Lost (ABC)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Rossz ránézni a számlálóra. Még a végén muszáj lesz megnézni a Sons of Anarchista második évadját, ráadásul ez a fránya The pacific sem akar jönni... (pedig a másik HBO minisorozat a Generation Kill is kurva jó volt)
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Amikor Charlie lelövi Ethan (nemtom hogy írják), akkor azt milyen fegyverrel teszi? Mert ugye 5 fegyver van, de az ki lett osztva 5 embernek. Vagy a magyar változatból ki lett vágva az a rész? De megnéztem angolul is és ott se mutatják. Egyébként eredeti, tehát a hivatalosan kiadott változat.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Különben Ben végül is miért ölte meg, azután, hogy elárulta, Jin él? Ez végsõ soron akkor a Nemezis keze lett volna? Ugye arról volt szó, hogy a Nemezis sejtette, hogy Locke meghal, sugallta neki, hogy meg kell halnia, ami majdnem meghiúsult Ben miatt. Hogy Ben végül is mégis megölte, az a Nemezis akaratából történ vajon?
Locke-nak már a szigetelõtt is tragikus élete volt. Szegény csóri.
Csak akkor ezt nem tudhattuk. Vagy teszem azt Locke álma (repülõ lezuhanása, Boone halála) Jacob sugallata, amit Locke szerintem nem értett meg. Locke a legtragikusabb karakter, minden amiben hitt (a Sziget), az hamis volt. Még halála után is kihasználták.
Az is fix, hogy ha nem is tökéletesen, de meg volt minden. Már a pilotban feltûnik Nemezis, végig mindketten munkálkodtak, csak egyszerûen akkor nem tudhattuk.
Sõt, minden évadban volt egy nagyobb motívum, aminek lehetett jelentõséget tulajdonítani, de mindezek csak egy átverés fokozatai voltak, mind csak arra volt jó, hogy a nézõk figyelmét eltereljék.<#circling>#circling>
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
DFTBA ಠ_ಠ
Ez csak Ré-re vonatkozott. Csak eszembe jutott, leírtam.😊
...
...
Pont ezért is gondolom azt, hogy ez a verzió bármennyire érdekes és izgalmas, elvetendõ. Mert egyszerûen nem fogja érteni rendesen a nézõ.
Sokkal inkább hiszem azt, hogy a hatodik évadhoz és a befejezéshez több köze van a #17446 hsz-ben beszúrt képnek.
A rák illetve idõutazás említését nem kell magyarázni.
A jobb felsõ sarokban a 108-as szám a részek összeadásának, eredményét, a végét jelzi (és talán a véget is?)
A lánc, pedig azt a folyamatot (jelentheti, amirõl Jacob is beszélt:
Enemy: Still trying to prove me wrong, aren’ you?
Jacob: You are wrong.
Enemy: Am I? They come, fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
Jacob: If it only ends once, anything that happens before that is just progress.
Ezt a folyamatot és eseményláncot valahogy megtörik. Vagy Daniel segítségével (úgy tudom szerepel a hatodik évadban, de cáfoljatok meg ha nem) de inkább Jacob segítségével.
Eddig elhitették velünk, hogy ami megtörtént, az megtörtént. Mégis, az évadzáróba Faraday és Miles-en keresztül is meggyengülhet ez a törvényszerûség. Sõt, ezeken felül azt is látjuk, hogy Jacob számos esetben beavatkozik az események folyamába.
Összességében még sem tudom összerakni a képet. Mi lesz a háború eredménye:
-kaphatnak új lehetõséget a lostiek (lásd via domus),
-végérvényesen eltûnik/megsemmisül Jacob és Nemezis.
Csak két dolog:
-Többször vetettétek fel a vörös heringet evõ Jacobot: valamit benéztem, félreértettem, vagy a vörös heringnek van valami jelentõsége?
-Évadzáró kezdete: Jacob szövi a falikárpitot, mögötte a kettõs körbe zárt tûz, vágás, a tüzet mutatják: síkhülye vagyok vagy valóban visszafelé vették fel a tûz lobogását, mert nekem úgy tünik.
Amúgy meg:
Tököm tudja mi a sziget. Érdekességképen másoltam be, mint ahogy azt is, hogy egy egyiptomi legenda szerint ki feküdt a szobor árnyékában.
Hogy került oda a fekete szikla. Azt odahozták. Franciák? Balest volt -egy ugrás során kerültek a sziget rádiuszába. Dharma? Felkutatták, a természet törvényei alapján.
Az én véleményem szerint nem a sziget a különleges, hanem az az öntudattal (öntudatokkal?) rendelkezõ erõ, ami a tér-idõ anomáliákat és a Jacob-Nemezis entitást létrehozza (pontosabban õk maguk).
Lehet ez a jó-rossz küzdelme, lehet Jacob Prométeusz, aki valami fontosat ad az embereknek, de akár lehet bukott egyiptomi istenek kisstílû játszótere.
Ha esetleg valamilyen úton-módon sikerül Daniel terve, akkor nem is feltétlen kell magyarázni Jacob&Nemezist. Mert például megszakad az eddig látott eseménykör:
Párhuzam vagy magyarázat. Az egyes szereplõk és istenek közti párhuzammal (Jacob = Thot, a világ rendjének õrzõje) mutat rá arra, ki kicsoda, és minek tartja a szigetet. Így magyarázván meg teóriáját.
Különben mondhatják az alkotók hogy így-úgy megmagyaráznak mindent, de attól a pillanattól, amikor az elsõ para dolog történt, onnantól bármi magyarázat lehet bármire. Persze ettõl fügetlenül még érvényesek az öszefüggések, hatásosak, jó utánuk kutatni, de ki fog kötözködni, ha baki csúszik a logikába? A lesz a magyarázat: hé waze, ez a sziget, itt bármi megtörténhet.
DE én ezzel a teóriával csak játszom. Érdekes, de csak egy teória -jelenleg-.
Nem magyarázat? De az Karit szerint, magyarázat, hogy ki az a Jacob, Nemezis, a füst és a sziget.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Az egész egyiptomi témázás nem jelenti azt, hogy halottak vagy metafizikai síkon vannak. Csupán csak azt, hogy párhuzamot vontak egyes szereplõk és az egyiptomi mitológia közt.
http://www.youtube.com/watch?v=lACK3yxRDIE
Komolyan, mit csinált? Tényleg sokat szerepelt, mert k****ra nem emlékszek rá. 😄
Ha viszont így, akkor sem stimmel pár dolog:
-mit keresnek a 815-ös járat utasai a halál küszöbén?
-meghaltak, és ez már nem valós, metafizikai síkon mûködik?
-akkor mit keres ott a DHARMA?
-a kiegészítõ Lost cuccok (alternatív reality játék, mobizodes, stb.) úgy írják le a DHARMA kezdeményezést, mint egy nagyon valós, létezõ dolgot.
-akkor miért jutottak ki páran a szigetrõl?
Én sem hiszem, hogy ez lenne a történet folytatása. Az egyiptomi témánál sokkal nagyobb ki****snak érezném azt, ha kiderülne, hogy az eddigi történések metafizikai síkon zajlottak.