hogy a közös piaci túltermelésen enyhítsen, azaz a gazdának fizetnek azért, ha felhagy a gazdálkodással és más keresõ tevékenységet folytat. Ehhez képest a te példád arról szól, hogy vagy beiratja egy olyan iskolába a gyerekét, amely világnézettel ne tud azonosulni, vagy aránytalan nehézség árán más iskolába járatja.

Persze szívesen meghallgatom, hogy pontosan mi is a gondod ezzel a támogatással, hátha én értettem félre valamit.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Akkor meg mi a gond az ilyen agrártámogatás formával? (Mellesleg megsúgom, hogy ez nemcsak nálunk van, hanem az EU összes országában. Akkor most?...)

Hogy is volt az mondás: "Aki feladja az alapvetõ szabadságát az átmeneti biztonságért, az nem érdemel se szabadságot, se biztonságot."

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Bronx South
Ezt én is így látom.

Az utolsó mondathoz meg csak annyit fûznék, hogy külföldön én fogok foglalkozni a politikával informálódás szintjén, de ilyen szinten mint most az kizárt, egy hazám van csak, máshol meg csak a jólét a lényeg, azt mindegy ki lesz a parlamentben. Persze a véleményem mindig is meglesz a világról, max nem hangoztatom.

Te most komolyan azt gondolod, hogy attól, hogy az EU-ban vagyunk, nem néznek le? Komolyan?

Semmi sem változott a megítélésben, semmi. Egy gyarmati szemétlerakót csináltak az országból.

DaemoonHunter
nem kell itt kilépni, épp ezaz hogy kilépés nélkül is épp elég szarba vagyunk.

Na majd ha kilépünk az EU-ból...utána vinni fogják az immáron vámmal is terhelt drága magyar lõrét, mint a cukrot😊

Willenbrock
Had termessze úgysem tudja majd eladni olyan áron hogy megérje neki az egész.Kinek adja el pl a cukorrépát?Az egész cukoripar osztrák és egyéb külföldi kézben van akiknek megvan a saját répájuk hozzá.

DaemoonHunter
látom nem egy húron pendülünk <#eplus2>
de sebaj.

nem ide vág, de ez olyan mint a vallás kényszerítése a gyerekre. senki se kényszeríti hogy egyházi suliba járjon, járhat a 100km re lévõ magánsuliba is.

Nem azt írta, hogy kényszerítik hogy vágja ki.

Senki sem kényszerít a kivágásra, nyugodtan termeszthetsz továbbra is szõlõt vagy cukorrépát, ha akarsz.

DaemoonHunter
az agrártámogatás ha fizet az eu azért hogy én kivágjam a szõlõmet vagy épp a cukorrépa ültetvényem...vicc az egész 😄
Elnézve a dolgokat mekkora az export/import arány teljesen jó irányba haladunk(nem).

Teljesen mindegy hogy EU, USA, Kína vagy Oroszország. Az emberek többsége választ magának egy erõs példaképet, akihez tartozni szeretne. ERÕS példaképet. Nem szép, okos, jó, erkölcsös, kulturált stb. stb., hanem ERÕS példaképet. Nem az a lényeg most, hogy melyik nagylegény mellé állunk, hanem hogy ez alapján dönt az ember.

Mondjuk a fejlett demokráciát se nagyon tudom itt értelmezni Hollandiában, de ennyire nem akarok belemenni a részletekbe. Az villant be, ahogy egyik kollégám megvonta a vállat és megkérdezte: de hát mit lehet tenni, ilyen a rendszer... Nos igen. Ebben fejlettebbek nyugaton. Megtanulták, hogy mi az, ami ellen úgysem lehet tenni.

pedobear
ezek cigók voltak az szinte biztos.

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Erre már nem tudom a választ. Ha tudnám, akkor most én lennék Matolcsy vagy Fellegi helyében. Lehetségesnek bármi lehetséges, aztán majd a jövõ eldönti, hogy jó lett nekünk vagy sem. 😊
Willenbrock
"Magyarországon nem nagyon jelentõsek a kizárólag vagy fõképp EU-pénzbõl megvalósított fejlesztések,és azok súlypontja nem gazdasági" Mondta Csaba László a Közép-európai Egyetem professzora.(Mai napilapunkban olvastam)
Korábban a libatömésre hivatkozva az EU már kilátásba helyezte az agrártámogatások felfüggesztését 2014-tõl.(Csesszék meg ezt a gyenge kifogást-franciák ugyanúgy tömik a libát mégsem szarakodnak velük.A disznónak játszótér kell,a tyúknak homokozó és mûfû.Kabaré az egész és világos hogy a gazdálkodók megfojtására megy ki az egész)

Hát nézd, Kína is rohadt erõs, de legkevésbé kívánok közéjük tartozni. Vagy mondjuk India is hatalmas gazdaság, és az Oroszokat sem írnám le, de én mégis inkább Nyugat-Európai polgár szeretnék lenni. A társadalmi berendezkedés, a felett demokrácia és a kvázi jólét mindig is vonzóbb lesz számomra, mint bármiféle független, de elmaradt ország.
Nem az a lényeg, hogy én el tudom-e képzelni, hanem az, hogy a cikk meglebegteti azt, hogy ez lehetséges. Lehetséges volna? És ha igen, akkor ez jó volna nekünk?

immovable
Túlságosan engedékeny vagy. Én ugyan azt a halált osztanám rájuk.
Ennyit a "gonosz" Unióról

Jobban vigyáz ránk, kisemberekre, mint saját, "nép által megválasztott" kormányunk...

NYUZGA

"A Kisérlet az Kisérlet" A&B Sztrugackij:A kárhozott város