22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • WTH
    > fifi kollega irta az ilyen "mer nem derulnek ki a dolgok usereknek"

OK! Talán ez a leggyakoribb vita a Lost -tal kapcsolatban. Az általad említett userek, és a "jó ez így ahogy van" userek vitája. A #867-ben szerintem tök jól le van írva a lényeg. Mármint hogy én is úgy látom a dolgokat.

Más. Még régebben láttam egy külföldi Lost weboldalon egy rövid videót, ahol kicsit lelassítva lehetett megnézni az első rész elejéről, a repülőgép hajtómű felrobbanását. Látta esetleg valaki más is? Elég érdekes volt.
  • fifi
    persze
  • Rafaelo

• Tatyla
    jaj dehogy ,hadjatok mar abba...
  • Tom Alien
    Ez a "T-rex" most komoly?
  • _Vegeta_
    Miniseries ;)
  • winnie
    ideális lenne, de nincs olyan hülye, aki egy sorozatot csak 1 évadra tervezne - mindig 4-5-öt terveznek
  • _Vegeta_
    Bazzeg olovasd mar el mit irtam es probald ertelmezni. A T-rexet nem en talaltam ki, hanem fifi kollega irta az ilyen "mer nem derulnek ki a dolgok usereknek".. olvass vissza #670 fele.

#861: Szedd le. Erdemes megnezni, ha az angol akkcentus nem zavar. :D S2 spoiler nincs benne.

#865: A lost speciel majdnemhogy rekorddrága sorozat, szoval amit mondtal nemigazan fedi a valosagot. :)
  • pedro870
    Persze, de csak van egy kerettörténet, függetlenül attól, hogy a párbeszédeket ki írja meg az egyes részekben. Most az nem számít, hogy 1 vagy több találta-e ki. Az elhúzás valóban természetes, a kérdés az hogy meddig. 24(vagy 25) rész pl ideális lenne :).
  • winnie
    olyan nincs, hogy forgatókönyvíró, hiszen akárcsak a 24-et, a lost-ot is 10-12 ember ír, szinte mindegyik részt más.

az pedig, hogy elhúzzák természetes, hiszen, ha választ kapna mindenki mindenre, akkor nem érdekelne senkit a sorozat.

ld. a twin peaks is azért bukott meg anno, mert kiderült ki laura palmer gyilkosa. utána már nem érdekelt senkit odakint a sorozat. (az x-akták viszont elég jól kibírta 9 évadig igazán kardinális válaszok nélkül)
  • pedro870
    Valóban jó a sorozat hangulata, de vhogy az az érzésem, hogy megint olyan forgatókönyvíró van a dologban, aki nagyon ért mindenféle rejtélyek, misztikus dolgok felvezetéséhez (ez a könnyebb része), de nem tud rájuk olyan megoldást találni, ami minden (vagy a legtöbb) nézőnek tetszene (ez lenne a nehezebb része). Ezért inkább egyszerűen eltolják a megoldást, de még csak részletekre sem mutatnak rá....aztán majd sok évad után mutatnak vmit. Persze-persze jó nézni, jók a karakterek tényleg, csak hát így a 24. rész után kicsit átverésszagú volt nekem. Titkos ajtókat, rejtélyes szörnyeket nem nagy kunszt kitalálni, viszont kerek történetet adni ezekhez, megmutatni az okokat, az lenne vmi. Remélhetőleg a köv szezonban csak kiderül pár dolog...
  • Bandy
    lassan elkezdődik a második szezon juppyyyy :)
  • gergod
    Arról nem beszélve, hogy így mennyivel olcsóbb megcsinálni a filmet, mintha t-rexet, földönkívülieket vagy szellemeket kellene életrehívni :)
  • MerlinW
    Á és télleg első... Tévedtem, előferdül:)
  • winnie
    ez egy season 1-es étvágygerjesztő interjúkkal, részletekkel, ilyesmi - az angoloknak vetítették le az 1x03 után, szóval nem második szezonos.
  • MerlinW
    Még nem néztem meg, azt írják külföldi fórumok, hogy Seasson 2 spoilerek vannak benne. Asszem amolyan extra dokumentumfilm lehet.
  • shaba23 #861
    erről tud vki vmit? Lost - Revealed ez elméletileg valami extra
  • MerlinW
    T-Rex, nem T-Rex valami van ott:D Azt hittem az utolsó dupla részig hogy azért nem mutatnak semmit a "szörny"-ből (a misztikum és a feszültség fenttartásán kívül), mert földhözragadt akar lenni a sztori.
    Aztán az utolsó duplában mutattak olyat ami nem annak tűnik...:) Szal még lehet bármi a sztoriból.

Még egy olyan sorozatot sem láttam amely első szezonjában szinte semmi sem derül ki a karakterek személyiségén kívül, mégis élvezetes. Talán ez adja meg a varázsát. Ugyanez tetszett a 4400-ban is. A karakterek személyiségének olymód kidolgozottsága, ami mellékvágányra tudja szorítani a történet főszálát. Innentől jó egy film.
  • WTH
    > De jo lett volna ha a masodik napon kiderult volna h egy t-rex van a szigeten es ez okozza furcsasagokat mi? Eszemfa**om megall.

Ezt senki nem mondta, a saját hülyeségedet figurázod ki. Persze, kellenek rejtélyek, de néhány válasz is jó lenne.
  • winnie
    van címe.
  • akyyy
    most ez melyik topic????????
  • Tatyla
    egy feliratozás egyszerübb és jobb lenne szerintem is...
  • Dynamic
    Mert már régi idióta magyar szokás, hogy végigböfögik: gyártásvezető, szinkronrendező...
    Sosem értettem miért nem lehet kiírni.
  • Tatyla
    miért kell a párbeszédek alatt nyomni a magyar hangok-at?
  • gergod
    3. :)
  • BADE
    2.
  • Phat Smoker
    rtl klub-lost 3. rész hmmm...megnézzük szinkronosan is! :)
  • _Vegeta_
    "nem véletlenül a 24 az első."
    24 rajongoval allsz szembe ugyhogy ezt nem kell mondani, tudok rola.

Visszaterve, ha vki nem erti meg h a sorozatok attol jok h sokaig mennek, es mindig csak egy keves informaciot kap az ember az akkor ne nezzen sorozatokat, mennyen szepen vissza a mozifilmekhez. Ez a turelmetlenseg nagyon piszkal engem. Mindenki turelmetlen.
    Lenyeg a lenyeg: "Óriási tévedés." Nincs igazad, mar volt is itt errol szo, megegyszer nem koptatjuk a billentyuzetet.
    A masik meg nem valaszoltal a kerdesemre. :P
  • winnie
    kevés az olyan sorozat, amit maguktól lőnek le a készítők (jóbarátok, x-akták) - a nagy részüket addig csinálják, amíg nézik. nekik ez a foglalkozásuk, mármint a készítőknek.
  • fifi
    OFF
    szopni fogsz, mert 6.-án duplázzák, most írt a root nekem is... :DDDD
  • pluhi
    "Szervusz me7ecc, merthogy minden sorozatnak ez a lenyege"
    Óriási tévedés. De már megyek is. Még annyit, hogy winnie mindenhol azt irta, hogy nem véletlenül ez a második legelterjedtebb sorozat a p2p rendszerekben. Ebben igazat is adok. És nem véletlenül a 24 az első...
  • _Vegeta_
    A 24 teljesen mas, raadasul akciofilm. Koze nincs egy olyan sorozathoz ami a REJTELYre epit. Na ilyen a lost. Utalom ezt a felfogast, h huu mivan a "ajtoval" haver is allandoan ezzel jon.

"Nálam ez a sorozat, nem ez a végtelennek belőtt, "addig nyúzzuk mig nézik" dolog."

Szervusz me7ecc, merthogy minden sorozatnak ez a lenyege. Ha vki keptelen turelmesnek lenni, akkor nincs ertelme neznie. Egyebkent kicsit sem erdekelnek a szereplok hattertortenetei?
  • gergod
    lool ez jó :)
    és persze azt is csak a másik oldalról lehet kinyitni :)
  • pluhi
    Ha a második napon derül ki, az tényleg korai. De itt a 25. részről beszélünk. Vehették volna a fáradságot, hogy dobjanak valami koncot. Nekem fogalmam nem volt, hogy ki a rendező, és hogy mit várjak tőle. Most már tudom.
    A 24-ben is csak bonyolódott a cselekmény vagy 6 részen át, kutya nem értett semmit. Aztán kezdett szép lassan megoldódni és a végére minden Ok lett. Nálam ez a sorozat, nem ez a végtelennek belőtt, "addig nyúzzuk mig nézik" dolog. Ha 100 rész simán várható, visszajövök a Season 4-nél, hátha ott kiderül, hogy az akna végén egy másik ajtó van, kis ablakkal.
  • Phat Smoker
    jajj..remélem választ kapunk rá, hogyan került oda aza t-rex :/
    jegesmedve, t-rex ..mi jön még ? zombie pingvinek ?
  • _Vegeta_
    Huu. De jo lett volna ha a masodik napon kiderult volna h egy t-rex van a szigeten es ez okozza furcsasagokat mi? Eszemfa**om megall. :D
    Figyeljetek ha tul gyorsan derulneneki ki a dolgok nem volna ertelme a sorozatnak es nem lenne mirol beszelni. EGyaltalan nem pofatlansag. :)
  • Phat Smoker
    egyáltalán nem érdektelenek a flashbackek..a "kirakós játék" elemei!
    a sziget rejtélyeire meg szép fokozatosan fog fény derülni!
  • Rafaelo
    WTH - What the hell ?
  • WTH
    > Hogy ennyire SEMMIT ne tudjak meg az már a pofátlanság határa.

Egyetértek, de sokaknak meg ez tetszik. Hogy milyen érdekes a sok flashback, a karakterek háttértörténete, hogy a múltban ki találkozott kivel, kinek volt köze kihez, stb. Szerintem ez elég érdektelen, a sziget rejtélyeire lennék kiváncsi.
  • FtranX
    hát úgy jó, ha felfelé nem korlátoznak. :) bár az 512 kbit/s letöltés manapság kicsit kevésnek tűnik.