Póker

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
A9 mennyivel esélyesebb preflop allinen, mint a KJ ?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Dick Riddick
Pozíción kívül egy ismeretlennel szemben, ráadásul õ az agresszor. Az sem valami jó pont hogy preflop csak megadod a visszaemelését.
Feltételezve hogy teljes beülõvel ülsz bent (SS játéknál ez biztosan dobás), nem a legjobb ötlet flopon egybõl all-in menni. Rosszabb kéz nem fogja megadni, jobb kéz ellen pedig komoly hátrányban leszel.
Flopon ha te emelsz, õ visszaemel rád, és erre te all-in mész, mindenképp meg fogja adni, fõleg hogy a zsetonjai nagy része már középen van. Egy ilyen lépéshez vagy nagyobb erõ, vagy komolyabb read kell. És neked egyik sincs.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Hmm.... én speciel dobtam, de ez sem feltétlenül rossz taktika. A ráemelések mögött legtöbbször TT+ pár volt, szóval ezért dobtam. Max egy AK-val emelnének rám, de inkább nem kockáztattam.

Call. Ha nem jön figurás lap mehet az all-in.

Dick Riddick
Dobás.

Cutoffban ülsz, elõtted mindenki dob, 88 emelsz, button rádemel kb háromszorosat. Nincs infó róla, nem tudjuk hogy milyen stílust játszik. Mit csinálsz?

(full ring cash game)

Az eredeti kérdésre, természetesen te álltál jobban, hiszen neki körülbelül 31% esélye volt, hogy összehozza a nyerõ kezet. Minden más esetben te nyersz, vagyis te voltál a favorit 69%-al.

A turnig balfaszul játszott, mert ilyen gyenge ásszal nem érdemes bemenni, pont azért mert nem tudja az ember, hogy elég jó-e a kicker. A turn után viszont az eredeti 3 outja mellé jön még 8 (ugye a három hetes, plusz a nyitott sorhúzó), az 11 out, 3,18 : 1, ekkor már valószínûleg volt ekkora pot-oddsa, szóval valszeg helyes döntés volt. De kétlem, hogy ezt a csávó tudta 😄

sz4bolcs
Szitu: Kézben AK, emelés.
flop 64A, emelek egy kasszányit.
Srác megadja, következõ lap 5
Allinra teszem, és megadja.
Mutat: A7, és riverre jön a hetes.

Mik voltak az esélyek turnon? A7-tel jobban állt?

Én azokat azért nem szeretem, mert képtelen vagyok pénzt nyerni rajta 😄

Ezért szeretem én az MTT ket mert ha elkúrom akkor csak a belépõt bukom 😊

Ezt kötelező meghallgatni minden nap!!! Rammstein - Mein Herz Brennt

A tilt elég veszélyes dolog. Most több mint két órát játszottam, szerintem a végére kicsit elfáradtam, hát eléggé elkúrtam egy handet, 6 dolcsim bánja.

Az attól függ mi a célod az emeléssel. Mert ha soha senki nem adja meg akkor elég lassan gyûlik össze a pénz.<#hehe>

sz4bolcs
Mi lenne az elég nagy emelés, ha 56-ra is megadják az allint?

sz4bolcs
ÁÁÁ, már 3 órája megy, és a döntõs asztalon vagyok a 4. :-) 90 playeres verseny. "cheaproll" 😄😄😄

Igazából azért játszom, hogy fejlõdjek, majd megyek nagyobbra is ha már fixen tudom hozni ezeket.

És ha nem emelsz eleget akkor meg Calloznak 78o val és ottvirít a 78 Floppon <#eplus2> (Microlimit)

Ha tudja az ember tényleg random variálni az emeléseket, akkor jó lehet ez a taktika. Csak vigyázni kell, hogy nem szabad átesni a ló túloldalára, és nagyokat emelni a szarabb lapokkal.

chalezlopez
Szerintem jobb a kiszámíthatatlanság. Néha AA 4bb, de néha 6bb, pl 77 5bb, 7bb, AK, 5bb, 6bb... variálni kell sztem. Persze valaki nem erre esküszik...

Vamos Argentina!

chalezlopez
Megnyerted a versenyt? Én ennyibõl behoznám magam dobogóra minimum...<#hehe>

Vamos Argentina!

AA-val is ugyanannyit emelj, mint akármi mással emelnél. Ha a lapjaid határozzák meg, hogy mennyit emelsz, egy idõ után nyitott könyv leszel elõttük.

Ha egyszer eldöntöm, hogy emelek, akkor az mindig fix méretû, nem függ a lapoktól. Általában 4 BB-ot szoktam, +1 minden limpelõre.

sz4bolcs
itt a 7. Mennyire normális egy verseny alatt ennyi jó lapot kapni? 😄

Én is kaptam eleget de Ipokeren rizikós All-in menni vele <#buck>
Ma jártam ugy micro Sng-n AA-val All-int nyomtam egy gyerek 78o val Call és Flop x87 lol , de többször nyertem vele<#vigyor3>

sz4bolcs
duva, ma kb. 6 ászpárt kaptam. 😊

Ez azért van így mert ha nem látod a lapjaikat akkor eldobták mutatás nélkül ergo te kurva jól játszottál. Ha 27-el nyersz így az persze jobb érzés mint ha AA-val. Amúgy tornán preflop ólint mondok AA-ra. Mindig van aki megadja. Általában 77-es vagy 1010 az ellenfél.<#taps>
Cashgamben meg amúgy is elég agresszív vagyok szóval nálam a sima emelés 5-6BB és egy idõ után már nem tudnak mire tenni. AA-ra néha 8-9BB emelek. De mikor megadják 5-en akkor kurva mérges leszek. Flop után potnyi emelés ha van megadó ólin.

sz4bolcs
Épp most olvastam egy pokerkönyvet, és abban azt írja a szerzõ, hogy annak örülünk leginkább, ha nem is látjuk az ellenfél lapjait nyerés elõtt. Csak nem tudom, ez mennyire vonatkozik preflop helyzetre. 😄

chalezlopez
Én nem szeretnék 2-nél több ellenfelet, de inkább egyet aki megadja a kb 4bb emelésemet...

Vamos Argentina!

sz4bolcs
Csak azért kérdezem, mert ma negyedszer kaptam kézbe AA-t, és a bad beat utáni AAmra akkorát hívtam (talán félelembõl), hogy mindenki bedobta a lapot, és csak a kisvak és a nagyvak lett az enyém.

sz4bolcs
Kockázatos, ha beszáll valaki mondjuk KQ-val, vagy kis párral, és lejön a K meg a Q flopra esetleg egy drillje, és az bukós az AA-nak, de érdemes erre építeni?

sz4bolcs
Én voltam tilten, hogy szakzsargont használjak. 😄

sz4bolcs
Ha nagy az ante, akkor elég, ha a kisvakot, nagyvakot, meg azt elviszitek vele?

chalezlopez
Ez nem TILT, ez Bad Beat. Legközelebb ezt a szitut te hozod majd kb 4-szer egymás után...

Vamos Argentina!

sz4bolcs
AA-t ti hogy játszotok meg preflop? Ha sok zsetonotok van, akkor mire ügyeltek tétrakásnál, hogy hányan tudják megadni?

TaRka0107
Az elsõ KQ-val elvették a pénzem, rossz blöff miatt😄 Aztán másik kettõvel visszanyertem. Utolsóval 3-an allin mentünk és megnyertem😄 Q10 volt az egyiknél, másiknál meg AJ! Flösh húzója volt a Q10nek már flopon, de nem jött le<#mf2>

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

TaRka0107
Elkezdtem egy 3$-os SnG-t. Elsõ 3 leosztásba KQ-mát kaptam<#duma>

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

sz4bolcs
Bazzeee ezt nem hiszem el.
AA kézbe, emel.
Jön a srác, megadja.
Flop 468, srác emel egy kasszányit. Benyomom az allint.
Srác mutat, kézben 1010, hát törnre nem lejön az a kib@szott 10es????????????????????????!!!!!!!!!!

TILT

Dick Riddick
Sima elírás. Fordítva írták a százalékokat. Úgy néztem a többi rendben van.

Dick Riddick
Neked kész sorod van. Még egyszínû flopon is érdemes all-in kerülni vele.

Dick Riddick
Elméletileg mindegy mennyit hívsz, flopon szetet nem igazán fognak dobni. Egy sorral szemben természetesen hátul van, de még így is egy elég erõs húzót tart. Ha neki kell all-in-t megadni könnyen megkaphatja a megfelelõ banki esélyeket is. Arról nem is beszélve hogy ritkán teheted az ellenfelet egyetlen kézre.

sz4bolcs
Ha õ mindenképp betette volna az allint, akkor nekem ésszerûtlen megadnom a kész soromra egy drill ellen?

sz4bolcs
Akkor mennyit kellett volna emelnem ebben a helyzetben? Sajnos nem emlékszem, mennyi volt bent a kasszában, de ezek szerint attól függ.

Dick Riddick
Neki az a legjobb ha all-in mehet.

sz4bolcs
Dominated Hand Ah Jd 21% 79% Jc Td

http://www.thepokerbank.com/tools/odds-charts/all-in/

én értem félre?

sz4bolcs
Hogy pontosan illjen a példád az esetemhez:

flop 679, srác kezében 77, én kezemben 810

Ezek szerint nem volt annyira alacsony esélye a fullra, hogy egy allin hívást ne adjon meg?

Dick Riddick
Valószínûleg hiba lehet, preflop az AJ körülbelül 66-72%-ban favorit a JT-el szemben (színkombinációktól függõen).

És ezt hol láttad? Pokerstove 70-30-at ír az AJ javára.

Törölt felhasználó
Könyebben kialakulhaz egy soresély, gondolom azért. Bár ez nekem is fura...
doxadmin
Mindegyiknél feleztünk. 😄

\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal\" \"Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tőlem\"

sz4bolcs
Bakker, nyár közepe óta pokerezek, de milyen sügér vagyok még... Most kezd érdekelni az egész lényege.