Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meglepõdnél hogy akkoriban mennyi embert NEM érdekelt a politika vagy a makrogazdaság, csak simán élték az életüket és ennyi, nem nagyon foglalkoztak azzal hogy annak a nyugalomnak mi az ára vagy hogy van-e szólásszabadság vagy nincs.

Nyugalom, kiszámítható jövõkép, normális fizetések stb amitõl a nép elég relaxált lett ahhoz hogy "emberibben" álljon az embertársaihoz és ne úgy lépjen ki minden reggel a házból munkába menet hogy na majd most jól letaposok mindenkit hogy nekem meg az enyiméimnek jobb legyen és a többiek mind le vannak szarva.

Jó dolgok voltak ezek de persze meg is volt az áruk, de jó dolgok voltak.

De, már elkészült 2014 márciusában.

Bandee1987
Nemtom mirõl beszélsz, hisz már elkészült:

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

desigo
apropó oroszok

nem kellett volna már elkészülnie az idõgépnek?
Bandee1987
És itt jön a képbe az a kérdés, hogy mi lett volna, ha az oroszok innen is kivonulnak, mint 55-ben Ausztriából? (Csak halkan megjegyzem, hogy a párizsi békeszerzõdés Magyarországot független és szabad államként jelöli meg, az oroszok meg arra hivatkozva maradtak itt 55-ig, hogy kapcsolatot tudjanak tartani az Ausztriában állomásozó egységeikkel, aztán pedig a Varsói szerzõdés ezt az állapotot megerõsítette.)
Talán mi is fejlõdésnek indulhattunk volna, mint Ausztria, talán nálunk is lehetett volna azóta demokrácia. De nem.

5c0rp330n
na, azért a kádár rendszerben az általános mentalitás nem éppen volt jónak nevezhetõ. az egész rendszer gyakorlatilag a "mindenki tudja hogy mi a helyzet valójában és már beszélni is valamennyire lehet róla (a látszata ugye megvolt valami szólásszabadság félének), tenni viszont semmit nem szabad ellene" elvre épült. morális szempontból gyakorlatilag ez a korszak döntötte leginkább romba az országot. a gazdasági helyzetrõl nem is beszélve.

Nem ver meg, de ha túlságosan "elrontolom" akkor kirúg, persze a gyerekeket nem szokás kirúgni a családból ha hibát követnek el talán pont azért mert a gyereknevelés nem munkakapcsolat, a gyerek nem egy önmagáért és a tetteiért felelõsséget vállani tudó felmõtt ember hanem egy ööö... egy gyerek, akibõl majd IDÕVEL felnõtt válik, csak az nem mindegy hogy milyen felnõtt 😊

A szülõ és a tanár feladata hogy egyengessék a felnõtté vállását, ha rossz irányba fejlõdik a személyisége akkor jobb egy irányadó pofon még gyerekként (ha már semmi más nem segít) mint késõbb évtizedekig sírni, magyarázkodni hogy azért van sitten vagy azért van csirkebelezõ manager karrierje a futószallag mellet mert "Hát istenkém, nem akart tanulni, ráhagytam, biztos tudta hogy mi neki a jó"

Nem mindig alakul az élet a nagy könyv szerint, a szülõnek és a tanárnak a gyerek érdekét és jövõjét kell szem elõtt tartania, egész gyerekkorom alatt összesen három pofont kaptam a szüleimtõl és egyet egy tanáromtól, mindegyikre emlékszem a mai napig és ma visszagondolva mindegyiket kurvára meg is érdemeltem, hálás vagyok érte hogy még idõben észheztérítettek, tudom hogy sokkal rosszabb lett volna NEKEM ha nem teszik meg.
(ja és most hogy felnõttem és õk már öregek és gyengék nem fogom kihasználni az alkalmat hogy jól "bosszút álljak" a múltbeli sérelmekért lol 😊

Ha nem érted a különséget a gyerek megverése és az atyai pofon között akkor inkább hagyjuk a témát, atyai pofonnál nem arról beszélek amikor az alkesz szülõutánzat minden este rutinból végigrugdossa a gyerekeit a gangon.

Sadist
Igen, én sem voltam több. Meg én is tanultam történelmet, és ismerõs, rokon is van jócskán, akik éltek az átkosban. Viszont nem mondok olyan butaságot, hogy kánaán volt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

gondolom a munkahelyeden ha elrontol valamit, akkor a fonokod nem ver meg miatta. plusz meg az is szobajohet, hogy a diak, akit a tanar lelkesen "nevelt" par ev mulva lehet hogy a kolegaja vagy a felettese lesz.
"kicsit a multba visszemegyunk" lol azért az nem tegnap volt, mindenesetre akkoriban nem funkcionális analfabétákat képeztek az iskolák mint most, az inkább az arany középút volt (és mûködött!)

Az agresszív tanári túlkapás az egyik véglet, a másik a túlzott engedékenység, mindkettõ hülyeség és mindkettõ szinte garancia arra hogy a gyerekek nevelését elbasszák.

(tízezer éven át mûködött a gyereknevelésben a nevelõ jellegû atyai pofon de szerencsére felvilágosult világunk mára már le akarja vetkõzni a múlt szörnyûségeit, hurrá, hurrá...)

Biztos van rengeteg ember aki élt már a Kádár-rendszer alatt is (és mégtöbb aki nem élt még akkor de azért azt hiszi hogy tudja milyen lehetett) akik a kenyér árának a változását látják ma a legnagyobb különbségnek de az "átkos" azért ennél sokkal több mindenben különbözött a mostani világtól, nem volt olyan "szabad és lehetõségekben gazdag" mint a mai világ de sok szempontból "élhetõbb" élete volt akkoriban azoknak az embereknek akik nem kûzdeni akartak hanem csak simán nyugiban élni az életet de az igazi különbség az akkor és a most között talán inkább az emberek általános mentalitása és a világhoz valamint a többi emberhez való hozzáállása volt, na ebbõl a szempontból a Kádár-rendszer fényéveket vert rá a mai állapotokra.

(Nem, nem sírom vissza de olyan elvakult se vagyok hogy a jó részeit is letagadjam mert az trendye)

bertino
tény és valo, hogy tanárbol is van feleannyi olyan módorú és hozzáállású mint a ***************-okból...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

tanarvereshez: azt sem art megemliteni, hogy egyes tanarok eloszeretettel terrorizaljak a diakokat mind testileg, mind lelkileg. nalunk pl volt olyan tanar, aki gyomron vagta az osztalytarsamat azert, mert az szunetben az egyik ajto elott allt, es nem vette eszre, hogy be akar menni. olyan is volt, hogy fejbe vagott valakit valami hulyeseg miatt. a lelki nyomast pedig szinte minden tanar igyekszik alkalmazni a diakokon. vagy ha egy kicsit a multba visszemegyunk: az apacak az iskolakban palcaval, vonalzoval vertek a gyerekeket, kukoricara terdepeltettek oket. szoval az agresszio az nem a diakok, hanem a tanarok reszerol kezdodott. csak most nehezebb egy diakot megfelemliteni es az eszkozeik is behataroltak. (persze pont ezt az esetet nehez lenne biralni, de pl elkepzelheto, hogy ez a tanar is a pofozkodos fajtabol valo)
5c0rp330n
de te sem voltál sokkal több..
viszont tudod tanultam történelmet és vannak ismerõseim a korszakból -.-

Bandee1987
Éljen Tom Krúz és az õ egyháza.

desigo
Minden óvónõ azonnali hatállyal felmondott a vitnyédi óvodában

A vitnyédi probléma nem egyedi: a helyiek szerint a szcientológiai egyházzal jó kapcsolatot ápoló alapítvány számos más, önkormányzatoktól átvett iskolában és óvodában sem fizeti rendesen a dolgozókat.

A szemetek gondolom az államtól az egyházi támogatást meg szépen felveszik...
Bandee1987
Szerintem az tud igazán véleményt alkotni a dolgokról, aki mind a Horthy, mind a kommunista rendszerben illetve a mostani demokráciában élt-él. Vagyis a mai öregek. Aki csak a Kádár rendszerben élt, nem tud igazán véleményt alkotni, hisz csak annyit tud, hogy akkor 3,60 volt a kenyér, most meg 200 ft, deszörnyû, csak nem ez a legnagyobb baj.

Sadist
"magyarok szemszögébõl nézve 30-40 éve itt természetesen kánaán volt"

Mondod ezt te, aki 30 éve még csak pajzán gondolat sem volt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sajnos az emberi hiszékenység határtalan. Az emberi faj ilyen, ígérj nekik sok pénzt, a lovat is meg... akarom mondani, bármit megtesznek.

Elég a rossz hírekbõl, meg a körlevelekbõl.
Jöjjön valami vidámabb téma, elvégre az élet szép 😊

5c0rp330n
ez most nemtom hogy jön ide, de részben igaz. a magyarok szemszögébõl nézve 30-40 éve itt természetesen kánaán volt, csak belülrõl rohadt a rendszer.
a körlevelekkel pedig én úgy vagyok, hogy sosem küldtem egyet sem tovább így szerencsére nem is küldenek nekem, csak szökõévente. annak is általában a címéig jutok el aztán repül a kukába. a múltkor olyat kapott egy ismerõsöm, hogy bill gates most osztja szét a vagyonát és küld tovább és kapsz hatszázezermilliárd forintot és azt is írták benne hogy õk sem hittek benne, aztán megjött a pénz és ez valami hihetetlen. 2 éve mintha ugyanezt megkaptam volna, azóta keringhetett és még mindig van aki továbbküldi? <#wow3>

Azok nagyon jók! Némelyiken fetrengek a röhögéstõl... <#eljen>

Bandee1987
Én soha nem is küldök tovább körlevelet. (max ha direkt a körleveket kigúnyoló körlevelet kapok 😊)

Sokan mondják, mennyivel rosszabb most a világ, mint 20-30-40 évvel ezelõtt. Szerintem nem, csak a híradás lett fejlettebb.

Épp ezért nem kellene készpénznek venni a buta körleveleket. Nemrég én is kaptam egyet a szlovák-magyar barátságról. Ebben az a poén, hogy egy Szeged környékén élõ ismerõsöm írta meg, hogy itt, a szlovák határ mentén mi a helyzet...

A falusi vénasszonyok pletykái elektronikus formában születtek újjá. 😊

5c0rp330n
sõt, fordítva inkább igaz.

Bandee1987
"Fõleg, ha bele lenne írva, hogy a kormány csinált olyan bablevest, amely ennyire el tudja gyengíteni a csontokat... "

Ugyan nem akarok politizálni, de mindenképp meg kell említenem, hogy ez fordítva is igaz: Ha az ellenzék csinál olyan bablevest, akkor meg a kormány kezd el fikázni, illetve körítene az egész mellé egy jó kis "náciveszély" címû szöveget.

Csináld meg, kiváncsi leszek mikor jut vissza ide 😊
Ha készítek egy ilyne köremailt a bablevesrõl és káros (gázos?) hatásairól, meg arról, hogy négy szegény ismerõsöm eltörte a lábát a bablevestõl, azt is továbbküldenék. Fõleg, ha bele lenne írva, hogy a kormány csinált olyan bablevest, amely ennyire el tudja gyengíteni a csontokat...

Örülök, hogy most nem nekem kellett kimondani 😊
Fogadni mernék, hogy alaptalan koholmány az email. Csak valaki nagyon lelkes volt...
<#sir>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sadist
Nagyon szép kis hangulatkeltõ köremail.

desigo
Hál istennek húzzanak is haza a rákba
legalább nem veszik el a munkát a magyarok elõl...
SHADOWEYES7
1 érdekes emailt kaptam az egyik barátomtól:

Négy
erdélyi család költözött vissza szülõföldjére november =
óta Nagykovácsiból.
Önmagában ez nem számottevõ; ám ez a kistelepülés csak egy a =
sok közül.
Megindult a visszavándorlás. Ügyvédek, akik évekig segítették=
a Romániából
érkezett magyarok letelepedését, most a visszatelepülésükben se=
gédkeznek.
Országunk, tudomásul vesszük vagy sem, elveszítette korábbi vonze=
rejét. Fordul a
trend: már ma is sok magyar vendégmunkást lelni Romániában. Ott t=
avaly tizenhat
százalékos volt a reálbér-növekedés. Mindenki megtalálja a
számítását.

Ferenc sok éve él nálunk. Dolgos ember, megbecsült
ezermester. Mindenhez ért. Csapata mindent tud, ami egy építkezésn=
él kell, az
alapozástól a tetõfedésig. "Amit nem tudunk, azt megtanuljuk." A mu=
nka a
szenvedélye. "Kora este felmérjük, milyen munkafázisnál célszer=
û abbahagyni. És
ha kell, csináljuk még két-három órát."

Sohasem folyamodott
állampolgárságért. "Csak nem gondolja, hogy leülök kínaiak k=
özé magyarból
vizsgázniâ�¦" Most búcsúzik. Keserû monológgal.

Szervusztok, magyarok,
megyünk haza! Otthon is keresünk már annyit, mint itt, és ott legal=
ább senki se
néz bennünket románnak. Eleget hallgattunk azoktól, akik a kocsmapu=
ltot
támasztják egész nap, hogy mi csak amolyan megtûrtek vagyunk. Pedig=
mi egy
szelet kenyeret sem vettünk el tõletek, mindenért megdolgoztunk, mink=
et nem
láttatok a szerszám nyelét támasztani soha.

2004. december 5. óta úgysem
éreztük magunkat itthon. Kilenc évig éltünk, dolgoztunk és ad=
óztunk itt, de
tõlünk féltettétek a nyugdíjatokat. Azt hiszitek, ti vagytok a ma=
gyarok, csak
mert idepottyantott titeket az Isten? December 5-én felmondtátok velü=
nk a
szolidaritást. Most március 9-én egymással is felmondjátok majd. =
Mert egy szelet
kenyérért eladnátok az anyátokat is. Nem vagytok ti se magyarok, se=
mások. Csak
önmagatok vagytok, s egymásnak ellenségei.

Született itt egy kislányunk a
párommal, aki ugyanolyan magyar, mint mi, és hiába tettem apasági n=
yilatkozatot,
úgy adták a kezembe a kórházban a saját gyermekemet meg az anyak=
önyvi papírt,
hogy "apja ismeretlen". És persze õ sem lehet magyar állampolgár, m=
ert nekünk
csak tartózkodási engedélyünk van. Hát így gyártjátok ti a =
románokat.

Ti
mindent fordítva csináltok, mint ahogy a józan ész diktálja. Pana=
szolkodtok a
kormányra, rítok, mint a malac, de megválasztjátok, s egy tál len=
cséért újra
megválasztanátok holnap is. A druszám elfecséreli a hazátokat. El=
adják a
földjeiteket, az útjaitokat, a vasútjaitokat, a kórházaitokat, el=
adnak
mindõtöket, ti meg szótlanul tûritek.

Kormányhivatal itt jót még nem tett
mivélünk. Akadékoskodtak, amiben csak lehetett. Odahaza a kormány l=
egalább nem
ellensége a románoknak. Most meg minket is várnak, sõt hívnak. =
Épülnek. Épül
Erdély is, mégpedig gyorsan. Aki nem lusta, dolgozhat, a kormány nem =
üt agyon
mindent.
Szóval mi megyünk, szervusztok! És fojtsátok meg egymást nyugodta=
n
egy kanál vízben. De nélkülünk.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

89
Hát szerintem az egész világ rühelli õket...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

PíszLávJuniti
Ha elég jó a megfogalmazás, még béke nobel is jár érte <#idiota>

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sadist
Nem is rossz ötlet, már csak úgy kéne megfogalmazni a kérdést, hogy jogilag és politikailag korrekt legyen, de pontosan behatárolja azt a bizonyos etnikai csoportot.

Ki mondja? Egy idióta szõke picsa. De annyira nem is lõtt mellé, szerintem az európai unióra gondolt, ami olyan lesz majd mint az usa. Náluk az alapmûveltség tényleg a béka segge alatt van, de a szakképzés elsõ osztályú. Verhetjük a mellünket, hogy fel tudjk sorolni dél-amerika összes országát, de mire megyünk vele?

robos
Nem az összeset, de azért egy párat tudnék...
De h ott egy kontinensre azt mondják, h egy ország, azért az durvább sztem... De sztem ezt itt hagyjuk is abba, mert errõl óráig lehetne süketelni vics-verza, h ki hol milyen okos. Csak egy megjegyzés volt részemrõl. Mki olyan qrva nagy amerikai fan, csak azt nem tudom miért?!
Olyan okosak, h recesszióba kerül idén amerika, és ez magával rántja szinte az egész világot! Gratulálok amcsi nép, még több hitelt nekik, még több autót, házat, nyaralót, ***-om tudja mi van még hitelbõl nekik, az egész életük, és lásd milyen okosan bántak ezzel...

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

guardian hero
Mert ide születtem bazdmeg.

De ettõl még nem kell elvakultnak lennem, láthatom a hazám hiányosságait (van belõlük bõven...), és azt is, hogy merrefele kéne elõrelépni.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

desigo
Te hány USA tagállamot tudsz felsorolni fejbõl?
bertino
felesleges volt összehasonlítani a magyar oktatást az amerikaival... 😄D

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

robos
Én nem is értem miért élsz még itt Mo.-on... <#confused>

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

guardian hero
Na bumm. Magyarországon meg az emberek nagy része funkcionális analfabéta. Te is csak arra vagy képes, hogy egyetlen esetbõl általánosíts, aminek ráadásul semmi köze nincs ahhoz, hogy a világ legjobb egyetemei az USA-ban találhatók, vagy hogy egy középiskolás kosármeccs körülményei színvonalasabbak, mint a hazai NB1, és a gimis focicsapatok rendes stadionokban játszanak, miközben nálunk a legtöbb iskoláknak normális tornaterme sincsen. Az oktatásnak nem csak arról kéne szólni, hogy zsúfoljunk be minél több felesleges lexikális tudást a fejekbe...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

robos
Ezért hiszi sok buta amerikai, h Európa egy ország! <#idiota>

guardian hero
De az USA-ban legalább mindemellett van színvonalas oktatás.

Helyesbítek: Hogy mindenkinek CSAK jogai vannak.

Hagyd már ezt a demagóg szöveget, hogy hol tart az ország. Ez egy világprobléma. Az USA-ban hetente lövöldözik egy diák órán. Ez a "demokrácia" nagy átka, mindenkinek vannak jogai..

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

guardian hero
Régen persze nem volt ilyen, amikor a tanár még lekeverhetett egyet a büdös kölöknek minden következmény nélkül. Persze azóta a tanári szakmát sikerült tökéletesen lezülleszteni, a tanárokat minden tekintélyüktõl megfosztani, ne is csodálkozzunk, hogy itt tart az ország... Az emberjogi szervezetek szép lassan elérték, hogy már csak a tisztességes embereknek nincsenek jogai.

Az a szar, hogy ha a tanár visszaüt, akkor rasszista is lett volna meg diákverõ is. A cigányok amúgy azért ilyenek, mert nincs vesztenivalójuk. Most emiatt mit kaphat a kis geci? Max kirugják és akkor mivan? Semmi céljuk nincs amit elveszíthetnének. A harcosok klubjában is van valami ilyesmi mondat, hogy csak akkor tehetsz meg mindent ha már semmid nincs. A tanárt viszont kirúgták volna, meghurcolta volna a média, és valószínüleg nem kapott volna állást másik iskolában. Vagy a másik lehetõség, hogy agyonverte volna a kis szarrágó családja.