22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Tatyla
    leszedtem ezt:
    Lost.S01E01.HR.HDTV.XviD.HunDub-bitHUmen

elmondaná valaki milyen kodek kell hozzá hogy hang is legyen?
  • Rafaelo
    :O lostbol kate a lekjobb
  • Montanosz
    1szerűen örüljünk hogy ismét nézhető sorozatokat csinálnak:
    ...én is remegő kezekkel klikkelek mikor jön az újabb 4400 felirat, bár nagyon várom a into the west-et is mert 1ső részt végignéztem, ütős!
  • PLaci #709
  • PLaci #708
    24? M1?? Nekem be van programozva az M1/M2, de még ha a többi adón se megy semmi jó, még akkor sem szoktam rájuknézni.... Ha a kereskedelmiken is reklámoztak volna, akkor tudnám talán miről van szó :P
  • _Vegeta_
    24 a legjobb sorozatok 1ike. :))
  • Nyiri
    Egy a multkor 3 nap alatt vegigtoltam a Csengetett Mylord-t :D
    1 resz oras :D A vegen mar nem szoltam hanem csengettem a havernak :O)
  • gnom
    off: en is irigyellek, hogy ennyi idod van ilyenekre. es persze hogy megerted a sorozatokat felirat nelkul...
  • winnie
    Csak az a baj, hogy így is néztem 4 sorozatot, ez az 5. Nem fogom ezt bírni :) Nah joéjt :)

irigyellek, basszus, de nagyon:)

én nem elég, hogy magyar tévén is nézek egy csomót, de az amerikaiak közül legalább 20-25-öt:) (azért csak ennyit, mert a középszerűket már nem nézem:)
  • winnie
    azért érdemes kiválasztani az értelmes post-ot az ocsútól.

van f*ka és van a negatív kritika, mert tény, hogy nem jöhet be mindenkinek valami.

Megmagyarázná nekem valaki, hogy ami jó (legyen az akármelyik jó sorozat is) miért ne mehetne hosszú évekig

ugye? mindegyik addig megy, míg van rá igény. a jóbarátok ráadásul még kivétel is, mert nem úgy lett vége, hogy csökkent a nézettség, hanem azért, mert be akarták fejezni.

de amúgy igen, minden sorozat készítői addig akarják műsoron tartani a "gyereküket", ameddig csak tudják. ld. a simpsons a 17.évadát kezdi.

remélem nem igaz az a hír, a nézettségéről, amely annyira alacsony, hogy nem fogja megérni a 3. évadot (de talán a 2. végét sem).

pedig alacsony. talán azzal megmenthetik, ha átkerül csütörtökről máshová, de szerencsére az nbc-nek nincs más alternatívája, így ez az évad szerintem még meglesz. utána vagy kedd, vagy pápá:(

Jó sorozat volt az idén a Point Pleasant is a Foxon, de a nézősereg leszavazta.

meg a fox is, hogy nem nyomta le a maradék 4 részt... (még, ha nem is néztem.)

na, majd hétfőtől jön a PRISON BREAK - ajánlom mindenkinek, az első részt látva nagyon jó és még a héten meglesz a magyar felirat.

"24? Az mi?" - általában ez a válasz. Aki pedig tudja, az nem ott látta, hanem DVD-n, vagy valamilyen rip-ben.

igazából az a gáz, hogy egyszerűen a mai fiataloknak nincs beprogramozva az mtv:) nem kapcsolnak oda, így nem látják a promót, egy plakátról meg baromira nem lehet ítélni, ha rajta van egy szém, meg egy ismerősnek tűnő b-kategóriás színész (mert szeretjük kiefert, és most már megint A+, de azért akkortájt csak ócskaságokban adtak neki szerepet)

A Lost egyébként sok más (egyébként jó) sorozattal ellentétben végre megkapta az esélyt

bizony! ez a lényeg. akinek nem tetszik, az úgyse fogja nézni - bár teljesen más irányt vesz a sorozat a továbbiakban, de akinek nem jött be a (szerintem 10/10-es) pilot, az a továbbiakban sem fogja megszeretni:)
  • Nyiri
    En is ugy vagyok a 24-l. Mar a 4. evadban jar es nincs idom es energiam beszerezni mindet es megnezni. Most a Joey (szerintem legalabb annyira jo mint a Friends), Lost es Desperate Housewives-t nezem.
  • Brankley
    Amúgy: Tegnap néztem énis a részt, de csak úgy, hogy közben egyik haverommal a konyhába cigiztünk, étkezbe meg ment, tehát nem figyeltem rá oda nagyon. Aztán most leszedtem (érdekes, mert az első 2 rész nálunk egybe volt, nemtudom kulfoldon miért ment 2-be), és hát megtetszett :)) Csak az a baj, hogy így is néztem 4 sorozatot, ez az 5. Nem fogom ezt bírni :) Nah joéjt :)
  • Brankley
    Hát őőő, már én sem tudom igazán, hogy mit kérdeztem, de már találtam jó feliratot. De ezt le is kopogom :))
  • _Vegeta_
    Mi meg görcsöltunk gyakorlatilag az 1-2. resz ota. :))
    Noveremis megnezte 2nap alatt, en meg itt szivtam a fogam, h mikor lesz mar fojtatas. :))

"es ezaltal azt hiszik, hogy rohadt intelligensnek es a mediatudomanyokban jartasnak valamint eszmeletlenül felnöttesnek tünnek."

#696: Pontosan. Hagyni kell ilyeneket a francba. ;)
  • nightgod
    Ha már csak az egyik is elgondolkodik rajta, már megérte, és egyel kevesebb jön csak a fikázás gyönyöre okán. Azért örülök, hogy vannak itt normális emberek is.

Amúgy én is könyékig rágott körömmel várom a második évadot! Egyszerűen király a sorozat! Ennyi!

Most pedig visszatérek a 4400-hoz, mert az is az!
  • Hunnenkoenig
    Magyarorszagon az a menö a 10-14 evesek közt, hogy mindent lefikaznak es ezaltal azt hiszik, hogy rohadt intelligensnek es a mediatudomanyokban jartasnak valamint eszmeletlenül felnöttesnek tünnek.

Csak ennyi a baj. Nem erdemes nekik magyarazni.
  • nightgod
    Megmagyarázná nekem valaki, hogy ami jó (legyen az akármelyik jó sorozat is) miért ne mehetne hosszú évekig. A Jóbarátok 10 évig ment és nekem teccett végig! Nem bántam volna, ha megy még pár évig. Az utódját a Joey-t is szivesen nézem, mert az is nagyon jó (SZERINTEM), és remélem nem igaz az a hír, a nézettségéről, amely annyira alacsony, hogy nem fogja megérni a 3. évadot (de talán a 2. végét sem).

Másik. Miért muszály mindenféle erőltetett kategóriákba sorolni a sorozatokat. Lehet, hogy ez nem mindenkinek világos, de akárhogy is, ez bizony kemény dollárhegyekről szól. A stúdiók, a TV-k, a reklámozók (...stb.) pénzt ölnek beléjük, és viszont is szeretnék látni. Az a show életképes, amelyiket (nagyon) sokan néznek, ebből következően valószínűleg jó is (na nem mindig). Ha nem akkor elbukik és mehet a levesbe, akár jó volt, akár nem. Jó sorozat volt az idén a Point Pleasant is a Foxon, de a nézősereg leszavazta.

Ha valamelyikőtök a pénzt ölne ilyenbe (de akármi másba is), nem szeretné azt viszontlátni? Esetleg még a sokszorosát viszontlátni? Dehogynem! Ez nem a Máltai Szeretetszolgálat! Vagy valaki ezt másképp gondolja?!

winnie: Had reagáljak egy picit! Én nem tagadom, hogy a 24 az M1 egyik legjobban promózott sorozata volt, de én például akárkinek vetem fel ezt a témát, nem tudja mire vélni. "24? Az mi?" - általában ez a válasz. Aki pedig tudja, az nem ott látta, hanem DVD-n, vagy valamilyen rip-ben. A 24 mellett nem lehet csak úgy elmenni, aki látta az emlékezne rá. Szerintem ez nem volt egy túl sikeres reklámkampány.

A Lost egyébként sok más (egyébként jó) sorozattal ellentétben végre megkapta az esélyt, hogy akit érdekel láthassa és ne csak egy havertól értesüljön a 10 rész után, hogy "hé öreg te nem láttad? pedig állat!". Én a 24el hasonlóan jártam anno, és ott már nem tudtam felvenni a fonalat!
  • Hunnenkoenig
    Hehe, arra leszek kivancsi, a sok fikazo mikor fog istenitö hozzaszolasokat irni?

En is szkeptikus voltam, mikor meg csak hallomasbol ismertem, aztan mikor nalunk leadtak az elsö negy reszt, mar nem birtam tovabb es leszedtem a netröl es ket ejszaka alatt vegigneztem mind a 25 reszt!

Most meg mar görcsölök a 2. evad miatt...
  • _Vegeta_
    Hrhdtv ~700mega
    hdtv ~350mega
    Mivel a proper releaselet nem nagyon lehetett megtalalni, lostbol altalaban a lol verzio volt a hdtvbe, hrhdbe viszont tobb fele csapat releasei voltak.
    Felirat van a hrhdre meg a hdtvre is. Ezt kerdezted?
  • Brankley
    mivel a lostfansiteon nem megy nekem a forum, itt kérdezek!
    Akinek megvan a Lost 1. évad a szgépén, annak hány megás acik vannak meg? Mert nekem nemjók a feliratok, de a tvrip,se az xvid-wat os :(
  • winnie
    így már érthetőbb, de!

1. "Tul hosszu a tortenet, hogy egyfilm legyen" tipus. A forgatokonyiro "elore megirja az egesz storyt" a kezdetektol a vegkifejletig aztan ezt tv-re viszik X reszben.

ezt nevezik minisorozatnak (2*45 perc, vagy 6*45 perc), vagyis limitáltnak, de a 24 NEM ILYEN! (csak a formátuma érdekes, mintha ilyen lenne) - a miniknél általában írók vannak, de a sorozatoknál 8-10 fős írói stáb (ld. 24)

a 24 is teljesen olyan sorozatként, indult mint a többi, vagyis

1. nem tudták, hogy hány részes lesz (csak reménykedtek, hogynézett lesz és a csatorna megrendeli és leforgathatják az első 13 rész után a többi 11-et is)

2. a 24-nél nem írták meg a story-t előre, csak pár részt és utána a szokásos módon kiadták különböző íróknak (8-10 ember írta a 24-et) az egyes részeket, akik megírták. de a lényeg, hogy ugyanúgy nem tudták, hogy mi fog történni. míg az első évadban csak nagyon keveset gondolkoztak előre (látszik is rajta, a végét figyelembe véve sok a következetlenség az elején, plusz ugyanúgy látszik, hogy miképp rángattak bele egy-egy epizódszereplőt - és mindezek ellenére is ész a sorozat), addig a 2-3.-ban már 5-6 részt mentek előre, míg végre most a 4. olyan évad volt, aminek a gerincét előre megtervezték.

nem a 24 ellen beszélek, de tökéletesen ugyanolyan, mint minden sorozat.

3. "Elbaszok egy jo storyt a nezettsegert" tipus: Jo tortenetet feldolgozo

a stargate pont hogy nem ilyen, hiszen különálló részekből áll, szóval simán beleilleszthető a másodikba. (de a nézettséget nem értem minek idekeverni, hisz egy sorozatról SOSEM tudhatod, hogy milyen nézett lesz)

megjegyzem, szinte kivétel nélkül minden sorozat a 2.-ba tartozik. van ahol csak különálló részek vannak, és van ahol a részek mellett van 1-2 hosszabb storyline.

a lost pl. abszolút különálló részekből áll - és az egészen átível egy nagyobb storyline. (ld. x-akták és az összeesküvés, vészhelyzet és a sok storyline

• djukel
    Latom nem volt vilagos mit akartom mondani.
    En 3 tipusba osztom a sorozatokat:

1. "Tul hosszu a tortenet, hogy egyfilm legyen" tipus. A forgatokonyiro "elore megirja az egesz storyt" a kezdetektol a vegkifejletig aztan ezt tv-re viszik X reszben.
    ilyen pl. a Vivat Benyovszky!;) vagy a 24 ora.

2. "Nincs igazabol tortenet csak sok kulonallo epizod" tipus: Ezek a nezettsegvezerelt sorozatok elso tipusai, ahol egy "izgalmas" szakmahoz vagy helyszinhez epitettek fel sok kis tortenet eveken keresztul.
    ilyen pl. Baywatch, Cobra 11, CSI

3. "Elbaszok egy jo storyt a nezettsegert" tipus: Jo tortenetet feldolgozo sorozat, amit aztan a nezettseg oltaran felaldoznak. A nagy love miatt a tortenetet eveken at nyujtjak, kitalalnak az eredeti otlethez szinte semmiben sem passzolo uj szereploket, esemenyeket csakhogy minnel tovabb fenntarsak az erdeklodest.
    ilyen pl. Stargate, Fantazy sorozatok, Lost (is ilyen lesz)

En a 3. tipust megvetem, te szeretheted ha akarod. Szamomra az az igazi sorozat aminel mar a kezdeskor tudom hogy mikor lesz vege, vagyis hany reszbol all.
  • MolniGee
    Üdv!
    Remélem nem baj, de az újak kedvéért megint belinkelném az oldalam!
    Lost - FanSite

Egyébként a szinkron nekem sem tetszett...nem is fogom nézni, úgyis jön a második széria :D
  • olos123
    Egy rész lesz! Most azért adtak le két részt mert ezek egybe tartoztak. Mint amikor van egy sorozat és kiírják hogy folytatjuk... Itt nem fojtatták hanm leadták a két részt egyszerre
  • _Vegeta_
    Köbö..
  • fifi
    jaja, a magyar Lostos oldalon is így oldották meg...
  • Montanosz
    az a számsor amit motyorásztak később előfog tünni több szituban és más helyzetben, többet nem mondok, figyeld hol bukkan elő ismét...)))

ja az a pofa narancsal a szájában tök bizar volt
  • winnie
    szerintem kellene egy topik azoknak is, akik az rtl-en nézik a sorozatot, mert ha elindul a 2. évad, akkor elég sok spoilerbe fognak belefutni:))
  • fifi
    az egy rész
  • Dynamic
    Igaz, 21 órától van írva, a köv műsor 21.55-től(előtte reklámok, meg ilyesmi) szal akárhogy is nézem így már csak 1 rész fér bele.
  • winnie
    a tévéújság a hülye - szerintem epizódonként fogják adni.
  • Dynamic
    Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy továbbra is 2 részt adnak le egyszerre, mert a következő is 60 percesnek van írva.Bár egy rész kb. 42 perc, az összesen kb 80 perc(Mondjuk leszámítjuk az elején az összefoglalót, de az sincs 20 perc), szal nem tudom.
  • winnie
    még azok is nézettségvezéreltek. majd hülye lesz egy tévé másféle műsort adni.
  • winnie
    Egyébként ez is a szokásos túlreklámozott film.

ez meg a másik. (nem film, sorozat. mondj még egy sorozatot, amit reklámoztak volna. majd a tv2 is megteszi a desperate housewives-szal)

még szép, hogy túl van reklámozva (ezt más úgy mondaná, hogy végre megadták egy sorozatnak az esélyt)

itthon eddig 2-3 kivétellel minden sorozat megbukott főműsoridőben. az rtl (és a tv2 is) megvette egy tavalyi nagy sikert - még szép, hogy bereklámozzák, hisz ez az egyetlen esélye, hogy ne csak egy újabb bukta legyen.

eddig az volt a baj, hogy nem kapnak a sorozatok elég promót (vagyis sokak szerint ezért buktak) - most az a baj, hogy túl sok a promó. nem értem:)
  • winnie
    sose er veget, ha nagy a nezettsege a musornak, hanem mindenfele uj szalak bekapcsolasaval nyutjak mint a tesztat evekig, amig hozza a nagylovet. Ebbol is kitudja hany avad lesz.

ember! értsél már a témához!:) a sorozatoknak ez a lényege. ha valami nézett, akkor abból sok évad lesz. ja, de nagyon hülye lenne egy tévé lelőni a sorozatát, amikor nézett.

ha elindul egy sorozat, akkor annak készítői mindig 4-5 évadban gondolkodnak, az más kérdés, hogy csak töredékük él meg annyit.
  • FtranX
    A tegnapi részt sajnos nem láttam. De nem baj, Bittorrentről már majdnem leért az első évad.
    Amúgy pár napja tök véletlenül találtam a sorozatra, amikor a Spektrumon adott Lost-ra (Találj visszára) kerestem. Erre másnap látom, hogy az RTL-en is elkezdik... :D
  • Vlala #676
    a híradón kívül? a Híradó is az...

Egyébként ez is a szokásos túlreklámozott film. Alapból jó lenne, de:
    három héttel előtte már megjelentek a Lost - Hamarosan! feliratok, aztán időpontot is közöltek, végül tegnaptól 24 órás visszaszámlálás indult a film kezdetéig. (de legalább pontosan kezdték) Aztán elkezdtem nézni, és egyszer csak vége lett... én meg vártam azt a szenzációt, amit ígértek. És még mindig várom...
  • Dynamic
    Nem tudom írta-e már valaki, de észrevettétek, hogy tulajdonképpen 2 részt adtak le - egyben.
  • fifi
    egyetlen egy NEM nézettségvezérelt produkciót mondj a Híradón kívül ker. tv adón...
  • Mester01
    De komoly ilyeneket nem is néztem....
    De szerintem kurva jo film lesz...
    Akárki akármit mit mond nekem nagyon bejön...