Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
de az autók száma drasztikusan nõtt ellenben az utak minõségével 😞
Sokan azzal érvelnek, hogy az ötvenet sok évvel ezelõtt találták ki, azóta fejlõdött a fék és a futómû... azt nem látják be, hogy az emberi tényezõ állandó, a vezetõ reflexei jottányit sem javultak, márpedig enélkül a legjobb futómû sem ér sokat.

desigo
de jó,hogy éreztetik,hogy alsóbbrendûek vagyunk...

Az Eb alatt Ausztria visszaállítja a határforgalom-ellenõrzést

Ausztria visszaállítja a határforgalom-ellenõrzést a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt. Így június 7-tõl 29-ig a nagyobb átkelõknél újra használják a kapukat, és figyelik a jármûveket, illetve az utasokat. Az útlevélre továbbra sem lesz szükség, elegendõ a személyi igazolvány a határátlépéshez.

„Ausztria a saját biztonsága érdekében kérte ezt, ezért ezt az ellenõrzést õ hajtja végre, határforgalom-ellenõrzést magyar rendõr nem végez” – mondta Samu István, az ORFK rendészeti fõigazgatója.

Ez azt jelenti, hogy Ausztriából Magyarország felé továbbra is bárki ellenõrzés nélkül utazhat. Samu István elmondta: amennyiben az osztrák kollégák igénylik, egy 15 fõs magyar rendõri csoport készen áll, hogy az Eb alatt Ausztriában segítsen a rend fenntartásában. A rendõrség feladata itthon az lesz, hogy a hazánkba belépõ szurkolók utazását biztosítsa. A torna alatt elsõsorban az M1-es autópályán és a Budapest-Bécs vasútvonalon lesz fokozott az ellenõrzés.
desigo
Én tegnap láttam hasonlót.
A zebrán ment át egy gyerek és már az út felénél járt amikor egy kettes golf satuzott és amikor látta,hogy nem bír megállni elrántotta balra a kormányt.Majdnem elcsapta szerencsétlent.

Nem a törvényekkel van a gond hanem a betartásukkal...
Sadist
A népszavazás is megmutatta, hogy az emberek jobban fosnak, ha a pénztárcájuk van veszélyben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nagyon tévedsz, két különbözõ kultúra! Keleten a "brute force" módszert kell alkalmazni vagy leszarják az emberek.

joebacsi
szigorúbb büntetés sztem nem sokat ér ebben az esetben sztem

anno amerikában is a tv reklámoknak sikerült rászoktatni az embereket az öv használatára (ugye a 60as 70es években az autókban a biztonsági öv extrának számított, így értelemszerûen a használatuk sem volt igazán elterjedt)

itthon például ez a "Tibi megúszta a büntetést" majd ráhúzzák a hullazsákot féle reklámok is hatékonyabbak, mint akármilyen büntetés

amúgy annyira nem érdekel, aki hülye, haljon meg 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sadist
Ha pont akkor büntetnek meg, akkor pech, így jártál. Legközelebb majd óvatosabb leszel. A vasúti átjárós példád pedig színtiszta demagógia, hadd ne kommentáljam.
A 70 pedig városban igenis gyors, nem véletlen találták ki azt az 50-et. Lehet, hogy fel sem fogod, de 70-nél egy autó féktávja durván duplája az 50-es tempóhoz képest.
Attól meg hogy más szabálytalankodik, még nem jogosít fel és nem is kötelez téged is a szabálytalankodásra.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

joebacsi
60ba kiegyezhetünk? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

a.carkey
"A 32 éves férfi szabadlábon védekezhet."

Vajon miért?

A medve nem játék.

a.carkey
Elméletileg van különbség, gyakorlatilag viszont semmi. Mivan ha életedben elõször mész gyorsabban és pont akkor büntetnek meg? Akik itt annyira támogatják a büntetések emelését, csak addig lesz nagy a pofájuk, amíg meg nem büntetik õket. Olyan ember nincs aki soha nem szabálytalankodik. Ha kivan rakva a 30as tábla a vasúti átjáró elõtt és átmész 35-el, akkor az 300k. Ki tudja ezt kifizetni? Meg rengeteg helyen teljesen indokolatlanul van kirakva 30as tábla, és az ilyen helyekre elõszeretettel állnak ki a rendõrök mérni. Elítélem én is a gyorshajtókat, pl akik 90-100-al mennek városba, de a 60-70 egyáltalán nem gyors, az az ideális. Amúgy én azt tapasztalom, hogy az emberek 90%-a nem tartja be az 50-et és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ti se.

Sadist
Azért ugye átérzed, hogy van egy "kis" különbség, hogy valaki párszor (akár csak figyelmetlenségbõl is) átlépte a megengedett sebességet, vagy rendszeresen 50 helyett 70-el hajt városban?

Sadist
Amint az a nem bekötött 80 kilonyi husi megindul 80-90 km/h-val egy másik élõlény irányába, az bizony már eléggé tud ártani másoknak.

Muhahaha.
Legszebb öröm a káröröm (meg a hideg söröm 😊 )

Olyanmindegy, 30-nál is meghalhatsz öv nélkül.
GregSB
Sok pocakos embert zavar az öv, van akinek rendesen irritálja a bõrét még ruhán keresztül is. Õket megértem hogy csak nagyobb sebességnél kapcsolják be magukat, de akik dacból nem teszik meg azokat én sem értem...

Én is bekötöm magam mindig még a városban is, nem értem hogy miért nem köti be magát egy csomó ember <#fejvakaras>

guardian hero
Nem csak magának árt. Mindenki, aki olyan kárt tesz magában, amit egy egyszerû mozdulattal elkerülhetne, az az egész társadalmat károsítja meg. Hiszen feleslegesen fizethetjük majd utána a kórházi ápolást, özvegységi/árvasági segélyt, feleslegesen foglalja az ágyat a kórházban, feleslegesen ad egy csomó pluszmunkát a rendõröknek, stb...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

tényleg csak saját magának árt vele

amúgy én sem értem, hogy miért nem kötik be magukat az emberek, én ha megyek valahova autóval, városba vagy azon kívülre, nekem mindig az az elsõ, hogy becsatolom az övet

guardian hero
"Aki nem köti be magát az kinek árt? Csak saját magának."

Nem igaz.

Egyébként kíváncsi lennék, miért fáj valakinek bekötnie magát. Ciki, vagy mi? Szerintem ennél nagyobb baromság a világon nincs.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Ezt nem mondtam, bár ritkán. De nem azért, mert jogosnak tartom, csak elég könnyen nagy összegekbe tudnék csúszni 😉
"akkor nem értem miért jársz ide"
flémelni

Fabio Capello
vegyél már vissza a képedbõl....

ha azt mondom, hogy én is mentem már hetvennel ötvenes korlátozás mellett akkor boldog leszel? Egyik ember sem tökéletes, nem is állította senki egy szóval sem, de neked muszáj kötekedni, viszont ha te ennyire ellenszenves vagy a fórumot illetõen, akkor nem értem miért jársz ide...

A stílusra jobban figyelnék a helyedben.

"Lehetek a barátod? "
Ilyen liberális balfaszokkal nem barátkozok.

Faszt nem. Itt csicska aki cigizik, aki gyorsan hajt, aki nem köti be magát, s még sorolhatnám. Ide csak tökéletes emberek írnak. Aki nem köti be magát az kinek árt? Csak saját magának.

Hû, de laza vagy! Lehetek a barátod?

Az utolsó mondatod gondold át még egyszer, ritka nagy baromság.

Ja meg soha nem mész 50-nél többel.

Fabio Capello
ha jól látom, senki nem említette hogy õ a mintapéldakép, és soha semmi hibát nem követett el.

Én mindig bekötöm magam, megszokásból. El se indulok addig.
Szal ebbõl a szempontból miattam úgy büntethetnek ahogy akarnak.
Annyira jó, hogy itt mindenki szabályosan közlekedik, soha nem lépték túl a sebességkorlátozást még eggyel se, mindig bekötik magukat még városba is, soha nem mentek át tilosba az utcán, stb...

Ennyi álszent embert... Én megmondom õszintén, hogy városba nem szoktam bekötni magam, de országúton mindig, meg városba 70-el megyek országúton 110-120. Szerintem ez a normális. Nem is értem, hogy lehet 90-el menni. A büntetéseket is csak azért emelték fel mert kell a pénz a rohamrendõrökre, vízágyúra meg a határõrökbõl lett rendõrökre.

Amúgy kurvára nem a gyorshajtók okozzák a baleseteket, hanem az ittas vezetõk meg a záróvonalon elõzõ faszkalapok.

Ha jobban ellenõriznék, talán az is elég lenne.

Fabio Capello
30k bírság jelenleg asszem, ha nem használsz biztonsági övet, ha felkerekítenénk ötvenre, remélhetõleg észhez térne a nép

Tehát a biztonsági öv nélkülözését is keményebben kell büntetni.

PíszLávJuniti
Csökkent a közlekedési balesetek száma ..

Vétlen áldozat volt a meghaltak 49 százaléka. A meghalt személygépkocsi-vezetõk fele, elöl ülõ utasaik 56 százaléka nem használta a biztonsági övet.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Dragooon
Csúcsdöntés után korrigált a forint

"A forint már erõsen, 244,70/75 forint/euró árfolyamon nyitott, majd kisebb-nagyobb korrekciókkal a nap folyamán végig erõsödött. Legerõsebb pozíciója az euróval szemben 242,40 volt, míg a leggyengébb 245,20.
A nemzetközi devizapiacokon az euró 0,60 százalékkal erõsödött a dollárral szemben. A dollárt a budapesti bankközi kereskedelemben 154,55/75 forinton jegyezték, gyengébben a kedd délutáni 156,80/90 forintnál."

megint lehet rendelni😊

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

joebacsi

Az elõrelépés létezik, és ez még csak az elsõ lépések egyike. (azzal, hogy letagadjuk, támadjuk, nem segítjük a közlekedési morál javulását.)

Elõdöt ne keverjük ide, földönkívüliekre, emberszabásúakra és csúszómászókra nem vonatkozik a magyar törvény. (a megfelelõ rész aláhúzandó.)

a.carkey
Én a visszafejlõdésre akartam utalni, pontosan azért mert pár politikus világhírt csinál egy nem létezõ elõrelépésbõl.

Anno, anyám egy volt kollégáját még alig 30 évesen lecsukták, mert autópályán (!) elütött egy részeget. 3 évig ült. Ez volt 1977 körül. Azóta a fene nagy demokrációban egy Császár Elõd megússza. Ha 25 éve elfelejti valaki jól rögzíteni a csöveket az IFAn, és balesetet okoz, kap 15 évet, vagy többet. Ezek meg majd megússzák felfüggesztettel és szabad lábon is védekezhetnek.

Nem volt jó korszak a rendszerváltozás elõtti, de legalább volt valamiféle közlekedési morál, és betartatták a törvényeket. Most pont ez hiányzik. Aki meglépné azt, hogy beszedjék az adókat mindenkitõl, betartatná a törvényeket mindenkivel, a legjobbat csinálhatná amit jelenleg ebben a következmények nélküli országban lehet csinálni. Sok minden problémát megoldana ...

A medve nem játék.

Match
Nem hiszem hogy épségben kijönnek onnan...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Mi ez a pesszimizmus? '89-hez ne hasonlítsd, akkor még csak annak volt autója, jogosítványa, aki tudott is vezetni... az ezerkettes Zsigulit jobban megbecsülték, mint ma a csilli-villi nyugati gépeket.

Mostanában bejöttek a 0%-tól elvihetõ nyugati autók, igaz, késõbb a naci is rámegy, de három napi dicsekvés után legalább lesz okunk panaszkodni a "rablógazdaságra", anélkül úgysem élet az élet.

desigo
"Az kislányok megrontói akár 10 éves börtönbüntetésre is számíthatnak."

hol élünk te jó ég...
joebacsi
a durva az lett volna, ha fel is veszi a kamerás mobiljával 😊

Csak aberrált szarkupacok képesek ilyesmire. A golyót azért nem javasolnám, mert túl gyors lenne...

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

szucsy89
ehh...én is erre felé lakom, szóval nem jó látni ilyesmit:S
És az ötéves gyerek mindent látott!

Ijesztõ!