30077
  • N1ggA
    Mekkora a maximális játékosszám? Vanna olyan napok, amikor sokan vannak? Pl. régebben jártam PokerOpenbe, és ott volt, hogy egy nap 8-an voltunk összesen, valamikor meg betelt a 30 hely és volt akinek nem is jutott.
  • Csacsi
    Hát tegnap a végére 26 lettünnk azthiszem összesen. Elég jó játékosk vannak. Tegnap az első hely 200.000-et a 2. hely 120.000-et a 3. hely meg 80.000-et. De tegnap például volt osztás is az első hatnál. mindegyikből lejött egy huszas...és így a 6. az 5. és a 4. is kapott 20.000-et.
  • N1ggA
    miket fizet egy ilyen verseny? hány induló szokott lenni? milyen jók a játékosok? Én is tervezem, hogy majd valamikor tavasszal lenézek pár versenyre, főleg a 4000-es rebuyok meg erről a 10000-es second chancek érdekelnek
  • Csacsi
    Én csak a stíálusa miatt mondtam, nem azért, hogy mi lesz vele pénzes versenyeken.

Nah tegnap Acapuclóban voltam 10.000-es Second Chance versenyen. 7. lettem a 25-ből.

Ott kezdődött, hogy késtem picit, de nem volt vészes, még csak az első vakszint fele sem ment le. Viszont miután leültem a lapok nem nagyon jöttek. Aztán végre volt egy elég szép lapom.(2pár), de aztán másnak sora lett, így a zsetonjaim fele oda.

Majd jó 10 perc után. Egy első helyreől all in...egy reraise all in, és nézem nálam AA. Mondom, feltriplázhatom magam. Megadás.

Aztán mutatás volt egy 7 7,(őhívott először all in), aztán volt egy különböző szinű K J (Ő reraiselt), ugyebár nálam A A.

Nem emlékszem már pontosan a lapokra, de a KJ-nek két párja lett. Mondom, akkor jöhet a second chance.

Után szünetig szinte semmi. 2000 zsetonból amit a second chancért kaptam 1350 lett.

Aztán szünet után volt minden...jó is rossz is...volt kis szerencsém is. Persze nem nagyon tudtam feljebb kerülni a ranglétrán. olyan 4.000 zsetonom volt, mikor már csak 9-en maradtunk...összeült a döntőasztal.

Egyből kisvak voltam. Nem tudtam megadni. Majd utána megint végigment rajtam a nagyvak/kisvak. Amit utána dealrből...egy all innel viszaszereztem (mindenki eldobta). Megmutattam a 2 2-est :)

Aztán egyből utána kaptam egy egyszinű A Q-t. mindenki dobott előttem. All In...1 megadás a nagyvak részéről, pedig kb 1000-el volt több zesotnja mint nekem. Nálam 4000, nála 5000 és a vak 400/800 volt.

Mutatás 5 5

Flop, olyan aranyosan húzta szét az osztóhölgy. Felső lap A, húzza tovább, második A...itt a csávó már elkerekedet, majd húzza tovább legalsó lap 5.

Aztán nem jött semmi :)
  • vegicsek
    Hmm, csak megerősíteni tudom az alattam írókat, bár nálam az önuralom hiányzik.Ha nincs bent a bankrollomnak legalább a 10%-a, nehezen tudom komolyan venni a játékot.Azért igyekszem:)
  • predat000r
    Sztem aki meg akar gazdagodni a pókerből(persze mindenki meg akar:D)Na de aki nem megy el dolgozni mert a poker a munkája annak neten is kell játszania.Mert ott kaszálhat inkább.De én nem veszem halálosan komolyan.Emiatt megyek élő versenyekre mert ott szép partykat lehet játszani és nem hosszadalmas kivárásos taktikát kell használni.Ha valamit szépen megjátszol akkor látod az ellenfeleken hogy elismerik.Nincs olyan aki all-in megy 10szer egymás után.(Max ha vasa se maradt...)Ott érezhető a feszültség és engem ez az ami megfog.Számomra sokkal nagyobb elismerés élőben nyerni mint neten,ahol aki kiesik kilép és ennyi.Ha meg éppen nincs verseny az olcsóbbik kategóriából akkor haverokkal 8-10en összeülünk aztán rendezünk valami 500as tornát:)
  • predat000r
    Hát azt hogy álljon le ugye nem gondoltátok komolyan?:D
    Amikor rámjött a pókermánia és zsetont is akartam venni senki nem beszélhetett volna le róla.De az mondjuk nem porosodik mert állandóan használjuk szerencsére.De ez a lelkesedés.Sok pénzt elcsesztem én olyanra amit pár hétig használtam:XD De ezzel mindenki így van.Bár az ilyen megvertem egy-két profit hozzászólásokat tényleg mellőzhetné mindenki:D
  • cenobite
    Szerintem ő nem mostanában akar beülni fizetősre. Azért ennyire ne ugassuk már le. Mindenki kezdte valahogy, Te is.
  • Csacsi
    Nem gond, egyszer majd elmész pókerezni, aztán szétcsapják a pofádat. Nah akkor majd nem lesz gond :D
  • mama2
    Hát már nem hagyom abba, mert már oda eljutottam, hogy megtudom állapítani az ellenfél miért nyer:XD. Ja és a játékon belülis meg néztem a HELP menűpontot,amiben benne va, hogy mi kell a royal flush-höz például stb. Úgy hogy nem mondok le róla:)). Ja és bocsánat hogy ennyire felhúztam magamat, én ilyen vagyok, nem tehetek róla.
  • Shep
    Tudod engem még úgy neveltek ,hogy közösségben próbáljak meg normálisan viselkedni, ez a hangnem amit te megütöttél szerintem nem ebbe a kategóriába tartozik, de persze biztos bennem van a hiba.

Fogadd meg a többiek tanácsát és előbb a szabályokat tanuld meg és a 18-as korhatárt is ajánlott betartani, sőt sokaknak még az is kevés, nem 1 ember bukott már el szerencsejátékon akár pókeren is vagyonokat (én is ismerek ilyet). Csak akkor érdemes szerencsejátékba kezdeni, ha megvan a megfelelő önuralmad és felelősség érzeted. Az önuralom nálad még hiányzik, úgyhogy még van hova fejlődni.
  • Csacsi
    Csak egy kérdés. Matikából hányas az átlag osztályzatod? Mert fogalmazni nem nagyon tudsz. :)

Egyébként meg sok mindent nem tehetzs. Nézegesd a közvetítéseket, ott mindig elmondják a szabályokat, és a lapok erősségét. Csak játékpénzben játsz. Olvass sok irodalmat. És miután már a szabályokkal tisztában vagy....gyakorolj, gyakorolj, majd ha úgy érzed jól megy, akkor gyakorlj, gyakolrolj, és gyakorolj életed végéig.

Nagyjából ennyi.
  • cenobite
    Köszi, ennek a blöffös könyvnek utána nézek.
  • Matthew Prosac
    Blöfföljünk bátran! (Matt Lessinger).
    Nekem ez segített a legtöbbet, elolvastam már vagy 8x. Pedig csak a blöffölésről szól, de mégis ... valahogy megvilágosodik tőle az ember.
    (ezek után hagytam fel a feszes játékstílusommal és viszek olyan bankokat amiket előtte meg sem próbáltam megkaparintani..)

Ezenkívül olvastam Sklanskyt, Harringtont, Ed Miller-t, Mike Caro-t, Belinda Levez könyvét pedig most vettem meg.

Lou Krieger illetve Paul Mendelson könyve tervbe van véve.
  • N1ggA
  • BladeW
    Káromkodni viszont mar ugy tud mint egy igazi felnott!! Szoval van remény!!
  • N1ggA
    Szerintem azt kéne csinálnod, hogy TANULSZ az iskolában, és akkor lesz fizetésed, amit eljátszhatsz :)
    Én megértelek, mindenki volt 13 éves, de nem véletlen 18 év a póker korhatára!! Szerintem nézd Korda Gyuri bácsi közvetítéseit, és olyan 17 évesen már elkezdhetsz foglalkozni a témával, én is akkor kezdtem :)
    Ja és a stílusodon változtathatsz, senki sem szólt így hozzád.
  • cenobite
    Melyik könyv? Nekem a Sklansky - Póker elmélete a második könyvem, de nagyon tetszik. A másik a Harrington könyv első kötete.
  • Matthew Prosac
    nekem egy 3000 forintos könyv jelentette az átlendülést a nullszaldós spílerből a profitképes játékos státuszba. azóta a könyv árának 83 szorosát kerestem vissza.
  • Matthew Prosac
    bárhol
  • cenobite
    A könyvek nagyon jók, de az alapdolgokat a neten is meg tudod nézni. És akkor nem költesz el rögtön több ezer forintot. Bár később úgyis kell majd néhány könyv és persze a sok játék, ami a tapasztalat alapját adja.
  • cenobite
    Először valóban legyél tisztában a játék pontos szabályaival. Abból hogy van egy Q-d egy K-d, meg két fekete, úgy érzem még nem teljesen vagy tisztában a szabályokkal.
    Nézd meg a lapok erősségét, stb.
    Kezdd mondjuk ezzel.

Először játssz ilyen tét nélküli asztalokon, amíg tisztába nem leszel az alap dolgokkal.

Nem a korral van baj, hanem azzal, hogy mindenki egyből csilliárdos akar lenni a pókerből, holott még az alapok sem igazán mennek.
    Szóval gyakorlás-gyakorlás, olvasgass sok pókeroldalt. Ha tényleg érdekel a dolog, akkor úgyis ráérzel előbb utóbb.
  • Csesza
    Póker Könyvboltba
  • mama2
    hol lehet poker könyvet venni??
  • RIZLA
  • Monoton
    sztem hagyd még az online pokert. olvass el egy poker könyvet és nézz sport tv n közvetítéseket.
  • Sadist
    Nem, mi azért "szívatunk", mert buta vagy. Járj iskolába, figyelj oda órán, és mindenek előtt tanulj meg fogalmazni, és a gondolataidat érthető formába önteni. Vannak egyszerűbb játékok, vannak bonyolultabbak. A póker az utóbbiak közé tartozik. Ha számodra a lapok értékelése túl komplex, akkor próbálkozz valami egyszerűbb játékkal. Nem kötelező pókert játszani, csak azért, mert a haveroknál vagy a Sport1-en ez a menő, főleg nem kötelező anyázni, ha valami nem megy.
  • ForzaInter
    13 évesen mennyé homokozni vagy matchboxozni
  • xxdani
    Sziasztok. Hallottam hogy www.pokerstrategy.com-on ha válaszolok 20 kérdésre helyesen kapok 100dolcsit. idáig 4szer rosszúl sikerült. ha ötödiket is elrontom akkor buktam vagy mi lesz? van valami ötletetek hogy hogy lehet megoldani? szoktam a kérdések mellé olvasgatni a megoldások függeléket de nem mindegyik van benne:(. előre is köszi
  • mama2
    Ti rohadt gecik: szerintetek nekem mi való? A Witchrrel ne játszak, mert az se nekem való, mert ugy se értem, mert 14 alatt vagyok. Ne foglalkozzak a pókerral, mert 14 alatt vagyok, nem nekem való,hanem inkább jáccak a call of dutyval, avval a lövöldözős szarral, mert én vérpistike vagyok, és nekem csak az való. És ez csak azért, mert 14 alatt vagyok, pontsabban fogalmazva, 13 vagyok. De ha már 14 fölött leszek, akkor már játszhatok a witcherrel, meg foglalkozhatok a pokerral, mert már nem 14 alatt vagyok? Erröl van szó? Hogy engem azért szívattok mindig, mert olyan fogok bele, ami nem nekem való, mert még fiatal vagyok hozzá. Erröl van szó??? Ha igen, akkor mennyetek a véres faszba. Már bocsdánatot kérek, de ez már tényleg idegesítő:@.
  • zaki
    lol, ezt a saját szememmel akartam látni xD
  • REALista
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd
  • Shep
    14 alatt ne ilyesmivel foglalkozz, amúgy meg ha mindenáron ez érdekel akkor előbb olvasd el a szabályokat, ja és próbálj meg érthetően fogalmazni. A hozzászólásod ugyanis egy nagy összevisszaság, ezt tanítják manapság az iskolákban?
  • mama2
    Ezt nem értem: Kinyomtattam a szabályokat. magam elé rakom a "lapok erősségei" oldalt, hogy majd arrol nézem, hogy jó lapom van-e vagy nem. erre mittomén volt egy k, q lapom. Lent volt fekete 5, fekete 9. És nem én nyertem, + a szabályba se volt benne az milyen lap:S. Ezt most hogy kéne? Nem mindegyik van benne? Vagy mi?
  • N1ggA
    Teljesen igazad van, de az a vicc, hogy elvileg nekünk az a jó, ha bejönnek 2 5-tel, mivel az esetek nagy részében nyerünk. De ez kellő türelem és elég nagy bankroll nélkül elég rizikós. Ezért játszom én is csak élőben mostanában. Bemegyek leülök, beszélgetek az arcokkal, sokkal kevesebb leosztás van, ami nekem azt jelenti hogy sokkal kisebb az esély a kudarcra, családias környezet, béke, elég jó :)
    Online pókereben nem sok sikerem volt eddig, de élőben annál inkább (mondjuk eddig csak pokeropenben játszottam, a 18-as karika miatt, de tervezem az acapulcot ha már úgyis itt a 18)
  • Sadist
    Mert élőben fél, hogy pofánverik egy ilyen megadás után :D
  • Csacsi
    Ja és élőben 200/400-as cashgamen, sőt még akár 100/200-as cashgamen nem nagyon jönnek be 2 5-el.

Sőt nagyobb tornákon is elég ritka az ilyen. Online meg annyi a mákos fish, hogy azt el sem lehet mondani.
  • cenobite
    Hasznos segédprogram.

Most bukkantam rá, hátha érdekel valakit.
  • Csacsi
    Ki mondta, hogy nincs ilyen élőben? Majdnem minden nap pókerezem. Csak pont ilyenek m iatt hagytam ott az online pókert 3 hónapja, és most ugyanez folytatódik.

• N1ggA
    szerinted ilyen élőben nincs?