Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tommygear
lol tényleg a pacific mikor jön máár? az nagyon jó lesz
trident
Már hülye vagyok: anarchy. Természetesen.<#zavart1>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
Jófélék.😊

Rossz ránézni a számlálóra. Még a végén muszáj lesz megnézni a Sons of Anarchista második évadját, ráadásul ez a fránya The pacific sem akar jönni... (pedig a másik HBO minisorozat a Generation Kill is kurva jó volt)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

tommygear

gibson9
Tényleg 😄 erre nem is gondoltam, köszi!

trident
Suddenly, a vengeful Charlie shoots into his chest and kills him, using the gun Jack dropped while fighting Ethan.

gibson9
Na elkezdtem újra nézni az eddigi évadokat, hogy a 6.ra kicsit frissebb legyen a kép, mert az elsõ évadot akkor láttam utoljára, amikor még az rtl club elkezdte vetíteni.
Amikor Charlie lelövi Ethan (nemtom hogy írják), akkor azt milyen fegyverrel teszi? Mert ugye 5 fegyver van, de az ki lett osztva 5 embernek. Vagy a magyar változatból ki lett vágva az a rész? De megnéztem angolul is és ott se mutatják. Egyébként eredeti, tehát a hivatalosan kiadott változat.

trident
Akit érdekel, annak még két kép.
Kép1 és Kép2.

Szvsz Juliet ideje lejárt (egy ördögi körbe került), vállalta az áldozatot.

tommygear
LOL
Ha onnan visszahozzák az azért gáz lenne. Bár bírom a csajt.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

5c0rp330n
még akár lehetne is (ha nem fake a kép) vagy csak szimplán véletlenül hasonló színészt használtak 😊

trident
Dzsúúliet!!!4 (találtam, nem tudom fotóbolt vagy csak vicc, hoax, fake😊)

ToCsEk
elvileg 6.évad spoiler de akkor mégse

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Az évadzáróban volt, amikor húzta le a lyukba a mágneses erõ.

ToCsEk
volt már?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://1.bp.blogspot.com/_cITye0YnYdM/ShMERbtS9PI/AAAAAAAAIsg/jeXsyB5f4iQ/s1600-h/juliet.jpg

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

qwertrt
Megnéztem (jaj, de rossz volt szegény Locke-ot meghalni látni 😞) Tényleg közvetlenül elõtt Eloise nevét mondja, de szerintem nem az volt a lényeg. Ben arckifejezése akkor változott meg, amikor meghallotta, hogy Sunt nem akarja visszavinni, mert Jin erre kérte. Erre Ben kérdi: Jin életben van? Ez biztos? Most akkor vagy az volt a baja, hogy Locke nem akarta Sunt visszavinni (így nem lett volna teljes a tagszám), vagy az, hogy Jin életben van.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Eloise Hawking azaz kösz.

wesker24
Eloise volt az öreg csaj neve !
Azután ölte meg, miután Locke elkotyogta neki, kit kell felkeresnieAz öreg hölgy a templomban, nem ugrik be a neve.

qwertrt
Ettõl függetlenül történhetett úgy, hogy idõközben találják ki a sztorit. Christian karakterét is meg lehetett volna ezerféleképp magyarázni.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Tényleg én is sajnálom Locke-ot, talán jobb is, hogy meghalt, minthogy szembesüljön az átveréssel... Bár kíváncsi vagyok, hogy amikor azt akarta, hogy beteljesüljön a sorsa, akkor végül is miben reménykedett. Tehát: ezek a fejlemények, ez a végkifejlet tetszett volna neki?

Különben Ben végül is miért ölte meg, azután, hogy elárulta, Jin él? Ez végsõ soron akkor a Nemezis keze lett volna? Ugye arról volt szó, hogy a Nemezis sejtette, hogy Locke meghal, sugallta neki, hogy meg kell halnia, ami majdnem meghiúsult Ben miatt. Hogy Ben végül is mégis megölte, az a Nemezis akaratából történ vajon?

qwertrt
Igaz, nem lehetetlen, hogy az elsõ évadban felvetnek egy rakat rejtélyt, a többi ötben meg szépen fejtegetik, ahogy épp jólesik nekik 😊 Bizonyos, hogy egy adag ilyen is van a dologban, látva a rengeteg olyan karaktert, akit ad hoc beemeltek a sztoriba (pl. Ben színésze elsõre úgg volt, hogy csak két részben szerepel). Tehát van egy adag "ahogy esik úgy puffan" is a dologban.

gibson9
de a sziget kezdetben maga volt a paradicsom neki 😄

Úgy tényleg. Már kezdtem nézni az elsõ részt hátha feltûnik a fekete ingjében a nagy futkosásban <#vigyor>

Locke-nak már a szigetelõtt is tragikus élete volt. Szegény csóri.

trident
Christian képében.

Csak akkor ezt nem tudhattuk. Vagy teszem azt Locke álma (repülõ lezuhanása, Boone halála) Jacob sugallata, amit Locke szerintem nem értett meg. Locke a legtragikusabb karakter, minden amiben hitt (a Sziget), az hamis volt. Még halála után is kihasználták.

"Már a pilotban feltûnik Nemezis" <#guluszem1> hol?

trident
Garantáltan könnyesre röhögik magukat rajtunk.<#gonosz1>

Az is fix, hogy ha nem is tökéletesen, de meg volt minden. Már a pilotban feltûnik Nemezis, végig mindketten munkálkodtak, csak egyszerûen akkor nem tudhattuk.
Sõt, minden évadban volt egy nagyobb motívum, aminek lehetett jelentõséget tulajdonítani, de mindezek csak egy átverés fokozatai voltak, mind csak arra volt jó, hogy a nézõk figyelmét eltereljék.<#circling>

Lacee
Szerintem ha az ötödik évad ismeretében elkezded újranézni a sorozatot, szerintem nem ez jön le...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

gibson9
remélem is, hogy így van, mert akkor talán egy szép kerek történetet kapunk, de ha idõközben találják ki, akkor a végén majd lehetnek kissebb zavarok, ellentmondások, bakik stb.

LasDen
az valószínûbb, hogy már az eleje óta tudják mit akarnak....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kicsikiraly
komolyan mondom, az írók szerintem azt csinálták hogy leültek, kitaláltak vmi jó kis hajótöröttes repülõs sztorit. Aztán jó volt a nézettség, akkor vigyünk bele sok rejtélyes dolgot, ami elindítja az emberek fantáziáját, kiváncsin tartja õket hogy nézzék továbbra is. Ezek után néha meg kellett magyarázni pár dolgot, néha meg újakat kellett behozni. Szerintem az 5 évad zárórésze elején lévõ jelenetnek SEMMI szimbolikus jelentése nincs (legalábbis amikor megírták, csak kitaláltak apró részleteket de semmit nem kötöttek össze) aztán most az írók nézegetik a rengeteg fórumot, nézegetik az emberek találgatásait, és az alapján kitalálják majd hogy hogy zárják le a sorozatot 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

trident
Csak egy példát mondtam arra, hogy az adott istenség a mitológia szerint egy harcban minden naplementekor meghal, így magyarázták a nappal-éjjel ciklust. 😊

Ez csak Ré-re vonatkozott. Csak eszembe jutott, leírtam.😊

...
...

Pont ezért is gondolom azt, hogy ez a verzió bármennyire érdekes és izgalmas, elvetendõ. Mert egyszerûen nem fogja érteni rendesen a nézõ.
Sokkal inkább hiszem azt, hogy a hatodik évadhoz és a befejezéshez több köze van a #17446 hsz-ben beszúrt képnek.
A rák illetve idõutazás említését nem kell magyarázni.
A jobb felsõ sarokban a 108-as szám a részek összeadásának, eredményét, a végét jelzi (és talán a véget is?)

A lánc, pedig azt a folyamatot (jelentheti, amirõl Jacob is beszélt:
Enemy: Still trying to prove me wrong, aren’ you?
Jacob: You are wrong.
Enemy: Am I? They come, fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
Jacob: If it only ends once, anything that happens before that is just progress.

Ezt a folyamatot és eseményláncot valahogy megtörik. Vagy Daniel segítségével (úgy tudom szerepel a hatodik évadban, de cáfoljatok meg ha nem) de inkább Jacob segítségével.
Eddig elhitették velünk, hogy ami megtörtént, az megtörtént. Mégis, az évadzáróba Faraday és Miles-en keresztül is meggyengülhet ez a törvényszerûség. Sõt, ezeken felül azt is látjuk, hogy Jacob számos esetben beavatkozik az események folyamába.

Összességében még sem tudom összerakni a képet. Mi lesz a háború eredménye:
-kaphatnak új lehetõséget a lostiek (lásd via domus),
-végérvényesen eltûnik/megsemmisül Jacob és Nemezis.

Csak két dolog:
-Többször vetettétek fel a vörös heringet evõ Jacobot: valamit benéztem, félreértettem, vagy a vörös heringnek van valami jelentõsége?
-Évadzáró kezdete: Jacob szövi a falikárpitot, mögötte a kettõs körbe zárt tûz, vágás, a tüzet mutatják: síkhülye vagyok vagy valóban visszafelé vették fel a tûz lobogását, mert nekem úgy tünik.

Amúgy meg:

kirol
Na így már rémlik valami!

5c0rp330n
és miért akarta volna akkor a nemezis annyira megölni legalább évtizedeken át, meg loophole-t találni, ha egyszer úgyis minden nap meghal és újraszüeltik és amúgy örökké él? ez sztem tutira nem így lesz 😊

trident
Mi köze ehhez a Dharmának? Egy szó nem esett errõl.

Tököm tudja mi a sziget. Érdekességképen másoltam be, mint ahogy azt is, hogy egy egyiptomi legenda szerint ki feküdt a szobor árnyékában.

Hogy került oda a fekete szikla. Azt odahozták. Franciák? Balest volt -egy ugrás során kerültek a sziget rádiuszába. Dharma? Felkutatták, a természet törvényei alapján.

Az én véleményem szerint nem a sziget a különleges, hanem az az öntudattal (öntudatokkal?) rendelkezõ erõ, ami a tér-idõ anomáliákat és a Jacob-Nemezis entitást létrehozza (pontosabban õk maguk).

Lehet ez a jó-rossz küzdelme, lehet Jacob Prométeusz, aki valami fontosat ad az embereknek, de akár lehet bukott egyiptomi istenek kisstílû játszótere.
Ha esetleg valamilyen úton-módon sikerül Daniel terve, akkor nem is feltétlen kell magyarázni Jacob&Nemezist. Mert például megszakad az eddig látott eseménykör:

Párhuzam vagy magyarázat. Az egyes szereplõk és istenek közti párhuzammal (Jacob = Thot, a világ rendjének õrzõje) mutat rá arra, ki kicsoda, és minek tartja a szigetet. Így magyarázván meg teóriáját.

qwertrt
Most akkor párhuzam, vagy magyarázat? Párhuzamnak, allegóriának jó. De ha magyarázat, meg kell magyarázni ebben többek közt a DHARMA szerepét is. Egy dolog, hogy van egy sziget, ami az alvilág, de hát a Kahana fizikailag megtalálta. Vagy arra gondol Karit, hogy ezen a szigeten kóricál Anubisz isten, mert ez a kedvenc nyaralóhelye, és akit kedve van, azt megítél, mint egy futóbolond? 😊 Ha a sziget a kapu az élõ és holt világ között, akkor ne rohangáljanak ott Otherek, meg DHARMÁK, meg ne fusson véletlenül zátonyra egy francia kutatócsoport.

Különben mondhatják az alkotók hogy így-úgy megmagyaráznak mindent, de attól a pillanattól, amikor az elsõ para dolog történt, onnantól bármi magyarázat lehet bármire. Persze ettõl fügetlenül még érvényesek az öszefüggések, hatásosak, jó utánuk kutatni, de ki fog kötözködni, ha baki csúszik a logikába? A lesz a magyarázat: hé waze, ez a sziget, itt bármi megtörténhet.

trident
Ha maradunk a bruttó agymenésnél: mi van ha nem hal meg, mi van ha nem is élõlény, mi van, ha ez az õ örök élet szigetük. ésatöbbi. Úgy tudom Ré minden reggel újra éled és minden naplementekor meghal.

DE én ezzel a teóriával csak játszom. Érdekes, de csak egy teória -jelenleg-.

Nem magyarázat? De az Karit szerint, magyarázat, hogy ki az a Jacob, Nemezis, a füst és a sziget.

Klemice
<#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting>

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

qwertrt
Jó, de ha csak párhuzamot húztak, akkor nem is magyarázat semmire.

qwertrt
Attól tartok, ha Jacob meghal, akkor véglegesen meghal, nem úgy mint az átlagemberek. Nem tudom miért, de egy ilyen érzésem van vele kapcsolatban. Végül is az isteneknek nincs alviláguk.

trident
Tud beszélni Jacobbal (szellemekkel???), ugyan eddig is elõtérben volt, mindig a dolgok sûrûjében csatangolt, de így, most Jacob halála után megoldható hogy kommunikáljon vele (ha a robbanás a 77-es bandát a jelenbe dobja).

trident
Nekem nem jön át, ettõl függetlenül a bemásolt hozzászólás még lehet értékes.

Az egész egyiptomi témázás nem jelenti azt, hogy halottak vagy metafizikai síkon vannak. Csupán csak azt, hogy párhuzamot vontak egyes szereplõk és az egyiptomi mitológia közt.

qwertrt
lesd

http://www.youtube.com/watch?v=lACK3yxRDIE

kirol
Lehet, hogy nem. Biztos valami utánzat volt. 😄

Komolyan, mit csinált? Tényleg sokat szerepelt, mert k****ra nem emlékszek rá. 😄

qwertrt
Érdekes dolgokat írnak a fórumon. Csak azt nem tudom mi Hurley képessége, amire céloztak.

qwertrt
Fontos kérdés: Jacob és Nemezis valaminek a képviselõi egyáltalán? Nem lehet, hogy két 15. századi hajótörött, akik a szigetre kerülvén egyszerûen szupermenekké váltak? És úgy megunták egymást, hogy ölni is képesek - a másikat?

qwertrt
Nagyon érdekes ez az Egyiptom-analógia, ezzel már akkor elõjöttek, amikor Ben lezuhant a templom azon részébe, ahonnan a füst jön. Ott látható volt egy falvéset, amint Anubisz szembenéz a füstivel (a többi részére nem emlékszem).

Ha viszont így, akkor sem stimmel pár dolog:
-mit keresnek a 815-ös járat utasai a halál küszöbén?
-meghaltak, és ez már nem valós, metafizikai síkon mûködik?
-akkor mit keres ott a DHARMA?
-a kiegészítõ Lost cuccok (alternatív reality játék, mobizodes, stb.) úgy írják le a DHARMA kezdeményezést, mint egy nagyon valós, létezõ dolgot.
-akkor miért jutottak ki páran a szigetrõl?

Én sem hiszem, hogy ez lenne a történet folytatása. Az egyiptomi témánál sokkal nagyobb ki****snak érezném azt, ha kiderülne, hogy az eddigi történések metafizikai síkon zajlottak.

5c0rp330n
azt hogy csináltad? <#wilting>
biztos h lost-ot néztél? elég nehéz nem emlékezni rá.

kirol
Bakker én csak 1x nézek meg egy epizódot és fullra nem emlékszek erre a csávóra! 😊